Doğuma Hazırlık Kizima isim fikrinizi almak istiyorum iki isim arasinda kaldik

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kizlar iki isim arasnda kaldik bana buglem asel zor gibi geliyor sizin fikriniz nedir

• Buglem asel

OY: 18 11,8%
  • Öýkü asel

OY: 136 88,9%

• Ankete Katılan
    153
Soyadım çok değişik, 3 kere söylenince anla anlaşılıyor. Yazık ilerde çocuklarınız da benim gibi isimlerini karşı tarafa anlatmak için kriz geçirçekler.

Ne güzel isimlerimiz var, farklı olmak için ilginç ,anlaşılması zor isimler koyuyorsunuz.

Ya bu yeni nesil isimler çok itici. Abartmamak gerek farklı olacağız diye sonra çocuk çekecek cefasını
Zeynep'ler Defne'ler İpek'ler Yağmur'lar Deniz'ler ne bileyim Ayşe'ler gerçekten daha güzel geliyor kulağa. En azından anlamı ne gibi sorular sorulmaz, anlamadık kodlar mısınız gibi sorunlar yaşanmaz.
Sadelik daha hoş daha zarif geliyor emin olun. Sade ama net anlamlı bir isim her zaman daha güzeldir

Aleyna, "üzerine" demek değil, "üzerimize" demek. Oradaki "na" bizi temsil ettiğinden üzerimize oluyor. Ayrıca türkçedeki bir çok kelimede zaten arapça kökenli yani arapçadan geçme.

Bu isimler Arapça kökenli olup Türkçeye geçmiş isimler yalnız, ve dini olarak da sevilen kişilerin isimleri. Bunlarda sıkıntı yok zaten. Benim ismim de Farsça kökenli ama isim olarak yalnızca Türkçe' de var. Yani iranlilarda bu ismi duyamazsiniz. Bizim su an Arapcayla ne gibi bir etkilesimimiz var ki Arapça bal kelimesini isim olarak kullanıyoruz? Yüzlerce yıldır etkilesemedik de bu sene mi öğrendik balı? Ermenice koy desen koymazlar ama. Etkilesimse o da etkilesim.

Evet bence isteyen ermenice de koyabilmeli zaten. Bütünüyle arapça vs. isimleri kastetmiyorsanız anlamından dolayı eleştiriyorsanız diyecek sözüm yok. Ben de çocuğuma arapça bal anlamına gelen bir ismi koymazdım. Sırf kökeni arapça kökeni ermenice diye isimlere karşı çıkılıyorsa ben de buna karşıyım. Katı sınırlar çizilmesini anlamsız buluyorum. Bir dönem ermenice dersi de almıştım bir iki güzel isim var konu sahibi ilgini çekerse buralardayım.

Ermenice koy desen koymazlar dedim zaten, karşıyım demedim.
Aslında ben daha çok sırf Arapça diye koyulan isimlere karşıyım. Bal anlamına gelen binlerce sözcük var belki dünyada. Neden Arapça? Bu yani derdim. Honey neden değil mesela? Neden jansetler dolasmiyor da ortalıkta ecrinler dolaşıyor mesela buna takılıyorum ben. Garip bir akım var, çözemiyorum. Ayse'ye Ahmet e lafimiz yok zaten.

Benim iki ismim var.İkisi de çok güzel soyadım da güzel.Herkes çok beğeniyor.Sınavlarda kodlarken uzun oluyor ama memnunum ben.Ece ismini seviyorum ben ileride kızıma koyabilirim

ıkı ısmı de begenmedım
ama buğlem isimde kac cocuga denk geldiysem hep saglık sorunları vardı acaba anlamından diye düşünmüştüm anlamını bilmiyorum ama

Aleyna, "üzerine" demek değil, "üzerimize" demek. Oradaki "na" bizi temsil ettiğinden üzerimize oluyor. Ayrıca türkçedeki bir çok kelimede zaten arapça kökenli yani arapçadan geçme.
Evet üzerine olması için aleyke demesi lazım
Aleyna üzerimize demek

Bi tanıdık kızının adını Kurratulayn koymuştu. Göz bebeğim demekmiş arapça. . Suriyeli bi tanıdığım duyunca çok şaşırdı. Neden dedim, siz türkçe birine göz bebeğim diye isim koyar mısınız dedi?? Bu söylediğiniz isimlerde aynı bence.. adın ne demek cennetteki bal Irmağı..

Çok hoş bi isimmiş.

Kızımada oglumada türkçe anlamı olan isimler koydum.yurt dışındayım aynı zamanda burada kolay telaffuz edilen ve ingilizce anlamı olarak dalga gecilmeyecek isimler olması lazımdı.
Mesela bir arkadasim oğluna Egemen ismini vermişti burada herkes çocukla dalga geçmişti yumurta adam diye.
Bir arkadaş Engin ismini verdi.Engine'den esinlenerek çocuğa motor dediler filan..kötü yani..
Turkiyede yaşayanlar için durum daha kolay.Ama lütfen isim anlamlarına dikkat edilsin.Sırf Arapça olduğu için ne udugu belirsiz isimler vermek kadar saçma birşey olamaz.

Kurratulayn mı??
Daha neler duyacagim acaba??
O tanidigi tanimaktan vazgecseniz keske..

Begüm
Betül
Defne
Elif

Asel de Buglem de koymayın çocuğa bence!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…