- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.380
- 798
- Konu Sahibi VuslataDair
-
Bilakis tamamen aynı durum aslında:)Yanlış düşünüyorsunuz niye mi?
Sizin ailenizden farklı olarak ille de yanımızda olacaksın diyen bir aile yok karşılarında.
Tam tersi eğer bölüm ve üniversite olarak geleceğin için daha iyi olacaksa başka şehirde okuyabilirsin diye destekleyen bir anne var. Yanlış mı düşünüyorumVuslataDair
Atıyorum aile Anadolu da küçük bir ilçede yaşıyor ve çocuğun büyükşehirde köklü bir üniversite de okuma şansı varken buna karşı çıkan bir durum olsa bende sizin gibi düşünürdüm.
Ama tam tersi ailesinin bulunduğu şehirde ki daha köklü bir üniversite. Bunun geleceği ve okurken alacağı eğitim anlamında çocuğa daha iyi artıları olacak.
Ama çocuk tam tersi ailemden uzak yaşamak istiyorum diye bunu gözden kaçırıyor.
Aynen öyle benimde inşallah kızım olacak ama çok korkuyorum artık ortam çok kötü oldu.İnanın haberleri izlerken perişan oluyorum
Ben anneyim ve yemin ediyorum her çocuk benim çocuğum
Yani ayiramam bile o mülteci o bilmem ne bile demem insanız evvela
Ama görüyorsunuz neler oluyor
Kelli felli adamlar hani ne bileyim bulunduğunuz odaya girae konumu yaşı vs itibariyle ayağa kalkıp saygı göstereceğiniz adamlar neler yapıyor içlerinde insan öldürüp parçalarına ayıran canavar yatıyor düşünün
Allah'ım esirgesin cümlemizin evladını inanın uykularım bitti
Hmm o zaman Ankara’da ev tutmak ya da İzmir’de ilk sene yanında olup sonrasında dönmek olabilir. Yani kızınız öğrencilik hayatını deneyimlemek istiyorsa haklı, maddiyat sıkıntı değilse imkan sunulabilinir. Ev tutulmasını istemiş, zenginseniz istemiştir ama durumunuz yokken yurt istemem ev tutulacak diyorsa şımarıklıktan başka bir şey değil.Ama bakın tek sebeb buysa ben ona dedim ki bizde gelelim o şehirde ev tutalım beraber orda yaşayalım
Hayır dedi
Kızınız belli hayaller kurarak üniversiteyi kazandı. Elbette siz onun iyiliğini rahatlığını düşünüyorsunuz. Ama nacizane fikrim 18 yaşında bir birey olarak kendi kararlarını kendi versin. Siz de yanlış bile yapsa arkasında olduğunu hissettirin. Lütfen bırakın sizin değil, kendi hayallerini yaşasın.Şu an çok gerginim eğer tam anlamıyla anlatamazsam sorun cevaplarim
Bulunduğumuz sehirde istediği bölüm olmasına rağmen
Başka şehirde okumakta ısrarlı izin vermeme hakkım var mı yoksa bu ona bir haksızlık mı 18 yaşında bu arada
11 sayfa yorum yapan insanlar icin "çocukluğu zor gecmis"teki 'zor'un ne olduğu da önemli bence.Bu kadar detaya gerek yoktu sanki.
Kadının zaten zor bir hayatı olmuş.
"eski konularınızı okudum, çocukluğu zor geçmiş" demeniz yeterliydi.
Bence karismayin bolumun adi ayni olsada universiteden universiteye kalitesi degisiyor. Ozellikle buyuk sehirde okumak daha faydaliŞu an çok gerginim eğer tam anlamıyla anlatamazsam sorun cevaplarim
Bulunduğumuz sehirde istediği bölüm olmasına rağmen
Başka şehirde okumakta ısrarlı izin vermeme hakkım var mı yoksa bu ona bir haksızlık mı 18 yaşında bu arada
18 yasindaki insani takipte ne bileyim biraz salinkızım okudum isterim ama güvenli bir şekilde takiple
şu anki yeni nesil hiç birşey dedirtmiyor onlara kalsa hiçbirşeye karışmıycaz
ama ben kiminde karışmıycam sana diyorum kızıma ve güvenle yaşaması okuması için uğraşıyorum
herkesin hayat görüşü farklıdır. Güvenli olmayan bir hayatta bırakmam takip ederim.18 yasindaki insani takipte ne bileyim biraz salin
Konu sahibi ozur dileyerek son 10 yillik konulariniza baktim acaba cocuk evden uzaklasmak mi istiyor diye.
Kizinizin babasi o daha bebekken cekip yurtdisina gitmis. Gelmemiş. Izinde geldiginde evde hep huzursuzluk varmis, sizin kollarınızı morartiyormus. Yurtdisindaki esinizle kavga edip sinir krizi gecirip hastanelik oluyormussunuz, kufur kiyamet gidiyormus. Terapi alip ilac kullanmissiniz, esinizden siddet gormussunuz hatta "kızlarimin beni ornek almasini istemiyorum" demissiniz.
Adam size ben yokken kiminle yatip kalkiyorsun demis ortanca kizinizin yaninda. Kizinizin yanında size tokat atmis cocugun akli cikmis korkudan.
Kizlarinizin yaninda size okuz, domuz vs hakaretler etmis.
Kizlariniz size kendi ifadenizle her fırsatta tenhada anne boşa bunu deyip durmus, siz hep cocuklari ikna etmeye calismissiniz.
Bunlar sadece konuların ana mesajlarından gördüklerim.
Sizi uzmek veya eski konuları gundeme getirmek istemem ama kizinizin evde cok huzurlu bir çocukluğu olmamis.
Belki sirf bu nedenle ayrılıp kendi basina olmak istiyor olabilir.
Hanımefendi kendisiyle aynı görüşte olmayan kimsenin fikirlerini hesaba katmıyor :) Boşuna yazıyorsunuz, insanlar boşuna güzel güzel bir şeyler anlatmaya çalışıyor burada. Yazık kıza üzüldüm.11 sayfa yorum yapan insanlar icin "çocukluğu zor gecmis"teki 'zor'un ne olduğu da önemli bence.
Kaldi ki konu sahibi uzaklaşmak istiyor olabilir diyen bir uyeye kendime ayna tuttugumda oyle bir sebep göremiyorum minvalinde bir sey demisti, demek ki bu yazdiklarini unuttu veya hesaba katmiyor.
Tam tersi köklü bir üniversite de alınan eğitimin her açıdan Anadolu'da okunan bir üniversite açısından daha faydalı olacağını düşünüyorum. İK müdürü olan bir arkadaşım diplomanın hangi üniversiteye ait olduğunun işe alımda önemli bir kriter olduğunu söyler hep.Bilakis tamamen aynı durum aslında:)
Bir üniversitenin köklü olması, önünüzü açacağı anlamına gelmiyor.
Belli başlı 3 5 üni hariç, diğerleri standart zaten.
Ama farklı şehirde yaşarken edinilen tecrübe, sizi denklerinizden 1 adım öne geçiriyor.
Ayrıca hayatında deneyimlemek istediği her şeyi de kontrol eden bir mekanizmayla karşı karşıya olacak.
Çalışma grubuyla beraberken neredesin telefonlarından tutun, kendi küçük çaplı çalışmak istediğinde de yine buna karışan, eğitimine odaklan daha ilk seneden ne stajı ne para kazanması vs lerle uğraşacak.
Aile yanında üni okumak, liseden farksızdır.
Üniversite ise sadece diploma değil hayata hazırlıktır.
Bunu idrak edemeyen ebeveynler bir şekilde müdaheleci oluyor, sonra ben iyiliğini istiyorum adı altında sınırlamalara başlıyor.
Şu kısma yorum yapmak istedimTam tersi köklü bir üniversite de alınan eğitimin her açıdan Anadolu'da okunan bir üniversite açısından daha faydalı olacağını düşünüyorum. İK müdürü olan bir arkadaşım diplomanın hangi üniversiteye ait olduğunun işe alımda önemli bir kriter olduğunu söyler hep.
Yok onu genelleme olarak yazdım.Şu kısma yorum yapmak istedim
Ankara üniversitesi ve İzmir 9 Eylül arasında bir Anadolu üniversitesiyle denk tutulacak kadar fark var mı gerçekten?
Çocuk Kayseri, Malatya, Trabzon filan deseydi anneye hak vereceğim de
Ankara ile İzmir arasında mutlaka engellenmesi gerekecek kadar bi fark yoktur bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?