- Konu Sahibi VuslataDair
-
Yapamaz ama üzülür kıyamam bilmiyorum ne olacako yaşlarda ben de herşeyi en iyi ben bilirim sanırdım. hele annem, babam ! yani onlar ne anlasınlardı gençlerin işinden.
25e kadar da öyleydim.
genelde bu aralıkta biraz daha dik kafalı olunuyor sanırım.
göndermezseniz gizli saklı gitme bir durumu olur mu ?
Kabul etmiyor kiBir kızım var.
Universiteyi başka şehirde okumasına elbette karşı değilim ama sizin gibi düşünseydim ben de giderdim onunla.
Siz İzmir'e gidemez misiniz ?
Tabi hayatınızda ciddi değişikliler yaratmayacaksa.
Benim için olmazdı çünkü tek çocugum var.
İnsan aile yanında veya yakınındayken zaten istese de kendi ayakları üzerinde duramıyorsonra yurt disina ciktim, markete ben gidiyorum, yapacagim yemegin malzemelerini arayip babama soruyorum yoksa yapamiyorum, paketli marullarin fotografini cekip babama atiyorum hangisini alayim diye. hastalandim hastaneye gidiyorum sira bekliyorum hajahajaha ya faturayi bile ben odedim simdi herkes gayet normal der ama ben yurt disina cikana kadar hayatimda hic fatura odememistim.
ayni evde hatta ayni sehirde aileyle yasayan kisi evet kesinlikle kendi ayaklarinin uzerinde duramiyor yani bir seyleri idare etmeyi, basa cikmayi ogrenemiyor bu dogru. ama sirf dolu dolu bir dort yil gecirmek icin daha kotu olan okulda okunur mu ben onun muhakemesini yapamiyorum
Yanlış düşünüyorsunuz niye mi?Ankara’dan İzmir’e gitmeyi istemesi kadar doğal ne olabilir?
Bunda anormal görülecek şey nedir?
Ank da ilköğretim devamı gibi mi okusun?
Eğitim hayatımı İzmir’de ailemden uzakta tamamlayıp üniye ‘mecburen’ ank da ailemin yanında devam ettim.
Her uyandığım güne hala lanet ediyorum.
Siz bir ebeveyn olarak endişeli olabilirsiniz ama o artık kendi hayatına bakması gereken bir genç.
Kararlarına saygı duymalısınız.
Ömür boyu fanusta yaşatamazsınız.
Şimdi olmasa mezun olur olmaz yine gidecek, o zaman ne diyeceksiniz?
Çok teşekkür ederim
Biz Ankara'da yaşıyoruz
Ben Ankara üniversitesinde okusun istiyorum ama o İzmir 9 Eylül istiyor gerekçe olarak da matematik dersini gösteriyor Ankara'da ilk yıl mesleki matematik dersi var İzmir de yok diye
Tabiki ona haksızlık. Yetişkin olmaya ilk adım gibi bir şey üniversite. Kimbilir kafasında geleceği için ne hayalleri var. Karışmayın lütfenŞu an çok gerginim eğer tam anlamıyla anlatamazsam sorun cevaplarim
Bulunduğumuz sehirde istediği bölüm olmasına rağmen
Başka şehirde okumakta ısrarlı izin vermeme hakkım var mı yoksa bu ona bir haksızlık mı 18 yaşında bu arada
Farkindaysaniz bu onun hayatı. Onun kararları ile şekillenecek.Yanlış düşünüyorsunuz niye mi?
Sizin ailenizden farklı olarak ille de yanımızda olacaksın diyen bir aile yok karşılarında.
Tam tersi eğer bölüm ve üniversite olarak geleceğin için daha iyi olacaksa başka şehirde okuyabilirsin diye destekleyen bir anne var. Yanlış mı düşünüyorumVuslataDair
Atıyorum aile Anadolu da küçük bir ilçede yaşıyor ve çocuğun büyükşehirde köklü bir üniversite de okuma şansı varken buna karşı çıkan bir durum olsa bende sizin gibi düşünürdüm.
Ama tam tersi ailesinin bulunduğu şehirde ki daha köklü bir üniversite. Bunun geleceği ve okurken alacağı eğitim anlamında çocuğa daha iyi artıları olacak.
Ama çocuk tam tersi ailemden uzak yaşamak istiyorum diye bunu gözden kaçırıyor.
Üniversiteleri gezdiniz mi?İnanır mısınız sizinle tam olarak %100 aynı durumdayız hiçbir zaman gittiği yere geldiği yere giydiği kıyafete asla karışmadım ama Allah var o da beni hiçbir zaman üzmedi nerede kiminle olduğunu her zaman söyledi ne zaman geleceğini söyledi bir defa olsun yalan söylemedi bir defa olsun onu istemediğim bir durum için de bulmadım karşılıklı sevgi saygı ve güvene dayalı bir ilişkimiz var her zaman için orta yolu bulduk bir adım o geldi bir adım ben gittim ama bu çıkmazi aşamıyoruz
Üniversite mezunu olup, iş beğenmiyor anne baba parası yiyor olsa haklısınız.Konu sahibi burada insanlar bir şey anlatıyor ama bence siz çocuğunuzu biraz fazla şımartmışsınız. Üniversitede de bu olay katlanacak gibi görünüyor. Ben kesinlikle üniversitenin insana olgunluk, sorumluluk bilinci falan kattığına inanmayan biriyim. Hatta gençlerimizin şu anda sorumluluk bilincinden uzak olmasının sebebini bu ana, baba parası yeme alışkanlığında görüyorum. Benim annem çok uzun seneler hasta kardeşime baktı, tüm evle kendim ilgilendim. Babam daha ben küçükken, sen artık büyüdün bana problem çıkarmadan ne yapacağını bilecek yaştasın, dedi. Sorumluluk bilinci öyle 18'den sonra üniversiteye gitmekle kazanabilecek bir durum değil. Bence sizin kızınızla ilgili bu şımarıklığının üstüne gitmeniz önceliğiniz olmalı.
Ne alakası var? Kız anne, babaya ben yurtta kalmam diyor. Şımarık olmasa anne, babadan bir şey isterken elli kere düşünür. Hatta ilk başta il dışında yaşarken yapacağı masrafı düşünür ve bir ortam uğruna anne, babama bu kadar yük olmam doğru mu der. Parası yoksa parayı verene vereceği yükü düşünür. Ben düşündüm mesela hep. Çünkü babam o parayı akşama kadar milletle konuşup kafası kazan olarak kazanıyor ve ben de ona yük olmadan yaşamalıydım. Sorumluluk bilinci zaten bu.Üniversite mezunu olup, iş beğenmiyor anne baba parası yiyor olsa haklısınız.
Ama konu sahibinin kızı daha liseden yeni mezun olmuş biri. Hayatınız kazanması için mesleğini, geleceğini inşaa edeceği yaşta.
Hem çalış hem oku deyip çocuktan elini çekince iyi aile mi olunuyor?
Ailemden uzakta okudum. Bana o kadar çok şey kattı beni o kadar güçlü kıldı ki yaşadıklarım. Bence her çocuk bunu yaşamalı. Kendi hayatının sorumluluğunu almak hem büyük yük hem de büyük özgürlük. Bunlar insanı çok daha yukarı taşıyan detaylar oluyor ileride. Tabi bir de çocuğunuzu siz tanırsınız en iyi. Maddi olanaklarınızı bilemem onları dışarıda tutarak düşündüğümde gönlüm kızınızdan yana.Biz Ankara da yaşıyoruz o İzmir istiyor
Bu kadar detaya gerek yoktu sanki.Konu sahibi ozur dileyerek son 10 yillik konulariniza baktim acaba cocuk evden uzaklasmak mi istiyor diye.
Kizinizin babasi o daha bebekken cekip yurtdisina gitmis. Gelmemiş. Izinde geldiginde evde hep huzursuzluk varmis, sizin kollarınızı morartiyormus. Yurtdisindaki esinizle kavga edip sinir krizi gecirip hastanelik oluyormussunuz, kufur kiyamet gidiyormus. Terapi alip ilac kullanmissiniz, esinizden siddet gormussunuz hatta "kızlarimin beni ornek almasini istemiyorum" demissiniz.
Adam size ben yokken kiminle yatip kalkiyorsun demis ortanca kizinizin yaninda. Kizinizin yanında size tokat atmis cocugun akli cikmis korkudan.
Kizlarinizin yaninda size okuz, domuz vs hakaretler etmis.
Kizlariniz size kendi ifadenizle her fırsatta tenhada anne boşa bunu deyip durmus, siz hep cocuklari ikna etmeye calismissiniz.
Bunlar sadece konuların ana mesajlarından gördüklerim.
Sizi uzmek veya eski konuları gundeme getirmek istemem ama kizinizin evde cok huzurlu bir çocukluğu olmamis.
Belki sirf bu nedenle ayrılıp kendi basina olmak istiyor olabilir.
Bana diyorsunuz bunu da ben ailemden 8 saat uzakta okudum. Zaten konu sahibine de yazdım. Kyk da kaldım ve sorumluluk bilincine erene de rastlamadım. Kyk lar kaç bin kişilik yer bir araştırın isterseniz.Böyle bi hakkınız yok. İzmir dururken ankarayı hele ki karışık bi aile hayatı varken tercih etmemesi çok mantıklı zaten. Size düşen onu korumak müdahale etmek değil. Güzel bi yurt bulun ilk yılı için arkadaş edince eve çıkarsın deyin. Arada biz de gelir gideriz ne güzel olur tarzı pozitif yaklaşın yahu biraz. Gencecik kız güzel bi öğrencilik hayatı olsun istiyor belli ki. Afganı var sapığı var diye aileye bağımlı mı yaşayacağız. Kendi evinin önünde öldürdüler kızı bu ülkede güvenli bi alan yok o anlamda yani. Kendimize dikkat ederek yaşıyoruz hepimiz.
Bu arada sorumluluğu üniversite hayatı vermez diyenlere de bakmayın. Başka ilde bağımsız yaşayınca veriyor gayette. Ailesinden ayrılmayanları da görüyoruz buraya konu açıyorlar mesela evlendim çok uzak ailemi özlüyorum hep ağlıyorum diye uzak dediği 1 saatlik yol falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?