Kızıma karışma hakkım var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapamaz ama üzülür kıyamam bilmiyorum ne olacak

İnsan aile yanında veya yakınındayken zaten istese de kendi ayakları üzerinde duramıyor
Senin örneğin gibi
Mesela aile evindeyken istemesem yemek yapmam çünkü bilirim ki yemek işini halledecek biri mutlaka olacak
Ama tekken mecburum yapmaya
O mecburiyet bile belli başlı sorumluluk katıyor insana
Dünyanın en rahat en harika ailesi bile olsa ailen tek yaşadığın zamanki sorumluluğu asla alamıyorsun

Eğitim konusunda bahsettiğimiz Ankara ve İzmir sonuçta
Çocuk Ankaradan Malatyaya gideyim demiyor ki
Ankara imkan olarak belki daha iyidir
Ama İzmir de komple mahrum kalacağı bi yer değildir
Zaten iyi öğrenci her yerde parlayacaktır
Kabul edelim ki İzmirde parlamak da o kadar imkansız bi ihtimal değil

AÜ eğitim ve teknik anlamda daha mı iyi? Bu kesin mi?

Maddiyat sıkıntısı yoksa başka şehirde okuma isteği bana çok saçma gelmedi. Ben ailemle aynı şehirde okudum ama benim okulum diğer şehirdekilerden daha iyiydi, başka yere gidemezdim yani. Okudugumdan bişey anlamadım aileyle olunca :)

Yanlış düşünüyorsunuz niye mi?
Sizin ailenizden farklı olarak ille de yanımızda olacaksın diyen bir aile yok karşılarında.
Tam tersi eğer bölüm ve üniversite olarak geleceğin için daha iyi olacaksa başka şehirde okuyabilirsin diye destekleyen bir anne var. Yanlış mı düşünüyorum VuslataDair
Atıyorum aile Anadolu da küçük bir ilçede yaşıyor ve çocuğun büyükşehirde köklü bir üniversite de okuma şansı varken buna karşı çıkan bir durum olsa bende sizin gibi düşünürdüm.
Ama tam tersi ailesinin bulunduğu şehirde ki daha köklü bir üniversite. Bunun geleceği ve okurken alacağı eğitim anlamında çocuğa daha iyi artıları olacak.
Ama çocuk tam tersi ailemden uzak yaşamak istiyorum diye bunu gözden kaçırıyor.

İki şehirde de bulundum, kaldım, izmir ankaradan daha sıcak ve daha canlı. İnsanları da sıcak, şehri de. Bence bi öğrencinin okuyabileceği en güzel şehirlerinden. Kardeşim de orada okudu bu arada. Ankaranın o ciddi havasından eser yok, ulaşım daha iyi. İlk 90 dakika içinde aktarma yapıldığında ulaşım ücretsiz oluyor. Ayrıca izmirdeyken gece saat 10-11-12 de bile terliklerle çıkıp geziyorduk 2 kız kardeş. Sıfır korku vardı. Ankarada bunu yapamaz, ortamı da müsait değil. Bana göre izmir'in avrupai havası ankarayı her türlü sollar. Heyecan, macera isteği tabii ki olmalı. Genç o çünkü. Ben de öyleydim, şu an bile başka şehirde yaşayacağımı düşününce heyecanlanıyorum. Kendi ayaklarının üstünde durması, kendine olan özgüvenine çok şey katacaktır. Buna emin olun. Yorumlarda da fark ettiyseniz, ben gibi ailesinin yanında okuyam özellikle iç anadolu taraflarında yaşayanlar çok sitemli oluyor ailesine. Bu fırsat bir daha eline geçmeyecek çünkü... Eğer durumunuz varsa bence güzel bi yurt ayarlarsanız olabilir. Eğer durumunuz yoksa, bu durumu yurt maliyetini söyleyip bu durumu karşılayabilecek durumumuz yok diyerek anlamasını bekleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Tabiki ona haksızlık. Yetişkin olmaya ilk adım gibi bir şey üniversite. Kimbilir kafasında geleceği için ne hayalleri var. Karışmayın lütfen

Konu sahibi burada insanlar bir şey anlatıyor ama bence siz çocuğunuzu biraz fazla şımartmışsınız. Üniversitede de bu olay katlanacak gibi görünüyor. Ben kesinlikle üniversitenin insana olgunluk, sorumluluk bilinci falan kattığına inanmayan biriyim. Hatta gençlerimizin şu anda sorumluluk bilincinden uzak olmasının sebebini bu ana, baba parası yeme alışkanlığında görüyorum. Benim annem çok uzun seneler hasta kardeşime baktı, tüm evle kendim ilgilendim. Babam daha ben küçükken, sen artık büyüdün bana problem çıkarmadan ne yapacağını bilecek yaştasın, dedi. Sorumluluk bilinci öyle 18'den sonra üniversiteye gitmekle kazanabilecek bir durum değil. Bence sizin kızınızla ilgili bu şımarıklığının üstüne gitmeniz önceliğiniz olmalı.

Farkindaysaniz bu onun hayatı. Onun kararları ile şekillenecek.
Ankara Üniversitesi ile 9 Eylül'ü mü kıyas edelim köklülük açısından?
Ikisi de gayet köklü guzel okullar.
Kız ısrarla Gaziosmanpaşa Üniversitesine gideceğim dese köklülük kıyaslamasında haklı olacaksınız.
Ama bu kıyas 9 Eylül için çok anlamsiz.

Üniversiteleri gezdiniz mi?
En azından bulunduğunuz şehirde olanı. Dersine gireceği hocalar, üniversitenin bölümü nasıl desteklediği, yurtdışı imkanları hakkında fikri var mı?
Mesela benim kızımı cezbeden bir diğer konuda bulunduğumuz şehirde ki üniversiteyi İngilizce okuyacak olmasıydı. Erasmus eğitimleri dışında erasmus stajı hakkı gibi gibi artıları var.

Üniversite mezunu olup, iş beğenmiyor anne baba parası yiyor olsa haklısınız.
Ama konu sahibinin kızı daha liseden yeni mezun olmuş biri. Hayatınız kazanması için mesleğini, geleceğini inşaa edeceği yaşta.
Hem çalış hem oku deyip çocuktan elini çekince iyi aile mi olunuyor?

Konu sahibi ozur dileyerek son 10 yillik konulariniza baktim acaba cocuk evden uzaklasmak mi istiyor diye.

Kizinizin babasi o daha bebekken cekip yurtdisina gitmis. Gelmemiş. Izinde geldiginde evde hep huzursuzluk varmis, sizin kollarınızı morartiyormus. Yurtdisindaki esinizle kavga edip sinir krizi gecirip hastanelik oluyormussunuz, kufur kiyamet gidiyormus. Terapi alip ilac kullanmissiniz, esinizden siddet gormussunuz hatta "kızlarimin beni ornek almasini istemiyorum" demissiniz.

Adam size ben yokken kiminle yatip kalkiyorsun demis ortanca kizinizin yaninda. Kizinizin yanında size tokat atmis cocugun akli cikmis korkudan.

Kizlarinizin yaninda size okuz, domuz vs hakaretler etmis.

Kizlariniz size kendi ifadenizle her fırsatta tenhada anne boşa bunu deyip durmus, siz hep cocuklari ikna etmeye calismissiniz.

Bunlar sadece konuların ana mesajlarından gördüklerim.
Sizi uzmek veya eski konuları gundeme getirmek istemem ama kizinizin evde cok huzurlu bir çocukluğu olmamis.
Belki sirf bu nedenle ayrılıp kendi basina olmak istiyor olabilir.

Gönder gelsin İzmir harika bir şehirdir.
Öğrenciye de fazlasıyla kolaylığı vardır.
Ben dışarda okudum bir çok artısını yaşadım.

Bırak kendi ayaklarının üstünde durmayı öğrensin.
Yeri gelir aç kalır, yeri gelir tok ama kendi başının çaresine bakmayı öğrenir.

Ne alakası var? Kız anne, babaya ben yurtta kalmam diyor. Şımarık olmasa anne, babadan bir şey isterken elli kere düşünür. Hatta ilk başta il dışında yaşarken yapacağı masrafı düşünür ve bir ortam uğruna anne, babama bu kadar yük olmam doğru mu der. Parası yoksa parayı verene vereceği yükü düşünür. Ben düşündüm mesela hep. Çünkü babam o parayı akşama kadar milletle konuşup kafası kazan olarak kazanıyor ve ben de ona yük olmadan yaşamalıydım. Sorumluluk bilinci zaten bu.

Istanbulda dogup buyumus biri olarak ankarada üniversite okudum. kesinlikle ankara da okumalı diyorum. Ve sadece 1 sene olacak matematik dersi için niye bu kadar tantana yapıyor. 4 sene degil sonuçta 1 sene? Izmıre gittikten sonra madem matematik dersi yok diğer derslerine tam çalışsın, yüksek ortalama yapsın 2. Sinifta Ankaraya yatay geçsin yapsın? Tabi okul yine intibak egitimi olarak matematik aldırır mi onu bilemiyorum. Aman sözün özü üniversite de falan öyle abartılacak birsey yok. Matematik vs halledilir. Izmır ona da çekici geliyor şuan derste bahanesi olmus. Okurken sorsanız bırakın kesinlikle gitsin derdim. Aileden uzakta yasamak cekici geliyor nedense. Ama şuan yanınızda olması daha iyi diye düşünüyorum.

Biz Ankara da yaşıyoruz o İzmir istiyor
Ailemden uzakta okudum. Bana o kadar çok şey kattı beni o kadar güçlü kıldı ki yaşadıklarım. Bence her çocuk bunu yaşamalı. Kendi hayatının sorumluluğunu almak hem büyük yük hem de büyük özgürlük. Bunlar insanı çok daha yukarı taşıyan detaylar oluyor ileride. Tabi bir de çocuğunuzu siz tanırsınız en iyi. Maddi olanaklarınızı bilemem onları dışarıda tutarak düşündüğümde gönlüm kızınızdan yana.

Böyle bi hakkınız yok. İzmir dururken ankarayı hele ki karışık bi aile hayatı varken tercih etmemesi çok mantıklı zaten. Size düşen onu korumak müdahale etmek değil. Güzel bi yurt bulun ilk yılı için arkadaş edince eve çıkarsın deyin. Arada biz de gelir gideriz ne güzel olur tarzı pozitif yaklaşın yahu biraz. Gencecik kız güzel bi öğrencilik hayatı olsun istiyor belli ki. Afganı var sapığı var diye aileye bağımlı mı yaşayacağız. Kendi evinin önünde öldürdüler kızı bu ülkede güvenli bi alan yok o anlamda yani. Kendimize dikkat ederek yaşıyoruz hepimiz.

Bu arada sorumluluğu üniversite hayatı vermez diyenlere de bakmayın. Başka ilde bağımsız yaşayınca veriyor gayette. Ailesinden ayrılmayanları da görüyoruz buraya konu açıyorlar mesela evlendim çok uzak ailemi özlüyorum hep ağlıyorum diye uzak dediği 1 saatlik yol falan

A bu arada kızınıza söz hakkı tanımak istemediğiniz konuda yedi kat yabancılardan fikir alıp onlarında hakları var gibi yollamayın falan demesi öyle tezat ki.

Bu kadar detaya gerek yoktu sanki.
Kadının zaten zor bir hayatı olmuş.
"eski konularınızı okudum, çocukluğu zor geçmiş" demeniz yeterliydi.

Bana diyorsunuz bunu da ben ailemden 8 saat uzakta okudum. Zaten konu sahibine de yazdım. Kyk da kaldım ve sorumluluk bilincine erene de rastlamadım. Kyk lar kaç bin kişilik yer bir araştırın isterseniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…