- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.607
- 598
- Konu Sahibi VuslataDair
-
durum böyleyse tabii ki şehir dışı ister kız napsınÜyeler yorum yapıyor yapıyor da konu sahibesi keşke adam gibi aile durumlarını da yazsaymış. Konu sahibesinin kocası Almancı, arada sırada geliyor konu sahibesine şiddet uyguluyor. Kız da kaçıp kurtulmak istiyor. Ortada eğitimden daha çok meseleler var yani.
Yapamaz ama üzülür kıyamam bilmiyorum ne olacak
durum böyleyse tabii ki şehir dışı ister kız napsın
Konu sahibi ozur dileyerek son 10 yillik konulariniza baktim acaba cocuk evden uzaklasmak mi istiyor diye.
Kizinizin babasi o daha bebekken cekip yurtdisina gitmis. Gelmemiş. Izinde geldiginde evde hep huzursuzluk varmis, sizin kollarınızı morartiyormus. Yurtdisindaki esinizle kavga edip sinir krizi gecirip hastanelik oluyormussunuz, kufur kiyamet gidiyormus. Terapi alip ilac kullanmissiniz, esinizden siddet gormussunuz hatta "kızlarimin beni ornek almasini istemiyorum" demissiniz.
Adam size ben yokken kiminle yatip kalkiyorsun demis ortanca kizinizin yaninda. Kizinizin yanında size tokat atmis cocugun akli cikmis korkudan.
Kizlarinizin yaninda size okuz, domuz vs hakaretler etmis.
Kizlariniz size kendi ifadenizle her fırsatta tenhada anne boşa bunu deyip durmus, siz hep cocuklari ikna etmeye calismissiniz.
Bunlar sadece konuların ana mesajlarından gördüklerim.
Sizi uzmek veya eski konuları gundeme getirmek istemem ama kizinizin evde cok huzurlu bir çocukluğu olmamis.
Belki sirf bu nedenle ayrılıp kendi basina olmak istiyor olabilir.
Özgür olmak istiyor çok haksız değil ama maalesef biz üniversite okurken ortam bu kadar kötü değildi.Bahanesi tam olarak şu kendisi matematiği hiçbir zaman yapamadı
Ankara üniversitesinin bu bölümünde mesleki matematik dersi varmış bunu yapamam düşüncesiyle eliyor Ankara'yı
Evde kaldığı sürece öğrenemez bunları. ilk atamam güneydoğuya çıkmıştı, gitmeyebilirdim, tekrar hazırlanabilirdim sınava. macera olsun hele gideyim basılmış diye gittim merakla. İyi ki gitmişim şehriye çorbası yapmayı bile orada öğrendim, titiz annem mutfağa sokmazdı. Ha yurt konusu beni aşıyor diyebilir konu sahibi16 yaşında ergen herif annesiyim,
pinpirikli, aynı zamanda korkak bir kadınım.
Ben ağlayacağıma O ağlasın diyen eski kafalı bir kadınım.
Küçük hanım bir de Yurt istemiyor.
Ev de yalnız kalmak istiyor.
Siz ona bir sorsanıza su vanasının, doğalgaz vanasının yerini, açamayı kapamayı biliyor mu ?
Ben de Eskişehir demiştim açıkcası. İzmir çok büyük ve karmakarışık. Ben 2005te üniversite okumaya gittiğimde evet öğrenci için muhteşem bir şehirdi ama 2016da evliyken gittiğimde inanılmaz değişmişti. İzmir artık küçük İstanbul. Trafiği ile pahalılı ile ve tehlikeleri ile birebir İstanbul gibi. Ama Eskişehir bu değişimden o kadar çok etkilenmedi. Eskişehir halkının ve esnaflarının öğrenciye hem ihtiyacı hem sempatisi var. Başına bir şey geldiğinde ilk markete atsan kendini seni savunurlar. Birçok arkadaşım Eskişehir de okudu, çok gidip geldim ve İzmir yerine burada okusaydım dedim şahsen. Konu sahibinin kızının istediği bölüm yokmuş Eskişehir de ama yine de yazayım istedim belki başka birinin işine yarar diyeÜyeler yorum yapıyor yapıyor da konu sahibesi keşke adam gibi aile durumlarını da yazsaymış. Konu sahibesinin kocası Almancı, arada sırada geliyor konu sahibesine şiddet uyguluyor. Kız da kaçıp kurtulmak istiyor. Ortada eğitimden daha çok meseleler var yani.
Konu sahibesine fiziksel ve psikolojik şiddete uğradığı için üzüldüm, en çok çocuklarım bana benzemesin yazmasınaÇocuğa da yazık, kaçıp kurtulmak istiyor belli ki. Konu sahibesi çocuğunu gözünün önünden ayırmak istemiyor, bunu anlıyorum tabi ki çünkü zaman çok kötü. En iyisi Ankarada ayrı ev ya da Eskişehir diyorum şu şartlar altında.
Bu durumda ben olsam diretirdim burda kalacaksın diye. Üniversitenin alası var şehrinizde.Yukarda da izah ettim matematik dersi sebebiyle eliyor Ankara üniversitesini ve İzmir 9 Eylül istiyor
şöyle diyeyim devlet yurdunda herkes kendi bölümüne göre yerleşiyor. müzik bölümleri benzer güzel sanatlar bölümüyle vs. dolayısıyla böyle bir şikayet olmaz çünkü herkes benzer durumlarda olacak.Bir yurt ile görüştüm dün internetten buldum beğendim 1 kişilik oda fiyatı aylık 4500 lira inanın Şok oldum merak edene özelden ismini verebilirim
Siz bana yardımcı olabilir misiniz yurt konusunda
Kızım diyor ki benim müzik aleti ile gürültü yapacağım olasılığına istinaden devlet yurdu beni almayacaktır böyle bir şey var mı
Evet, aileden uzak olmak istemesi bile yeterince geçerli bir sebep. Okulu aile yanında okumuş arkadaşlarım çalışırken aileden ayrı kaldığında çok bocalıyor. Çalışırken olmasa evlenince bocalayacaklar. Eninde sonunda aileden ayrılacak bir çocuk. Ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. Benim 17-18 yaşında yaşadığım zorlukları arkadaşlarım 25-28 yaşlarında yaşadılar. Çok daha ağır geçti üstelik. Psikolojileri bozuldu. 3 ay ağladı bir arkadaşım geceleri uyuyamadı. Ben çok güzel yemek yapıyorum, arkadaşlarım yeni öğreniyorlar. Resmen onlar giderken ben dönüyordum durumu oldu. Temizlik yapmayı bilmiyorlar, yeni öğreniyorlar. Ben ev düzeni tutturmayı biliyorum. Arkadaşlarımın 4-5 saatte yaptığı şey benim yarım saatimi alıyorbir gencin dışarda okumak istemesi için mantıklı bir sebebe bile ihtiyacı yok.
o özgürlük, o rahatlık paha biçilemez bir his ve herkesin yaşaması gereken bir şey bence.
bırakın gitsin binlerce çocuk şehir dışında okuyor ne var bunda
Bu kadar kendinizi ailenize yük olarak görmeniz de bana hiç sağlıklı gelmedi. Bizler de yetişkiniz, bir çocuk yapmadan önce onun her şeyine yetip yetemeyeceğimizi düşünüyoruz. Buna şehir dışında üniversite okutmak da dahil. Size sormadan sizi bu dünyaya getiriyorlarsa iyi bir meslek sahibi olmanızı sağlamak da onların sorumluluğunda değil mi zaten? Çocuk neden ailesine yük olsun, neden yük olacağını düşünsün?Ne alakası var? Kız anne, babaya ben yurtta kalmam diyor. Şımarık olmasa anne, babadan bir şey isterken elli kere düşünür. Hatta ilk başta il dışında yaşarken yapacağı masrafı düşünür ve bir ortam uğruna anne, babama bu kadar yük olmam doğru mu der. Parası yoksa parayı verene vereceği yükü düşünür. Ben düşündüm mesela hep. Çünkü babam o parayı akşama kadar milletle konuşup kafası kazan olarak kazanıyor ve ben de ona yük olmadan yaşamalıydım. Sorumluluk bilinci zaten bu.
Düşünmek ve yaşamak aynı şey değil. Bugün elimde var dersiniz çocuk dünyaya getirirsiniz, yarın bir sebepten o var yok olur. Anne, babamız bizi dünyaya getirdi diye her istediğimizi yapacak halleri yok. Benim ailem benden hiçbir zaman kısmadı, hatta ev alalım büro aç, düzgün kazancın olana kadar biz seni destekleriz diyen de onlar. Benim ailem bana bu kadar iyiyken tabi ki ben de onları düşüneceğim. Hayatı benim iyi yaşamak hakkım da onların değil mi? Tabi ki en az yük ve masrafla onlara yardım edeceğim.Bu kadar kendinizi ailenize yük olarak görmeniz de bana hiç sağlıklı gelmedi. Bizler de yetişkiniz, bir çocuk yapmadan önce onun her şeyine yetip yetemeyeceğimizi düşünüyoruz. Buna şehir dışında üniversite okutmak da dahil. Size sormadan sizi bu dünyaya getiriyorlarsa iyi bir meslek sahibi olmanızı sağlamak da onların sorumluluğunda değil mi zaten? Çocuk neden ailesine yük olsun, neden yük olacağını düşünsün?
Sadece 1 ders için başka şehire gitmesi de garip. Ankara Üniversitesi dururkenBahanesi tam olarak şu kendisi matematiği hiçbir zaman yapamadı
Ankara üniversitesinin bu bölümünde mesleki matematik dersi varmış bunu yapamam düşüncesiyle eliyor Ankara'yı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?