- Konu Sahibi VuslataDair
-
Bende onu söylüyorum yani örneğin o istediği binada kimler oturuyor ben bilmeyeceğim ki Allah korusun gecenin bir yarısı kapıya kim dayanacak bilemeyeceğim meselaİlk yıl ev isterim yurtta kalamam mı? Ülkede başı boş bu kadar adam varken ki akın akın bir göç dalgası mevcut gelenlerin kimliği yok kaydı yok . Ülke 18 yaşında bir kız çocuğu için bu kadar güvensizken bence gayette karışmaya hakkınız var. Ankara da gayet üniversite hayatı yaşanacak bir yer.
Çok teşekkür ederim cevabınız için istediği bölümü ülkeye yeni gelmiş ve Türkiye'de sadece 4 üniversitede var ses kayıt teknolojileri bölümü Amerika'daki ismi ses mühendisliği olarak geçiyorBen de İzmir'de okudum ama ailem küçük şehirdeydi. Ailem Ankara'da olsa evden çıkmazdım şahsen. Ekonominizin boyutunu bilmiyorum ama ben baya süründüm. Yurtta da kaldım , hiç ev direk isteğim olmadı. Ev ortamı İzmir'de çok da farklı olabiliyor bu arada. En yakın arkadaşımın kardeşi gitmeden önce baya kenara çekip nelerle karşılayabileceğine dair ,nasıl davranması gerektiğine dair ders verdim. 4 sene sonra karşılaştın mı dediğimde abla senin yaşadığından çok daha kötü ortamlar şu an dedi kız. Bana sizin kız biraz evden kaçmak istiyor ve İzmir'de okumanın büyüsüne kapılmış gibi geldi. Şahsen Eskişehir'i daha güvenli buluyorum ben. Tabi en güzeli aslında sizinle kalması.
3.5 yasinda ki kizim bile bana sen bana karisamazsin haklarım var benim diyorken üniversite okumaya giden birine boyle karisirsaniz kizinizi kaybedersiniz. Sizin istediginiz olursa bile sizden nefret eder.Şu an çok gerginim eğer tam anlamıyla anlatamazsam sorun cevaplarim
Bulunduğumuz sehirde istediği bölüm olmasına rağmen
Başka şehirde okumakta ısrarlı izin vermeme hakkım var mı yoksa bu ona bir haksızlık mı 18 yaşında bu arada
Hayırhem de !
ziyadesiyle özgür bir ruh :)
peki ankarada hiç yalnız kaldığı oldu mu ? gerçi orası kurulu düzen olan bir ev ama denedi mi tek başına yaşamayı ?
ben orta okuldan liseyi bitirene kadar yatili okudum, lise bitti iste mezuniyetten sonraki gun de kendi evime ciktim. sorsalar ohooo ben kendim yasiyorum ya kendi ayaklarimin ustunde duruyorum derdim.Kendi ayakları üzerinde durmak para odaklı bir şey değil aslında
Mesela hasta oluyorsun, bir şeye ihtiyacın oluyor, fatura yatıracaksın filan gibi şeyler aile evindeyken insanın çok da zorlanmadığı durumlar
En kötü anne babadan yardım istiyorsun oluyor
Ama tekken hepsini ya tek halletmeniz gerek ya yardımcı olacak arkadaşlarla ilişkiler kurmanız gerek
Başka bir örnek de elinizdeki kısıtlı parayla o haftanın veya ayın sonunu getirmeniz gerek
Ama aile evinde olunca çok rahat savsaklanabilecek bir durum
Liste daha da uzar gider yani
Şimdi öyle bi anda aklıma gelenler bunlar benim
Aile parasıyla geçinmeye çalışmak da işe girince geçinmeye çalışmanın hazırlık aşaması gibi
Ankara’dan İzmir’e gitmeyi istemesi kadar doğal ne olabilir?Hayır
Bana kimse bir kötülük edemez gibi ütopik fikirleri var
Diyorum ki anneciğim bu lafı daha ben etmedim Allah korusun kimin ne yapacağını bilmiyoruz ki
Ankara'da yaşıyoruz ya Ankara
Var mı ötesi
Heyecan macera tutkusu da olabilir. Ne var bunda? Size degersiz gelen duygulari yasamak istiyor diye suçlayabilir miyiz onu? Siz yaş almışsınız, olgunlaşmışsınız, heyecandan uzak bir hayat kurmuşsunuz diye, onu 18 yasindan alıp kendi yaşınıza mı çekeceksiniz?İnanın asla ama asla baskıcı değilim
Bana heyecan, macera tutkusu gibi geliyor bilmiyorum
Hayır
Bana kimse bir kötülük edemez gibi ütopik fikirleri var
Diyorum ki anneciğim bu lafı daha ben etmedim Allah korusun kimin ne yapacağını bilmiyoruz ki
Ankara'da yaşıyoruz ya Ankara
Var mı ötesi
İstediği bölümBölüm istediği bölüm mü yoksa sadece sehir dısında okumak icin mi istiyor bnce önemli ayrım o?
İnanır mısınız sizinle tam olarak %100 aynı durumdayız hiçbir zaman gittiği yere geldiği yere giydiği kıyafete asla karışmadım ama Allah var o da beni hiçbir zaman üzmedi nerede kiminle olduğunu her zaman söyledi ne zaman geleceğini söyledi bir defa olsun yalan söylemedi bir defa olsun onu istemediğim bir durum için de bulmadım karşılıklı sevgi saygı ve güvene dayalı bir ilişkimiz var her zaman için orta yolu bulduk bir adım o geldi bir adım ben gittim ama bu çıkmazi aşamıyoruzAynen dediğiniz gibi macera duygusu ve dillerinde kalıplaşmış özgürlük sözleri ile şehir dışına gitmek istiyorlar.
Ben kızımı karşıma alıp konuştum,
"Şehir dışına gidersen ilk sene ev açmam, yurtta kalırsın
sonra ki sene arkadaşlarını ve çevreyi tanıdığın zaman eve çıkabilirsin dedim.
Sen zaten özgür bir kızsın, arkadaşlarınla dışarı çıkabiliyorsun, erkek arkadaşın var baban ve ben biliyor ses etmiyoruz, giyimin konusunda kısıtlama içinde değilsin, kararlarına saygı duyuyoruz. O özgürlük sözleri ailesi tarafından her hali kısıtlanan, kararlarına saygı duyulmayan kızlar için geçerli. Bizimle yaşadığından daha fazla ne yapabileceksin mesela başka şehirde" diye sordum.
Tek bir örnek bile veremedi.
Burada bir kaç üniversiteyi gezdik birini çok beğendi. Hatta mimarlık fakültesine girip çalışma ortamlarını görünce "anne şu anda olmam gereken yer derler ya, oradayım" dedi.
Ben baskı yapmadım zaten baskı yapsam inatlaşacak bu defa belki yanlış karar verecekti. Fikir vermeye, yönlendirmeye çalıştım. Çünkü gerçekten mantıklı olan oydu.
Alacağı matematik dersinden korkuyorsa geçer not alması yeterli, AA almak zorunda değil sonuçta. Üniversiteye kadar gelmiş bir öğrenci en azından bunu yapabilir. Bu bahanesini böyle çürütebilirsiniz.
Soyledim gönlü olmadıMadem çok istiyorsun biz de oraya taşınıyoruz o halde deyin bakalım ne diyecek.Sizin nerede otuacağiniza da o karar veremez herhalde.
Ben başka şehre gitmesine karşı değilim,kendi kızımı da gönderirim.Hatta lise için bile gönderirim...Ben de ailemden farklı şehirde okudum. Ama bunun için haklı sebepler olur.
"Bulunduğum il daha iyi olmasına rağmen başka şehre gideyim.Yurtta kalmayayim,ev tutayım ama yanımda kimse olmasın.Ayaklarimin üstünde durayım ama bana düzenli para gönderin." Şeklinde hiç bir mantığı olmayan bodoslama bir şekilde değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?