Kızıma karışma hakkım var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayni soruyu evlat olarak cevaplasam yok deyip aileme kızardım
Anne olarak cevaplasam evet var derdim
Su an ortam kız çocukları için aşırı güvensiz ama onun da bir şekilde hayatı öğrenmesi lazım
En iyisi bırakın yazsin
Cok mu uzak?
Erkek çocukları için de güvensiz. Bence burda önemli olan maddiyat. Başka şehirde özellikle büyüksehirse okutmak baya masraflı olur onu karşılayacak mı aile onu bilerek istemek lazım bazı şeyleri.

1. Okul ve bölüm önemli
2.maddi imkanınız önemli
3.kızınızın yaşam tarzı hali tavrı önemli ( kızınızı en iyi siz tanırsınız)
Bence gitmeli ve onun kararlarına saygı duymalısınız ki bu omur boyu sizi ve onu etkileyecek bir karar .Ama dediğim gibi burda diğer faktörlerde etkili

Şu an çok gerginim eğer tam anlamıyla anlatamazsam sorun cevaplarim

Bulunduğumuz sehirde istediği bölüm olmasına rağmen

Başka şehirde okumakta ısrarlı izin vermeme hakkım var mı yoksa bu ona bir haksızlık mı 18 yaşında bu arada

Beni ailem çok istediğim halde okutmadı bi de istediğim bölüm yoktu şehrimde istemeyr istemeye başka bölüm okudum. Kardeşimin bölümü buralarda tutuyordu taa akdenize gitti. Onu yolladınız, beni yollamadınız diye hâlâ bu konuda sitemliyimdir. :/ Laf söylerim aileme...

Eğer mühendislik falansa üniversite adı önemli diye düşünüyorum. Bi odtü ile kocaeli üni arasında fark var yani... Bölüm önemli, bana kalsa her genç ailesi de yardımcı olacak maddiyata sahipse kendi ayaklarının üstünde durmayı denemeli, tek başına biraz çabalamaya çalışmalı. Eğer küçük bir şehirde yaşıyorsanız büyük bir şehire gidecekse de bence gitmeli, iş imkanları daha fazla. Çevre daha fazla. Anadolunun böğründe kalakaldım beni yollamayan ailem yüzünden valla. Durumunuz varsa siz yollayın çocuğunuzu derim. Tabii bölüm kötü bi bölümse bence değmez :KK70: onu da ekleyeyim.

Erkek çocukları için de güvensiz. Bence burda önemli olan maddiyat. Başka şehirde özellikle büyüksehirse okutmak baya masraflı olur onu karşılayacak mı aile onu bilerek istemek lazım bazı şeyleri.
Tabii ki erkek çocukları için de güvensiz ama kız çocukları için ekstra ekstra güvensiz geliyor bana.
Maddiyat çok önemli haklısınız
Okuduktan sonra iş imkanı var mı bu da onemli

Hayatı öğrenebilmesi için bence gitmeli elindeki parayla ay sonunu getirmeyi bir şekilde ayaklarının üstünde durmayı öğrenmeli. Tabii şu ortamda göndermek istememe durumunuzu anlayabilirim ortalık çok karışık inşallah istediği bölüm ve okul hayırlısıysa olur.

Şu an çok gerginim eğer tam anlamıyla anlatamazsam sorun cevaplarim

Bulunduğumuz sehirde istediği bölüm olmasına rağmen

Başka şehirde okumakta ısrarlı izin vermeme hakkım var mı yoksa bu ona bir haksızlık mı 18 yaşında bu arada
Siz İstanbul Ankara , İzmir'de yaşarken o Muş tercih ediyorsa evet tam tersi ise çocuk haklı.

Ankara'da yaşıyor görünüyorsunuz. Ankara'da bir yerde okuyabilecek bir puanı varsa il dışı bence aşırı gereksiz. Belli ki gidip laylaylom öğrenci hayatı yaşamak amacında. Parayı siz veriyorsunuz dolayısıyla evet, karışma hakkınız var. Kendi ayakları üstünde durduğu zaman kendi hayatı üzerinde tek söz sahibi olur.

Maalesef gençken bazı şeyleri öngöremiyoruz, bence güzellikle ikna etmeye çalışın, olmadı öğretmenlerinden ya da sözünü dinlediğini düşündüğünüz birinden yardım alın. Buna hakkınız var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X