- 12 Ocak 2010
- 16.669
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.044
- 1.123
yok tatlım, eğitim beyni sulandırmiyor, farkindalik düzeyini arttıriyor sadece, ama eger çocuk ilk 6 yıl aileyle sağlıklı bağlar kuramamışsam toxic bir ailede büyümüşse travmanin boyutuna bağlı olarak sonradan aldığı eğitim ve gelir düzeyi ne olursa olsun bu izleri taşıyor. Toxic aileler de maalesef dışardan bir iki bakmakla anlaşılamıyor, her eğitim ve gelir düzeyinde bulunur
Ay ne sacma sapan bir yorum bu ya? Kadincagiz kararsiz kalmis, danismak icin yazmis. Kizini dusunmese buraya nasil davranmaliyim falan yazar mi? Direkt asar keser yani.Aaa pardon. Gene unuttum. Karşımızdaki dünyanın en mükemmel, en iyi kalpli, en doğru, hayatında hata yapmamis annesiydi ve kızı da çok hayırsız bir kızdı. Okumayıp evlenip gitmiş. Bi de üstüne utanmadan annesini 2 yıl sonra arıyor gelmek istiyor.
Anne o kadar iyi kalpli ve mükemmeldi ki ne yapacağını bilemedi buraya sordu.
Bizler de yorumlarda ağlayıp sizlayip, ayyy canım kızın çok hayırsız çıkmış ama gençliktir. Sen büyüklüğünü göster, kabul et biraz kızarsın, kulağını çekersin sonra da affedersin. Mutlu mesut yaşamaya devam edersiniz. Ya da şöyle mi diyelim. Allah evladın hayırlısıni versin, seninki gene dönmüş seni aramış, komşununki nerde bilen yok.
Hanımefendi kız ne kadar hatalıysa anne de en az onun kadar hatalıdir.
Peki siz etrafa bulasmaktan başka, ağlamaktan sizlamaktan başka nasıl bir çözüm yolu öneriyorsunuz? Bir fikriniz var mı? Bu anne ne yapsın? Bu anne ne yapmalı ki hem hem kendini, hem kızını, hem de kızıyla ilişkisini düzeltebilsin? Sizin bir fikriniz var mı?
hmm simdi soyle bi durum var aile calismak zorunda oldugu icin yilin 7 8 ayini baska sehirde anneanneyle gecirdi baska bir sehirde.yok tatlım, eğitim beyni sulandırmiyor, farkindalik düzeyini arttıriyor sadece, ama eger çocuk ilk 6 yıl aileyle sağlıklı bağlar kuramamışsa toxic bir ailede büyümüşse travmanin boyutuna bağlı olarak sonradan aldığı eğitim ve gelir düzeyi ne olursa olsun bu izleri taşıyor. Toxic aileler de maalesef dışardan bir iki bakmakla anlaşılamıyor, her eğitim ve gelir düzeyinde bulunur, ustelik gelir düzeyi arttikça saklanmaları daha kolay olur
ben bu kafayı hicbirzaman anlayamayacagimbazi kisilerde sevginin iyi egitilmenin deger verilmenin boyle durumlarda bir onemi olmuyor.
bir kuzenim var ingilterede falan okuttular cokta basarili bir egitim donemi gecirdi.
2 yabanci dili var isi gucu yerinde kiz yaklasik 4 aydir lise mezunu bile olmayan sevgilisiyle evlenip ailesiyle birlikte yasamayi bile dusunuyor.
aile ne yaparsa yapsin herkesin ayri bir karakteri var
bana gore kendi keleminde birini bulup daha duzenli bir hayat yasayabilir, ona gore sevgiyle egitimin ne alakasi var.
bayanin kizida tam olarak bu yapida ben kuzenime bakinca bu kiz bu kafayla iyi okumus diyorum
acaba cidden okadar okuyunca beyinleri falanmi sulaniyo bazen anlamadim gercekten
bazi insanlar icin onemli olan kultur uyusmasi falan degil direk dis gorunus maalesefben bu kafayı hicbirzaman anlayamayacagim
Eğiitim farki resmen ucurum
Ne buluyor ne konuşabiliyor
bazi insanlar icin onemli olan kultur uyusmasi falan degil direk dis gorunus maalesef
[/QUOTE
Adamla ne eğitimden tartisabilir ne çocuğunu istediği gibi egitebilir
Ortak noktada buluşmak imkansız gibi
Görsellik biryere kadar
Sevgili oldu beğendi diyelim
O kadar okumuş kiz kaynana elinde harcanacak yazik
insallahumarim evlenmez
cocugunda hic umrunda degil bu kadina ben ne verebilirim falan 2 opusunce butun sorun hallolalacak saniyorlar
Ne kadar enteresan.Klasik cevaplar işte. Siz daha yanlış bir davranışta bulunma ihtimalinizle bile yüzleşmekten kaçıyorsunuz. Eminim ki siz iki yılda kızınızdan bir haber duymak için birseyler bile yapmamışsinizdir. Farkındaysanız kızınız bu geçen iki yılda ölse haberiniz olmayacaktı.
Bundan sonra nasıl bir yol izleyeceksiniz bilmiyorum ama bu noktaya kızınız kendi başına gelmedi. Ben cümlelerinizden kızınız adına karar veren bir ebeveyn görüyorum. Kendi önceliklerinizin, önem verdiklerinizin kızınızinda öncelikleri olsun istemiş gibisiniz. Ve muhtemelen bebekliginden itibaren onun yerine karar vermişsiniz. Bir de verdim emekler boşa gitti serzenişi seziyorum. Bu zaten başlı başına yanlış bir düşünce. Ben onun için şunu yaptım buradan fedakarlık yaptım duygusal istismardir.Bir anne olarak fikirlerinize ihtiyacım var canımdan çok sevdigim kızım 2 yıl önce aile olarak tasvip etmesekte seviyorum dedigi gencle sözledik tek şartımız okulunu bitirmesiydi ama kızım gitti bizden habersiz nikah kıydı bizede sosyal medyadan evlilik cüzdanının fotografıni atti tabii biz şok zira böyle birşey yapmasıni gerektirecek bir dirum yoktu.En önem verdigimiz şey eğitim hayatıydı 3 yıl yemedim içmedim yurtdışında okuttum 2 yılda türkiyede egitimini tamamlaması gerekiyordu ve gitti evlendi.Çok agladım çok üzüldüm ama elimden hiç birşey gelmedigi gibi bizimle görüşmekte istemedi ama bu gün mesaj atmış gelmek istiyorum diye bende gel dedim çok kızgınım çok öfkeliyim ama cokta özledim geldiğinde bu ihanetinin yaptıklarınin hesabını sorayım yoksa hiç birşey olmamış gibi davranayım ne yapayım bilemedim lütfen bana fikirlerinizle yardımci olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?