• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma nasıl davranmalıyım lütfen bir akıl verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yok tatlım, eğitim beyni sulandırmiyor, farkindalik düzeyini arttıriyor sadece, ama eger çocuk ilk 6 yıl aileyle sağlıklı bağlar kuramamışsam toxic bir ailede büyümüşse travmanin boyutuna bağlı olarak sonradan aldığı eğitim ve gelir düzeyi ne olursa olsun bu izleri taşıyor. Toxic aileler de maalesef dışardan bir iki bakmakla anlaşılamıyor, her eğitim ve gelir düzeyinde bulunur

toxic aileler ne demek diye sorsam

Aaa pardon. Gene unuttum. Karşımızdaki dünyanın en mükemmel, en iyi kalpli, en doğru, hayatında hata yapmamis annesiydi ve kızı da çok hayırsız bir kızdı. Okumayıp evlenip gitmiş. Bi de üstüne utanmadan annesini 2 yıl sonra arıyor gelmek istiyor.
Anne o kadar iyi kalpli ve mükemmeldi ki ne yapacağını bilemedi buraya sordu.
Bizler de yorumlarda ağlayıp sizlayip, ayyy canım kızın çok hayırsız çıkmış ama gençliktir. Sen büyüklüğünü göster, kabul et biraz kızarsın, kulağını çekersin sonra da affedersin. Mutlu mesut yaşamaya devam edersiniz. Ya da şöyle mi diyelim. Allah evladın hayırlısıni versin, seninki gene dönmüş seni aramış, komşununki nerde bilen yok.
Hanımefendi kız ne kadar hatalıysa anne de en az onun kadar hatalıdir.

Peki siz etrafa bulasmaktan başka, ağlamaktan sizlamaktan başka nasıl bir çözüm yolu öneriyorsunuz? Bir fikriniz var mı? Bu anne ne yapsın? Bu anne ne yapmalı ki hem hem kendini, hem kızını, hem de kızıyla ilişkisini düzeltebilsin? Sizin bir fikriniz var mı?
Ay ne sacma sapan bir yorum bu ya? Kadincagiz kararsiz kalmis, danismak icin yazmis. Kizini dusunmese buraya nasil davranmaliyim falan yazar mi? Direkt asar keser yani.
Keske biraz kitap okusaniz da anlama kabiliyetiniz gelisse 🤦‍♀️

yok tatlım, eğitim beyni sulandırmiyor, farkindalik düzeyini arttıriyor sadece, ama eger çocuk ilk 6 yıl aileyle sağlıklı bağlar kuramamışsa toxic bir ailede büyümüşse travmanin boyutuna bağlı olarak sonradan aldığı eğitim ve gelir düzeyi ne olursa olsun bu izleri taşıyor. Toxic aileler de maalesef dışardan bir iki bakmakla anlaşılamıyor, her eğitim ve gelir düzeyinde bulunur, ustelik gelir düzeyi arttikça saklanmaları daha kolay olur
hmm simdi soyle bi durum var aile calismak zorunda oldugu icin yilin 7 8 ayini baska sehirde anneanneyle gecirdi baska bir sehirde.
öff ne zor ya cocuk buyutmek
herseyin altindan bir sey cikabiliyor

En güzeli en biliyormusunuz, hiç birşey sormamak.
Ne okulu ne evliliği ile ilgili tek bir kelime dahi etmeyin.
Olması gereken gibi kızınızla ilgilenirsiniz.

Bu tavrınız emin olun hesap sormanızdan çok çok çok daha etkili ve darbeli olur.

Biz arnavutuz bir insana had mı bildirmek isteriz karşısında susarız. Soru sorsa dahi konu ile ilgili cevap vermeyiz. Karşıda ki deli olur.

Ayrıca bız zahmet yana tutuşa evlendiği kişi okulunu düşünsün en önemlisi kendi düşünsün.

Konuyu tekrar okudum, iki sene hiç görmediğiniz, hayatı hakkında hicbirsey bilmediğiniz bir evlada karşı çok ofkeliyim diye öfkenizi taze tutmanız bana hoş gelmedi.

Ne yanlış yapmış olursa olsun, öfkenizi kusun ve bir daha kapınıza gelmemesini söyleyin.
Böyle bir ihtimal bile olabilir mi.
Siz annesiniz her ne yapmış olursa olsun kucaklayan olun elbette.
Ve tekrar söylüyorum kendinizi sorgulayin, evladınızin da ama biz seni okuttuk sözlerini duymadan size eleştiri yapmasına izin verin.

Hatalar hep karsiliklidir ve değilse bile anneler bağışlayıcı olmalıdır 😊
Öfkenizi kenara bırakın.

Konu sahibinin anneliğini sorgulamak haddim değil. Sadece evlatlarımızın bizden başka güvenip gidebileceği bir yer yok bence önce kızınıza sıkıca sarılın özlemişsiniz de.

Hata insanlar için arkanızda olduğunu bilsin belki çok zor durumda ki kayınvalide ile oturuyormuş burda günde kaç tane konu okuyoruz en iyi kayınvalide ile oturanın bile hali içler acısı.

Umarım görüşmeniz olumlu sonuçlanır.

olmusla olmuse care yok artik belki oda pisman oldu ama sizin tepkinize gore hareket edecektir..
evet mutlaka sitem edeceksiniz haklisinizda ama kol kirilir yel icinde kalir diyip hatalarini affedip iliman yaklasin ki derdini tasasini size anlatsin..umarim okul konusunda zararin neresinden donerse kardir..

çok üzücü çok. ama evladınız size gelmekle bir adım atmış... hiç meraklı ve yargılar sorular sormayın. büyük ihtimal o size anlatacaktır ben öyle hissettim

bazi kisilerde sevginin iyi egitilmenin deger verilmenin boyle durumlarda bir onemi olmuyor.
bir kuzenim var ingilterede falan okuttular cokta basarili bir egitim donemi gecirdi.
2 yabanci dili var isi gucu yerinde kiz yaklasik 4 aydir lise mezunu bile olmayan sevgilisiyle evlenip ailesiyle birlikte yasamayi bile dusunuyor.
aile ne yaparsa yapsin herkesin ayri bir karakteri var
bana gore kendi keleminde birini bulup daha duzenli bir hayat yasayabilir, ona gore sevgiyle egitimin ne alakasi var.
bayanin kizida tam olarak bu yapida ben kuzenime bakinca bu kiz bu kafayla iyi okumus diyorum
acaba cidden okadar okuyunca beyinleri falanmi sulaniyo bazen anlamadim gercekten
ben bu kafayı hicbirzaman anlayamayacagim
Eğiitim farki resmen ucurum
Ne buluyor ne konuşabiliyor

bazi insanlar icin onemli olan kultur uyusmasi falan degil direk dis gorunus maalesef
[/QUOTE

Adamla ne eğitimden tartisabilir ne çocuğunu istediği gibi egitebilir
Ortak noktada buluşmak imkansız gibi
Görsellik biryere kadar
Sevgili oldu beğendi diyelim
O kadar okumuş kiz kaynana elinde harcanacak yazik

Hata yapmış evet ama bu hayat onun tabiki en iyisini istersiniz evladınız için geldiğinde ne olursa olsun arkandayım diyin başına kakmayin olan olmuş

Bence tavrınızı koyun biraz mesafeli durup dinleyin. Çünkü şımarmış şımarmış yaşamış.
Burda bir üye vardı kardeşi boyna çocuk doğurup başkalarından annesine atıp gidiyordu. Sizin alttan almanız onu her seferinde hataya sürükler.
Sosyal medyadan evlendim demek çok büyük hakaret yani aileye.
Tabi sizin anlattığınıza göre hep ılımlı olmuşsunuz, kararlarına saygı duymuşsunuz. Bunları hak etmiyorsunuz.

umarim evlenmez
cocugunda hic umrunda degil bu kadina ben ne verebilirim falan 2 opusunce butun sorun hallolalacak saniyorlar

Klasik cevaplar işte. Siz daha yanlış bir davranışta bulunma ihtimalinizle bile yüzleşmekten kaçıyorsunuz. Eminim ki siz iki yılda kızınızdan bir haber duymak için birseyler bile yapmamışsinizdir. Farkındaysanız kızınız bu geçen iki yılda ölse haberiniz olmayacaktı.
Ne kadar enteresan.
Annesi de ölse kızın haberi olmayacaktı mesela o neden aramamış?
Hep anne midir dik durması gereken? Hiç bitip tükenemez mi?

Bir anne olarak fikirlerinize ihtiyacım var canımdan çok sevdigim kızım 2 yıl önce aile olarak tasvip etmesekte seviyorum dedigi gencle sözledik tek şartımız okulunu bitirmesiydi ama kızım gitti bizden habersiz nikah kıydı bizede sosyal medyadan evlilik cüzdanının fotografıni atti tabii biz şok zira böyle birşey yapmasıni gerektirecek bir dirum yoktu.En önem verdigimiz şey eğitim hayatıydı 3 yıl yemedim içmedim yurtdışında okuttum 2 yılda türkiyede egitimini tamamlaması gerekiyordu ve gitti evlendi.Çok agladım çok üzüldüm ama elimden hiç birşey gelmedigi gibi bizimle görüşmekte istemedi ama bu gün mesaj atmış gelmek istiyorum diye bende gel dedim çok kızgınım çok öfkeliyim ama cokta özledim geldiğinde bu ihanetinin yaptıklarınin hesabını sorayım yoksa hiç birşey olmamış gibi davranayım ne yapayım bilemedim lütfen bana fikirlerinizle yardımci olun
Bundan sonra nasıl bir yol izleyeceksiniz bilmiyorum ama bu noktaya kızınız kendi başına gelmedi. Ben cümlelerinizden kızınız adına karar veren bir ebeveyn görüyorum. Kendi önceliklerinizin, önem verdiklerinizin kızınızinda öncelikleri olsun istemiş gibisiniz. Ve muhtemelen bebekliginden itibaren onun yerine karar vermişsiniz. Bir de verdim emekler boşa gitti serzenişi seziyorum. Bu zaten başlı başına yanlış bir düşünce. Ben onun için şunu yaptım buradan fedakarlık yaptım duygusal istismardir.
Kızınıza kızgınken ya da kırgınken kendi payınızi düşünün. Bence ilişkinizi onarıp bağ kurmak önceliğiniz olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X