yav he he gerçekten deAaa pardon. Gene unuttum. Karşımızdaki dünyanın en mükemmel, en iyi kalpli, en doğru, hayatında hata yapmamis annesiydi ve kızı da çok hayırsız bir kızdı. Okumayıp evlenip gitmiş. Bi de üstüne utanmadan annesini 2 yıl sonra arıyor gelmek istiyor.
Anne o kadar iyi kalpli ve mükemmeldi ki ne yapacağını bilemedi buraya sordu.
Bizler de yorumlarda ağlayıp sizlayip, ayyy canım kızın çok hayırsız çıkmış ama gençliktir. Sen büyüklüğünü göster, kabul et biraz kızarsın, kulağını çekersin sonra da affedersin. Mutlu mesut yaşamaya devam edersiniz. Ya da şöyle mi diyelim. Allah evladın hayırlısıni versin, seninki gene dönmüş seni aramış, komşununki nerde bilen yok.
Hanımefendi kız ne kadar hatalıysa anne de en az onun kadar hatalıdir.
Peki siz etrafa bulasmaktan başka, ağlamaktan sizlamaktan başka nasıl bir çözüm yolu öneriyorsunuz? Bir fikriniz var mı? Bu anne ne yapsın? Bu anne ne yapmalı ki hem hem kendini, hem kızını, hem de kızıyla ilişkisini düzeltebilsin? Sizin bir fikriniz var mı?
Ağzınıza sağlıkyav he he gerçekten de
anne olmak ömür boyu eziyet çekmek mi
sadece anne mi sevip sayacak annenin aynısını beklemeye hakkı yok mu
işte bu zihniyet kocasına da köle olan zihniyet
ben öle doğuştan anne olan çocuk için ölüp biten biri falan değilim
çocuğum büyüdükçe onu tanıdıkça onunla bi şeyler paylaştıkça anneliği anladım
bi zahmet ben tam da soylendiği gibi yemeyip yediriyor giymeyip giydiriyor
sağlığı eğitimi mutluluğu için her şeyi yapıyorsam o da yapacak
hayır bunca insan anne baba ne için yaşıyor çocuklarını ayakları yere basan bireyler haline getirmek için değil mi
ee bunu elinin tersiyle iten onca emeği hiçe sayan her şeyden önce kendine saygısı olmayan evlada sırf evlat diye aa yavrum az yaptın gel biraz daha ağzıma et mi dicez
yok öle bi dünya
tabi ki evladımı sokağa atmam kapımı da açarım kalbimi de
ama yok soylenme yok sorma yok kızma kızın mutlu olsun
mutluluk olmaz o enayilik olur
Bu nasıl bir yorum ya, tamam üzücü bir durumda, ölümle nasıl bir tutulur Allah aşkına.2 yıl önce bu kalitede bir laf ettiyseniz kıza görüşmez tabi.Maalesef öyle bir acı ki tarifi yok hani ölse mezarına gidersiniz bir şekilde kabullenirsiniz takdiri ilahi dersiniz ama böylesi daha çok acıtıyor
Ölse göremeyeceğinden eminsin yapacağın bir şey yok, kabulleneceksin ama bu şekilde görebilecekken göremiyorsun. Bu daha acı diyor konu sahibi.Bu nasıl bir yorum ya, tamam üzücü bir durumda, ölümle nasıl bir tutulur Allah aşkına.2 yıl önce bu kalitede bir laf ettiyseniz kıza görüşmez tabi.
Birinde görme umudu varken, diğerinde hiç umut yok. Bu çok anormal bir düşünce yapısı.Ölse göremeyeceğinden eminsin yapacağın bir şey yok, kabulleneceksin ama bu şekilde görebilecekken göremiyorsun. Bu daha acı diyor konu sahibi.
Anormal olan sınanmadığınız bir durum hakkında bu şekilde konuşmanız.Birinde görme umudu varken, diğerinde hiç umut yok. Bu çok anormal bir düşünce yapısı.
Ve bunun karşılığı olarak yapılması "gereken" de 16 yaşında evden kaçmaktır öyle mi?arkadasim hicbir iş yapmasin, bir dediği iki olmasın demek ilgisizliğin belirtisi zaten, anne baba icin iş yapmak zor değildir, çocuga öğretmek zordur, asıl fedakarlik kirli çoraplarini kaldirmak değil, bunu ona ögretebilmektir, her istediğini almak vermek değil, bilinçli tuketimi öğretmektir zor olan...
arkadaşim aile dinamiklerini bilemezsin, bunlar sadece uzman gozlerin farkedebileceği ubelirtilerden birkaçidır ama neredeyse hiç şaşmaz, gercekten sevilerek deger verilerek ilgiyle büyütulmus ,hayalleri hedefleri olan ,hiçbir çocuk huzurlu yuvasinı bırakip kaçmaz.Hatalar yapabilir elbette ama asla iş bu raddeye gel-mezVe bunun karşılığı olarak yapılması "gereken" de 16 yaşında evden kaçmaktır öyle mi?
Evet tekrar burdayım olumlu yada olumsuz yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.Kızım geldi önce doya doya sarıldık öpüştük ve ikimizde bolca ağladık.Annecim hiç aklımdan çıkmadınız çok özledim ailemi evet doğru bir evlilik yaptım ama yanlış adımlar atarak yaptım dedi hatamı biliyorum sizin verdiğiniz sevgiyi saygıyı emekleri yok saydım ve utandığım için sizinle iletişime geçemedim dedi ama artık özleminize dayanamadım ve herşeyi göze alarak gelmek istedim dedi.Bu arada kızımın ikiz kardeşi var Bilgisayar mühendisliği okuyor oğlum üstdüzey emniyet görevlisi ben emekli başhemsireyim eşim subay emeklisi bunlari yazıyorumki saçma sapan yorum yapanlar öyle çarçur bir aile degiliz sadece farklı bakış açılari edinmek için buraya konu açmıştım herkese tekrar teşekkür ediyorumBir anne olarak fikirlerinize ihtiyacım var canımdan çok sevdigim kızım 2 yıl önce aile olarak tasvip etmesekte seviyorum dedigi gencle sözledik tek şartımız okulunu bitirmesiydi ama kızım gitti bizden habersiz nikah kıydı bizede sosyal medyadan evlilik cüzdanının fotografıni atti tabii biz şok zira böyle birşey yapmasıni gerektirecek bir dirum yoktu.En önem verdigimiz şey eğitim hayatıydı 3 yıl yemedim içmedim yurtdışında okuttum 2 yılda türkiyede egitimini tamamlaması gerekiyordu ve gitti evlendi.Çok agladım çok üzüldüm ama elimden hiç birşey gelmedigi gibi bizimle görüşmekte istemedi ama bu gün mesaj atmış gelmek istiyorum diye bende gel dedim çok kızgınım çok öfkeliyim ama cokta özledim geldiğinde bu ihanetinin yaptıklarınin hesabını sorayım yoksa hiç birşey olmamış gibi davranayım ne yapayım bilemedim lütfen bana fikirlerinizle yardımci olun
Evet tekrar burdayım olumlu yada olumsuz yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.Kızım geldi önce doya doya sarıldık öpüştük ve ikimizde bolca ağladık.Annecim hiç aklımdan çıkmadınız çok özledim ailemi evet doğru bir evlilik yaptım ama yanlış adımlar atarak yaptım dedi hatamı biliyorum sizin verdiğiniz sevgiyi saygıyı emekleri yok saydım ve utandığım için sizinle iletişime geçemedim dedi ama artık özleminize dayanamadım ve herşeyi göze alarak gelmek istedim dedi.Bu arada kızımın ikiz kardeşi var Bilgisayar mühendisliği okuyor oğlum üstdüzey emniyet görevlisi ben emekli başhemsireyim eşim subay emeklisi bunlari yazıyorumki saçma sapan yorum yapanlar öyle çarçur bir aile degiliz sadece farklı bakış açılari edinmek için buraya konu açmıştım herkese tekrar teşekkür ediyorum
Mesleği ve eğitim olmayan nice aileler var ve çocuklarına çok güzel bakıyorlar. Onlar da sizi deyiminizle "çarçur bi aile" değil. Talihsiz bir söylem olmuş. Eğitiminiz insanlara bakış açınızı değiştirmemiş. Sınıfsal ayrımlar yapmışsınız. Çok yazıkEvet tekrar burdayım olumlu yada olumsuz yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.Kızım geldi önce doya doya sarıldık öpüştük ve ikimizde bolca ağladık.Annecim hiç aklımdan çıkmadınız çok özledim ailemi evet doğru bir evlilik yaptım ama yanlış adımlar atarak yaptım dedi hatamı biliyorum sizin verdiğiniz sevgiyi saygıyı emekleri yok saydım ve utandığım için sizinle iletişime geçemedim dedi ama artık özleminize dayanamadım ve herşeyi göze alarak gelmek istedim dedi.Bu arada kızımın ikiz kardeşi var Bilgisayar mühendisliği okuyor oğlum üstdüzey emniyet görevlisi ben emekli başhemsireyim eşim subay emeklisi bunlari yazıyorumki saçma sapan yorum yapanlar öyle çarçur bir aile degiliz sadece farklı bakış açılari edinmek için buraya konu açmıştım herkese tekrar teşekkür ediyorum
İstemediği biriyle evlendiği için kızıyla görüşmeyen bir annenin, kızının ölmüş olmasını tercih etmesi normal. Ben anormalim. Peki..Anormal olan sınanmadığınız bir durum hakkında bu şekilde konuşmanız.
Ölmüş olmasını tercih ederdim mi diyor?İstemediği biriyle evlendiği için kızıyla görüşmeyen bir annenin, kızının ölmüş olmasını tercih etmesi normal. Ben anormalim. Peki..
Neden size yabanci gibi davranmis,aile iliskileriniz nasildi durup dururken nasil yapar Boyle biseyiBir anne olarak fikirlerinize ihtiyacım var canımdan çok sevdigim kızım 2 yıl önce aile olarak tasvip etmesekte seviyorum dedigi gencle sözledik tek şartımız okulunu bitirmesiydi ama kızım gitti bizden habersiz nikah kıydı bizede sosyal medyadan evlilik cüzdanının fotografıni atti tabii biz şok zira böyle birşey yapmasıni gerektirecek bir dirum yoktu.En önem verdigimiz şey eğitim hayatıydı 3 yıl yemedim içmedim yurtdışında okuttum 2 yılda türkiyede egitimini tamamlaması gerekiyordu ve gitti evlendi.Çok agladım çok üzüldüm ama elimden hiç birşey gelmedigi gibi bizimle görüşmekte istemedi ama bu gün mesaj atmış gelmek istiyorum diye bende gel dedim çok kızgınım çok öfkeliyim ama cokta özledim geldiğinde bu ihanetinin yaptıklarınin hesabını sorayım yoksa hiç birşey olmamış gibi davranayım ne yapayım bilemedim lütfen bana fikirlerinizle yardımci olun
Diyor ki ölmüş olsa mezarını bilirim ama böylesi daha acı diyor. Bakın ben şunu anlatamıyorum, bu dünyada ölüm dışında herşeyin çaresi vardır. Yaşadığı durumu ölüm ile kıyaslaması bana yanlış geldi. Ben fikrimi dile getirdim. Sizde onun gibi düşünüyor olabilirsiniz. Bişey diyemem. Fakat görüşmemeleri kendi ellerinde olan düzeltilebilecek bir durum iken. Ölüm, kendi ellerinde olmayan bir durum, asla geri dönüşü olmayan bir durum. İnsan kontrolünde değiştirilebilecek bir dram acısı ile ölüm acısı kıyaslanmamalı anlamında söyledim. Bana göre kötü bir yorumdu ve anormal di. Size görede benim düşüncem anormal olabilir. Bu durumda yapacak bişey yok.Herkes istediğini düşünmekte özgür. İyi akşamlar dilerim.Ölmüş olmasını tercih ederdim mi diyor?
Cidden okuduğunuzdan bunu mu anlıyorsunuz.
Evet ama siz anormalsiniz diye yargılıyorsunuz hoş olmayan bu. Ben böyle bir durum yaşamadım, siz de yaşamadınız. Hangi durumun daha can yakacağınıveya çaresiz hissettireceğini bilemeyiz. Burada yaşayan biri hislerini ve çaresizliğini söylüyor o kadar.Diyor ki ölmüş olsa mezarını bilirim ama böylesi daha acı diyor. Bakın ben şunu anlatamıyorum, bu dünyada ölüm dışında herşeyin çaresi vardır. Yaşadığı durumu ölüm ile kıyaslaması bana yanlış geldi. Ben fikrimi dile getirdim. Sizde onun gibi düşünüyor olabilirsiniz. Bişey diyemem. Fakat görüşmemeleri kendi ellerinde olan düzeltilebilecek bir durum iken. Ölüm, kendi ellerinde olmayan bir durum, asla geri dönüşü olmayan bir durum. İnsan kontrolünde değiştirilebilecek bir dram acısı ile ölüm acısı kıyaslanmamalı anlamında söyledim. Bana göre kötü bir yorumdu ve anormal di. Size görede benim düşüncem anormal olabilir. Bu durumda yapacak bişey yok.Herkes istediğini düşünmekte özgür. İyi akşamlar dilerim.
Bazen çekilen acının,nekadar dayanılmaz katlanılmaz olduğunu,bulunduğu durumun yada hissettiği acının çaresiz olduğunu anlatmak için kullanır insanlarDiyor ki ölmüş olsa mezarını bilirim ama böylesi daha acı diyor. Bakın ben şunu anlatamıyorum, bu dünyada ölüm dışında herşeyin çaresi vardır. Yaşadığı durumu ölüm ile kıyaslaması bana yanlış geldi. Ben fikrimi dile getirdim. Sizde onun gibi düşünüyor olabilirsiniz. Bişey diyemem. Fakat görüşmemeleri kendi ellerinde olan düzeltilebilecek bir durum iken. Ölüm, kendi ellerinde olmayan bir durum, asla geri dönüşü olmayan bir durum. İnsan kontrolünde değiştirilebilecek bir dram acısı ile ölüm acısı kıyaslanmamalı anlamında söyledim. Bana göre kötü bir yorumdu ve anormal di. Size görede benim düşüncem anormal olabilir. Bu durumda yapacak bişey yok.Herkes istediğini düşünmekte özgür. İyi akşamlar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?