Kızıma ne oluyor 😣😥😥

Evlat Kokusu

Kötü Kalpli Kullarından Koru Allahım,💜
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2019
2.365
1.718
63
Alanya
Merhaba arkadaşlar 3 yaşında bir kızım var son bir aydır Ona ne oluyor anlamıyorum doktora götürdüm çare bulamadım başına gelen var mı böyle bir şey bir anda Ortada hiçbir şey yokken ağlamaya başlıyor Ama çığlık çığlığa eli ayağı buz kesiyor soğuk soğuk terliyor hiçbir şeyi hiç kimseyi dinlemeden sadece çığlık atarak o şekilde ağlıyor eli ayağı kasılıyor yaklaşık bir 10 dakika bu şekilde çığlık çığlığa ağlıyor ter dökerek Ben her zaman arkadaş gibiyimdir yeri gelir elinden tutar kutu kutu pense oyunları barbilerle oynarım eline telefon vermem ne boyama kitaplarımız var çok ilgili bir anneyim dir öyle çocuğun önünde herhangi bir şiddet falan olmaz bağırıp çağırmam Bu yüzden neden bu şekilde ağladığına bir anlam veremiyorum Neden öyle kaskatı kesilerek ağlıyor eli ayağı buz gibi oluyor soğuk terler döküyor doktora götürüyorum gayet sağlıklı bir çocuk diyorlar ama öyle bir krize girdiği zaman ne yapacağımı bilmiyorum başına böyle bir şey gelen var mı çok üzülüyorum,

Başıma 32 ay önce böyle bi oğlan çocuğu geldi hanımefendi arada azalsa da bu huyu maalesef kaybolmuyor. 10 dakika demişsiniz az buldumbu süreyi
Şaka yapmıyorum sakın yanlış anlamayın, şimdiye kadar kızonız melek gibiymiş, şimdi bişeyler değişiyor artık.
Kızınız konuşuyor mu ? Yani artık bizim gibi konuşabiliyor mu ilk sorum bu?

Bizim oğlan budedinizi saatlerceee saatlercee ve saatlerce yapardı.. kulak tıkacını kulaklarımdan hiç çıkarmadan iki hafta yaşamışım bi dönem o derece. Hormonların vucutta salınımıyla ilgili diyorlar, büyüme hormonu... ama erkek çocuklar bu tür tavırları daha çok sergiliyor, testesteron vurdu yine başına diyorum bir de kendine bana falan vura vura ağlıyor, biryerin mi ağrıyor diye soruyorum hayır diyor. Kendi de bilmiyor. Ben bu yaşına kadar yaşamamış oluşunıza şaşırdım sadece. Bu bahsettiğiniz çok normal bi çocuk davranışı , sokaklarda hergün gördüğüm cinsten, ki ben Almanyada yaşıyorum. Ben de çok takıyordum bu konuya, bakamıyorum ondan heralde diyodum. Sonra kendisi psikolog olan bi arkadasım var, oğlu benimkiyle akran. Onun oğlu baktım benimkinden beter. Ve kadın süper sevgi dolu anlayışlı bi kadın, dedim ki sorun bende değil. Büyüme hormonlarında.
Bir süre oluruna bırakın, daha tam konuşamıyorsa konuşma atağı da olabilir bu arada, ben çaresizlikten pedagoga gitmiştim oğlum 11-14 ay arası bu dediğiniz hiç aralıksız yaptı çünkü, ben de ağlıyordum artık. Konuşma atağı çıktı, benim oğlan erken başladı cümleli konuşmaya, duygularını konuşarak ifade etmeye. 14-24 ay arası nerdeyse günde 1 kereye falan inmişti çünkü herseyi konuşarak anlatıp rahatlıyordu. Şuan 32 aylık yine böyle bi dönem içindeyiz, bu sefer altından ne çıkacak bekliyorum

Vakit kaybetmeden çocuk nöroloğuna götürün lütfen, geçmiş olsun...

Gayet güzel kendini ifade edebiliyor ağrıdığı yer olduğu zaman söylüyor atıyorum Anne karnım ağrıyor pembe şurubundan içir diyebiliyor ama o kriz dönemi geldiği zaman ya Bir 10 15 dakika hiçbir şekilde zaptedemiyorum susturamıyorum dediğiniz gibi kendimi de oturup ağlamaya başlıyorum çaresizlikten Çünkü o an hiçbir şey yapamıyorum buz gibi terler döküyor onu öyle görünce içim parçalanıyor ablamın 3 tane çocuğu yanımda büyüdü Bunlar da öyle bir şey hiç görmedim kendi kızını da görünce daha çok çaresiz diye düştüm

Vakit kaybetmeden çocuk nöroloğuna götürün lütfen, geçmiş olsun...
Götürdüm Farklı hastanelerde götürdüm Çapa araştırma merkezine götürdüm sakin Ken o kadar sağlıklı Görünen bir çocuk ki doktorun sorularına cevap veriyor gayet mutlu görünüyor doktorun karşısında şimdi Doktor ben bu çocuğa ne yapabilirim diyor gayet sağlıklı bir çocuk diyor bildiğiniz yetişkin insanlar gibi sinir krizi geçiriyor Ama sinirlensinirlenecek ortam yok

Katılma nöbeti oluyor olabilir. Anemi yani kansızlık açısından araştırılmalı. Sağlıkçıyım bu arada. Tarifiniz katılma nöbeti ve anemiye bağlı gelişir

Gerekli testler yapıldı mı, mesela eeg çekilmesi olabilir kan idrar gaita tahlili vs bilmiyorum elbette sağlıkçı olmadığım için ama özel çocuklarla çalışan bir öğretmenim. Öyle öğrencilerim var. Hiç değilse pedagog görebilir..

3 yaş sendromunu ağır yaşıyor olabilir , 2 yaş sendromunu atlatmıştır ama 3 yaş ta patlamıştır. Oğlum 2 ve 3 yaş sendromunu yazdığınız gibi geçirdi şu an 4 yaşında ve şükür bitti gibi birşey. Hormonal de olabilir. İçinizi ferah tutun. Pedagog tercihinizi de evinize en yakın konumda olan yerlerde araştırın . Belki belli bir süre gitmeniz gerekir yol çocuğu yormasın.

Doktorun sağlıklı görünüyor napabilirim demesi aşırı saçma geldi. Elbetteki normal değil ya fizyolojik ya psikolojik olarak bir durumun sonucu olduğu aşikar. Yukarı bir arkadaş uyarmış anemi araştırılsın diye, baska bir nöroloji ye de götürün. Bütün kan tahlilleri yapılıp gerekli tetkiklere bakılmalı. Bana hiç normal gelmedi. Hiç bir tetkik yapılmadan psikolojik diyemeyiz

Üniversite hastanesi var ise götür. Yada bir kaç gün acile yakın bir tanıdığınızda kal. Kriz başlar başlamaz götür. Bu normal birşey değil eğer söylediğin gibiyse hareketlere dikkat et. Eğer oyuncak vermeyince kızınca gibi başlıyorsa huy olabilir . Ama değilse kriz anında götürmeye çalış . Götüremezsen de çoçuk doktoru bazen anlamayabilir çoçuk nörolojiisi ve diğer alanlara kontrol ettir.

Ya bilmiyorum bacım, benim abimin de oğlu var o da melek gibi büyüyor. Ya tabii var yaramazlığı düşünce ağlaması veya bzı şeyleri var ama böyle kurulmuş bebek gibi saati gelince ağlamıyor yani.
Ama benim oğlan dediğim gibi hep nböyleydi, ben alıştım sorgulamıyorum. Yani ben de diyorum ya benimki yaşından beri falan karnım ağrıyor gözüm ağrıyor fln diyen bir çocuk ama o kriz anları da gözü hiçbişey görmüyor, yaknız bi keresinde ben artık delirmişim oturup öyle bi ağlamışım ki bi baktım suspus olmuş bana peçete kutusu uzatıyor

Arkadaşlarımın çovukları da yapıyor, diyorum ya sizin bu zamana kadar denk gelmemenize şaşırdım. Hatta bi arkadasın 1.5 sene hiç ağlamamış kızı bi anda başlamıştı, şunu giydir diyip giydirirken vurup ağlıyomuş hayır o dwğil fln diye bıraksan giydir diye ağlıyomuş , giydirsen bırak diye...

Ya bence bazen içlerinde bişiler birikiyo, tarif edemiyolar. İçlerindeki o enerjiyi mi desem, negatifliğimi desem onu atıyorlar böyle. Ben bir iki soruyorum, baktım biyeri ağrımıyo aç değil susuz değil, diyorum senin için dolmuş ağla ağla rahatla oğlum
Ağlayınca düzeliyo sonra.
Sanırsam duygularıyla baş etmeyi böyle öğreniyo bazı çocuk ya . Ben doğdu doğalı hiçbişekilde hiçbi hizmetle kendisini suaturamamış olduğumdan üzerinde durmuyorum artık, her ağladığında ayağına köle olursanız da bi süre sonra bunları kullanmayı öğreniyolar maşallah çok akıllı bu bıdıklar.

Ama konuşmadan kastım o değil, mesela anne , babam neden işe gidiyor? Orda ne yapıyor ? Bende işe gidip çalışmak istiyorum.
Ya da bugün neden haftasonu? Neden yuva yok? Ya da baya felsefi konularda kendi sorular sorup büyümüş de küçülmüş cevapları vermeye başladı mı? Yoksa sadece, açım susadım, ağrım var, ilaç ver. Dışarı çıkalım, oyun oynayalım, dondurma, uykum var, csnım yandı gibi şuanki zamana yönelik mi konuşuyor?

Çünkü derin mevzuları düşünmesi çocukta beyin yanmasına sebep olabiliyor?
Bu ara bizim evde konu şu, saat kaç ? Bugün dün mü? Yarın bıgün mü ? Bugün ne zaman dün olacak? Böyle bakakalıyorum ne soruyor bu çocuk diye benim bile beynim yanıyor. İçsel derin düşüncelere girmiş ve bunları daha size soramıyorsa beyin sonunda delirip bu ağlama krizlerini yaratıyır bence. Yani benim gözlemim bu.
İçiniz rahat olsun ama emiiiin olun biryeri ağrısa söylüyorlar anlatıyorlar, bariz içsel bi sinir harbi bu.
Ben oğluma bitane kocaman yastık şeklinde kurbağa aldım, sinirlenirsen onunla kavga et ona sarıl ona vur falan dedim. Bakalım hayrını görebilecekmiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…