kızıma yapılan yakıştırma

Ayrica kizinizin arkadaslariyla yasadigi her problemi siz cozmeye calisirsaniz kiziniz kendi problemlerini cozmesini ogrenemez ve buyudugunde bir problemle karsilastiginda bocalar hep baskasindan yardim bekler.
bakın ben okula bu çok çirkin bir itam oldugu için gitti..yazımda da yazdım salak aptal dese terslese üzerinde bile durmam ama bu hırsızlık başka bişey değil. adını çıkaracaklar çocugun.düşünsenize "siz benim çocugumun başarısını kıskanıyorsnuz" diyen bir ego nasıl bir çocuk yetiştirebilir ki ? o egonun karşısında tabiki çocugumu savunucam.normalde kızım bana pek bişey aksettirmez ama bunda çok üzülmüş ondan söyledi.ilk kezde böyle bir konu için okula gittim.

Olan olmuş ,bu saatten sonra keşke şöyle yapılsaydı demenin faydası yok.Olaydan çok o velinin sözleri sizi kızdırmıştır.Öğretmende size hak vermediğinden değil,olayı hafife aldığından,büyütmeye gerek olmadığını düşündüğünden örtbas edebilir.Bence konuyu burada kapatın gitsin.Artık tavrınızdan dolayı sizinle ve kızınızla uğraşmak istemezler.Kızınızın da 3 liralık cetvele mi kaldım demesi tebessüm ettirdi bana.Hakkını savunabilecek bir kıza benziyor zaten.

konu unutulup gidebilirdi de.
kızlar arkadaş değil mi.
belki de ertesigün hiçbişey olmamış gibi unutacaklardı.
yani gidilir müdahele edilir elbette ama sanki kendi haline bi bırakılsaydı konu uzarsa eğer müdahele etseydiniz daha iyi olmazmıydı.
şimdi çözmek yerine daha da büyütmüş oldun olayı.

Cidden bilmedigim icin soruyorum.
3. Kiz da cocuk sonuc olarak.
Ama adeta minik bir seytan olarak tanimlanmis.
Cocuklar artik boyle mi oldu ya?
ben ilk kez böyle bir çocukla karışılaşıyorum.kızımla yan yana oturuyordu 15 gün öncesine kadar.kızım okula gitmedi birgün ödev istedik kız vermedi 3 gün kızım istedi vermedi.15 tatilde tel açtı sakın ödevleri kimseye verme biz yapalım öğretmenin gözüne bir girelim dedi.bende duydum kızıma şimdi gruba girip ödevleri yazıyorsun arkadaşlar bunları yapın diyorsun dedim yani kısacası kzımı yönetemedi.ama ben en önemli faktör anne.anne okumuş fakat hiçbiirşey olamamış.ego tavan. oda çocuga yansıyor

evet öğretmen bastırmak istiyor sınıfta çünki kızı iftiracı diye niteliycekler sanırım.ondan koruma amaçlı koruyor.çoksa dışlanıcak çocuk.ben asla bu saaten sonra benim kızımla slm bile vermiycekler dedim. bugün bunu yapan yarın başka birşey yapar dedim onlara yetti.

Size çocuğun babası egitimsiz oldugunuz ivcin boyle yaptınız mı dedi. Ben anlamadim o kısmını

5. Sınıf Öğrencisi bir Çocuktan bu kadar kin dolu bahsetmeniz hiç doğru değil. Yaptıklarının doğruluğunu savunmuyorum. Ama benim Çocuğum bir hata yaptıysa Öğretmeninin konuşmasını isterim. Gidip çocuklara ahlak dersi vermek yerine öğretmenle konuşup ailelerle görüşmeyi talep edebilirdiniz. Kendi çocuğunuzun psikolojisi bozulmasın diye başka çocukları yaralayamazsınız.
Ayrıca sinirlenmekte haklı olduğunuzu da belirtmek isterim sadece takındığınız tavır çok yanlış. Şunu da unutmayın herkes kendi çocuğunu savunur. Bakın çocuk diyoruz. Çocukların bu kadar üzerine gidilmez. Çocuğunuzu savunun ama her olayı bu kadar büyütüp özgüveni olmayan bir birey yetiştirmeyin. Çünkü böyle devam ederse ne hayati öğrenir ne de karşısına çıkan problemlerle başa Çıkabilir.

Tabi ki çocuğunuzu savunun, ancak her şeyin bir yolu yordamı, usulü vardır. Keşke çocukları doğrudan muhatap almak yerine öğretmenleriyle veya aileleri ile konuşsaydınız. O kızın ailesinin o şekilde bir cümle kurması doğru değil tıpkı sizin izlediğiz yöntemin doğru olmadığı gibi. haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.Tabi ki bu durum öğretmenlerin çocukları koruma yoluna gitmesini de haklı göstermez.

peki böyle bir ithamda susulabilinirmi? siz düşünün size böyle bir itamda bulunulsa ne yapardınızz

yapılması gerekn şey;öğretmeni ile konuşmanız ve çocukların arasını onun yapmasıydı..ama siz kızınızı hiiçe syaıp,hemen okula koşmuşsunuz..veliler arası ağız dalaşı edilmeyecek laflarla,aynı sınıftaki çocuklar yüz yüze bakamaz hale gelmiş..
çocuklarınıza biraz güvenin..kendi işlerini halletmeyi kendi ilişkilerini kurmayı öğrensinler..her an yanlarında arkalarında olamazsınız..ne bu koruma durumu 10 yaşındaki çocuğa karşı??
hayat bu öğrenmesi gerekli..
ki hatalı olan kız da rehberlik öpretmenine hatasını söylemiş,bu kadar alınacağını tahmin etmedim demiş.siz kahramanlık yapmasaydınız eğer,kendi aralarında çözebileceklerdi demek...
şimdi çözümsüzsünüz..kızınız da özgüvensiz..diğer kız da kötüdür eminim ki...
çıkın bakalım şimdi işin içinden nasıl oalcak??

Benimde 6. sınıfa giden kızım var ve sinirlenmenizi anlıyorum. Fakat baştan muhatap olarak o iki kızla görüşmekte hata yapmışsınız. Nihayetinde onlarda çocuk ve sizin konuşmalarınızdan sonra onlarda ağlamış bu hiç hoş olmamış. O iki kızın velisi de gelip size onların yaptığı hoş değil ama sizin de 10-11 yaşındaki iki çocuğu karşınıza alıp ağlatmanız hoş değil deyip çocuklarını ağlattığınız için sizinle tartışabilirlerdi de. Benzer olayları bizde yaşıyoruz. Hatta geçenlerde yaşandı gidip sınıf öğretmeniyle görüştüm. Sonuçta o da çocuk kızımla aynı yaşta o yüzden ona da kızamıyorum çünkü bu yaşlarda tam olarak yaptıkları davranışların iyi ya da kötü olduğunun ayırdına varamadıklarını düşünüyorum zaten ergenlik döneminden dolayı akılları bir karış havada, siz hem kızımla hem arkadaşıyla konuşup olayı iki taraflı dinleyip gereken ikazı yaparsanız çok sevinirim. Sizin ikazınızdan sonra hala devam ederse sizi yine rahatsız edip aileyle görüşmeyi talep edebilirim dedim. Öğretmeni konuşmuş ve o yaştaki çocuklar öğretmenlerinin sözünü daha çok dinlediklerinden olay çözüldü.

bakın bu hızsızlıkla suçlanma başka birşey değil hassas bir nokta.evet bahsettiğim kızın sınıfta 2 arkadaşı var herkez uzak duruyor.ayrıca ilk kez kızım için okula gittim hiç arkadaşlarıyla sorunlara müdail olmadım ammannn çocuk bunlar diyip susutum ama bu farklı bir boyut.çocuklar çok acımasız ya kızıma bu yakıştırma yapışıp kalırsa ... ben o yüzden gittim okula

peki böyle bir ithamda susulabilinirmi? siz düşünün size böyle bir itamda bulunulsa ne yapardınızz
sussaydınız demiyorum ki.bi olayı takibe alsaydınız dedim.
belki kızlar kendi aralarında çözecekler unutacaklardı da.
çocuk bunlar daha.
ettikleri laf büyük te olsa çocuklar.
bir iki gün takip edip öğretmenle konuşsaydınız diye düşünüyorum halen.
herkes çocuğunu savunur mahsumiyet.

işte burda yanlış yapıyoruz biz büyükler bir hata varsa kabullenilmeli.yürekli bir şekilde özür diletilmeli herkez hata yapar

Okula gidin, çocuğunuzu savunun ama diğerleri de çocuk bunu unutmayın. Çocuklarla birebir Konuşmak yanlış. Bence siz de bunun farkındasınız ve pişmansınız.

işte burda yanlış yapıyoruz biz büyükler bir hata varsa kabullenilmeli.yürekli bir şekilde özür diletilmeli herkez hata yapar
nerde hata anlayamadım.
örtbas edilsin mi dedim uyarılmasın mı dedim.
demek istediğimi anlatamadım sanırım(

Okula gidin, çocuğunuzu savunun ama diğerleri de çocuk bunu unutmayın. Çocuklarla birebir Konuşmak yanlış. Bence siz de bunun farkındasınız ve pişmansınız.
aslında pişmanlık yok inanın ..böyle bir konu olmasaydı yapmazdım.düşünün biri size o.. diyor eşiniz sizin yanınızda olmazmı birde bu yönden bakın.

nerde hata anlayamadım.
örtbas edilsin mi dedim uyarılmasın mı dedim.
demek istediğimi anlatamadım sanırım(
ben sizi anladım hata biz büyüklerde demek istedim. çocugumuzun bir hatası varsa kabullenip çocugumuza özür diletilmeli diye düşünüyorum.

ben olayın gerçek yüzünü anlamak için olayı birde onlardan dinlemek istedim zaten öğretmen ile konuşacaktım o niyetle gittim okula

Size çocuğun babası egitimsiz oldugunuz ivcin boyle yaptınız mı dedi. Ben anlamadim o kısmını
evet ben eğitimsizmişim bu arada kendiside şöför bende ünv mezunuyum gerçi okumakla insan olunmuyor önemli olan insan olabilmek .ama olaya ordan bakarsak şöförün bana eğitimsiz demesi beni güldürdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…