- 23 Haziran 2014
- 649
- 331
- 103
- Konu Sahibi Erener2307
-
hayır ben okula gidip geldikten sonra babası ile konuştum.eşiyle okulda konuştum.ama sanırım dün akşam eşi evde doldurdu sabah geldi bana saldırdı.yoksa dün ben konuşurum üzülme diye çok ılımlıydı.Çocuklar la teke tek konuşmanız yanlış olmuş. Birini zaten babası uyarmış sizi de aramış üstüne sizin bidaha çocuğu karşınıza alıp soru sormanız nutuk çekmeniz hiç doğru değil. Haklı olabilirsiniz ama işi kuralına uygun yapmadığınız için haksız konumuna düşmüş sünüz.
kayıp dolabında kitaplar duruyor ordan kitap alıp okuyup koyuyorlarmış.ordada cetveli almış bakmış yerine koymuş olay bu.
aslında öğretmende değil gişe görevlisi.madem eğitimciyse bana nasıl "siz benim kızımın başarısını kıskanıyorsunuz deyebiliyor.nasıl bir eğitimci.nasıl bir mantık nasıl bir ego.Sorunlu anne babalar = sorunlu çocuklar.
Annesi de normal değil bu işi organize eden kızın.
Yoksa böylesi bir olayda suç ve suçlu olmasa bile özellikle de eğitimciliğini vurgulayan birinin bu şekilde yaklaşması normal değil.
Bu olayın peşini bırakmayacağınızı sınıfta tatsız bir durum olursa her şeyi göze alacağınızı keskin bir dille ifade edin.
ben özellikle ağlatmadım ailelerinin telefonlarını isteyince ağladırlar.olayı anlattılar.bende bu tarz itamlarda bulunurken düşünün dedim.ailelerine sanırım anlatmadılar korkudan yoksa ben düşündüğünüz gibi bağırıp köşeye sıkıştırıp ağlatmadım.Cok sacms hareket etmissiniz onlar cocuk ve kalkip onlarla muhattap olmuşsunuz. Birde ağlatmışsınız. Kizlarin yaptiklari yanlis ama cozmeye calisma girisiminizde cok cok yanliş. Ogretmenin size cephe almasida bundandir. Baskasida siz okulda yokken kendi velisini cagirsin sizin kızı aglatsin olur mu?
aslında öğretmende değil gişe görevlisi.madem eğitimciyse bana nasıl "siz benim kızımın başarısını kıskanıyorsunuz deyebiliyor.nasıl bir eğitimci.nasıl bir mantık nasıl bir ego.
Ben okul yönetimine de şaşırdım. Velilere bir durun bakalım olay bizde artık demeyip ortalığın karışmasına izin vermiş ler.hayır ben okula gidip geldikten sonra babası ile konuştum.eşiyle okulda konuştum.ama sanırım dün akşam eşi evde doldurdu sabah geldi bana saldırdı.yoksa dün ben konuşurum üzülme diye çok ılımlıydı.
işte beni anlayan bir kaç kişiden birisiniz tşk diyorum size iğrenç bir durumNedendir bilmem öğretmenler öğretmen çocuklarını hep savunur,hep onlara daha ilgili davranır. Vardır heralde bi hikmeti. 8inci sınıfa giderken benimde başıma gelmişti bu hırsızlık olayı. Kızın biri bi mp3 çalıyor. Bi şekilde yakalanıyor. Olayi anlatırkende benim ismimi vererek birlikte yaptık diyor ki benim kızla sohbetim yok denecek kadar azdı. Sonra öğretmen beni odasına çağırdı. İnsan gibi sen mi yaptın dese neyse bu doğrudan beni suçlamaya başladı. Aldiysaniz getir bak vebali şöyle böyle.. Bu arada orasi okul değil dersaneydi. Malum dincilerin dersanesi. Cok muslumanlar ya direk vebalden girmeyi biliyor ama iftira atmaktanda geri durmuyor. Neyse o gün o odadan ağlayarak cikisim hala gözümün önünde. Aglamaktan kendimi savunamamistim bile.Bir daha adimimi bile atmadim zaten. Hakkımıda helal etmiyorum o öğretmen bozuntusuna. Diplomayla öğretmen olunuyor ama insan olunmuyor işte.
çok teşekkür ederim.bende öyle yapıcam ... ben böyle bir şey yapmasaydım yarın belkide başka birşey yapacak.en azından şimdi kızımdan uzak dururYani bilemiyorum ama ben de bir anne olarak sağlıklı düşünmeye çalışan bir anne olarak artık çocukların kıyaslandığı, komşu çocuklarının başarılarının kıskanıldığı dönem bitti bence.
Eşim de ben de eğitimli insanlarız ama ben başarılarını kıskanmıyorum kimsenin. Allah önce sağlık ve mutluluk versin. Bir çocuk için daha büyük bir miras olamaz. İleriki gelişimi için bu ikisi o kadar önemli ki.
Çevremizde hep var buna benzer insanlar. O kadın da mutsuz bir çocuktu bir zamanlar, şimdi çocuğunu mutsuz yetiştiriyor. Bence hiç sallama. Ama sınıfta rahatsızlık devam ederse atağa geç. Gözlemle derim şu aşamada.
bunlar ortaokul çocugu .fakat basettiğim kız benm kızımı arayıp ödevleri kimseye söyleme tek biz yapmış olalım öğretmenin gözüne biz girelim diyen bir kız.ben kızıma asla annecim ver arkadaşlarında başarılı olsun olmaz ayıp deyince benim kızımı kendine uyduramayınca benim kızımın yanından kalktı(birlikte oturuyorlardı) 10 gün sonra bu olay gerçekleşti.çünki kendi dişine göre yönetecek birini buldu ve olay buralara geldi.
ben o bayanın dışarıdaki tavrı yüzünden muhatap olmadım bana direk çocuklarla bende konuşacam dedi.benim kızım yalan söylemez ded.sonra şakkk siz benim kızımın başarısını kıskanıyorsunuz deyince ben direk sizinle bu dakikadan sonra muhatap olmıycam dedim o yüzden onunla konuşmadım.freakanslarımız ayrıydı.ben kızımı hırsızlıkla suçluyorsunuz diyorum o başarı kıskançlığından bahsediyor.Ben okul yönetimine de şaşırdım. Velilere bir durun bakalım olay bizde artık demeyip ortalığın karışmasına izin vermiş ler.
Kızın annesi de ogretmen ise ogretmen bu yüzden dediklerini ekstra dikkate almış olabilir. Tabiki yanlış yapmış.
Ama ne olursa olsun Çocuklar ile konuşmanız yanlış. Bakın ne diyorsunuz. Diğerinin annesi yanında diye onunla konuşmadım.
Çocuğunuz bir haksızlığa uğramış bunda sizinle aynı gorusteyim hatta çalma durumu olsa bile çocukların bu acımasız tavrı sergilememesi gerekirdi.
peki birir çocugunuza hırsızlık yapıcak derse heralde parçalarsınız.Bence çok tuhafsınız sizin muhattabınız küçücük çocuklar mı allah askına?
Bir sorun varsa rehber öğretmen ve sınıf öğretmeniyle konusur daha sonra da velilerle görüsürsünüz
Karsınızdakiler cok haklı kücücük cocukları cekip terbiye öğretemezsiniz bunu benim cocuğuma biri yapsa cok fena yapardım
ödevin cevaplarını değil tabiki sadec ödevin sayfası falan isteniyor bazen çocuklar almıyor veya okula gitmiyor ozaman birbirlerinden istiyor.niye ödevin cevaplarını versin ki herkez oturup kendisi yapar..o kadar değil :)Iyide bunlar o yastakiler icin tipik davranislar. Anne olarak sürekli müdahale etmen yalnis. Kizin kendi basinin caresini bulmayi ögrenmeli. Eger cocuk cook etkileniyorsa, o zaman sadece sinif yada rehber ögretmen ile görüsüp, onlarin bisey yapmasini istiyebilirsin. Gidip orada diger kizlar ile konusmak yada onlarin annesi ile konusmak, kizinin özgüvenini zedeler. Sürekli herseyi senden bekler ve sana bagimli olur.
Ve bu arada verdigin akilida cok yalnis buldum. Herkes kendi ödevini yapmali. Niye herkes kizin emeklerinden nemalansin? Herkes elbette kendi emek verecek.
peki birir çocugunuza hırsızlık yapıcak derse heralde parçalarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?