kızıma yapılan yakıştırma

suç işleyen kızın velisi çok çok büyük hata yapmış. boşuna demiyorum bazı aileler çocuklarına terbiye veremiyo diye. konu sahibi siz onlardan insanlık beklemeyin olay büyürse o öğretmeni mebe şikayet edersiniz. bu arada o kız ilerde onlara öyle çok çektirecek ki. ağaç yaşken eğilir. çocuk koşulsuz şartsız savunulmaz. ergenlikte o kıza hiçbir şekilde söz dinletemeyecekler. sonra vay efendim biz bu çocuğa o kadar emek verdik niye öyle oldu. emek vermek demek çocuğa ahlakı öğretmektir

Sonuna kadar çocuğunun arkasında dur. Sen onun kahraman annesi olacaksın şu anda. Sakın yılma.

evet ben eğitimsizmişim bu arada kendiside şöför bende ünv mezunuyum gerçi okumakla insan olunmuyor önemli olan insan olabilmek .ama olaya ordan bakarsak şöförün bana eğitimsiz demesi beni güldürdü
oda sizin için aynı şeyi düşünmüş demekki,ben şoförüm o üniversite mezunu yaptığına bak demiştir.

çok haklısınız ben öğretmenleriyle konuşmaya gittiğimde derslerinden önce bir saygısızlığı varmı arkadaşlarıyla uyumu nasıl der ondan sonra notlara dersleri sorarım sizinle aynı fikirdeyim.şimdi hata fakat ailesi ona haklı oldugunu hissettiriyor.sonuçta onlarr çekicekler ileride ceremesini.dün öğretmenimize de söyledim benim çocugum önce insan olsun sonrada okusun dedim.

Yapilan yorumlari okumadim. Simdi ben bir ilkokulda rehber öğretmenim. Ben okulumda boyle bir durumla karsilassam ogrencilerle tek tek görüşürüm.sonra da yuz yuze görüştururum. Olayı tam olarak anlar ona gore konusurum. Yalniz siz halkiyken oyle bir hakli duruma dusmussunuz kiiiii..o cocuklarla gidip konusmayacaktiniz. Ogretmenleriyle ve rehber ogretmenle konusacaktiniz. Ayrica 5 e gidencocuklari velisi yaninda degil diye koseye çekip sıkıştırımışsiniz . direkt namustan girmissiniz olaya. Yani o nasıl cümleler oyle. Annesi yaninda olana sesiniz çıkmamış ama..tek görünce diger ikisini onlara yuklenmissiniz. Bir de acayip buyutmussunuz konuyu . çünkü okuldaki öğretmenleri muhatap almak yerine çocukları sıkıştırmayı secmissiniz.

Babasi kizinin kurana el bastigini mi söylemiş yahu 10 yaşındaki çocuk bu 10 yaşındaki çocuğa kurana el mi bastirmislar bide, o çocuk ne anlasin kurana el basmanin ne demek olduğunu anlayabilecek yasta degil ki kendini kurtarmak için gider yapar yani. Çocuğun ailesi hic normal gelmedi bana.
Siz de kesinlikle haklisiniz yazik kiziniz çok üzülmüştür. Umarin olayin büyümesi iyi bir ders olmuştur o kizlara.

cocuklarla ne ısınız varkı onlarla konusuyorsunuz
velılerlede ıs gergınlıge gıder
sız bunu hocayla mudurle halledıcektınız
daha kotu olmus

gecmıs olsun

çocuğunuzu yetiştirme yönteminize hayran kaldım. ben de çocuğumu böyle yetiştiririm inşallah. emin olun veli geliyo çocuğun diğer çocukları rahatsız ettiğini söylüyorum bana "onu boşver hocam dersleri notları nasıl gerisi önemli değil" diyo. o çocuğa iki üç yıl sonra hiç laf anlatamayacaklar. dersleri kötü olacak başka şeyler de yapacak. çok gördük. önce ahlak öğretilmeli. o çocuk aileye çok çektirecek haberleri yok

O kızın annesi öğretmen mi eğer öyleyse o yüzden koruyordur meslekdaş ya

Çocuklar la teke tek konuşmanız yanlış olmuş. Birini zaten babası uyarmış sizi de aramış üstüne sizin bidaha çocuğu karşınıza alıp soru sormanız nutuk çekmeniz hiç doğru değil. Haklı olabilirsiniz ama işi kuralına uygun yapmadığınız için haksız konumuna düşmüş sünüz.

bakın ben 3 ile konuşup konuyu anlamak istedim amacım sizin düşündüğünüz gibi değil.sonra öğretmen ile görüşecektim.madem öyle diğer çocugun veliside bu makstla gelmiş.bana direk benim kızım yalan söylemz deyip siz benim kızımın başarısını kıskanıyorsunuz deyince o saatten sonra o bayanla ve kızıyla muhatap olmadım.eger benim okula gitmem çocuklarla konuşmam hataysa o bayanda hatalı ozaman.diğer iki kızdan olayı anlatmalarını isteyince direk o kızı suçladılar.biz ona uyduk dediler bende bir namus birde bu konularda dikkatli olun konuşuken dedim velilerinin telefonalrını istedim.tel isteyince ağlamaya başladılar.annem bana çok kızar diye sonra çıktım öğretmenle konuştum düşündüğünüz giibi köşeye sıkıştırmak falan değil amaç.velilerini aramadım bile ama sonlar arayıp özür dilediler

neden kayıp dolabıyla bukadar haşır neşir kızınız ?
Benim bildiğim öğrencinin bişeyi kaybolduğunda gider bakar dokaba kayıp kitabı alıp okumakta ne oluyo ?

bence çocuk çocukla, yetişkin yetişkinle muhatap olmalı. siz ne kadar iyi niyetli ve sakin davransanız da çocukları korkutan kişi oldunuz. muhatabınız önce sınıf ve rehber öğretmenler, daha sonra velilerdir.
o yüzden hatanın başlangıcı sizde, sonra iftira atan kızın yanlış davranan ailesinde.

neden kayıp dolabıyla bukadar haşır neşir kızınız ?
Benim bildiğim öğrencinin bişeyi kaybolduğunda gider bakar dokaba kayıp kitabı alıp okumakta ne oluyo ?
kayıp dolabında kitaplar duruyor ordan kitap alıp okuyup koyuyorlarmış.ordada cetveli almış bakmış yerine koymuş olay bu.

Kızınızın yaşadığı şey hiç hoş değil ama sizin olayin içine bu kadar müdahil olmanız da hiç hoş değil. Sınıfa girip başka insanların çocuklarına kendınızce ögüt vermek, ağlatmak sizin haddinize değil. Bence olayı büyüten taraf siz olmuşsunuz diğer aile de size eşlik etmiş. Olay çocukların probleminden ziyade iki ailenin ego savaşına dönmüş. Çocuklar küçük değiller, kendi aralarında bile halledebılırlerdı bu meseleyi. Hadi olmadı öğretmenle, rehber öğretmenle filan konuşup onların yardımcı olmasını isteseydinız. Sizın için de diğer aile için de şunu söyleyebilirim, siz böyle onların sosyal hayatlarına bu kadar müdahalede bulunup problemlerini çözmeye kalkarsanız bu çocuklar hiç bi zaman yetişkin olup kendi başlarının çaresine bakamazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…