kızıma yapılan yakıştırma

haklıyken haksız duruma düşürmüşsünüz kendinizi, 10 yaşında çocukların karşısına geçip hesap sormuşsunuz (niyetiniz bu olmasa bile dışarıdan böyle görünüyor) baştan öğretmenle görüşüp diğer kızların da ailelerinin çağırılmasını isteseydiniz, toplu bir görüşme olsaydı iş bu noktaya gelmezdi.
açıkcası benim de bir kızım var ve hatalı da olsa öğretmeni ya da benim dışımda hiçbir yetişkinin onun karşısına geçip ifadesini almasını kabul edemem. çocuklar korkudan utançtan ağlamış, yazık değil mi onlar de evlat... kızınızın yaşadığı şeyin intikamını almışsınız resmen ama 10 yaşındaki hiçbir çocuk bunu haketmez.

Allah aşkına şu yaptığınız şeyin çocuğunuza olumlu bi getirisi var mı cevap verin lütfen. Bu olaydan sonra muhtemelen asla sınıfındaki arkadaşları ile arası düzelmeyecek, diğer çocuklar arkadaşlıklarında bir problem yaşanması durımunda sizin okula gelecek olmanız kaygısıyla ondan uzak durup dıslayacaklar. Çocuğunuz kendine güvensiz, kendi problemlerinı kendisi çözemeyen bi çocuk olacak. Öğretmenler de çocuğunuza ve size karşı mesafeli davranmaya başlayacaklar, veliler tarafından da dıslanacaksınız muhtemelen. Hala yaptığınızı savunuyorsunuz. Şu yaptığınız şeyi ne amaclayarak yaptınız, sonucunun ne olmasını bekliyordunuz çok merak ediyorum gerçekten.

Milletin çocuğu sizin öğütlerinızı, namus derslerınızı dinlemek, annene söylerim tehdıtlerınıze maruz kalmak zorunda mı? O çocukların siz ne kadar yumuşak konussanızda korkacaklrı aşikar siz de zaten bariz şekilde korkutmaya girmişsiniz sınıfa. Sanki çocuklar hayır o çaldı dese ınanacakmıssınız gibi bi de olayı onlardan dinlemeye gittim diyorsunuz. Bi suçları varsa okulda değerlendirilir halledilir. Sizın ne haddinize? Siz ne sıfatla sınıfın içine kadar girip kendi kendinize bi yargılama yapmaya kalkıyorsunuz?

aa bu var tabi kesinlikle. Mesela 3 kişilik bir gurupları var. Kızlardan bir tanesi ki kızımla en yakın olan çok daha fazla inatçı. Bu WC ye gittiği zaman kalan 2 si onun hakkında konuşup, durumdan mutsuz olduklarını, bu böyle gitmez diye hem fikir olduklarını anlatıyor evde. Ve diyor ki" eğer yarın da böyle davranırsa bir daha oynamayacağız onunla."
O kadar çok şey var ki. Ama çok hassas konular. Bunlar onların ilerideki kişiliklerini etkiliyor. Eve gelip anlattıkları zaman onunla konuşmak lazım. Mantıklı olarak. Yani çok kısa olarak çocuğu ciddiye almak lazım.

Iyide senin yaptigin konusma ve konu sahibin yaptigi konusma arasindaki daglar kadar fark var. Sen gidip o cocuga "niye kizima x'i oynatirmiyorsun, namus bilmem ne" diye dem vurmadin. Üstelik önce kizina zaman vermissin olayi kendi basina cözsün diye.

Bu konuda konu sahibi derhal bir kizin annesi ile konusup, diger iki kizi aglatiyor. Bunlar yapici degil, tam tersi yikici hamleler olmus.

Ve söylemeden gecemicem, umarim ilerde cocugum olursa, arkadaslari senin gibi annelere sahip olurlar. Cok tatli konusmussun ya. Hatta su an bende kendimi prenses hisettim

Olay normal değil can sıkıcı ama sizin tavrınız da ek olarak can sıkıcı. İçeri tebsüm hey güzeller gelin bakalım noldu ya neler oldu böyle. Çok üzüldüm duyunca diyerek girmeniz gerekir di. Hadi gelin anlatın bakalım belliki bir yanlış anlaşılma olmuş. Bide ailelerin numarasını cocuklardan niye istiyor sunuz m zaten gerek duyar sa okulda vardır aranılır yada siz talep edersiniz

çok teşekkür ediyorum beni anladığınız için.

ipekcim normal demedim zaten şahsım adına..ama sadece rehberlik öğretmenine verdiği cevap açıklıyor zaten durumu..arkadaşımın bu kadar üzüleceği dert edeceğini düşünmemiştim demiş..hani arsız biri değil anladığım kadarıyla.iş ailelere yansımamış olsaydı,kız hatasını anlamış,mesele halledilmiş olacaktı..ben sadece bunu söylüyorum:..
hepsi aynı yaştaki çocuk bunların..olayı biz büyükler gibi düşünmemek lazım..kız henüz 10 yaşında belki kötü düşünmeden şaka yapmak istedi,hırsız damgası yiyeceğini içselleştireceiğini düşünmedi..dediğim gibi iş arkadaşımız bize yapsa olay çıksın ama 10 yaşındaki çocuk yapınca,pişman da olduysa büyütmeye gerek yok diyorum..
ayrıca diğer kızın annesi kendi çocuğuna inanmakta haksız mı? hepimiz önce çocuklarımıza inanmak istemiyor muyuz??

5.sınıfda kızımın sınıf arkadaşları da biraz tuhafdı.
dersleri dinleyemiyordu onların laçkalıklarından.
sınıfını değiştirmiştik.
bu sınıfda da bir kız başka bir kıza sırnaşıp peşinden koşmuş,sonra da saçları bitli,burnu akıyor diye herkese kötülemişti.
kötülediği kızla benim kızım kreşten arkadaş ve ailecek görüşürüz.
okul birincisi ve çok temiz,zarif bir kızdır.
benim kızıma da kötüleyince ''ben onu 7 yıldır tanıyorum,bana kötüleyemezsin ''demiş kızım.
o yıl bir sürü yalanı,olayı olmuştu o kızın.
hatta anne babasının ayrılacağını bile söylemişti bir ara.
meğer o süreçte annesi ilk kez çalışma hayatına başlamış.
bunalımından herkes nasiplenmişti.

şimdi 7.sınıftalar.o kızın ismi geçti geçen.
aaa o ........ mı deyince kızım''anne ....... artık öyle değil.çok iyi oldu.'' dedi.

demekki ilkokuldan sonra birden ortaokul dengelerini bozuyor.

Sizin kiziniza cok üzüldüm kim bilir nasil hissetmistir kendini..10 11 yasindaki cocuklarin akli buna eriyorsa yazik bizim gelecegimize..

Kiziniz bir o kadar da sansli bence siz gayet iyi ilgilenmis ve evladinizin arkasida durmussunuz.Bazi veliler olaylari daha da büyütüp bagirip cagirirken siz dogru olani yapmissiniz.

Siz bir anne olarak kiziniza o iftirayi atan ogrenciyle konusmussunuz rehber ogretmen evet hakli ama o kiza da ders olmustur.Bu kadar el bebek gul bebek her istedigi yapilacak sekilde buyutulurse boyle simarip saygisiz hale geliyorlar.

Okurken sinirim bozuldu hem suclular hem de olayi alevlendiriyorlar.Ama asil konu o yastaki bir cocugun yalan soylemesi,iftira atmasi ve ailesinin olayi tirmandirmasi.

Aslinda hem korkunc hem komik ya. Böyle beraber toplanip karar vermeleri. Ayni büyük insanlar gibi. Ben bu belgeseli bir kac hafta önce gördüm ve adeta sok olmustum. O yasta ne entrikalar varmis, hic haberim yok.

Merak ettim bu arada, kizin o inatci kizin hakkini savunuyormu? Ne yapiyor?

konuşmalarınızdan çocugunuzun olmadığı aynı pencerden bakamadığımız belli.takıldınız namusa ...dilinize doladınız başka yorum yok .ben bundan sonrası için istiyorum.bırakın benim haklılıgımı haksızlığımı..

Hiyerarşik bir yapı var.Keşke direkt müdahale etmek yerine önce öğretmeniyle, sonra rehber öğretmenle görüşmüş olsaydınız.Tıpkı bir şirkette çalışanın üstleri dururken direkt patronla iletişim kurması gibi bişey.Konu önce üstlere çözüm bulunmazsa üstler aracılığı ile bir üst makama taşınmalı.

Çocukların yaptığı hiç hoş değil.Uyarılmaları gerekli.Hatta velisi koruma güdüsüyle kızını kusursuz sayarak direkt sorgulamadan savunmasının hiç doğru olmadığı gibi, Sizin de kızınızın ikili ilişkilerine çok fazla müdahaleci olduğunuzu düşünüyorum.Tartışma esnasında çocuğunuz ''annem sizinle konuşacak'' veya benzer söylemlerle sorunlarını çözme eyiliminde olması sorunlarını kendi halledemediği çıkarımını yapmama sebep oldu.Önüne çıkan her zorlu olayda size koşması benim gözümde çok sağlıklı değil..İlişkilerini geliştirmesini ve kendisini savunmasını öğrenmesi gerektiği dönemde.. Çocuklarla direkt konuşarak sizde karşınızdaki velinin durumuna;Kendi çocuğunuzun gözünde oluşturduğunuz imajın farkına varmanız adına uzun uzun yazdım.Annem benım her meselemi çözer gözüyle bakacaktır zamanla..

Veliler için birlikte karşılıklı konuşmanızı tavsiye ediyorum.Sözlerinizde hiçbir zaman ağır ithamlar bulunmamalı ve senin çocuğun suçlu/Benim çocuğum suçsuz kavgasıyla değil ''Bizim çocuklarımız'' bakış açısıyla ortak payda bulmanızı öneririm.Baktınız konu çözümlenmeyecek o zaman farklı yollara girişebilirsiniz.

Bu tarz zorbalıkları her öğrenci yaşıyor sanırım, hatta #zorbaolmakankaol diye sosyal sorumluluk projesi bile başlatıldı diye biliyorum ben.
Kızınızın yaşadığı ekstrem bir durum değil yani ama sizin davranışınız olmamış bence de. Daha ılımlı bir ortam yaratarak kızınızın mağduriyetini giderebilirdiniz. Şimdi velilerin ego savaşına dönmüş. Ben senden eğitimliyim, sen cahilsin filan fıstık. Bu olaylardan sonra kızınız için okul ortamı daha güzel olur mu bilemedim.
Ayrıca her olayda "annem gelsin" diyorsa kızınız bu da sıkıntı. Hayatta her zaman yanında olamazsınız, kendisini savunmayı hakkını aramayı öğrenmeli. Sınıfta olan şey için öğretmeni muhattap almayı bilmeli.
Hatalar zinciri var kısacası, umarım en zararsız şekilde çözülür

işte ben burdayım nasıl akıl edyor nasıl bir kişilik yetişiyor.gelecegimiz kimlere teslim ediliyor.11 yaşındki çocuk bunu nasıl yapar benim kızım bunları asla düşünemez çocuk gibi çocuk.ama bu konuda arkasında durmalıydım bunları planlayan çocuktan korkarım bennn..

Şimdi olay şu bir çizgi film var. Hani bizim zamanımızda Beverly Hills vardı ya güzel kızlar, lüks hayatlar falan. Bunların da bir çizgi filmi var. Ana karakter olmak istiyor kızım da, o da. Ama kızım daha ılımlı yaklaşıyor, anladığım kadarıyla 3. kız lider olmak istiyor hep. Bundan kaynaklı tatsızlıklar olabiliyor bu yaşlarda. Ama çocuk falan asla deyip geçmemek lazım baksana büyük insanlar gibi kulis yapıyorlar. Daha neler var neler.

Son düzenleme:

Iyide senin o okula gitmen, kizlara öyle davranman, onun travmasini ancak büyütür. Ilk basta cocuklar olayin tazeliginden birsey demez fakat sonradan kizin ile cok alay ederler. Ve kizin bu olaydan cikardigi ders "ben degil, annem beni savunur" Bunlarin hepsi cok yalnis seylerdir.

Kizin agladiginda onu tesellide edebilirdin. Onun elbette hirsiz olmadigini, kendini kötü hisetmesini gerekmedigini anlatabilirdin. O kizlara ile mesafeli olmasini,... Ondan sonra kizin ile güzel bir gün gecirmeye calisip, atiyorum sevdigi yemek ve film ile duygularini yumusatmaya calisabilirdin. Artik büyük kiz oldugunu, kendi hakkini kendi savunabilcegini, ona güvendigini anlatabilirdin.

Baktin kac gün gecti kizin halen moreli bozuk, o halde rehber ögretmeni ile konusabilirdin. Ancak simdiki yaptigin atese körük ile gitmektir. Yaptigin hamlenin sonuclarini düsünmeden hareket etmektir.

Bu arada o kizlarin yaptigi yalnis olabilir fakat onlarin psikolojisi de evet cok önemli. Hatirlatirim, onlarda halen cocuklar.

Arkadaşımın kızına iki arkadaşının oyunu.

Bunlar ilk olarak Ayşe diyelim küsüyorlar. Gayet saçma bir neden. Sonra biri diyor ki gidip konuşalım oda bizimle konuşunca hahahahaa senle işimiz olmaz bizim diyelim. 4. Sınıf. Senaryo tanıdık gelmiyor mu filmlerden:)

Sonra bizim ufaklık kalakalıyor salya sümük. Tabi ertesi gün sınavdan aldığı digerlerinden yüksek notla sırasından bir zafer gülüşü atıyor:)

Ahhha ahh çocuk diye çok hafife alıyoruz bunları

teşekkür ederim canım. Ama sen de çocuk sahibi olduğun zaman anlayacaksın ki; duyarlı bir anne, çocuğunu hisseder. Nasıl onun yeme içme ihtiyaçlarını bilirse duygusal ihtiyaçlarını da bilir. Benim algılarım rahmetli babamdan miras bana çok açık şükürler olsun. Ben ünideyken babam arardı beni. Açardım derdi ki "neyin var?" yok bir şey derdim.
"söyle neyin var telefonu açışından ben anlarım moralin bozuk senin" güzel babam benim. Çok güzel bir iletişimimiz vardı.
O yüzden aileler önce sevgi vermeli, huzurlu bir ortam sağlamalı. Başarı, sınav grafiği bunlar hayatın gerçeği değil.
Mutsuz bir birey olursa zaten hayatında hiç bir şey mutlu etmez onu. Arkadaşlarından yakınır, işinden yakınır, hayat gaylesinden yakınır vs vs..

cetvel orda zaten bunlar çalmasın diye önlem alıyorlar kendi aralarında kaybolan bişey yok.
tam tersi oldu.çünki o kızın diğer öğrencilerede zararı oldugu için dışlandı ailesinin tepkiside bundan.ilkokuldada bu tarz bir olaydan dolayı kızıma hiç arkadaşının olmadığını anlatmış çok mutusz oldugunu ve öğretmeninin onu hiç sevmediğinden bahsetmiş. fakat burdada tavırlarından dolayı dışlanmaya başlanış.yani benim kızımla ilgili düşündüğünüz gibi bir problem yok. hatta arkadaşları sen üzülme ağlama biz senin çalmadığını biliyoruz.bak zaten cetvel dolapta işte tipik o kızın halleri diye teselli etmişler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…