kızıma yapılan yakıştırma

kesinlikle bencede öyle.bu olayda sonuna kadarda dururum.bu çok farklı bişey..

Ailelerin telefonunu idareden alabilirdiniz. Kalkip cocuklarla muhattap olup numara istemek olmamiş. Gordugunuz uzere olay dahada karismis.

buu olay farklı sonuna kadarda dururum bugün hırsız der yarın başka bir şey der kusura bakmayın sizin çocugunuzun başıan gelince sizdurmayın.

cahillik diz boyu.
eğitimli mi,ne eğitimi matematik-fen mi insanları eğitecek?
İNSAN olmak için hangi erdemleri karakterinde barındırmak gerekir?

öğretmen sorundan hoşlanmaz.
o yüzden ılımlı bir tavır sergilemiş.

herkesle hemfikirim,önce öğretmene iletmeniz daha uygun olurdu.

Sonuç ta çocuk yırtmış diğerleri yırtamamış. Neticeye bakınca. Cocuklar ile konuşmakta her şekilde haksız gozukursunuz. Aynı durumu bir cahillik yapıp benim çocuğum yapsa allah korusun kimseye iftira atıp canını yakmasın inşallah. Ama veli gelip direkt çocuğum ile muhattap olursa kızarım. Öncelik le öğretmenleri sonralikla bana düşer bir görev. Ve çocuğum iftiraya uğrar ise bir yetişkin olarak bu olayı nasıl tatlıya bağlarım diye düşünürüm.

buu olay farklı sonuna kadarda dururum bugün hırsız der yarın başka bir şey der kusura bakmayın sizin çocugunuzun başıan gelince sizdurmayın.

Buraya farklı bakış açısı görmek için konu açmıyo musunuz?
Herkes önce öğretmenle konuşmanız gerektiğini yazmış ama siz ısrarla haklılığınızı savunuyosunuz. Bi durup düşünmeniz gerekmez mi?tek doğru sizin bildiğiniz değil.

Ortaokul çağında olan çocuğunuz kendini siz olmadan savunamıyor ve siz bundan rahatsızlık duymuyosunuz.

Nasıl yani o yaştakiler için tipik davranışlar??
Normal mi gerçekten?
Bir arkadaşına tuzak kurup, ona hırsız muamelesi yapması??
Yani çok ütopik bir örneği normalleştirmeyelim bence. Hiç de normal değil.

O zaman kiz niye desin "sadece bana ver" diye? Tüm sinifmi ögretmeni dinlemiyor ödevin hangi sayfada oldugunu?? Tek ögretemenin lafini dinleyen simdi senin cocugunmu?

Ve simdi daha yeni okudum o kizlara dediklerini. Bir cetvel icin namustan dem vurmak nedir? Kizin ileride kendi hakkini nasil savunacak? Cok cok abartmisin olayi. Kizin simdi durumu o okulda daha kötü olur, emin ol. Onun ile anneci diye alay ederler.

Ya o diger kiz'in annesi icin ego'lu diyorsun da, seninde o anneden pek farkinda yok gibi kusura bakma. Cocuk tartismasina müdahale etmek nedir? Cocugun lise'de ne yapacak? Ilerde is yerinde ne yapacak?

10 yaşındaki çocuk bu bahsetiğimiz 3 liralık cetvelemi kaldım demiş.ama diğerleri 3 kişilik bir grup
ben buraya bu konuyu açmamdaki amaç bu saatten sonra ne yapayım dı? benim haklı veya haksızlığım değildi.
yapıcı olmanızı fikir vermenizi istiyorum benim yanlışımı veya doğrumu irdelemeyin istiyorum.sonuçta hiçbirşeyi geri döndüremiyoruz önemli olan bundan sonrası...o fikirlerinizi istiyorum...

Çok fazla var ama. Genelde filmlerde yapılan böyle iftira tarzı şeyler komplolar üzerinde kafa yoruyor lar. 1 çıban başı oluyor yanı sıra bir iki tane daha gaza gelip sonra pişman olan. Normal değil ama olan bir durum malesef

Bu yollardan geçmiş bir veli olarak söylemeliyim ki, yaptıklarınız malesef hatalı. Öncelikle muhatabınız çocuklar değildi. Biri (haksız olan benim çocuğumda olsa) gelip benim çocuğuma okulda böyle bir konuşma yapsa tepkim kötü olur. Hiç bir veli başka bir çocuğa böyle davranamaz hakkı da yoktur. Haksızlık varsa sınıf öğretmenine ve rehberlik öğretmenine gidersiniz. Bu çocuklar yaş olarak da, gelişme olarak da, düşünce olarak da bizim seviyemizde değiller. Bizler gibi düşünüp davranmalarını beklemek tamamen hata olur.
Ayrıca okullarda ve özellikle de kızlar arasında daha neler olacak şaşırırsınız. Eğer çocuğunuzu itham ettilerse ve çocuğunuz bunu size söylediyse, kızınıza "öğretmeninle bu konuyu görüştün mü?" diyebilir ve sorununu kendisinin halletmesini bekleyebilirdiniz. İnanın yıllar geçtikte daha çok şeyler çıkacak karşınıza.

Ben sadece cetvelden bahs etmemistim, bü ödevin olayindanda bahs etmistim. Ve evet cocuklar birbirlerinin sinirlarina deniyorlar, yaramaz cocuklar var, simarik cocuklarda var.

Bu yapilanlar dogru demedim, o yaslarda artik olabilcek seyler dedim. Ve bunu cözmesi gereken sinif ve rehber ögretmenlerdir. Gidip bir anne olarak okulda mahale savasi baslatamazsin. Baktin ki evladin cok etkilenmis bu olaydan, gidip ögretmenleri ile görüsüp birseyler yapilmasini istersin. Gidip 10 yasindaki cocuklara namustan dem vurarak aglatmazsin. O cocuklar icinde bu bir travma oluyor.

bilemiyorum. Kızım 5,5 yaşında henüz bu tür şeyleri düşünemedikleri bir yaş olduğu için senin dediğin ortamları henüz bilmiyorum. Yine de düşününce mantıklı gelmiyor bana. Evde aileler çocuklarına bu tür şeyleri öğretmiyorlar mı? Filmler falan etik konularında ne kadar caydırıcı olabilir. Olmaması lazım.

Işte birşey yapabilmek için ilk olarak başlangıçta yaptığınızın yanlış olduğunu anlamanız gerek.

Aslında filmlerde özendirici değil kötülük yapanlar. Ama ilk okul sonlarına doğru artık o tamamen saf masumiyet halinin azaldığı zaman. O zamana kadar motor becerisi konuşma kalaem tutma vs ile cebellesen çocuklar kötülüğü öğrenmeye başlıyor. Tabi aile büyük etken. Anne yada baba surekli ince hesaplar peşinde. Dedikodu çekememezlik vs içindeyse çocukta öğreniyor kendince.

Bende karşılaştım zamanında çevremde yaşayan aileler de var.

işte ben buna şaşırıyorum çok normal bişeymi bu yani örtbas edilecek bir durum mu? ben şaşırdım kendimde kusur arıyorum.aaa çocuk bu boşver amannnn desin deyip kenara çekilip sonra daha büyük bir şeylemi karşılaşayım.kızım kendini gayet güzel korur özgüvenide yüksek bir çocuk.matematik olimpiyatlarına katılan başarılı bir kız hata bugün okulda madalya töreni var il 2, oldu. ama bu olay farklı bir boyuttttt

Öğretmenle iletişim konusunda hak veriyorum sana. Ancak bir anne de pek ala bu işi halledebilir. Hatta bazen ilk elden olayı anlamak daha mantıklı bile olabilir. Ama doğru yaklaşım çok önemli.
Benim kızımın sınıfında bir arkadaşı vardı 5,5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. en samimi arkadaşı ama bir o kadar kavga ediyorlar. Çünkü kişilikleri çok benzer. İkisi de dominant kısaca. Bir çizgi film var. Onun ana karakteri olmak istiyor ikisi de. konuşmular bir hafta sen ol bir hafta ben olayım diye ama yapmamışlar. Öğretmen nedense saf dışı. Evde sancılarını çekiyordum. Yani mutsuzluk vardı. Kızım X kahraman olmak istiyor sürekli, ama karşısındaki de çocuk o da olmak istiyor. 3 ay mı ne olmuştu okul açılalı.

Çalıştığım için hiç gidememiştim okula. Gideyim dedim. Kızıma dedim: beni tanıştırır mısın arkadaşınla.

Gittim onu da öptüm, kendimi tanıttım. Sonra birlikte nasıl vakit geçirdiklerini falan sordum. Aynen şöyle dedi: oynuyoruz ama bazen küsüyoruz. Neden diye sordum. Kızım dedi ki: ikimiz de X olmak istiyoruz. Ben de dedim ki:ikiniz de prensesiniz, ne güzel anlaşıyorsunuz, bize de gel hafta sonu oynayın, bir gün sen ol bir gün sen ol.

Ne kadar işe yaradı bilmiyorum ama o günden sonra bana şikayet gelmedi kızımdan.

Hırsızlık olayı da toplumsal etik bir konu. Pek ala annesi konuşabilir. Öğretmen devrede olsaydı daha iyi olurdu ama büyük bir hata değil.

Ortaokul çağı, ergenlik başlangıcı demek. Tek başına baş edebileceğinden ağır bir yüktür "İftira" ... Değil çocuk, biz yetişkinler dahi iftiraya uğrasak, hakkımız yense, bir an bile olsa ne yapacağımızı şaşırırız sinirden-kırgınlıktan.
Kaldı ki bir çocuğun en doğal hakkı, aile desteğini arkasında hissetmesi. Bu konu, çocuğun tek başına çözebileceğinden büyük, 1 kişiye 3 kişi gelmiş karşı karşıya ve daha 11 yaşında...

Tek hatanız, direkt kızları muhatap almanız. Öyle olunca, ağırlığınız sarsılmış.
Büyük konuşmayayım, dile kolay, yerinizde olsam konuşacağım ilk kişi sınıf öğretmeni olurdu ve onun nasıl bir yöntem uygulayacağını bir süre takip ederdim.

Çocuklar uygun bir dille barıştırılabilirdi evet, kimse küs kalmasın. Ama diğer kızlar da bunun hoş bir şey olmadığını öğrensin, uygun cezayı alsın. Zira "Nasıl olsa bana bi şey olmuyor" rahatlığıyla haddini aşmasın. Sınırlarını öğrensin.

Geçmiş olsun tekrar. Üzücü bir vaka.
Hatta diğer kızın annesi "Ben bir eğitimciyim" diyerek girmiş konuşmaya, ben de bunu anlamıyorum, "Eğitimci olunca her hatadan muaf mısın?!" Okumuş cahiller... İnşallah onlar da anlarlar, kızları yüzünden ailecek başları belaya girmeden.

Elbette bu aldiklari egitim, gördükleri ortam ve kendinde var olan kisiliklerine bagli. Ki senin kizinin yasindakilerde bile ne entrikalar dönüyor. Inglizce bir belgesel var, anaokulundaki 5 yasindaki cocuklari gözetliyorlar ve cok ilginc seyler ortaya cikiyor.

Inglizcen varmi bilmiyorum fakat o kiz grubu diger kiz ile arasi bozuldu. Ve diyorlarki "sadece 3ümüz oynayalim ve o diger kizi cildirtalim, kizdiralim"

Düsün bu plani 5 yasindaki cocuklar yapiyor, ki oradaki uzmanlara göre gayet norrmal.

peki benim çocugumun yaşadığı travma ne olucak ..hiç burdan bakmıyorsunuz benim çocugum sabaha kadar ağladı arkadaşları sormuş gözlerine ne oldu diye ? şişti resmen gözleri.benim çocugumda ağladı hem ben özellikle ağlatmak için söylemedim sadece olayı dinledim. bu tarz itamlara dikket edin dedin. telefonalrı isteyince korktular çünki aileleri bilmiyormuş.sadece benim kızım annem okula gelicek deyince telefon açıp annesini çağırmış. yani olayı o kadar normalleştirdiniz kii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…