- 23 Haziran 2014
- 649
- 331
- 103
- Konu Sahibi Erener2307
-
kesinlikle bencede öyle.bu olayda sonuna kadarda dururum.bu çok farklı bişey..valla benim anladıgım şu ki
öğretmenler cocukların arkasında olan , herseyden haberdar olan ve cocuklarıyla ılgılenen velılerden hoslanmıyorlar
gık dense ısıne karısıldıgını dusunuyorlar.
ancak daha mazlup , daha ıcıne donuk olan velılerle cok ıyı anlasıyorlar
sız ısın arkasında durmussunuz ya ondandır ogretmenın tavrı
ben özellikle ağlatmadım ailelerinin telefonlarını isteyince ağladırlar.olayı anlattılar.bende bu tarz itamlarda bulunurken düşünün dedim.ailelerine sanırım anlatmadılar korkudan yoksa ben düşündüğünüz gibi bağırıp köşeye sıkıştırıp ağlatmadım.
buu olay farklı sonuna kadarda dururum bugün hırsız der yarın başka bir şey der kusura bakmayın sizin çocugunuzun başıan gelince sizdurmayın.Karşınızda 5 yaşında çocuk yok.Kızınız ortaokul öğrencisiyse ilişkilerini, tepkilerini kendi belirlemeli ve başına gelenlerle kendi başa çıkabilmeli.
Hangimiz hayatımızda iftirayla karşılaşmadık ki böyle bişey var mı?
Bu şekilde davranarak ona iyilik yapmıyosunuz bence.
cahillik diz boyu.ben o bayanın dışarıdaki tavrı yüzünden muhatap olmadım bana direk çocuklarla bende konuşacam dedi.benim kızım yalan söylemez ded.sonra şakkk siz benim kızımın başarısını kıskanıyorsunuz deyince ben direk sizinle bu dakikadan sonra muhatap olmıycam dedim o yüzden onunla konuşmadım.freakanslarımız ayrıydı.ben kızımı hırsızlıkla suçluyorsunuz diyorum o başarı kıskançlığından bahsediyor.
Sonuç ta çocuk yırtmış diğerleri yırtamamış. Neticeye bakınca. Cocuklar ile konuşmakta her şekilde haksız gozukursunuz. Aynı durumu bir cahillik yapıp benim çocuğum yapsa allah korusun kimseye iftira atıp canını yakmasın inşallah. Ama veli gelip direkt çocuğum ile muhattap olursa kızarım. Öncelik le öğretmenleri sonralikla bana düşer bir görev. Ve çocuğum iftiraya uğrar ise bir yetişkin olarak bu olayı nasıl tatlıya bağlarım diye düşünürüm.ben o bayanın dışarıdaki tavrı yüzünden muhatap olmadım bana direk çocuklarla bende konuşacam dedi.benim kızım yalan söylemez ded.sonra şakkk siz benim kızımın başarısını kıskanıyorsunuz deyince ben direk sizinle bu dakikadan sonra muhatap olmıycam dedim o yüzden onunla konuşmadım.freakanslarımız ayrıydı.ben kızımı hırsızlıkla suçluyorsunuz diyorum o başarı kıskançlığından bahsediyor.
buu olay farklı sonuna kadarda dururum bugün hırsız der yarın başka bir şey der kusura bakmayın sizin çocugunuzun başıan gelince sizdurmayın.
Nasıl yani o yaştakiler için tipik davranışlar??Iyide bunlar o yastakiler icin tipik davranislar. Anne olarak sürekli müdahale etmen yalnis. Kizin kendi basinin caresini bulmayi ögrenmeli. Eger cocuk cook etkileniyorsa, o zaman sadece sinif yada rehber ögretmen ile görüsüp, onlarin bisey yapmasini istiyebilirsin. Gidip orada diger kizlar ile konusmak yada onlarin annesi ile konusmak, kizinin özgüvenini zedeler. Sürekli herseyi senden bekler ve sana bagimli olur.
Ve bu arada verdigin akilida cok yalnis buldum. Herkes kendi ödevini yapmali. Niye herkes kizin emeklerinden nemalansin? Herkes elbette kendi emek verecek.
ödevin cevaplarını değil tabiki sadec ödevin sayfası falan isteniyor bazen çocuklar almıyor veya okula gitmiyor ozaman birbirlerinden istiyor.niye ödevin cevaplarını versin ki herkez oturup kendisi yapar..o kadar değil :)
10 yaşındaki çocuk bu bahsetiğimiz 3 liralık cetvelemi kaldım demiş.ama diğerleri 3 kişilik bir grupBuraya farklı bakış açısı görmek için konu açmıyo musunuz?
Herkes önce öğretmenle konuşmanız gerektiğini yazmış ama siz ısrarla haklılığınızı savunuyosunuz. Bi durup düşünmeniz gerekmez mi?tek doğru sizin bildiğiniz değil.
Ortaokul çağında olan çocuğunuz kendini siz olmadan savunamıyor ve siz bundan rahatsızlık duymuyosunuz.
Çok fazla var ama. Genelde filmlerde yapılan böyle iftira tarzı şeyler komplolar üzerinde kafa yoruyor lar. 1 çıban başı oluyor yanı sıra bir iki tane daha gaza gelip sonra pişman olan. Normal değil ama olan bir durum malesefNasıl yani o yaştakiler için tipik davranışlar??
Normal mi gerçekten?
Bir arkadaşına tuzak kurup, ona hırsız muamelesi yapması??
Yani çok ütopik bir örneği normalleştirmeyelim bence. Hiç de normal değil.
Nasıl yani o yaştakiler için tipik davranışlar??
Normal mi gerçekten?
bilemiyorum. Kızım 5,5 yaşında henüz bu tür şeyleri düşünemedikleri bir yaş olduğu için senin dediğin ortamları henüz bilmiyorum. Yine de düşününce mantıklı gelmiyor bana. Evde aileler çocuklarına bu tür şeyleri öğretmiyorlar mı? Filmler falan etik konularında ne kadar caydırıcı olabilir. Olmaması lazım.Çok fazla var ama. Genelde filmlerde yapılan böyle iftira tarzı şeyler komplolar üzerinde kafa yoruyor lar. 1 çıban başı oluyor yanı sıra bir iki tane daha gaza gelip sonra pişman olan. Normal değil ama olan bir durum malesef
Işte birşey yapabilmek için ilk olarak başlangıçta yaptığınızın yanlış olduğunu anlamanız gerek.10 yaşındaki çocuk bu bahsetiğimiz 3 liralık cetvelemi kaldım demiş.ama diğerleri 3 kişilik bir grup
ben buraya bu konuyu açmamdaki amaç bu saatten sonra ne yapayım dı? benim haklı veya haksızlığım değildi.
yapıcı olmanızı fikir vermenizi istiyorum benim yanlışımı veya doğrumu irdelemeyin istiyorum.sonuçta hiçbirşeyi geri döndüremiyoruz önemli olan bundan sonrası...o fikirlerinizi istiyorum...
Aslında filmlerde özendirici değil kötülük yapanlar. Ama ilk okul sonlarına doğru artık o tamamen saf masumiyet halinin azaldığı zaman. O zamana kadar motor becerisi konuşma kalaem tutma vs ile cebellesen çocuklar kötülüğü öğrenmeye başlıyor. Tabi aile büyük etken. Anne yada baba surekli ince hesaplar peşinde. Dedikodu çekememezlik vs içindeyse çocukta öğreniyor kendince.bilemiyorum. Kızım 5,5 yaşında henüz bu tür şeyleri düşünemedikleri bir yaş olduğu için senin dediğin ortamları henüz bilmiyorum. Yine de düşününce mantıklı gelmiyor bana. Evde aileler çocuklarına bu tür şeyleri öğretmiyorlar mı? Filmler falan etik konularında ne kadar caydırıcı olabilir. Olmaması lazım.
işte ben buna şaşırıyorum çok normal bişeymi bu yani örtbas edilecek bir durum mu? ben şaşırdım kendimde kusur arıyorum.aaa çocuk bu boşver amannnn desin deyip kenara çekilip sonra daha büyük bir şeylemi karşılaşayım.kızım kendini gayet güzel korur özgüvenide yüksek bir çocuk.matematik olimpiyatlarına katılan başarılı bir kız hata bugün okulda madalya töreni var il 2, oldu. ama bu olay farklı bir boyutttttNasıl yani o yaştakiler için tipik davranışlar??
Normal mi gerçekten?
Öğretmenle iletişim konusunda hak veriyorum sana. Ancak bir anne de pek ala bu işi halledebilir. Hatta bazen ilk elden olayı anlamak daha mantıklı bile olabilir. Ama doğru yaklaşım çok önemli.Ben sadece cetvelden bahs etmemistim, bü ödevin olayindanda bahs etmistim. Ve evet cocuklar birbirlerinin sinirlarina deniyorlar, yaramaz cocuklar var, simarik cocuklarda var.
Bu yapilanlar dogru demedim, o yaslarda artik olabilcek seyler dedim. Ve bunu cözmesi gereken sinif ve rehber ögretmenlerdir. Gidip bir anne olarak okulda mahale savasi baslatamazsin. Baktin ki evladin cok etkilenmis bu olaydan, gidip ögretmenleri ile görüsüp birseyler yapilmasini istersin. Gidip 10 yasindaki cocuklara namustan dem vurarak aglatmazsin. O cocuklar icinde bu bir travma oluyor.
bilemiyorum. Kızım 5,5 yaşında henüz bu tür şeyleri düşünemedikleri bir yaş olduğu için senin dediğin ortamları henüz bilmiyorum. Yine de düşününce mantıklı gelmiyor bana. Evde aileler çocuklarına bu tür şeyleri öğretmiyorlar mı? Filmler falan etik konularında ne kadar caydırıcı olabilir. Olmaması lazım.
peki benim çocugumun yaşadığı travma ne olucak ..hiç burdan bakmıyorsunuz benim çocugum sabaha kadar ağladı arkadaşları sormuş gözlerine ne oldu diye ? şişti resmen gözleri.benim çocugumda ağladı hem ben özellikle ağlatmak için söylemedim sadece olayı dinledim. bu tarz itamlara dikket edin dedin. telefonalrı isteyince korktular çünki aileleri bilmiyormuş.sadece benim kızım annem okula gelicek deyince telefon açıp annesini çağırmış. yani olayı o kadar normalleştirdiniz kiiBen sadece cetvelden bahs etmemistim, bü ödevin olayindanda bahs etmistim. Ve evet cocuklar birbirlerinin sinirlarina deniyorlar, yaramaz cocuklar var, simarik cocuklarda var.
Bu yapilanlar dogru demedim, o yaslarda artik olabilcek seyler dedim. Ve bunu cözmesi gereken sinif ve rehber ögretmenlerdir. Gidip bir anne olarak okulda mahale savasi baslatamazsin. Baktin ki evladin cok etkilenmis bu olaydan, gidip ögretmenleri ile görüsüp birseyler yapilmasini istersin. Gidip 10 yasindaki cocuklara namustan dem vurarak aglatmazsin. O cocuklar icinde bu bir travma oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?