Evet malesef boyları kadar çanta ile okul yolunu tutuyorlar
Ne manada şişirdi? Benimki çiroz gibi zaten şişse biraz fena olmazVitamin tavsiye etmiyorum geçen yıl kullandim bn çocuğu şişirdi resmen yeni düzeldi kizim
Hayır öyle Bişey yok ram raporları yıllık olarak alınır Ve bu RAM raporları bağışıklığı düşük diye verilen bir rapor değilRam raporu diye birşey var aldığınızda çocuğun e okuluna işleniyor ve tüm okul hayatı boyunca öyle kalıyor diye okumuştum aynı sebepten göndermek istemiyordum ama yapacak pek birşey yokmuş diye okudum çocuğumun okul hayatına da engel olmak istemiyorum yaşıtlarıyla okuması onun için en iyisi hastalık var dye tek düşüncem ama okuluda ona göre ayarlayacaklarmış her an herşey olabilir diye söylüyorlar belki evde de devam edecekler
Simdi 5.5 yasindaki çocukla 7 8 yanındakinin algılaması anlaması öğrenebilmesi bir olmaz ki.. birde aynı sınıfa gidip aynı dersleri gorecekelr.. 5.5 yaşındaki çocuk ister istemez geriden gelecek.. eğitim anlamında da arkadaşları atasında sosyal anlamda da..Sanirim degismis,benim yegenim de 5,5 yasinda basladi gecen sene. Sinifinda 8 yasinda cocuk da vardi saka gibi. Bu isin bir standardi neden yok saskinim. Bizim zamanimizda 6 yasini doldurdugumuzda okula basliyorduk. Akademik takvim 6 yasini dolduran cocugu 7 yasinda olarak goruyor. Olmasi gereken o. Garip yani simdi herkes en buyuk cocuk kendisininki olsun istiyor. En buyuk olsun,en uzun,en sisman vs vs. Bunun sonu yok ki
Zorunlu değilse 5.5 yaş aile vermeyecek bence..Evet malesef boyları kadar çanta ile okul yolunu tutuyorlar
Hayır aslında okul için Ram raporu kademe geçisi boyunca yani 4 yıl geçerli. Çocuk özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine gidiyorsa, orası için her yıl yenilemek gerekiyor. Ayrıca çocuk ilkokuldan ortaokula geçtiğinde e-okul üzerinden ram raporu görünür ancak yenilenmezse raporu varmis gibi işlem yapılamaz. Liseden sonra ise hiçbir sistem üzerinden ram raporu görülmez, herhangi bir yerde karşına çıkmaz. Hatta ailelerin isteği üzerine ram raporunun kalktığı durumlarda oluyor.Hayır öyle Bişey yok ram raporları yıllık olarak alınır Ve bu RAM raporları bağışıklığı düşük diye verilen bir rapor değil
İlk basta 2 3 hafta gondermeyin bence duruma bakin 1 donem gitmezse drvsmsizliktan kalir sadeceInanın bazen evde hiç bir şey olmuyor yinede götürmüyorum pazara veya markete hava alması içinde eşimin izin gününde ormanlık alanlara pikniğe gidiyoruz bende mecbur kalmadıkça çıkmıyorum
Merak etmeyin okullar hergün dezenfekte edilecek ve veliler okullara alınmıcak... Eger rapor alırsanız çocugunuz malesef tüm okul hayatında o rapor karşısına çıkacak ve istediği meslek yapamıcak yani bir nevi engelli raporu olarak geçiyor... Düşüncem okula gönderin nereye kadar böyle devam edecekki.. Seneyede belki bitmeyecek (Allah korusun) ama çocugunuza yapmayın... Okullar şuanda daha tedbirli olacak çocuk sayısı azalacak ve galiba ikili sistem olacak sabahçı öglenci gibiHanımlar kafamı çok kurcalayan bir şeyi sizede danışmak istedim internette araştırdım ama net bı bilgi alamadim belki bilenler vardır aranızda kızım okul açıldığında 74 aylık yani zorunlu birinci sınıf oluyo ben coronadan dolayı göndermek istemiyorum çünkü bağışıklığı çok zayıf bı çocuk ve her şeyi elini sürer dışarı çıkarsam bile sürekli uyarıyorum dokunma bir yerlere diye ne yapabilirim bu yıl gönderme mek için bide ne gibi cezalar uygulanir sizce
Burada RAM raporu olan ya da alması gereken çocukların ebeveynleri olabilir. Lütfen böyle kesin konuşmalar yapmayın.Eger rapor alırsanız çocugunuz malesef tüm okul hayatında o rapor karşısına çıkacak ve istediği meslek yapamıcak yani bir nevi engelli raporu olarak geçiyor...
Bunu nerden çıkardınız?Eger rapor alırsanız çocugunuz malesef tüm okul hayatında o rapor karşısına çıkacak ve istediği meslek yapamıcak yani bir nevi engelli raporu olarak geçiyor.
Yani cevaplara cok sasirdim sanki kadin zaman normal ama gondermeyeyim demis gibi.pandemi var ve daha ne oldugunu dunya cozemedi organlara hasar veriyor iyilesse bile.bagisikligi dusuk olan bir cocuk okulda illa ki kapar.korkmakta cok hakli buldum ben hanimefendiyi.bence bunu doktora danisin.gecirdigi hastaliklari vs anlatin o sizi dogru yonlendirir.
Uzak tutunca bağışıklığı kuvvetlenmiyecegini bence biliyorum ama diğerlerine göre böyle çocuklar daha çabuk hasta oluyor ve zor geçiriyor bu sıcakta bile şuan grip
Vitamin tavsiye etmiyorum geçen yıl kullandim bn çocuğu şişirdi resmen yeni düzeldi kizim
Dediğiniz gibi pandemi var ve daha ne olduğunu dünya çözemedi. Korkmakta haklı ama bu korkunun çözümü çocuğu okula göndermemek değil. Bütün anneler çocuğunu okula göndermesin o zaman belki 10 sene eğitim öğretim dursun mu? Daha aşısı olmayan bir hastalıktan söz ediyoruz. Bağışılklığı düşükten kasıt çabuk hastalanması sanırım o yaş grubundaki çocuklardan okula/kreşe/anasınıfına başladığı aylarda sık hastalanmayan mı var? Okumasına engel olacak ciddi bir rahatsızlığı yoksa ki yok doktor neden geç okula devam etmesi için yardımcı olsun? Kaldı ki evde bir sene oturduğunda çocuğun bağışıklığı anında güçlenecek ve o bir senenin sonu bu hastalık bitecek gibi bir garanti yok
Hastalik zarar vermez diye bir garanti de yok ama.veya cocuk bu hastaliga karsi bagisiklik kazanacak diye de yok.cocugum yok ama olsaydi doktor gorusu alirdim.bagisikligi guclendirmenin yollarina bakardim.sonra okul aciliyor mu okullar acilinca surec nasil seyrediyor diye bakardim.milli egitim bakanina sahsen guvenim tamDediğiniz gibi pandemi var ve daha ne olduğunu dünya çözemedi. Korkmakta haklı ama bu korkunun çözümü çocuğu okula göndermemek değil. Bütün anneler çocuğunu okula göndermesin o zaman belki 10 sene eğitim öğretim dursun mu? Daha aşısı olmayan bir hastalıktan söz ediyoruz. Bağışılklığı düşükten kasıt çabuk hastalanması sanırım o yaş grubundaki çocuklardan okula/kreşe/anasınıfına başladığı aylarda sık hastalanmayan mı var? Okumasına engel olacak ciddi bir rahatsızlığı yoksa ki yok doktor neden geç okula devam etmesi için yardımcı olsun? Kaldı ki evde bir sene oturduğunda çocuğun bağışıklığı anında güçlenecek ve o bir senenin sonu bu hastalık bitecek gibi bir garanti yokonlem alacaktir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?