Kizimi yurt dişina göndermeli miyim

Nazlican333

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
480
183
628
Herkese merhaba.Ben 4 yıl önce eşimden ayrıldım.Esi esim geçen sene hollanda ya gitti.Bu sene de oturym aldı.13 yaşında bir kızım var ve onu da yanına almak istiyor.Siz olsaydınız ne yapardınız.Kizim liseyi orada okuyabilir ama benimle 18 yaşına kadar gorusemiyecek.İstedigimiz gibi gidip gelemeyeceğim.Babasina güvenmiyorum.Ama ülkenin durumu da ortada ne yapmalıyım.

Babasina guvnmemek icin sebepleriniz neler? Kotu bi baba miydi? Kizinizin konuyla ilgili dusuncesi ne? 5 yil anneyi gormemek icin cok uzun neden 5 yil gorusmeyeceksiniz anlayamadim

Kizim tek basina uçakla gelemez yasak çünkü.Onu kim getirip götürecek.Ben de sürekli gidip gelemem.Malum ekonomik durumlar ve çalışıyorum. Babası oraya giderse onun benimle görüşmesini istemez telefon ile bile gorusturmez.Oyle bir adam çünkü.Cocuk bakmaktan da anlamıyor hiç.Ona duygusal olarak destek olabileceğini düşünmüyorum.

Çocuğunuz ne diyor bu duruma? Onun düşüncesi önemli. Ülkenin durumu da belli. Beş yıl boyunca hiç görüşemeyecek değilsinizdir diye düşünüyorum. Okulun ara tatilleri, yaz tatilleri olur. Eşinize güvenmeme nedeni nedir?

Cocuk da benden ayrılmak istemiyorum.Nasil gidip gelecek ki.Adam buradayken de beni cezalandırmaya çalıştı karakola sikayet etti vs.Simdi eline bu koz geçerse iyice çocuğu soğutur. Babasıyla konuştuğumda karşılaşabileceği sorunları söylediğimde öğretmenler var devlet var diyor.Sen nerdesin diyorum cevap yok.Cocuk bakmaktan anlamıyor.

Ben boyle bi adamla cocugumu markete bile gondermem

Neden yasak? Ben o yaştayken gidip geliyordum tek başıma.
Telefonla bile görüştürmeyecekse zaten yollanmaz da. Kızınız gitmek istiyor mu? 13 yaşında ergen şu and
bu muhabbetleri bilip gitmek istiyorsa siz engel olursanız size tavır alabilir. Babasıyla yaşamak istiyor mu?
Ben olsam göndermek istemeZdim bu arada üniversitede gitmesi daha sağlıklı olabilir küçük daha. Ama kendi ne istiyor o çok önemli.
Bu yıllarda dil gelişimine önem verip Hollanda da üniversite kabulü almak için neler gerekiyor onları araştırabilirsiniz. Aracı eğitim danışmanlık kurumlarıyla görüşüp bilgi toplayın bence. Bu yaşta apar topar dil bilmeden gitmesi zorlar onu. Lisede düzgün eğitim almasına engel olur.

Kizim benden ayrılmak istemiyor ama babasından da vazgecemiyor.

Göndermeyin.Çocuk ülke durumu falan bilmez,annesiz geçen yıllarını çok iyi bilir ama.İsterse üniversite için yollayın ama şu an tam ergenliğe girerken sorumsuz bir babaya yollarsanız kızınızı kaybedersiniz.Babası düzgün para yollasın Türkiye’de güzel bir okula göndersin.

Göndermeyin. Ülke durumu bu yaşta bir çocugu annesiLik kadar etkileyemez. annesiz büyünek onun için en kötüsü olur.

Geçen başka bir konuda da yazmıştım. Hollandada çocugun üniversite okuyup okumayacağı gideceği lise tipi ile belli oluyor. Sizin çocugunuzun yaşı çok büyük. Dilde yeterli seviyeye gelip üniversite eğitimi alabileceği bir yola girmesi imkansız gibi bir şey. Babası vatandaş olsun kızına sponsor olsun. Acele etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…