Kizimi yurt dişina göndermeli miyim

Ben de tam kizinizin yaslarindayken Hollanda'ya geldim. Tabi benim annem kardeslerim beraberimde geldiler ama sonrasinda keske daha erken yasta gelseydim cok dedim icimden. Yine de bu yasta gitse dili iyi ogrenebilir ve normal liseye gidebilir 1 2 senenin sonunda. Ama babasina guvenmiyorsunuz. Yazdiklariniza bakilirsa guvenilecek gibi de degil. Kiziniz oraya gittiginde duygusal bir cokus yasayacaktir ilk. Insan ailesini, cevrrsini ve arkadaslarini ozluyor. Ben 1 sene durmadan aglamistim geri gitmek istiyorum diye. Oyle bir durumda ailenin destegi cok onemli. Ve babasi bu destegi verebilecek gibi durmuyor.

Bu durumda gondermeyin diyecegim ama 18inden sonrada kizinizin dil ogrenmesi daha uzun zaman alacak. Simdi gitse aksansiz dili konusabilecegi bir yasta. Zor bir secim Allah yardimciniz olsun.

13 yaş orası için büyük bir yaş mı.Liseyi orada okursa üniversite eğitimi için avantaj olmaz mı.Beni bu konuda aydınlatır mısınız.Babasi şimdi gelmezse geç olacağını söylemiş çünkü.

Caliskan bir cocuksa imkansiz degil. Ben havo yaptim mesela. Ayni yollardan gectim havoya gecis yaptim.

Yasak değil hatta 6 yaşından sonra refakatçi bile olmadan yolculuk yapabilirler. Siz buradan bindiriyorsunuz uçağa, karşı tarafa havaalanında teslim ediyorlar.

13 yaşında gideceği ülkenin lisanını bilmeden gitmek bir ergen için zorlayıcı olabilir. Benimle görüşmesini istemez telefonda bile konuşturmaz ne demek? Bir şikayete bakar, hatta hiç oralara gitmeye gerek yok Hollanda büyükelçiliğine dilekçe yazar verirsiniz, oturum iznini uzatmaz gönderirler geri. 18 yaşına kadar göremem ne demek, niye kendinizi böyle aciz görüyorsunuz? Bahsettiğiniz yer 3 saat uçakla.

Kalk gidelim akılla olmaz o iş. Kızınız için aile birleşimi başvurusu yaptı mı vize aldı mı? Çocuk okula nasıl gidecek, nasıl çevre arkadaş edinecek? Eğitim bizdeki salla gitsin değil, özel okul bile yok. Her çocuk devlet okuluna gider ve sınıfta kalma var.
Nüfusun çoğu İngilizce de bilir ama sosyal hayatta yetmez. Çocuk eve kapanır mutsuz olur. Benimkiler 2 yaş ve 6 aylıktan beri yurt dışındayız. Doğal olarak hiç bir entegrasyon problemi yaşamadılar. Yurt dışında yaşamaya hiç karşı değilim ama zamanlama çok önemli. 13 yaş geç kalmış bence göndermeyin. Vicdanı merhameti olan insan annesiyle gelsin gitsin der. Boşanmış olabilirsiniz ama ortak çocuk var ve yetişkin değil.

Bu konuda bana bilgi verebilir misiniz.13 yaş buyuk bir yaş mı orda liseyi okuması üniversite eğitimi için yeterli olmaz mi.Babasi şimdi geldin geldin sonra çok geç olur demis

Caliskan bir cocuksa imkansiz degil. Ben havo yaptim mesela. Ayni yollardan gectim havoya gecis yaptim.
Siz ailenizle gitmişsiniz. Bu çocuk sizin gibi şanslı değil, baba denen adam bırak babalığı insanlık vasfını bile taşımıyor. Bırak okulu eğitimi, annesi kızımı benimle konuşturmaz görüştürmez diyor. Konu sahibini yanlış hatırlamıyorsam adam nafaka bile vermemek için kırk takla atıyordu, izini falan kaybettirmeye çalışıyordu. Bu çocuk bu adamla mutsuz olur orada.

Konu sahibi, size o zamanda akıl vermiştim. Madem yeri yurdu belli oldu hemen yaşadığı yerden bir Türk avukat bulun. Bütün çekincelerinizi haklarınızı falan sorun.

Ben yollamam uzgunum 5 sene gormemek nedır cocugu?Evet egitim ince cizgimiz ama ülke durumu kotu diye cocugumdan ayrı 5 yıl,tam da ergenlık cagında

Bu konuda bana bilgi verebilir misiniz.13 yaş buyuk bir yaş mı orda liseyi okuması üniversite eğitimi için yeterli olmaz mi.Babasi şimdi geldin geldin sonra çok geç olur demis

Biz o aşamalara gelmeden hollandadan ayrıldık. Üzerinden de 5 yıl geçti. Zaten az biliyordum şimdi daha da az hatırlıyorum. Bu hanım bu yollardan geçmiş belki o güzelce anlatabilir hollandanın eğitim sistemini :)

Yalnız gidip gelmesi yasak olamaz. Eşinizin tek yapması gereken şey havalimanı için "yalnız gidebilir" diye bir form doldurmak veya ufak bir miktar para ödeyerek bir hostese emanet etmek kızınızı. Yani baştan planı sizinle görüştürmemekse tabiki göndermeyin. Anne kız ilişkiniz kötü olacaksa, sizden soğuyacaksa ne manası var yurtdışına göndermenin? Her şey maddiyat değil. İleride kendi isterse üniversite için gidebilir.

Babası yanında olmadan da destek olabilir Türkiyede kolej eğitimi aldirsin 5 yıl sonra da yurtdışına gidebilir
Öyle bir baba değil maalesef, ben eski konularını biliyorum. Adam yeri yurdu belli olmasın, aradığı telefon numarası görünmesin diye abuk sabuk işler yapıyordu. Nedeni de çocuğuna nafaka vermemek. Konu sahibi, eski eş ülkede mi değil mi onu bile bilmiyordu, adam kendi akrabaları üzerinden iletişim kuruyordu. Kadını çocukla bir başına bırakıp kendini düşünen gamsızlardan.

Göndermeyin kızınızı konu sahibi. Tek kelime Flemenkçe bilmiyor çok zorlanır. Normal baba-çocuk ilişkisi yok aralarında. Çocuğa ev işi yaptırırlar bol bol. Avukat bul ve maaşından kestirip nafaka ödet. 300-500 € her neyse göndersin çocuğuna. Israrla cevap vermiyorsunuz ama oradaki Türk bir avukat tüm haklarınızı çatır çatır alır bu adamdan.

Neye cevap vermiyorum anlamadim.Antlasmali bosandigimiz için nafaka attirim talebinde bulunamıyor.Malesef.Ama yurt dışında olduğu için durum değişir mi bilmiyorum.

Başında gidip duramayacaksanız sakın göndermeyin. Bilmediğiniz bir kültürde büyüyecek çocukla ileride çok zorlanırsınız. İki yabancı gibi olursunuz. Tam ergenlik zamanı, güvenmediğiniz babası sahip çıkmazsa ileride çok zorlanır. Hele kız çocuğu daha korunmasız.

Liseyi bitirir belki üniversite için gider. Şuan gitmek için yaşı küçük.

Yani böyle bir adama baba bile olsa güvenip çocuk emanet etsem mi diye sormak saçma değil mi biraz? Çocukla bağ daha önemli
5 yıl az zaman değil çocukta onu terkketiginizi düşünebilir. Keyfinizi huzurunuzu bozmayın boş yere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…