Kızımın ağlama krizleri

Minikkelebegim15

Sarı PAPATYAM
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2015
108
34
48
Merhabalar ..

Kızım 14. Ayına girmek üzere , doğduğundan beri oldukça hareketli ve sürekli ağlayan bi bebek yani onu memnun etmem o kadar zor ki .. Son zamanlar da bu durum oldukça zorlasmaya başladı yani bir şeye hayır dediğimde evde ciddi bi kıyamet kopuyo . O kadar kötü ağlıyor ki artık her gören bu çocuk neden bu kadar çok ağlıyor diye muhakkak soruyor .. mesela bu akşam önce bebek arabasına bindirdigim için sonra yürümesini izin vermediğim için ( yolda çalışma var ve tek şerit yapılmış calışmadan kaynaklı sürekli arabalar geçiyor ) daha sonrada yolun ortasından gitmesine izin vermediğim için çıldırdı sonra parka gitmek istedi parkın yanından geçerken gittik bu sefer kaydırağa tirmanmasina izin vermediğim için çıldırdı ve iki saattir mümkün değil ne susturabiliyorm nede gönlünü yapabiliyorum . Varmi bunun bi çözümü lütfen yardım edin yada pedegoga mi goturmeliyim sorun bendemi anlayamıyorum.. bu arada yazım hatası varsa kusura bakmayın stresten hala titriyorum ..

Bu aylarda ozerkliginin farkina variyor ve bunu gormeniz icin her turlu yolu deniyor.bazen cildirtma noktasina da gelsek malesef sabirlik olmaya calisiyoruz.ben boyle zamanlarda guzellikle anlatiyorum anlamamakta israr ederse aglamasina izin veriyorum.cevredekiler de sagolsun burnunu sokup aglatma desede kimseyi dinlemiyorum.aglayarak dediklerini yaptirirsa bu onda kisilik haline gelir ve surekli daha fazla aglar.o yuzden boyle zamanlarda sabirli olun anlatin anlamazsa birakin aglasin

Tehlikeli olmadığı sürece kesinlikle hayır kelimesini kullanmiyorm . Ne yazık ki iki taraftan da ilk ve tek torun olduğu için herkes simartiyo . Bende evde tek olduğumda ağlamasına izin veriyorum iki dakika sonra gülerek geliyor ama kayinpederim veya kendi ailemden birisi geldiğinde çocuğu dovuyormusum gibi tepki alıyorum nasıl kiyiyorsun diye herkes koşup alıyor . Sanırım artık alışkanlık haline getirdi istediği biseyi yapmadığımda kendini yerden yere atıyor ..

Banada herkes ayni seyi soyluyor ama unuttuklari bisey var cocugun her dedigi yapilmaz.bazen aglamasinda hicbir sakinca yok sizde guzel bi dille anlatin onlara.

Banada herkes ayni seyi soyluyor ama unuttuklari bisey var cocugun her dedigi yapilmaz.bazen aglamasinda hicbir sakinca yok sizde guzel bi dille anlatin onlara.

Anlatıyorum ama büyüklerimiz sözde herşey i bizden iyi biliyorlar . Çocuk onlar olduğunda daha çok kıyamet koparıyor . Çok teşekkür ederim . Bu huyundan vazgecirebilir miyim yoksa bi pedagog yardımı almalimiyim ?

Kural 1 elimi tut, yoksa yürümezsin

Çumburlop arabaya atarsan yürüme diye, ağlar tabi.
Onun hizasına in, arabaya binmesi gerektiğini söyle, yoksa mola paspası ser sokağa :))

Köpek mi geziyorsunuz bağzı anneler sizi anlamıyorum
Tehlike var diye kucağa alıyor
Sarsılıyor yavru, korkuyor
Ağlayarak tepki verir zaten bebek
Sonra agu gufu sus aylama

Ah arkadasım aynı aynı..
Hemde bebeklikten beri, diş dedik, konuşamıyor ondan dedik, şimdi de 2 yas sendromu diyoruz..
Ne zaman geçecek bilmiyorum..
çok sıkıcı bir durum, bizi de her gören hep ağlarken görüyor..
Günde en az 6 7 kere kendisini yerlere atıp tepinerek ağlıyor.
Pedagoga da götürdük, sabır, tutarlı davranış diyorlar.
Zor yani..
Baskın karakterler sanırım.. 1 yas civarı da sanırım 2 yas sendromuna erken girdi diyorduk.
O kadar da ilgilenilen, oyun oynanan, etkinlik yapıp, dışarda uzun uzun gezen bir çocuk ki..
Bemdr anlam veremiyorum, ne yetmiyor yavrum sana diyorum..
26 aylık bu arada.
Sabır diyorum, bu da geçecek inşallah.
Ben karakter olarak kalmasından da korkuyorum

Bende sizin gibilerin tepkisini gerçekten anlamıyorum .. o anda nasıl davrandığımı neden biliyorsunuzki bu üslupla yorum yapıyorsunuz . Her akşam rutunimizdir zaten arabada gezerek uyur . Yani evden her cikisimizda arabayla gezerek uyuyacagimizi söyleyerek çıkarım evde attığımız her adımda ne yapacağımızı neyin ne olduğunu söylerim.. zaten kendisi yürüyemiyor elimden tutarak yuruyo kendini yola atarak beni çekiştiriyor. Tehlikeli olduğunu söyleyip birazdan yurutecegimide açıklıyorum kaydırağa o şekilde cikamaycagini da köpek gezdirir gbi davranmıyorum evladımi gezdiriyorum merak etmeyin .

Canım bende daha geçen gün bildiğin hönküre hönküre ağladım..
Yalnız değilsin..
Bazen ağlamaktan zevk aldığını düşünmüyor da değilim..
Birde yaptığı yanlışlardan sonra, gelip özür dilemesi yok mu..
Herşeyi unutturuyor..

Allah yardımcımız olsun gerçekten çok zor dışarıda gezdiriyorum yürüyoruz bisiklete biniyoruz evde desem eşim olmadığı sürece ne iş ne yemek yapıyorum içeriye girdiğimiz an tekrar kapının önüne gidip ağlıyor . Istediği herşey i bu şekilde yaptırmak istiyor. Oyunlar oynuyorum başından ayrılamıyorum yinede nere tehlikeli bisey var illa ona koşuyor . Sonuç hayır ve ağlama krizleri.

Üslubumu açıklar mısın?
Kötü
Ukala
Doğru
Hangisi

Kıyamam ya maşallah . O anlarda insan gerçekten çok büyük psikolojik baskı altında hissediyo kendini ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırıyorum .

Üslubumu açıklar mısın?
Kötü
Ukala
Doğru
Hangisi
Burada kendimi kötü hissettiğim için kaba taslak olup biteni anlatıyorum yargısı infaz yaparak on yargılı davraniyorsuzn o anda nasıl davrandığımı nasıl biliyosunuz da köpek gezdirir gibi usluplarda bulunuyosunz . NNerden biliyosunuz lap diye bebek arabasına otutturdugumu ? O anı bizimle beraber mi yaşıyorsunuz

Kıyamam ya maşallah . O anlarda insan gerçekten çok büyük psikolojik baskı altında hissediyo kendini ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırıyorum .
Baskı, stres, yetememek..
Neden böyle bu çocuk diye düşünmek..
Bazen sinir hastası olabilir diye bile düşündüm :)
Ama sonuç sadece çocuk, azcık huysuz ve inatçı o kadar..
Sağlıklarına şükür, ne yapalım..

Çok şükür . Yapacak bisey yok anlaşılan bol bol sabır hepimize

Heee bunu söyledin ya
Kesin sakin sakin ses tonuyla
Onu yatıştırark arabaya koydunuz.

Araba
Kedi
Köpek
Balık
Ben
Gelir, ayy al çocuğu aaauuyyy
Bu yaşımda elimden tutan biri bu tepkiyi verse ben de korkarım ağlarım.

Lap diye leğen kaldırr gibi alırsanız kucağınıza ağlar.
Ağlasın zaten

Tv. , tablet falan izliyorsa eğitici çizgi filmleri ornekleyin.
O agladikca tepkisiz kalın deneyin ne yapiyor.

Allah kolaylık ve sabır versin.

Pedagog randevusu alirsaniz aile büyükleri ile gidin Onlar da yetkili ağızdan duysunlar.
Siz anlatmak zorunda kalmazsiniz ( pedagog aciklamaniza yardimci olur bence )

TV izlemiyor . Telefon zaten hiç vermiyoruz . Evde esim ve benken ağladığında çırpındıgnda ilgilenmiyoruz iki dakika sonra gülerek hiç bisey yokmuş gibi geliyo. Aile büyükleri olduğunda daha çok çıldırıyor gidip alacakları zaman biraktirmaya çalışıyorum onlardan destegi farkediyo ister istemez. Dışarıdayken hiç çözüm bulamıyorum bırakamıyorum doğal olarak ben anlattıkça o daha çok çıldırıyor duymuyor bile beni. Tavsiyeniz için teşekkür ederim alerjimiz var buna da çözümü hep beraber doktora giderek bulmuştuk . Bunda da muhakkak yapacağım .

Inşallah kurtulursunuz çabucak.
Aileler sevgiden yapıyor ama bunun yarını var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…