• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın balıkları:(((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Iyi geceler herkeze :) ben 2. Evliliğimi yaptım hamileyim şuan 8 aylık:) ilk evliliğimden bir kızım var 5 yaşında:) geçen hafta balık almistim bu gün maalesef öldü. Eşimle elimizden geldiği kadar destek olduk acısına ortak olduk . Hatta öyle çok üzüldü ki hamilelik hormonları heralde bende bunalıma girdim 1 saat kadar baligin arkasından. Ondan önceki balığı da 1 hafta yaşadı maalesef bu kadar üzülmemiş ti. Eşim kızım çok kuş istiyor diye balığı boş ver kuş alalım hem çok istiyor dedi. Ama aklıma takılan şey ya kuşta hemen ölürse. Kızım çok dikkatlidir hayvanlara karşı ama sırf bu korku yüzünden yanaşamıyorum. Çünkü oda ölürse bu günün 10 katı üzüntü olacak sizce ne yapmalıyım? Hamile olmasam kedi istiyordum ev giriş kat kaçarsa falan diye yanaşamıyorum. Kizim çok bunaltıyor:) ben sevebilcegim bir şey istiyorum diyor. Eşim köpek bile oldu beni sev diye günde 1 saat köpek rolü yapıyordu ona :)) sizce ne yapmalıyım?
Koi cins balık aldanız. Onlar daha dayanıklı oluyor.

Hatta betaların hem çok görkemli kuyrukları oluyor hem de çok dayanıklı oluyorlar. Sadece yalnız yaşıyorşar.

Beta balığı alabilirsiniz cins olarak diğer balıklara göre daha uzun ömürlüler.
Balıklar çabuk ölüyor birde yemine suyuna dikkat etmek lazım yazık olmuş cok üzüldüm.
Su kaplumbağasi alabilirsiniz uzun yaşıyorlar bakımı kolay.
Benim kuşum da çok kaçtı bir tanesi öldü bana kuş bakımı çok zor geliyor artık.
Komşum balkon kapısına ve camlara sineklik yaptırdı kuş kaçmasın diye çok dikkat ediyor.
Şu kaplumbağası daha mantıklı ya :) uzun ömürlü hem. Kıziminda elleme rahatsız etme huylari yok şükür öyle izler oturup.

Koi cins balık aldanız. Onlar daha dayanıklı oluyor.

Hatta betaların hem çok görkemli kuyrukları oluyor hem de çok dayanıklı oluyorlar. Sadece yalnız yaşıyorşar.
Çok teşekkür ederim bakıcam balığa. Akvaryum ve motor da şart sanırım yoksa ne olursa olsun ölüyor

Hayvanları çocuğunuza oyuncak etmeyin. Çocuk istiyor diye hayvan sahiplenilmez.
Siz kendinizi düşünmelisiniz, bir hayvanın sorumluluğunu alabilir miyim diye. Ya da çocuğunuz sorumluluk alabilecek yaşa gelene kadar bekleyeceksiniz mecburen.

Çocuklu evde eğer çocuk hayvanı sıkarak sevmeye alışkın ise biraz sorun oluyor. Ama nazik bir çocuksa bence kedi sahiplenebilirsiniz. Balkona kedi fileleri var onlardan taktırabilirsiniz, böylece kaçamaz. Hem kedi kendisini sevdirir yumuşak yumuşak seversiniz. Barınakta da bedava hem, her şekilde avantaj

Çok teşekkür ederim bakıcam balığa. Akvaryum ve motor da şart sanırım yoksa ne olursa olsun ölüyor
Koi ve beta için motor şart değil.

Ben vazoda beta baktım. Ofisim prefabrikteydi. Bazı sabah soğuktan su bulanmış olurdu. O hayvan hiç ölmedi aonunda sıkılıp başkasına verdim.

Koi ise bahçelerde havuzlarda bile yaşıyor. Hem tam hatırlamasam da feng shuide falan galiba çok olumluydu .

Aynen bende ondan cook korkuyorum kızım çok Üzülür balığa bile öyle bir üzüldü ki. Kuş almam o zaman ya daha çok bağlanır
Biz eşimle yetişkin olduğumuz halde hala ismi evde gecince gözlerimiz doluyor sessizliğe bürünüyor ev biz onu sıkılmasın diye kafese bile bitek gece koyardik nereye gitsek onu götürdük evde bunalir diye. Bizde bile öyle büyük bir etki bıraktı ki.. bebeğimiz doğduğunda bile omzumuzdan hiç indirmezdik . Hassas kalpler için dünya gerçekten cehennem:) . Daha Uzun ömürlü bebekten alıp seçebilirsinuz evcil hayvanınız

Biz eşimle yetişkin olduğumuz halde hala ismi evde gecince gözlerimiz doluyor sessizliğe bürünüyor ev biz onu sıkılmasın diye kafese bile bitek gece koyardik nereye gitsek onu götürdük evde bunalir diye. Bizde bile öyle büyük bir etki bıraktı ki.. bebeğimiz doğduğunda bile omzumuzdan hiç indirmezdik . Hassas kalpler için dünya gerçekten cehennem:) . Daha Uzun ömürlü bebekten alıp seçebilirsinuz evcil hayvanınız
Hic sormayın kızım aşırı duygusal pazar kuruluyor evin az ötesin de pazarın ertesi günü yerde salatalık patlıcan falan görsün ona bile ağlar nimet yerde napiyor diye :)

Camlar üstten açılıyor gerçi de kedi bu siyrilip gidebilir. Sineklik zaten taktircaktim. :) çok teşekkür ederim .

O tarz pencereler kediler için çok tehlikeli. Atlamaya çalışırken sıkışıp kalıyorlar. Teli her halükarda yaptırmak lazım ama o pencereler normalden daha tehlikeli. Telsiz normal pencereden en fazla kaçar gider ama sizdekinin sonucu herkes için travma olur.

Koi ve beta için motor şart değil.

Ben vazoda beta baktım. Ofisim prefabrikteydi. Bazı sabah soğuktan su bulanmış olurdu. O hayvan hiç ölmedi aonunda sıkılıp başkasına verdim.

Koi ise bahçelerde havuzlarda bile yaşıyor. Hem tam hatırlamasam da feng shuide falan galiba çok olumluydu .
Yaaa o zaman bakabilirim . Suyunu nasıl koyuyordunuz kac günde bi değiştiriyorsunuz

Hic sormayın kızım aşırı duygusal pazar kuruluyor evin az ötesin de pazarın ertesi günü yerde salatalık patlıcan falan görsün ona bile ağlar nimet yerde napiyor diye :)
Oy kuzum benim minik kalbi ne kadar düşünceli ne kadar anaç ♥️ burcu nedir 🌺

O tarz pencereler kediler için çok tehlikeli. Atlamaya çalışırken sıkışıp kalıyorlar. Teli her halükarda yaptırmak lazım ama o pencereler normalden daha tehlikeli. Telsiz normal pencereden en fazla kaçar gider ama sizdekinin sonucu herkes için travma olur.
Çok teşekkür ederim haklisiniz. Sineklik taktiririrm zaten de doğumdan sonra kedinin kumuyla vs yeterince ilgilenebilirmiyim onu düşünüyorum

Beş yaşındaki bir çocuğa canlı teslim edilmez ona hayvan alınmaz. Siz kendi sorumluluğunuza bir canlı daha almaya istek ve cesaret duyuyorsanız alın kızınız da arada sevsin. Ayrıca kuş narin hayvandır üstüne titremeniz gerekir, kedi de ruhsal olarak narindir siz şu an kaçma problemi dışındaki uyum zorluklarını kaldırabilecek misiniz. Sonuçta eve insanlara alışma sürecinde bağıracak ara ara tırnaklarını kontrol edemeyip birkaç çizik atacak öteye beriye işeyecek yüksek olasılık hatta olur ya hastalanacak ekstra bakım gerektirecek. Çok iyi düşünün ne olur sonradan kuş öldü kediyi verdik sokağa saldık gibi veballere girmeyin.

Beş yaşındaki bir çocuğa canlı teslim edilmez ona hayvan alınmaz. Siz kendi sorumluluğunuza bir canlı daha almaya istek ve cesaret duyuyorsanız alın kızınız da arada sevsin. Ayrıca kuş narin hayvandır üstüne titremeniz gerekir, kedi de ruhsal olarak narindir siz şu an kaçma problemi dışındaki uyum zorluklarını kaldırabilecek misiniz. Sonuçta eve insanlara alışma sürecinde bağıracak ara ara tırnaklarını kontrol edemeyip birkaç çizik atacak öteye beriye işeyecek yüksek olasılık hatta olur ya hastalanacak ekstra bakım gerektirecek. Çok iyi düşünün ne olur sonradan kuş öldü kediyi verdik sokağa saldık gibi veballere girmeyin.
Sırf kızım icin almıyoruz o hayvani bizde. Daha öncede kedi baktım. Küçüklüğümden beri bakıyordum. Herşeyiyle ben ilgileniyorum zaten kıza teslim eden yok uzaktan izliyor yazdım mesajları okuduysanız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X