• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın bana bağlılığı 😣

Ebrulibayan

Popüler Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
Emoji Skoru
4.090
Puanlar
133
İyi akşamlar hanımlar 🌸
4 yaşında bir kızım var. Bensiz hiçbir yere gitmek istemiyor. Anneanne, babaanne, amca, teyze… Hepsiyle arası çok iyi ama ben yoksam asla gitmiyor.
Şimdiden “okula gitmeyeceğim” demeye başladı. Oyun parkına götürüyoruz, çocukların olduğu alana girmiyor, sadece tekli oyuncaklara biniyor.

Komşularımızla çok yakınız, çocuklar her gün birlikte oynuyor ama benim kızım onlara hiç katılmıyor.
Bu durum beni artık çok yormaya başladı. Kızımın biraz daha sosyalleşmesi için neler yapabilirim? Aynı durumu yaşayan var mı?

İyi akşamlar hanımlar 🌸
4 yaşında bir kızım var. Bensiz hiçbir yere gitmek istemiyor. Anneanne, babaanne, amca, teyze… Hepsiyle arası çok iyi ama ben yoksam asla gitmiyor.
Şimdiden “okula gitmeyeceğim” demeye başladı. Oyun parkına götürüyoruz, çocukların olduğu alana girmiyor, sadece tekli oyuncaklara biniyor.

Komşularımızla çok yakınız, çocuklar her gün birlikte oynuyor ama benim kızım onlara hiç katılmıyor.
Bu durum beni artık çok yormaya başladı. Kızımın biraz daha sosyalleşmesi için neler yapabilirim? Aynı durumu yaşayan var mı?
OYun gruplarına götürmeyi denediniz mi?

Kreşe gidince falan düzeliyorlar yeğenimden biliyorum. Dert edilecek bir durum değil zamanla düzelir merak etmeyin

Benim kızımda 2,5 yaşında, bizde hemen hemen aynı şeyi yaşıyoruz, tüm gün beraber olmamıza rağmen akşam babası geldiğinde azıcık kendime zaman ayırmak istiyorum ama mümkün olmuyor. Normalde sırasıyla yatırıyoruz ama babanın sırasında benim yatırmamda ısrar ediyor. Oyun atolyesine götürüyorum ama sanırım yeterli gelmiyor. Ben de kreşe vereceğim 3 yaş olduğunda umarım o zaman düzelir 🤲

Benim kızımda 2,5 yaşında, bizde hemen hemen aynı şeyi yaşıyoruz, tüm gün beraber olmamıza rağmen akşam babası geldiğinde azıcık kendime zaman ayırmak istiyorum ama mümkün olmuyor. Normalde sırasıyla yatırıyoruz ama babanın sırasında benim yatırmamda ısrar ediyor. Oyun atolyesine götürüyorum ama sanırım yeterli gelmiyor. Ben de kreşe vereceğim 3 yaş olduğunda umarım o zaman düzelir 🤲
Bende vereceğim okula bu yıl inşallah düzelir.

Okul kelimesini duyunca direk ağlıyor. Kreşe vermedim ben.
Bu yıl anaokuluna vereceğim ama biliyorum çok zor bi süreç yapacağız.

Okul kelimesini duyunca direk ağlıyor. Kreşe vermedim ben.
Bu yıl anaokuluna vereceğim ama biliyorum çok zor bi süreç yapacağız.

Okul kelimesi onda ne çağrıştırıyor onu anlamak lazım sanırım.
Ben yavaş yavaş okuldan bahsediyorum, orda oyunlar var, arkadaşlar var diyorum ama şimdilik olumlu bakmıyor, yani bilmediği için yok diyor gibi düşünüyorum. Yoksa ben de korkuyorum adapte olamazsa ne yaparım diye çünkü çalışma hayatıma geri dönmek istiyorum artık 🤲

Okul kelimesi onda ne çağrıştırıyor onu anlamak lazım sanırım.
Ben yavaş yavaş okuldan bahsediyorum, orda oyunlar var, arkadaşlar var diyorum ama şimdilik olumlu bakmıyor, yani bilmediği için yok diyor gibi düşünüyorum. Yoksa ben de korkuyorum adapte olamazsa ne yaparım diye çünkü çalışma hayatıma geri dönmek istiyorum artık 🤲
Aslında sıkıntımız tek okul değil.
Kızım hiç bir yerde bensiz durmuyor.
En sevdiği arkadaşı her gün gördüğü üst katta oturan arkadaşına bile bensiz gitmiyor.

İyi akşamlar hanımlar 🌸

Kızım 3 yaşında şuan aynen böyleyiz.

Aslında eskiden her yere bensiz giderdi bir akşam onu bırakıp hastaneye gittim döndüğümde ben gördüm sen karanlıkta üstünü giyip gittin beni bırakma bir daha dedi ve o günden beri bu kadar bağımlı oldu beni hiç bırakmaz kendi de gitmez.

Çocuklarla oynayamaz iletişim kuramaz tam tersi yetişkinlerle çabuk sohbet eder değişik biraz.
Parka gidince bile inşallah kimse yoktur biz tek oluruz der çekinir çok.

Bende kreşe vermek istiyorum gider mi gitmez mi nasil olur çok merak ediyorum o zaman bir ilerleme olur kendi yaşıtlarıyla fazla Zaman geçirirse düzelir belki diye umut ediyorum.

Aslında eskiden her yere bensiz giderdi bir akşam onu bırakıp hastaneye gittim döndüğümde ben gördüm sen karanlıkta üstünü giyip gittin beni bırakma bir daha dedi ve o günden beri bu kadar bağımlı oldu beni hiç bırakmaz kendi de gitmez.

Çocuklarla oynayamaz iletişim kuramaz tam tersi yetişkinlerle çabuk sohbet eder değişik biraz.

Bende kreşe vermek istiyorum gider mi gitmez mi nasil olur çok merak ediyorum o zaman bir ilerleme olur kendi yaşıtlarıyla fazla Zaman geçirirse düzelir belki diye umut ediyorum.
Benim kızda parka giderken aynı şeyi söylüyor ben şok 🤪
Ben bırakıp bi yerede gitmedim.
Benim kızın tek sorunu çok aşırı derecede utangaç.
Her gün gördüğü kişiden bile utanıyor.
Girişken bir kız değil yani.
Okul zamanı çok sıkıntı yaşayacak buna eminim ☹️

Oy kiyamam ya . Kizinizi asiri iyi anliyorum cunku ben tam anlamiyla oyleydim. Okula gidene kadar annemi tuvalete bile gondermezdim neredeyse. Boyle koltuktan kalkicak olsa yapisirdim bacaklarina oyle bi baglilik . Okula baslayinca mecburen azaldi bu gun icinde sürekli okulla
Vs mesgul oldugum icin. Duzelicektir siz sıkmayin caninizi 🙏🙏🙏

Oy kiyamam ya . Kizinizi asiri iyi anliyorum cunku ben tam anlamiyla oyleydim. Okula gidene kadar annemi tuvalete bile gondermezdim neredeyse. Boyle koltuktan kalkicak olsa yapisirdim bacaklarina oyle bi baglilik . Okula baslayinca mecburen azaldi bu gun icinde sürekli okulla
Vs mesgul oldugum icin. Duzelicektir siz sıkmayin caninizi 🙏🙏🙏
Acaba bu huy genetik mi ya :))
Eşim de öyleymiş kimseyle konuşmazmış.
Kızım için üzülüyorum.

Çocuk epey sorun yaratacak gibi

Benim oğlum anasinifindayken bı arkadasi vardı annesi memurdu çocuk uyurken kadın seminerlere falan gidermiş şehir dışına çocukta da bundan kalan bı travma vardı annem beni terk ediyor beni burda birakacak diye ağlardı sizi korkutmak gibi olmasın inşallah çözersiniz

Evet götürdüm 5 kere ama her defasında kavga kıyamet hıçkıra hıçkıra ağlıyor.
Parka götürüyorum çocuklar geliyor arkadaş olmak için utanıp kaçıyor.
Götürdüğünüz parkı değiştirin.bazı parktaki çocuklara çocuğunuz ısınmıyor olabilir. Kendi çocuğumda farkettim kültür farkı olan 2 farklı mahalle 2 farklı parkta davranışları değişiyor . Birinde çok neşeli sevecenken , diğerinde çocuklardan kaçıyor.

İyi akşamlar hanımlar 🌸

Çok tatlış. Bütün dünyasınız sizsiniz şuan.:KK23: Ömrü güzel olsun inşallah.

4 yaş küçük ama, eğer sizin ve çevrenizin gözüne bu durum çok batıyorsa gerekirse destek alın. Benim ilkokul okuduğum okulda 2-3 öğrenci vardı, ilkokul 8 yıl bitene kadar, anneleri sırf çocukları onları görsün rahat etsin diye okulun okul aile birliğinde çalışıyorlardı, tüm gün okulda dururlardı, birinci sınıftayken sınıfta duruyordu bi tanesinin velisi hatırlıyorum.

Annesine düşkünlük, çekingenlik ayrı bir şey ama birde işin ciddi hali var. Belki yakınında akranı çocuk yoksa böyle olabilir, ama normalde onun özellikle kendisinden büyük çocuklarla oynamaya hevesli olması gerekir.

Belki normale göre daha kaygılı bir çocuktur. Bu yüzden olabilir.

Çok tatlış. Bütün dünyasınız sizsiniz şuan.:KK23: Ömrü güzel olsun inşallah.

4 yaş küçük ama, eğer sizin ve çevrenizin gözüne bu durum çok batıyorsa gerekirse destek alın. Benim ilkokul okuduğum okulda 2-3 öğrenci vardı, ilkokul 8 yıl bitene kadar, anneleri sırf çocukları onları görsün rahat etsin diye okulun okul aile birliğinde çalışıyorlardı, tüm gün okulda dururlardı, birinci sınıftayken sınıfta duruyordu bi tanesinin velisi hatırlıyorum.

Annesine düşkünlük, çekingenlik ayrı bir şey ama birde işin ciddi hali var. Belki yakınında akranı çocuk yoksa böyle olabilir, ama normalde onun özellikle kendisinden büyük çocuklarla oynamaya hevesli olması gerekir.

Belki normale göre daha kaygılı bir çocuktur. Bu yüzden olabilir.
Çok teşekkür ederim.
Bundan 7-8 ay öncesine kadar destek alıyorduk. Hem bu bağlılık için hemde odasında yatsın diye.
Sonra taşındık diye bir daha gitmedi.
Mesela her gün gördüğü bi kuzeni var. Babası gel seni oraya götüreyim kuzeninle oyna diyor ama bizim ki asla gitmiyor.
Beraber gittiğimiz zamanda ilk 40 dk alışma süreci oluyor. Yani her gün gördüğü kişilerden bile utanıyor bi süre.
Acaba diyorum ağlasa bile onu bıraksam mı bi yerlere?

Back
X