• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın bana bağlılığı 😣

Kaygı yaşıyor muhtemelen, gittiğinizi ve sonunda geldiğinizi görüp güvenmesi gerek. Bu yaz bol bol yapın bunu yoksa okulda oryantasyon kabusa döner
Oyun grubu öyle oldu biliyor musunuz?
Her gün ağladı dibimden ayrılmadı.
Ağlasada bırakayım mı?

Çok tatlış. Bütün dünyasınız sizsiniz şuan.:KK23: Ömrü güzel olsun inşallah.

4 yaş küçük ama, eğer sizin ve çevrenizin gözüne bu durum çok batıyorsa gerekirse destek alın. Benim ilkokul okuduğum okulda 2-3 öğrenci vardı, ilkokul 8 yıl bitene kadar, anneleri sırf çocukları onları görsün rahat etsin diye okulun okul aile birliğinde çalışıyorlardı, tüm gün okulda dururlardı, birinci sınıftayken sınıfta duruyordu bi tanesinin velisi hatırlıyorum.

Annesine düşkünlük, çekingenlik ayrı bir şey ama birde işin ciddi hali var. Belki yakınında akranı çocuk yoksa böyle olabilir, ama normalde onun özellikle kendisinden büyük çocuklarla oynamaya hevesli olması gerekir.

Belki normale göre daha kaygılı bir çocuktur. Bu yüzden olabilir.
Yakınında akranı çok çocuk var.
Misal komşumun kızları her gün bizdedir beraber oyun oynarlar.
Bi kerede hadi sende git dediğim zaman imkanı yok gitmez. Ben gidersem gider.

Benim oğlum anasinifindayken bı arkadasi vardı annesi memurdu çocuk uyurken kadın seminerlere falan gidermiş şehir dışına çocukta da bundan kalan bı travma vardı annem beni terk ediyor beni burda birakacak diye ağlardı sizi korkutmak gibi olmasın inşallah çözersiniz
Ay inşallah ya.
Ben hiç bi yere bırakıp gitmedim de 🙆‍♀️

Benim kızda parka giderken aynı şeyi söylüyor ben şok 🤪
Ben bırakıp bi yerede gitmedim.
Benim kızın tek sorunu çok aşırı derecede utangaç.
Her gün gördüğü kişiden bile utanıyor.
Girişken bir kız değil yani.
Okul zamanı çok sıkıntı yaşayacak buna eminim ☹️
Okul başlarda biraz zorlar ama düzelir bence yani orda ki çocuklarla kuracağı iletişime bağlı biraz umarım düzelir 🙏

Benim oğlum anasinifindayken bı arkadasi vardı annesi memurdu çocuk uyurken kadın seminerlere falan gidermiş şehir dışına çocukta da bundan kalan bı travma vardı annem beni terk ediyor beni burda birakacak diye ağlardı sizi korkutmak gibi olmasın inşallah çözersiniz
Sormayın büyük travma oluyor.
diyorum ya benimki tek bir gece de değişti. Halbuki anlatınca anlıyordu biliyordu hastaneye gidip geliyorum o an ki uyku halinden mıdır nedir o gece çok etkilenmişti ☹️ bir daha gitmedm zaten.
Zamanla düzelir diye umut ediyorum 🥹

Oyun grubu öyle oldu biliyor musunuz?
Her gün ağladı dibimden ayrılmadı.
Ağlasada bırakayım mı?
Evet, farz edinki işe gidiyorsunuz. 0-3 yaşta olsa ağlatma konusu duruma göre değerlendirilir ama artık 3yaşı geçmiş. Ağlasada alışması gerek, duygusal olmayın onun iyiliği için ileride dahada zorlanmaması için size güvenmesi gerek. Anne gitti ama şu saatte gelicek güveni olmalı. Kızımın kreşinde aynı sizin kızınız gibi bir erkek çocuğu vardı o 3 yaşındaydı anneden hiç ayrılmamış, oryantasyonda kadın sinirinden ağlayacak seviyelere geliyodu, hatta pes edicekti çocuk kendini yerlere atıyodu yani bide çok inat ama öğretmenlerin süreci güzel yönetmesiyle 2,5 ayda bitti. 2,5 ay her gün ağladı. (Eylül ekim ve kasım ortası) şuan nisandayız geçen gün annesine arkadaşlarımla bende gidicem dimi diyordu(mini gezi vardı şehir içi müze) ☺️
El sallayarak giriyor içeri çünkü okula sınıfa arkadaşlarına güvendi alıştı, artık arkadaşlarıda güvendiği tanıdığı yüzler oldu. Kaygı azaldı, saatleri bilmiyorlar ama yemekten sonra şu oyundan sonra anne gelecek diye kodluyorlar.
Geç kalmayın ve duygusal olmayın geçicek☺️

Evet, farz edinki işe gidiyorsunuz. 0-3 yaşta olsa ağlatma konusu duruma göre değerlendirilir ama artık 3yaşı geçmiş. Ağlasada alışması gerek, duygusal olmayın onun iyiliği için ileride dahada zorlanmaması için size güvenmesi gerek. Anne gitti ama şu saatte gelicek güveni olmalı. Kızımın kreşinde aynı sizin kızınız gibi bir erkek çocuğu vardı o 3 yaşındaydı anneden hiç ayrılmamış, oryantasyonda kadın sinirinden ağlayacak seviyelere geliyodu, hatta pes edicekti çocuk kendini yerlere atıyodu yani bide çok inat ama öğretmenlerin süreci güzel yönetmesiyle 2,5 ayda bitti. 2,5 ay her gün ağladı. (Eylül ekim ve kasım ortası) şuan nisandayız geçen gün annesine arkadaşlarımla bende gidicem dimi diyordu(mini gezi vardı şehir içi müze) ☺️
El sallayarak giriyor içeri çünkü okula sınıfa arkadaşlarına güvendi alıştı, artık arkadaşlarıda güvendiği tanıdığı yüzler oldu. Kaygı azaldı, saatleri bilmiyorlar ama yemekten sonra şu oyundan sonra anne gelecek diye kodluyorlar.
Geç kalmayın ve duygusal olmayın geçicek☺️
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız 🥰
Evet ben duygusal davranıp pes ediyorum. Oyun grubunda öyle oldu.
Babası götürelim babaannesi,teyzesine vs. Bırakalım illaki alışacak diyor ama ben kıyamıyorum.
Bir kaç ay sonra okula başlayacak şimdiden onu düşünüyorum çok güzel kırtasiye malzemeleri alıyorum,gideceği okulu gösteriyorum. Bak bahçeli parklı havuzlu diyorum. Ama artık okulun olduğu sokaktan bile geçmek istemiyor.
Kızımda genel olarak bensiz kalma korkusu var.
O zaman ben okullar açılmadan kızımı bensiz bir yerlerde bırakayım kuzenine arkadaşına vs.

İyi akşamlar hanımlar 🌸
4 yaşında bir kızım var. Bensiz hiçbir yere gitmek istemiyor. Anneanne, babaanne, amca, teyze… Hepsiyle arası çok iyi ama ben yoksam asla gitmiyor.
Şimdiden “okula gitmeyeceğim” demeye başladı. Oyun parkına götürüyoruz, çocukların olduğu alana girmiyor, sadece tekli oyuncaklara biniyor.

Komşularımızla çok yakınız, çocuklar her gün birlikte oynuyor ama benim kızım onlara hiç katılmıyor.
Bu durum beni artık çok yormaya başladı. Kızımın biraz daha sosyalleşmesi için neler yapabilirim? Aynı durumu yaşayan var mı?
Benim oğlumda böyleydi.3 buçuk yaşında kreşe verdik çok zorlandı ama sonradan biraz daha alıstı.Hep sizle zaman geçirdiği için oluyor galiba.En azından benim öyleydi.Siz tedirginliği izi atın okul konusunda.Malesef zamanla oluyor.Okuldaki öğretmenini çok sevdiği zaman gitmek istemişti.Simdi 6 yaşında hala ayrilmak istemiyor ama o zamanki kadar değil

Benim oğlumda böyleydi.3 buçuk yaşında kreşe verdik çok zorlandı ama sonradan biraz daha alıstı.Hep sizle zaman geçirdiği için oluyor galiba.En azından benim öyleydi.Siz tedirginliği izi atın okul konusunda.Malesef zamanla oluyor.Okuldaki öğretmenini çok sevdiği zaman gitmek istemişti.Simdi 6 yaşında hala ayrilmak istemiyor ama o zamanki kadar değil
Bu yıl gidecek okula. Okul başlayana kadar bensiz bi yerlere göndereceğim nenesiyle,teyzesiyle.

Yenidogdugunda yogun bakim sureci fln oldu mu veya uzun sure hastanede tek kaldigi. Ayrilik kaygisi yaşıyor gibi geldi. Oyun grubundan ziyade oyun terapisine goturseniz daha iyi olur.

Yenidogdugunda yogun bakim sureci fln oldu mu veya uzun sure hastanede tek kaldigi. Ayrilik kaygisi yaşıyor gibi geldi. Oyun grubundan ziyade oyun terapisine goturseniz daha iyi olur.
Hayır hiç hastaneye yatmadı.
Kızımın kendini bilip anladığı zamandan beri utangaç asosyal aslında.
Mesela parka gideriz kaydıraklar doluysa hiç o tarafa gitmez. Veya biriyle arkadaş olacaksa bana söyler anne beni şu kişiyle tanıştır diye.
Çok özgüvensiz. Çekiniyor.

Bazı çocuklar fitrattan daha çekingen baskın oluyor çok üstüne gitmeyin(teklif edin zorlamayın ) zamanla alışacaktır.
Kimisi 1 haftada kimisi 1 ayda alışır ikisini de normal olarak görüyorum.

Okuldan önce anneanne teyze gibi aileden birileriyle bırakın zaten öyle yapacağınızı da yazmışsınız.

Okulu da yavaş yavaş alıştirirsiniz 3 saat değil de 1 saat gider sevdikçe arkadaşlarına öğretmenine güvendikçe saatini uzatirsiniz.

Akranları ile oynamaması kaygı duygusu olduğunu gösterebilir o konuda destek alabilirsiniz.

Bazı çocuklar fitrattan daha çekingen baskın oluyor çok üstüne gitmeyin(teklif edin zorlamayın ) zamanla alışacaktır.
Kimisi 1 haftada kimisi 1 ayda alışır ikisini de normal olarak görüyorum.

Okuldan önce anneanne teyze gibi aileden birileriyle bırakın zaten öyle yapacağınızı da yazmışsınız.

Okulu da yavaş yavaş alıştirirsiniz 3 saat değil de 1 saat gider sevdikçe arkadaşlarına öğretmenine güvendikçe saatini uzatirsiniz.

Akranları ile oynamaması kaygı duygusu olduğunu gösterebilir o konuda destek alabilirsiniz.
Teşekkür ederim ☺️
Bakalım yapacağım bişeyler yavaş yavaş.

Back
X