kızımın boynu iyilesmiyor yardım edin!!!!!

yardim

• cevap

OY: 2 100,0%
  • kizim'in boynu

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    2
Benim doktorum bebe şampuanı ile sil ve durula demişti günde birkaç defa yaptım ve hiçbirşey kalmadı. Çünkü hep aynı tarafa falan yattiklari için terleyip pişik yapıyor demişti bana. Çok geçmiş olsun en kısa zamanda geçer inşallah

bizim de boynu akıntılı halde başlamıştı, eğer temin edebilirseniz önerdiğim krem işe yarıyor sanırım içeriğindeki balmumu etki ediyor, boyun hava almayan bir bölge hele ki küçük aylarda, o yüzden pişiğe çok yatkın. alerjik bünyeler daha da yatkın bu tür pişiklere. çok geçmiş olsun.

Bizimkine doktor bepantene vermişti

Cildi hassas demek ki sık yıkama tahriş etme demişti

Derileri yıkanınca kuruyor bu da cildi zorluyor demişti

Emerken terleyince kızarır kuru tutun az yıkayın biraz da bepanten iyi gelir demişti

Geçti

Kullandığınız pişik kremlerini 2 gün gıdısına da uygulayın. Banyo sonrası gıdısını iyice kurulayın, ıslak kalmasına izin vermeyin. Pişik devam ediyorsa mantar eklenmiş olması muhtemeldir. Bir mantar kremini(Canesten Trosyd vb) tedaviye sabah akşam ekleyin..

benim kizimda 3 aylikken boynunun hemen altinda 1 ay boyunca gecmeyen bi kizariklik oldu bende senin gibi bicok sey denedim kantron yagi pudralar pisik kremleri hic bi ose yaramadi sonra cocuk dr na goturdum birkac ilac yazdi bi ise yaramadi hatta daha kotu yapti daha sonra dermatoloji dr goturdum CORESATİN diye bi ilac gece yatmadan sur dedi sabah bi kalktim mucize gibi cogunu yok etmisti 3 gunun sonunda hicbisey kalmamisti umarim yasadigin yerde vardir hic bi yan etkiside yok mukemmel bi ilac

Her gun banyo yaptirin.
Boynunu ozellikle her 3-4 saatte bir ilik suyla yikayip iyice kurulayin.
Boyun kuru tutulmasi gereken yerlerdendir. Kremleri, yaglari surmeyin oraya. Tabii bu ozellikle oranin sorunu icin doktor tarafindan verilmis bir ilac krem degilse. Ki boyun gibi yerlerin ilaci bile genelde kremden cok pudra olur.

Altin kural boyun bolgesini "Kuru" tutmak, bunu unutmayin. Kuruladiktan sonra biraz pudra serpebilirsiniz hatta, ama bu biraz riskli, agzina burnuna gelmemesi icin cok dikkatli olmaniz lazim. Oraya ince bir bez de koyabilirsiniz kuru kalmasi icin.
Hatta kimi zaman ilac, merhem gibi tahris olmus yerin tedavisi icin krem uygulanip, ustune yine kuru kalmasi icin pudra bile serpilebiliyor.
Yenidogan hemsiresiyim, buna dayanarak tavsiye veriyorum.

Mantar olmuş olmasın benim kardeşimdede küçükken gıdısı terleyip ıslak kaldığı için mantar olmuştu. Yada alerjidir belki

Denemedigim şey kalmadi pudrayida denedim olmuyo
ek gıdaya geçtiyseniz yediği bir şey alerji yapıyor olabilir. ya da kullandığınız kıyafetlerin kumaşları, deterjanı, şampuanı her şey olabilir.
benim kızımda da vardı, inek sütüne alerjisi olduğunu bir hemşire keşfetti. o yüzden inek sütüyle yapılmış mama, yoğurt, peynir vb ne varsa kestim. hazır mama da veremedim bu yüzden. keçi sütü anne sütüne en yakın süt olduğu için onun mamüllerini yedirdim kızıma.
geçmiş olsun.

Bulabilirim belcikadayim.doktor en son kortizonlu ilaç verdi kendi bile bilemiyorum gecermi diyo.ben nasıl guveneyim bu doktora.yonlendirmiyorda ne bileyim bu dermatologa gidin demiyor.daha büyür diye korkuyorum.

Kizimi emziriyorum ve ek gidaya geçince 3 gün kuralına uyduk bisey çıkmadı.sut ve bal zaten yasak.yumurtayida çeyrek veriyorum haftada bir

Her şeyi denedim ama olmuyor.bu arada hayırlı olsun.sağlıkla almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.

Her şeyi denedim ama olmuyor.bu arada hayırlı olsun.sağlıkla almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.
amin. sadece süt ürünleri olmayabilir sebebi. dr umuz çocuk için kullandığımız şampuandan, deterjana her şeyden şüphelenmişti.
ve kesin sebebi 2 yaşına kadar netleşmezmiş, testler ancak 2 yaşından sonra doğru sonuç verirmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…