benim favorim 'anne bazen senin babam olduğunu düşünüyorum' demesi alkışlar minik kızınaa ....:)
ben bunu söylemesini şuna bağladım ,evdeki ufak tefek tamir işlerini yaparım çoğu zaman ,o da waauuww anne ne kadar güçlüsün derdi hep dedim heralde ondan diyor ,ama değilmiş ,sorduğumda bana şöyle bir cevap vermişti çok net hatırlamıyorum ama şuna benzer bişeydi ,
'' bazen ikinizin yerini değiştiriyorum da hayat nasıl olurdu diye düşünüyorum ,sen mesela babam olsaydın babamda anne ,ama babam yemek yapamazdı ki ,beni giydiremezdi ,daha külotlu çorap giydirmeyi bilmiyo anne ,herşey birbirine karışırdısen yine yapardın babalık ,çalışırdın para kazanırdın, ama babam asla anne olamazdı ,hep ağlardı o zaman''
bu da bişey mi ? siz benim kızımın söylediklerini duysanız heralde geceleri uyuyamazdınız ..
mesela örnekler ;
bu gece uyurken tuğba geldi anne ,odamdan bişey aldı çıktı ,bağırdım ama duymadı( öyle biri yok )
senin bazen babam olduğunu düşünüyorum anne
ben bebekken herşeyi hatırlıyorum ,manastıra gitmiştik birlikte hatırladın mı anne ..:26: (öyle bişey yok)
benim adım aslında mariaymış ,sen neden adımı değiştirdin ki benim
oyuncakları ile oynarken kurduğu cümleler hele oldukça tuhaf ,
gel bakalım filona ( kendi uydurduğu isimler ) lena ile kaf dağına çıkacaksınız ,büyülü iksirden içip ikinizde ölümsüz olacaksınız ..
uykuda konuşmalar ,senin orda ne işin var ,hey gel diyorum sana ,beni burda mı bırakacaksın..
sabah kalktığında anlattığı rüyalar : anne karanlıktayım ,hiç ışık yok ,sadece bir saat var duvarda ve saat 3 ,bugün dikkat et 3 te bişey olacak ..
ve hatırlayamadığım bir sürü hayal ürünü ,ve kızım henüz 6 yaşında .inanılmaz bir dünyası var ,hayali hayvanları var ,ve pedagog çok zeki olduğunu ,onda hiçbir sorun sezmediğini ,bu gibi şeylerin çocuklarda sıklıkla yaşanabileceğini söyledi ..
izlediklerinden ,yaşadıklarından parçalar alıp kendi hayatına uyarlıyor ,bazen isviçre prensesi olduğunu bazen denizkızı , bazende küçük bir kedi olduğunu söyleyip dakikalarca hiç konuşmadan miyavlayarak yerde yaşayabiliyor ..
ben onunla tekrar büyüyorum ,onunla öğreniyorum birçok şeyi tekrar ..bildikelrimi bile unutturuyor bana ..
Tamamen benim kızımda böyle işte bebeklerine isimler koyar ama hepsi yabancı babasının prens kendinin prenses olduğuna ve kanatlı atlarıyla bulutlarda uçtuğunu falan rüyalarında görüyor bebekliğini hatırladığını idda ediyor bana bayan helbırt falan diyip duruyodu bi ara resim yapıyor ama yaparken hikaye şeklinde anlata anlata çiziyor sonra onları kesip iple birleştirir işte benim eserim falan diye övünür böyle şeyler he bide bi ara gece büyükler uyuduktan sonra çocukların hepsinin toplanıp evden çıkarmış gizlice prenses sarayına giderlermiş benim kız da orda onlara şarkı söyleyip konser verip gösteri yaparmış :)))))
Tamamen benim kızımda böyle işte bebeklerine isimler koyar ama hepsi yabancı babasının prens kendinin prenses olduğuna ve kanatlı atlarıyla bulutlarda uçtuğunu falan rüyalarında görüyor bebekliğini hatırladığını idda ediyor bana bayan helbırt falan diyip duruyodu bi ara resim yapıyor ama yaparken hikaye şeklinde anlata anlata çiziyor sonra onları kesip iple birleştirir işte benim eserim falan diye övünür böyle şeyler he bide bi ara gece büyükler uyuduktan sonra çocukların hepsinin toplanıp evden çıkarmış gizlice prenses sarayına giderlermiş benim kız da orda onlara şarkı söyleyip konser verip gösteri yaparmış :)))))
Benim oğlanın hayal gücü sanırım sizinkinin yanında dar kalıyor
2 yaş 6 aylıkken ben düğün dernek evlendim kendiside küçük smokin giyerek o düğün 2 damat 1 gelin şeklinde oldu
fakat unuttu
evin her alanında o güne dair resim var telefonlarda var video var ama kendisi o düğündeyken benim karnımda olduğunu düşünüyorüstelik bunu ilk söylediğindede düğünden 2-3 ay sonraydı
bugun hala böyle düşünüyor
Zorlayınca aklıma geldi
ben küçükken hatırlıyorum, konuşurdum ve kimse beni anlamazdı
annemin söyledikleri karşısında başka bir dil konuştugumu hisssederdim
sonra bıraktım öyle konuşmayı
anneme sordugumu hatırlıyorum, uyduyma bişeyler söylerdin işte diyor
bak merak ettim şimdi, acaba yabancı bil dilde manalı şeyler mi söylüyordum
keşke kaydetselerdi ya...
hiçte öyle düşünmeyin ,benim kızım da aklı herşeye ermesine rağmen hala bizim gelin damat fotolarında kendisinin nerde olduğunu soruyor ,sen daha yoktun diyorum ,anlamıyor ,tamam yoktum da nerdeydim ,karnındamıydım diyor ,hayır diyorum ,bu sefer yine başlıyor sallamaya ,periler ülkesindemiydim ,gizli hazine odasındamıydım
çok ilginç ya.ben de küçükken koltuğa ters oturup (kafam popomuzu koyduğumuz yerde bacaklarım da yaslandığımız yerde) biriyle konuşurmuşum.geceleri avizenin etrafında beni döndürdüğünü söylermişim.
şimdi gerçekmiş gibi az buçuk hatırlıyorum konuştuğumu.silik silik. Pedagoga götürün bence.
Ileride benim kadar hayalperest olmasın :)
sizinkiler yine iyiymis benim kizimda dedesiyle babaannesinin yaninda bizim dugun videosunu izledi ben nerdeyim beni niye goturmediniz dugununuze diye agladi babaanneside sen yoktun kuzum o zamanlar derdemez once opusseydiniz sonra babamla ayni evde ayni yatakda yatsaydinizben olsaydim sonra siz evlenseydiniz bende dugunu gorurdum diye basti aglamayi hungur hungur agladi cadi arkadasin konusuna gelince bende bir arkadasla kizimin toplantisina gitmisdim arkadas ogretmene slm verdi disarda bekledi sonra ogretmen dediki senin o arkadasin varya kucukken okuldaki butun ogretmenleri kandirmisti hergun aglarmis beni uvey annem dovuyor dun aksam annemin mezarina gittim agladim agladim annem benide al yanina uvey anneden kurtar dedim birsuru seneryolar ogretmenlerde kizin oz annesini uvey zannetmisler devletin resmi yerlerinede haber verip takip ederlermis kadincagizi cocuga birsey yapiyormu diye kiz oyle boyle seyler anlatmiski :26:neyse is ortaya cikmisda kadin kurtulmus yoksa devlet el koycakmis kiza isin enterasan yani simdi kiz biryerde isci olarak calisiyor ben oranin muduruyum esimde sahibi diyor ilk bilmiyordum inandim sonra arastirma yapinca yine birgun dediginde deeeee git allasen dedim orasi devlette ait az atda civcivler yesin dedim dahada konusmuyor benle bence kiziniza anlattirmayin boyle seyler zamanla unutur
Bende ağlardım annemin düğününde ben neden yokum diye bal gibi de biliyordum gerçeği :)
Bende 4-5 yaşında varım yokum yeni evlenen bir akrabamız gelmişti bize demiştim siz ilk gece naptınız öpüştünüz mü diye
Adam çayı ayağına dökmüş oyle deyince
çok ilginç ya.ben de küçükken koltuğa ters oturup (kafam popomuzu koyduğumuz yerde bacaklarım da yaslandığımız yerde) biriyle konuşurmuşum.geceleri avizenin etrafında beni döndürdüğünü söylermişim.
şimdi gerçekmiş gibi az buçuk hatırlıyorum konuştuğumu.silik silik. Pedagoga götürün bence.
Ileride benim kadar hayalperest olmasın :)
tüylerim diken diken okudum, söyledikleriniz dogruymuş. şimdi makalenin tamamını okıycam
hiçte öyle düşünmeyin ,benim kızım da aklı herşeye ermesine rağmen hala bizim gelin damat fotolarında kendisinin nerde olduğunu soruyor ,sen daha yoktun diyorum ,anlamıyor ,tamam yoktum da nerdeydim ,karnındamıydım diyor ,hayır diyorum ,bu sefer yine başlıyor sallamaya ,periler ülkesindemiydim ,gizli hazine odasındamıydım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?