Kızımın göşyaşları😢

Gitmeyin.Hemde hiç.Bayramdir seyrandir el gibi ugrayin cikin bitti.Yasadiklarinizi unutabilirsiniz ama evladiniza yapilirsa unutmayin.Kimse evladimin goz yasindan onemli degil cunku.
aynı fikirdeyim. Dünya bir yana evladım bir yana!
Cok haklisiniz defalarca bu karari aldim ama annem sonucta kalbi kirilmasin istedim hep.Anbem hakki var sonucta uzerimmde,gelmeyince küsüyor hasta oluyor bu seferde vicdanim el vermiyor.Gercekten ne yapacagimi sasirdim
kızınıza bunu yaşatmaya hakkınız yok. Kızınız artık 12 yaşında, tatilde madem bu kadar istiyorsunuz annenizi görmeyi kızı babasının yanında bırakın. Gündüzleri evde yalnız kalabilecek yaşta. Gidin annenizi 2 gün görün evinize geri dönün. Annemde annem. Koca kadın olmuşsunuz artık. Kendinizi ezdirmeseniz artık.? (annemle telefonda bile görüşmüyorum, o da ayrımcılık yaptığı için. Çocuklarım sorduğunda bizi sevmediği için görüşmediğimi söyledim)
İleride kızınız seçme sansım olsaydı seni anne olarak seçmezdim derse hiç şaşırmayın. Ayrım yapılıyor farkındasınız yavrucak ağlıyor ama siz annemde annem. Siz evlatlık görevlerinizi yapın ama kızınızı o evde tutmayın. Bence çok bencilsiniz. Size sinir oldum
bende çok sinir oldum.

Dikkatimi çekti bu durum çoğu kişide var.hatta eskiden bende yapardım bunu tatillerim rezil olurdu.konu sahibi istenmediğinin farkında yinede inatla her tatilde gidiyor.dışarıdan bakınca çok mantıksız duruyor.kızına odaklanacağına annemde annem.

bir de annem vicdanım sızlıyor diyor
bu iletişimsizliği de anlamıyorum valla gitmem anneme de derim ki "anne her seferinde bizi çağırıyorsun her seferinde yine aynı şey. ben istenmediğim yere gelmek istemiyorum. kızıma davranış şeklini ayrımcılığını da beğenmiyorum. o nedenle gelmiyorum, gelip kendimi de kızımı da üzemem" o desin sen yanlış düşünüyorsun, sen nasıl düşünüyorsun ablanı kıskanıyorsun bilmem ne diyecek tabi ki, yok ben diğer kardeşini seviyorum diyecek hali yok zaten!
hiç de sinirlenmem derim sen istediğini düşün ben ne hissettiğimi bilirim, bundan sonra böyle. sen sevdiğin insanlar ol. bak bakalım noluyor sonrasında.
kızımı da atmam hiç ortaya, "ben" gözlemledim, kızıma davranışını "ben" beğenmiyorum derim.

Donun evinize anlasinlar. Anne de olsa hatali. Bu duyguyu hicbir cocugun yasamasina dayanamam. Ben olsam donerdim. Kusmeyin ama durumu da guzelce anlatin derim. Anne de olsa kimsenin ne sizi ne de cocugunuzu bu kadar uzmeye hakki yok.

Kaç gündür orada kalıyorsunuz?
3 günlüğüne gitseniz bunları yaşamaz, kıymetli olursunuz.
Uzun uzun yada sık giderseniz, yuz göz olursunuz.
Anneniz küsmesin, kensi gelsin arada.
Anne sizin anneniz, varsa analik hakki, siz odeyin, çocuğunuza bu şekilde bedel ödetmeye hakkınız yok.
Ilk defa değilmiş, daha önce de olmuş, neden ısrarla çocuğu yanınızda sürüklediniz?
Birakin babaannesine, 3 gün tek başınıza gidin dönün.
Anneniz de çok ozluyorsa çıksın gelsin.

Evinizde oturun çocuğun psikolojisini bozacaksınız.

Gidin ama gidip de uzunca kalıp yüz göz olmadan geri dönün. 4-5 gün fazla bile.
Eminim ablaniz sizin gibi naif bile değildir.
Annenizi de kiriyordur ama yine kıymetli olan boyleleri oluyor.
Siz istediğiniz kadar yaranmaya ( afedersiniz kaba bir tabir ama tam ifadesi bu) çalışın olmayacak. Biraz mesafe size iyi gelir. Geçmişi de unutun. Unutmazsaniz size yük olur. İşin içinden cikamiyorsaniz da bir yardım alın.

iyi geceler hanımlar,söze nerden başlayacağım bilemiyorum.İçinde bulunduğum ruh halini anlatacak kelime yok malesef.Yıllardir kizimdan saklamaya calistigim gercekle bugün yuzlestik.
Bunu yazarken bile utaniyorum ama sorun ailem😞Özellikle annem,bilerek yapmiyor biliyorum ama çok bariz torun ayiriyor.bunca sene kizim hissetmesin diye cok uğraştım ama büyüdü artik neyin ne olduğunu göruyor ve cok uzuluyor.(12yaşında )bu akşam onu gizli gizli ağlarken yakaladim once soylemedi ben ısrar edince soyledi.Annanemlerden gidelim artik burayi sevmiyorum burda kendimi değersiz hissediyorum diye(ben baska bir sehirde yasiyorum tatil icin annemin yanina geldik)yasit bir kuzeni var ablamin cocugu ,ablam annemle ayni sehirde .yillardir bariz sekilde yeğenimi ayri tutar ,belki hakli hep yaninda annem buyuttu onu ama belli etmese bu kadar banada cok dokunuyor bu durum.Hep kortum kizimin farketmesinden .Annanesinden sogumasini istemiyorum ama bugun onun gozyaslari icinde anne biz onlardan cok farkliyiz siyahla beyaz gibiyiz.Sevmiyorum burayi ne olur gidelim deyisi kulaklarimdan gitmiyor.
Annanem neden kuzenimi daha çok seviyor neden beni sevmiyor deyince ne diyecegimi bilemedim yutkundum once sonra olur mu kizim annanen senide cok seviyor dedim inanmasamda!
Biz iki kardesiz ben kendimi bildim bileli hep itildim kakildim ailem tarafindan esim en buyuk şansim Rabbim karsima cikardi onu cok sukur.Ben onda ve ailesinde gordum insanligi ,daha onceleri ne kadar yok sayildigi mi degersizlestirildigimi evlenince anladim.Genc kizlik yillari mi hatirlamak bile istemiyorum.bana yaşattiklarini simdi kizimada yaşatiyorlar.Annemdir uzerimde hakki coktur diye yillardir her firsatta yanindayim her tatili yaninda geciriyorum ama artik dayanamiyorum soz konusu evladim onun uzulmesini hic istemiyorum.
Daha anlatmadigim neler var evde dogmasam uveymiyim diycem o derece
Kusura bakmayin cok uzatyim icim cok dolu.
Simdi ben ne yapmaliyim herseyi silip bir daha bu sehre gelmek istemiyorum.dery sahibi oldum annem ayri ablam ayri dert bakiyorum insanlara hic bizim gibi degiller.ben alttan aldikca uzerime geliyor ikiside.
Kizim aglayarak uyudu icini ceke ceke ve bu ilk degil ne yapmaliyim bir akil verin bana😢
Bakin eğer ki bu ayırımdan eminseniz. Demek ki sizin deli tarafınızı görmelerinin zamanı gelmiş. .
Bütün düşüncelerinizi ya annenizle sakince konuşup duygularınızı anlamasını sağlayın. .
Yada güzel bir sinir kriziyle anlatın.
Sonrada toplanın evinize gidin. .

Sonrada kendinizi toparlayın, çekirdek ailenizle mutlu ,güzel tatiller yapın bırakın böyle annenin evine gidip gelmeyi. .Onlar sizi özlesin, arasın, sorsun. .
Tepkinizi lütfen evladınız için verin.

Gerçekten çok yanlış düşünce. Tartışmak için demiyorum. Ama bakın filmlerden örnek vereceğim. Hercai adlı dizide gönül miran kendisini sevsin diye yapmadığı kalmadı ama adam yinede sevmiyor. Gerçek hayatta da böyle. Eğer sevmiyorsa zorla kimseye sevdiremezsiniz kendinizi. En azından sevilmediğimi yerde durmamalı insan
O kadar haklısın ki. Eşimin ailesinde gördüm bende bunu. Beni sevsinler diye çabalamadım hiç ama saygıda sevgidede kusur etmedim onlarda anlam veremediğim şekilde hoşlanmadılar hep benden. Şimdi düşünüyorumda kayınvalidemin beni sevmeye gönlü yokmuşki zaten.

Gerçekten çok yanlış düşünce. Tartışmak için demiyorum. Ama bakın filmlerden örnek vereceğim. Hercai adlı dizide gönül miran kendisini sevsin diye yapmadığı kalmadı ama adam yinede sevmiyor. Gerçek hayatta da böyle. Eğer sevmiyorsa zorla kimseye sevdiremezsiniz kendinizi. En azından sevilmediğimi yerde durmamalı insan
Dogru karsi cinsle alakali bu soylediklerim kesinlikle dogru olmaz ama ben akraba iliskilerinden bahsetmek istemistim mesela dizi ornegi verdiniz aklima istanbullu gelin geldi ordaki sureyyanin kacmayisi anlatmak istedigim tamda o karakter tabiki kucucuk cocuktan bunu beklemek zor . Sevilmek dunyadaki en guzel sey baskasinin sizi zorla sevmesini beklemek kadar kotu bisey olamaz ama benim demek istedigim annanesi bu kadar sevgisiz kalamaz torununa azcik zaman gecirmek birbirini tanimalari gerekiyo bence . Ben demiyorumki uzulsun suanda yaptigi kucuk birsey sonrasinda cok guzel adimlar olabilir diyorum tabiki bunlari zorla yaptirtmamak gerek annesi fikrini alip boyle yapsan soyle olabilir demesi ve cocugun kendi iradesiyle oyle davranmasi lazim

Vallahi böyle muamele gördüğünüz yere her fırsatta gitmeyin bence sizin amacınız kızınız anneannesnden sogumasn değilmi gittikçe ve bu ayrımcılığı gördükçe dahada soğuyacak en iyisi o sabiyi daha fazla uzmemek ve yaralamamak senede bir bayramlarda gidip 2 3 gün kalıp dönün benim anneannemde böyleydi dayımın kızlarına başka bize başka davranırdı şimdi nefret ediyorum ama benim hayatımı hiç birşekilde etkilemeyen biri görmüyorum bile yıllardır eksikliğide yok kızınz herşeyden daha önemli o nerde mutluysa öyle olsun.

Yapmanız şey bariz bir şekilde belli aslında. Ama ötekileştirildiğiniz yer kendi annenizin evi olunca kondurmak istemiyorsunuz.

Sorgulamayı bırakın, neden ben, nasıl olur bu, ben de mi var birşey diye sorgulamayı bırakın ve çocuğunuzu, iliklerine kadar hissettiği bu ayrım ortamından uzaklaştırın.
Eşiniz iyi, ailesi iyi neden her tatilde kötü davranılan anne evi?

Yarin dönücem inşallah.Beni en çok uzen şey kizimin aklinda ve kalbinde bunun yer etmesi.Kizim Annanem bizim eve gelince babanemi cagiricam ve ona sıkı sıkı sarilicam gorsun annanem nasil bir hismis dedi.
Cocuguma bunu yaşatmaya kimsenin hakki yok bu annem olsa da.Ama esim engelliyor beni annendir saygida kusur etme hakji var uzerinde diyerek bu gunlere geldik
Kaç gündür oradasınız

Somut olarak ne yaptığını yazmamıssınz sanırım,
Butun tatili orda geçirmek zorunda değilsiniz.
Gelmissinz ,görmussunuz ailenizi tmm donun evinize.
Bukadar herseyi dramatiklestirmeyın yahu.
Belliki kızınız da sizdn görüyor uzuluyor.
Kocaman kadınlarız.

Tabiki ben yanlis dusunebilirim ama oradakiler anne ve kiz yabanci degilki sevmesini isterkende ayni sey olmuyormu kendimizi sevdirmeye calismiyormuyuz ve cocuklar zorluklarla mucadele etmeli oyuzden kacmak cozum degil
Burada kendi evladına sevgi verememiş bir anne var. Oysa insan evladını sevmez mi ya? Bu bir içgüdüdür, çaba bile gerektirmez. Eğer psikolojik sorunlarınız yoksa, dünyada yapılabilecek en kolay şeydir evladını sevmek, bunu göstermek. Doğurmadığı evlatlarını bile nasıl sarıp sarmalıyor gerçekten anne olan kadınlar. Kan bağıyla filan da alakası yok bunun. Tamamen ruh meselesi ve konu sahibinin annesi o ruha sahip değil.

Ayrımcılık denen şeye uğradınız mı bilmiyorum. Ben yaşadım. Babaannem ve dedemin bir tane bir numaralı torunları vardı, kardeşimle bense sürekli ikinci sınıf torun konumundaydık. Çocuk kalbini nasıl yaralayan bir şey anlatamam. 35 yaşıma gelmişim, bazı olayları hala içim burkularak hatırlarım. Neden yani, el kadar çocuklara bunu yaşatmanın haklı bir gerekçesi olabilir mi? Bir de bu akılsızların sevgisini kazanmak için uğraşalım... Oldu. Bu zorluklarla mücadele edip, çocukların karakterini geliştirecek bir şey değil bence. Tam tersine gururunu kıracak, dik durmasını engelleyecek, sevgi kazanmak için gerekirse ezilip büzülmesi gerektiğini zannetmesine sebep olacak bir davranış.

Back
X