Kızımın göşyaşları😢

Dogru karsi cinsle alakali bu soylediklerim kesinlikle dogru olmaz ama ben akraba iliskilerinden bahsetmek istemistim mesela dizi ornegi verdiniz aklima istanbullu gelin geldi ordaki sureyyanin kacmayisi anlatmak istedigim tamda o karakter tabiki kucucuk cocuktan bunu beklemek zor . Sevilmek dunyadaki en guzel sey baskasinin sizi zorla sevmesini beklemek kadar kotu bisey olamaz ama benim demek istedigim annanesi bu kadar sevgisiz kalamaz torununa azcik zaman gecirmek birbirini tanimalari gerekiyo bence . Ben demiyorumki uzulsun suanda yaptigi kucuk birsey sonrasinda cok guzel adimlar olabilir diyorum tabiki bunlari zorla yaptirtmamak gerek annesi fikrini alip boyle yapsan soyle olabilir demesi ve cocugun kendi iradesiyle oyle davranmasi lazim
Sevmek için tanımaya gerek yok ki zaman geçirmeye de. Zaten aralarında Bi kan bağı var.spontone gelişmeli. NİŞANLIM babası ile düşman gibiydiler. Bana sen uğurlu geldin aramız düzeldi der. Alakası yok. Adam baktı ki çocuk evden çıkacak kıymetini anladı. Yüzükler takılırken ağladı koca adam. Sevgi anlaşmak değilki nedensizde sevilir :)

Yarin dönücem inşallah.Beni en çok uzen şey kizimin aklinda ve kalbinde bunun yer etmesi.Kizim Annanem bizim eve gelince babanemi cagiricam ve ona sıkı sıkı sarilicam gorsun annanem nasil bir hismis dedi.
Cocuguma bunu yaşatmaya kimsenin hakki yok bu annem olsa da.Ama esim engelliyor beni annendir saygida kusur etme hakji var uzerinde diyerek bu gunlere geldik
Vay be ne esler varmis ... Tebrik ediyorum esinizi tabi siz de mesafe koymayi bilin sonucta haklısınız yapacak bir sey yok

Cok iyi yapiosunuz siz Allah rizasi gozetip annenize iyi davranin evet evladiniza uzuldum bende hatta cocuklugum aklima geldi benimde annanem uc kardesiz biz ucumuzede sevgi duymadi yani bendeki iz bu ama vefat ettiginde cok uzuldum annemin annesi ne olursa olsun parcam var orda kizina soyle ben yapamadim insallah senin kizin yapar orada kaldiginizda annanesine sarilsin sevgi sozleri soylesin emin olun kalbi sicacik olur iyilesir hemen terketmek en kolay yol bende hep kactim sevilmedigimden halbuki hic ugrasmadim simdi pismanim Allah rahmetetsin ananemi seviyormusum gorememisim sizde kiziniza tembihleyin sevilmedigin yerden kacma sen kendin ol onlar seni sevecek bi sey bulur
Allah razi olsun beni anladigin icin.annem kizimi seviyor ilk goz agrim sen farklisin diyr ama ablam ve cocugu yokken.Ablamdan cok cekinir bi seferinde agzindan kacirdi ben ona muhtacim sen uzaktasin diye.keske sen burda olsan o uzakta dedi.Ben annemi taniyorum ozellikle yapmiyor ama yetistirilişten sanirim fazla bencil kirdiginin uzdugunun farkinda degil.Acik acik cok soyledim sen beni o kizin kadar sevmedin simdi torun ayrimi yapiyorsun diye bu sefer iki gozu iki cesme aglayop ben ne kotu anneyim allah beni kahretsin diyor ve küsüp günlerce konusmuyor.Ben bu tur seylere gelemem kimseyi kiramam bu annem degil kim olursa olsun.keske hiyumu degistirebilsem.
Kizima gelince o benim nefesim herseyim onu kimseye ezdirmem cok kavga ettim onun icin.Ama bbiseyleri yikmak kolay ben bunu yapamiyorum

Madem dönüyorsunuz bu defa bari ne varsa içinizde söyleyin !!!
Ablanıza da söyleyin
Sen yokken farklı da deyin ablanıza
Kıyamet kopacaksa da kopsun
Günah değil mi evladınıza
Size yaşatılan ona yaşatılıyor
Ömür boyu yakasını bırakmaz o değersizlik hissi
Bakın Bugun mutlaka söyleyerek çıkın ve gerekirse kavga olsun kızınızda bunu görsün
Ruhu tahrip oldu şu an
Öyle iyi anlıyorum ki onu
Bu sizin son şansınız
Değerlendirin
Yok artk herkesi yıkıp geçince donup,kızım bak senin için ailemi sildim de desin mi?
12 yasında bir çocuğun lafıyla..
Ortada sunu yaptı dedıği bir konu da yok.

Tabiki ben yanlis dusunebilirim ama oradakiler anne ve kiz yabanci degilki sevmesini isterkende ayni sey olmuyormu kendimizi sevdirmeye calismiyormuyuz ve cocuklar zorluklarla mucadele etmeli oyuzden kacmak cozum degil
Burda Konu sahibi kaçmayacak..Benliği ve çocuğunun özgüveni için kendi evine gidecek.Tepkisini en kibarca böyle verecek
Çocuk 12 yaşında,her şeyi anlayacak yaşa gelmiş neden tam duyguları şekilleniyorken kendisini değersiz hissetsin?. .Evlat önemli değil mi?

Allah razi olsun beni anladigin icin.annem kizimi seviyor ilk goz agrim sen farklisin diyr ama ablam ve cocugu yokken.Ablamdan cok cekinir bi seferinde agzindan kacirdi ben ona muhtacim sen uzaktasin diye.keske sen burda olsan o uzakta dedi.Ben annemi taniyorum ozellikle yapmiyor ama yetistirilişten sanirim fazla bencil kirdiginin uzdugunun farkinda degil.Acik acik cok soyledim sen beni o kizin kadar sevmedin simdi torun ayrimi yapiyorsun diye bu sefer iki gozu iki cesme aglayop ben ne kotu anneyim allah beni kahretsin diyor ve küsüp günlerce konusmuyor.Ben bu tur seylere gelemem kimseyi kiramam bu annem degil kim olursa olsun.keske hiyumu degistirebilsem.
Kizima gelince o benim nefesim herseyim onu kimseye ezdirmem cok kavga ettim onun icin.Ama bbiseyleri yikmak kolay ben bunu yapamiyorum
Ya kusura bakmayın da, annenizin göz yaşlarını bile samimi bulamadım. Yani gerçekten hatasını anlasa, duygu sömürüsü yapmak ve sonra kaldığı yerden devam etmek yerine, kendini düzeltirdi. Ama şu yazdıklarınızdan anlaşılıyor ki, siz çözümden çok, katlandığınız eziyete destekçi arıyorsunuz. Koskoca insansınız, elbette ne yaşamak istiyorsanız yaşayın. Ama annenize karşı hissettiğiniz vicdan borcunun ceremesini kızınıza ödetmeyin en azından. Kendiniz görüyorsunuz ne kadar yaralandığını. Annesi olarak öncelikli göreviniz onu korumak.

Ha bu arada annemle defalarca konustum ama fayda etmedi.Benim kalbim fesatmis o torun ayirmiyoRmus.Yine ben suçlu...
Ayni şeyi biz kv de de yaşadik . Bariz sekilde eltilerin cocuklarindan benim cocuklarimi ayirdi. Cocuklarim kucukken ben de sizin gibi cok uzulurdum. Hatta uyarirdik ama kiskandigimizi soylerlerdi.
Benimkiler buyudu simdi. Onlar da sevmiyor babaneneleri. Simdi bizimki yaslandi ya. Anneleri soguttu bende der . Halbuki demez ki daha 1 gun torunlarimi kucagima alip sevmedim . Şoyle ki isimlerini bile kullanmazdi . Ama eltilerinkine yavrum kuzum havada ucuşurdu.Yavrularim oyle uzaktan uzaktan seyrederlerdi.
Konussaniz da anlamazlar. En iyisi kendinizi uzmeyin . Yapacak bir sey yok . Sizi en iyi ben anliyorum .Insan dusunuyor . 1 kalbe neden daha fazla torun sigdiramiyorlar . Neden sevgisini esirgiyor.
Ay ben de icimi dokmus oldum .

Şunu eklemeden geçemeyeceğim.ayrımcılığa uğramış biri olarak ben anneme söylediğimde aynı şeyleri söyler asla kabul etmiyor ağlıyor zırlıyor sonra aynen devam. zaten anneniz asla bunu kabul etmez.siz farkındasınız çocuk farkında.çok çekmek istiyorsanız çocuğu bırakın kendiniz ne eziyet çekiyorsanız çekin.günah o çocuk yarın size hesap sorsa sizde ağlayıp vicdan mı rahatlatacaksınız?olmuyor işte bazı anneler böyle anne sıfatını hak etmiyor.sizde anlayın bunu bizi onlar doğurdu diye yaptıkları herşeye katlanmak zorunda değiliz.bize seçim şansı verilmedi ama onların çocuk sahibi olmama seçeneği vardı.

Ayni şeyi biz kv de de yaşadik . Bariz sekilde eltilerin cocuklarindan benim cocuklarimi ayirdi. Cocuklarim kucukken ben de sizin gibi cok uzulurdum. Hatta uyarirdik ama kiskandigimizi soylerlerdi.
Benimkiler buyudu simdi. Onlar da sevmiyor babaneneleri. Simdi bizimki yaslandi ya. Anneleri soguttu bende der . Halbuki demez ki daha 1 gun torunlarimi kucagima alip sevmedim . Şoyle ki isimlerini bile kullanmazdi . Ama eltilerinkine yavrum kuzum havada ucuşurdu.Yavrularim oyle uzaktan uzaktan seyrederlerdi.
Konussaniz da anlamazlar. En iyisi kendinizi uzmeyin . Yapacak bir sey yok . Sizi en iyi ben anliyorum .Insan dusunuyor . 1 kalbe neden daha fazla torun sigdiramiyorlar . Neden sevgisini esirgiyor.
Ay ben de icimi dokmus oldum .
Cok tesekkur ederim beni anladiginiz icin

O cocuklar icin cok yikici bi durum bian once evinize gidin ve sık sık gitmeyin artik ve bence annene bu durumu anlat yaptiginin kizinizi ne kadar uzdugunu bilsin

Eve donun. Niye dondun derlersede kizinizin nasil agladigini uzuldugunu bir daha gelmeyeceginizi soyleyin.

İkinci plana atıldığınız, sevilmediğiniz ortamlarda neden ısrarla duruyorsunuz ki.
Siz kaç senedir farkındaymışsınız zaten ayrımcılığı, kızınız fark edene kadar orada durmak zorunda değildiniz.
Maalesef sizin de hatanız var.

Annenize söyleyin o zaman o size gelsin bundan sonra sen ablama yakın olduğu için muhtacım diye o varken bizi üzüyorsun o yüzden o yokken görüşelim deyin.. sebepleriyle düzgünce açıklarsanız belki daha az tepki gösterir.. ben olsam bir defa kızımı götürmeden 2-3 günlüğüne gider gelerim iyice anlar yaptığını gerçekten kızınızı da seviyorsa dayanamaz ama zaten sevgiside farklıysa 2 torununa ona göre davranırsınız bundan sonra.. bir de ablanız sizin kızınıza nasıl davranıyor onu merak ettim..

Şunu eklemeden geçemeyeceğim.ayrımcılığa uğramış biri olarak ben anneme söylediğimde aynı şeyleri söyler asla kabul etmiyor ağlıyor zırlıyor sonra aynen devam. zaten anneniz asla bunu kabul etmez.siz farkındasınız çocuk farkında.çok çekmek istiyorsanız çocuğu bırakın kendiniz ne eziyet çekiyorsanız çekin.günah o çocuk yarın size hesap sorsa sizde ağlayıp vicdan mı rahatlatacaksınız?olmuyor işte bazı anneler böyle anne sıfatını hak etmiyor.sizde anlayın bunu bizi onlar doğurdu diye yaptıkları herşeye katlanmak zorunda değiliz.bize seçim şansı verilmedi ama onların çocuk sahibi olmama seçeneği vardı.
Evet kabul etmiyorlar. Benim annem hepimizi sever ama oğulları 5 tık büyük ablam 2 tık öndedir. Dışarıdan bakanlarda hep aynı yorumu yapar ama asla kabul etmez.5 parmak tan hangisini kesip atabilirsin der

Madem cocuk etkileniyor, evinize dönün.

Herkesi esit sevmek diye bir seye inanmiyorum. Benim tek cocugum var bir sey diyemem ama annemin de her cocugunu esit sevmedigini hissedebiliyorum.
En azindan durust. Yalandan gülmüyor.

Oradan ayrılırken annenizle konuşursanız bizi de bilgilendirin lütfen. Kızınız üzüldüğü için gitmenize ne tepki vereceğini merak ediyorum.

Kızınız için üzgünüm ama sizi de anlıyorum. Umarım daha fazla üzülmezsiniz.

Evet kabul etmiyorlar. Benim annem hepimizi sever ama oğulları 5 tık büyük ablam 2 tık öndedir. Dışarıdan bakanlarda hep aynı yorumu yapar ama asla kabul etmez.5 parmak tan hangisini kesip atabilirsin der
Hep yalan dolan işte çok kızıyorum böyle şeylere ama ne yazıkki çoğu anne yapıyor bu ayrımı.en sinir olduğum şeyde kendisi bunu yapan birini görünce ayıplar ama kendisinin farkında değil.küçükken teyzemler bile derdi Xe çok kötü davranıyorsun diye.kendileri hariç herkes farkında.işin kötüsü beni çok severdi kardeşim doğmadn önce o doğunca değişti.bu daha yıkıcı oldu.

Back
X