- 27 Kasım 2019
- 226
- 441
- 23
- Konu Sahibi lion mother
-
Aa evet baktım şimdi cidden öyleymiş. Bir de cok zeki bir ırk o. Sirk köpeği. Egitime baya açık.
Insallah canım.ben almak istedim ama satın almak istemiyorum hem şimdi evim de küçük
ileride bahçeli evim olursa bir poodle bir border collie ile yaşamayı planlıyorum
Ya o hanı su her konuda dalga geçmeye çalışanlar varya onun için gelmiş bos ver cevap bile vermedim benneden? Toz pembe mi büyümek zorunda merhametli çocuklar? Bu hayatta acıyla hiç karşılaşıp kaybetme nedir öğrenmeyecekler mi? Ya da canı yanmayacak mı? Fanusun içinde büyüyüp kötülüklerden acılardan uzak mı duracak? Elbette ki sahip olmalı bir evcil hayvana. Elbette sorumluluğunu öğrenmeli. İstedi sahip oldu ise yemeğini yedirmeli, vakit geçirip ilgilenmeli. Elbette bir şeylerin de bedeli var. Bu hayatta hangimiz dümdüz yaşadık da çocuklarımız da öyle büyüyecek? Ben hayatımda kendim kadar merhametli kimseyle tanışmadım. Sürekli de hayvanlarla olduğum için acı çekiyorum. Evdeki 15 senelik köpeğim vefat etti ben hala her gece ağlarım. Hala kahroluyorum. Hala kendimden geçerek hıçkırıyorum. Ama daha zoru ne biliyor musunuz? Ya onu hiç tanımasaydım? Ya o benim oğlum olmasaydı? Ailem sizin gibi düşünüp onu bana getirmeseydi? Yapmayın. Böyle düşünmeyin lütfen.
Çok acimasizca oda bi vebal nasıl çocuğunu birakamiyorsa onuda bırakmamalıBenim kızım da deliriyor hayvanlar için, her fırsatta gözyaşı döküyor ama almıyorum. Çünkü eninde sonunda bana kalıyor bakımı. Daha önce kuş ve balık besledik. Kuş aldığımız dönem öksürüğüm, hapşırığım hiç geçmedi ama ısrarla baktım aldık bir kere diye. Sonra öldü malesef, bir daha da almadım.
Bir arkadaşım var sürekli hayvan alıyor eve, maksimum birkaç hafta sonra bir şeyleri bahane ederek birilerine veriyor. Kendine göre çok mantıklı sebepleri ama benim sinirimi bozuyor. Şimdi yine kedi almış kızı istiyor diye, bunu da gönderdiğinde panter gibi atılacağım artık üstüne.
Evimizi degstirecegiz inşallah bahçesinde her türlü hayvani beslemeyi planlıyor suanKızınız cok tatli ama hayvan bakabilcek daha dogrusu,onun sorumluluğunu alabilecek yaşta değil. Ha 12 yasında olsaydı bir tane kedi ya da kopek alırdınız. Gündüz o gezdirirdi köpeği,aksam babasıBenimde Allah'ın izniyle bir oğlum olcak. Bakalim nasil anlaşacaklar evde bitane minik köpegim var kopegim cocuklardan haz eden bir köpek degil ama evdeki üye olcagi icin bebek alışır zannediyorum kızınızla sokak hayvanlarını beslemek cok guzel olabilir. Sanırım ona yetmez ama :)
Sitedeyiz yasak burada ve sokak baya uzak dusuyor. Annemlerin orada var beslediği hatta 6-7tane felan
2 haftada 1 felan gidiyoruz ama yetmiyor ona hatta daha çok bağlandı aklı sürekli onlarda aclarmi üşüyorlarmi. Kar yağmış bugün bide baya dertliydi annemi aradık mama götür diye annem görüntülü aradida biraz rahatladiNe sıklıkla gidiyorsunuz? Gittiğinde ordaki kedi köpeği beslesin.
Size kim söyledi kısırlaştırmanın caiz olmadığınıKediyi kesinlikle tavsiye etmiyorum ciftlesme donemlerinde cok sikintili oluyolar.kisirlastirmak caiz degilmis tuyu desen havalarda ucusuyo benim oglumda tutturdu kedi diye sokaktan aldik 2 ay durdu ciftlesme donemiydi evden kacti cok uzulduk oglumla ikimizde agladik siz bu sikintilari yasamayin diye yazdim simdi sultan papagani aldik cok tatli bisiy kesinlikle tavsiye ediyorum suan omuzumda beraber yaziyoruz
Ya ben öyle yapmak istemiyorum iste bırakamam sonra kızımda bırakmazGeçici yuva olabilirsiniz, biz zamanında öyle sahiplenmiş ve ilan açmıştık bir yavru için. 3 gün sürmedi gelip aldılar
ironi yaptım.. (hayvan sahiplenmeyle alakasız olan çocuğun hassas ve zeki olma özelliği vurgulandığı için)neden? Toz pembe mi büyümek zorunda merhametli çocuklar? Bu hayatta acıyla hiç karşılaşıp kaybetme nedir öğrenmeyecekler mi? Ya da canı yanmayacak mı? Fanusun içinde büyüyüp kötülüklerden acılardan uzak mı duracak? Elbette ki sahip olmalı bir evcil hayvana. Elbette sorumluluğunu öğrenmeli. İstedi sahip oldu ise yemeğini yedirmeli, vakit geçirip ilgilenmeli. Elbette bir şeylerin de bedeli var. Bu hayatta hangimiz dümdüz yaşadık da çocuklarımız da öyle büyüyecek? Ben hayatımda kendim kadar merhametli kimseyle tanışmadım. Sürekli de hayvanlarla olduğum için acı çekiyorum. Evdeki 15 senelik köpeğim vefat etti ben hala her gece ağlarım. Hala kahroluyorum. Hala kendimden geçerek hıçkırıyorum. Ama daha zoru ne biliyor musunuz? Ya onu hiç tanımasaydım? Ya o benim oğlum olmasaydı? Ailem sizin gibi düşünüp onu bana getirmeseydi? Yapmayın. Böyle düşünmeyin lütfen.
Bi sizi neden rahatsız etti peki? Okuduğunuzu anlayamaya calissaydiniz keşke. Zaten yemeyen durmayan uyumayan bir çocuk şimdi dahada çoğalttı bu isteğiyle demek istedim. Doktora götürdünuzmu diye soranlar olur diye!ironi yaptım.. (hayvan sahiplenmeyle alakasız olan çocuğun hassas ve zeki olma özelliği vurgulandığı için)
Bi sizi neden rahatsız etti peki? Okuduğunuzu anlayamaya calissaydiniz keşke. Zaten yemeyen durmayan uyumayan bir çocuk şimdi dahada çoğalttı bu isteğiyle demek istedim. Doktora götürdünuzmu diye soranlar olur diye!
Hanımefendi kedi sahipleniyorsanız onu kısırlaştırmanız gerekir. Bırakın ev kedilerini bu dönemde sokak kedileri bile mümkün olduğunca kısırlaştırılmalı ki insanlar yüzünden eziyet görüp ölüyorlar.Kediyi kesinlikle tavsiye etmiyorum ciftlesme donemlerinde cok sikintili oluyolar.kisirlastirmak caiz degilmis tuyu desen havalarda ucusuyo benim oglumda tutturdu kedi diye sokaktan aldik 2 ay durdu ciftlesme donemiydi evden kacti cok uzulduk oglumla ikimizde agladik siz bu sikintilari yasamayin diye yazdim simdi sultan papagani aldik cok tatli bisiy kesinlikle tavsiye ediyorum suan omuzumda beraber yaziyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?