Ya evet memur yada asker çocuğu olsa ne yapacaktı acabaAsker çocukları her sene nakil oluyor onlar ne yapsın... okul ortamına bomba gibi düşen kaç tane arkadaşım olduçok sosyal ve neşelilerdi. Almayı düşündüğünüz okulu önceden araştırın ki orası da kötü çıkmasın
Başarı oranı, öğretmen kadrosu, idareciler önemli. Zaten okul çıkışında öğrencilere baksanız o bile size fikir verir. Bu arada Kızınızda ne görmek istiyorsanız siz o olmalısınız. Cesur ol, yenilikçi ol, öZgüvenli ol deyip kendiniz çekingen kalırsanız olamayabilirYa evet memur yada asker çocuğu olsa ne yapacaktı acaba
Ben çok okul değiştirdim bende takıntı oldu galiba.kizimda çok dikkat ettim hiç degistirmedik okulu.
Belki değişse sosyal, eğlenceli olabilirdi.
Diye okulu araştırdım ama öğrencileri bilemiyorum tabii.ortam hakkında fikrim yok.
Bu dönemlerde çocukların arkadaşlarının etkisi çok oluyor o yüzden nitelikli arkadaşlıklar kuracağı bi ortamın olması önemli. Eğer mümkünse nakil almanızı tavsiye ederim, kızınızla ve okul rehberlik servisiyle bi görüşün. Onlarla beraber hareket etmeniz daha iyi olur. Kritik dönemler çok yönlü düşünüp titiz davranmak lazım, en büyük görev ailelere düşüyor. Kolaylıklar dilerim.İyi akşamlar hanımlar.
Kizim 15 yaşına girdi.
Bu sene liseye başladı.istedigimiz liseye çok uğraştık ama kontenjan doluluğu vardı puanı tuttu ama yerleşmedi.ayni kriterdeki diğer liseye yerleşti.daha sonra nakil yaptırırız dedik başladı.
Okula çok kez gittim,müdür yardimcisiyla görüştüm,tanıdığım velilerle görüştüm.hersey çok iyi,güzel dediler.neyse başladı okul.
Önce yabancilik çekti,alışması zaman aldı.
Şuan problem çok ayrı.arkadas çevresi.
1-surekli kızım anne ortam çok kötü diyor.
Nakil yapalım şansımız var diyorum olmaz sonradan başka okula gidemem diyor.sinifa nakille öğrenci gelmiş çok dışlanmış bizimki de korktu.
2-sigara çok içiliyor.ilkokul arkadaşı ortaokul arkadaşı sigaraya başlamış.
3-kantin yoktu,evden yemek götürüyor yada harçlık veriliyor büfeden atistiriyorlar.
Yakında kantin acilacakmis.
Şimdi bu ortaokul arkadaşı kızıma baskı yapiyormus.benim arkadaş grubuma katil,bizimle teneffüste ve öğle arasında takıl diye.
Kızım da anne bir tane arkadaşım var arkadaşım olsun istiyorum diyor.onlarin grubu 6-7 kisiymis.kizim bir arkadaşıyla vakit geçiriyor.
Bende de o arkadaşın da sizin yanınıza gelsin hem öyle ortamdan uzak durur ama kız istemiyormuş o gruptan ayrılmak.
Eşime söyledim müdür yardımcısıyla konuşalım sigara konusunu dedi.konusalim da ne olacak.ogle arasında,girişte,çıkışta takip edemezler.hadi yakaladılar yaptirimi yok.
İlla sigara içecek diye o gruptan rahatsız olmuyorum.kizi çok önceden tanıyorum çok değişik hareketlerini gördüm.mesela sürekli erkek arkadaşı var ve 1-2 haftada bı şekilde ayrılıyor ertesi gün yeni arkadaşı oluyor.en son erkek arkadaşı bıçak çekmiş başka çocuğa.disiplin cezası almış.
Birde önceden de tanıyorum 1,2 gün iyi sonra başka arkadaşına gider.
Hiç bulaşmamasi iyi olur ama ergen işte ne desem ters tepiyor şuan
Uzun oldu kusura bakmayın detaylı yazmam istedim
Kızım anlatiyor anne arkadaşım o çocuktan ayrılmış karşı sınıftan çocukla sevgilisi var diyor.her tenefus sarila sarila geziyorlar,abisi görse ne olacak diyor
Büstiyerle okula geliyorlarmis öğretmen derse almadı diyor neler neler
Tabii müdür,müdür yardımcısı ve öğretmenler sigara konusu biliyorlar.
En azından daha fazla tedbir alınmasını istemeyi düşündüm.
Sürekli yakalanıyor kar,yaptırım olmuyor en azından çocuklar okulda kendini arindirsa diye umut ediyorum.
Kızımın sigara içeceğini düşünmüyorum.zaten fırsatı vardı başlasa şuan çok tan başlamış olurdu.onceki yorumda da söyledim içinden gelmedi çocuğun.istemeyen asla dokunmaz,istemez.
Ben daha çok arkadaşından rahatsızım.
Eğer nakil alincak okul cenetten bir köşede değilse çoğu sorun ortak olucak .Sigara içenler olucak sadece daha gizli yerde icicekler.Kizlar istediğini giyecek ailesi izin vermese bile lavaboda degistiricek herkesi böyle teker teker şikayet mi ediceksiniz ?İyi akşamlar hanımlar.
Kizim 15 yaşına girdi.
Bu sene liseye başladı.istedigimiz liseye çok uğraştık ama kontenjan doluluğu vardı puanı tuttu ama yerleşmedi.ayni kriterdeki diğer liseye yerleşti.daha sonra nakil yaptırırız dedik başladı.
Okula çok kez gittim,müdür yardimcisiyla görüştüm,tanıdığım velilerle görüştüm.hersey çok iyi,güzel dediler.neyse başladı okul.
Önce yabancilik çekti,alışması zaman aldı.
Şuan problem çok ayrı.arkadas çevresi.
1-surekli kızım anne ortam çok kötü diyor.
Nakil yapalım şansımız var diyorum olmaz sonradan başka okula gidemem diyor.sinifa nakille öğrenci gelmiş çok dışlanmış bizimki de korktu.
2-sigara çok içiliyor.ilkokul arkadaşı ortaokul arkadaşı sigaraya başlamış.
3-kantin yoktu,evden yemek götürüyor yada harçlık veriliyor büfeden atistiriyorlar.
Yakında kantin acilacakmis.
Şimdi bu ortaokul arkadaşı kızıma baskı yapiyormus.benim arkadaş grubuma katil,bizimle teneffüste ve öğle arasında takıl diye.
Kızım da anne bir tane arkadaşım var arkadaşım olsun istiyorum diyor.onlarin grubu 6-7 kisiymis.kizim bir arkadaşıyla vakit geçiriyor.
Bende de o arkadaşın da sizin yanınıza gelsin hem öyle ortamdan uzak durur ama kız istemiyormuş o gruptan ayrılmak.
Eşime söyledim müdür yardımcısıyla konuşalım sigara konusunu dedi.konusalim da ne olacak.ogle arasında,girişte,çıkışta takip edemezler.hadi yakaladılar yaptirimi yok.
İlla sigara içecek diye o gruptan rahatsız olmuyorum.kizi çok önceden tanıyorum çok değişik hareketlerini gördüm.mesela sürekli erkek arkadaşı var ve 1-2 haftada bı şekilde ayrılıyor ertesi gün yeni arkadaşı oluyor.en son erkek arkadaşı bıçak çekmiş başka çocuğa.disiplin cezası almış.
Birde önceden de tanıyorum 1,2 gün iyi sonra başka arkadaşına gider.
Hiç bulaşmamasi iyi olur ama ergen işte ne desem ters tepiyor şuan
Uzun oldu kusura bakmayın detaylı yazmam istedim
Kuzum şu an "anadolu lisesi" olmayan okul mu var!? Tabelanın önüne yazdılar anadolu oldu bitti.nasıl anadolu lisesi orası yahu
Okullar başladıktan bir ay sonra nakil yaptirdik büyük oglum 7.sinif küçük oğlum 4. Sınıf ilk bir iki gün hemen kaynasamadilar ama şuan hiç problem yok arkadaş bile edindiler diğer okuldan daha fazla arkadaşı olduğunu söylüyorlar ....Adapte olabilir mi acaba.
Ben hiç nakil yaptırmadım bu zamana kadar.nerde başladıysa orada devam ettik.
İlkokulda evimi taşıdım 3 sene servisle gitti geldi değişim olmasın diye.
Sırf bu yüzden korkuyorum.
Benim zamanımda fen lisesi vardı ve üniv girişte puanları düşmesin diye son yıl.normal liseye nakil olurlardı..herkes de onlara yakınlık gösterirdi..kimse sonradan geldiler diye dislamadilar...biraz stresli gibi olsa da nakil yaptırın ..kızınız biraz içe mi kapanık?o yüzden mi istemiyor nakiliAdapte olabilir mi acaba.
Ben hiç nakil yaptırmadım bu zamana kadar.nerde başladıysa orada devam ettik.
İlkokulda evimi taşıdım 3 sene servisle gitti geldi değişim olmasın diye.
Sırf bu yüzden korkuyorum.
Eskiden anadolu lisesinin bir şani vardı..şimdi içi bosKuzum şu an "anadolu lisesi" olmayan okul mu var!? Tabelanın önüne yazdılar anadolu oldu bitti.
Hala yeni sistemle karşılaşmadıgım için bir haberim liselerden sahiden öyle miEskiden anadolu lisesinin bir şani vardı..şimdi içi bos
Kuzum şu an "anadolu lisesi" olmayan okul mu var!? Tabelanın önüne yazdılar anadolu oldu bitti.
86 dogumluyum , bızım zamanımızda anadolu lısesı ,fen lısesı bunlar cok onemlıydı ortaokulda bu sınava hazırlanırdık harıl harıl... anadolu lısesını kazandım ozel okulda anadolu lısesı okudum bayagı zordu gırmekBenim zamanımda fen lisesi vardı ve üniv girişte puanları düşmesin diye son yıl.normal liseye nakil olurlardı..herkes de onlara yakınlık gösterirdi..kimse sonradan geldiler diye dislamadilar...biraz stresli gibi olsa da nakil yaptırın ..kızınız biraz içe mi kapanık?o yüzden mi istemiyor nakili
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?