Kizimin okulundaki sorun

Vicdan yapacak bir durum yok. Zaten öğretmenle velinin arası bozukmuş, başka bir sınıfta daha iyi iletişim kurar belki çocuk öğretmenle. Ben veli olsam öğretmenle bağrış çağrış yaşayacak konuma gelsem zaten kendim almak isterim çocuğumu o sınıftan.

Çocuğum özel kreşe gidiyor ama özelde dahi bir veli asla kafasına göre bahçede bekleyip her çocuk istediğinde içeri girene z
Doğrusu da budur
Öğretmeni de bıktırmışlar
Önce velilerle anlaşıp anneyle konuşmaya çalışın
Çocuğun özel bir sorunu vs mi var bunu da araştırmak lazım

Bekleme sebebi kizinin istegi.ozellikle muzik ve dans olunca cikiyormus ogretmen hayir desede...cani ne zaman isterse cikiyor cocuk anne hep orada
Canı ne zaman isterse çıkar tabii ki, hepsi annenin kendince 'cocugunu kurda kuşa bırakmayan, harika anne' modundan. Bence çocuk ona bağımlı olduğu için içten içe mutlu bile olabilir (diğerleri gibi değil, yerimi hiçbir şey dolduramaz,beni çok seviyor,diye) .
Annenin yaptığı esas olarak çocuğuna kötülük. Böyle devam ederse bir gün,en ihtiyacı olduğu anda kimse yanında olmadığında anasından başka kimsenin prensi-prensesi olmadigini çok kötü bir şekilde öğrenecek.
Bence annenin yapması gereken, çocuğum hazır değilmiş, diyerek anaokulundan almak. Bunca cileye dramaya ne gerek var? Sene içinde de cocugunu okula hazırlamak için destek verir-gerekirse pedegoga danışır. Bir sonraki sene problemsiz bir şekilde başlar yeni okuluna.

Sadece bir hafta bekletiyorlar ondan sonra çocuk alışması gerekli.
Herkesin çocugu var orda bekleyince cocuguna düşkün anne olunmuyor.
Öğretmen haklı.
Diğer çocuklarda etkilenir

Bu hafta uyum sorunu yaşayan bir cocuğu ailesi ana sinıfindan aldı oyun sinıfına vereceklermis

O yavrucakta okul başladigi gunden beri aglıyor ama kapıda onu bekleyen kimse yok bence hatali bir davraniş bu anne ilkokuldada durmazsa ordadami bekleyecek baska cozum yollari vardir mutlaka

imza verirdim cunku diger cocuklara yazık ben almaya gitmedigimde ablam alıyor ona bile uzuluyor neden sen gelmedin anne diye

Ben olsam atardım ama bunu onlara ceza vermek için değil diğer çocuklar için yapardım. Tamam uyum sağlayamadı ama 1 çocuk yüzünden diğerlerinin de psikolojisi bozuluyor ve ders verimli olmuyor. Ayrıca o çocuğun da o ya da bu şekilde uyum sağlaması lazım. Biz okula yazılır, ağlar sızlar ama tıpış tıpış giderdik, aile sorun varmış gibi davranırsa o çocuk tabii ki onlara uyar.

Çocuğun Canı isteyince dışarı çıkmasına izin verebilen bir öğretmene nasıl emanet edilir ki çocuk.Kendisi sınıf içi problemi çözememiş vebali de almak istememiş topu başkalarına atıyor.Ben asla imzalamam.

katıldım bir de anaokulu çocukları çok farklı düşünüyor

oğlumun bir arkadaşı vardı

genellikle aynı anda almaya giderdik kapı önünde annesi ile muhabbete derdik falşan

kızı da benimle konuşurdu vs vs

sonra annesi doğum yaptı

kız benimle konuşması onu almaya gelen babasına halasına kapris yaptı

ben oğlumu alıyorum da onun annesi gelmiyormuş diye üzülüyordu

esasen beni görmediği zamanlarda sıkıntı değildi ama hep beni ve annesini birlikte gördüğü için bozuluyordu işte

Öğretmen haklı,benim kızımda 5 yaşında ilkokul hazırlık bu sene,okulun girişinde bekleme alanı var,tuvaletlerde o tarafta ,haliyle geçerken orada birilerini görüyordu,okulu cok sevdiği,uyum sorunu yaşamadığı halde bana"herkesin annesi bekliyor sen niye gidiyorsun"diyordu bir ara. Kaldı ki bu çocuk okulu seviyor ona rağmen bu cümleyi kurdu. Muhtemelen diğer cocuklarda annelerine diyordur sende gitme diye.
Tabiki ilk günden kimse bırakip gitmiyor cocuğunu hele birde yeni başladıysa ama bu kadar uzun sürmesi nornal değil. Çocuk alısamazki böyle.
Sizin imza toplamanız saçma. Okul yönetimi halletsin,konuşsunlar,gelmeye devam edecekseniz okuldan alın diye onlar söylesin.

Bekleme sebebi kizinin istegi.ozellikle muzik ve dans olunca cikiyormus ogretmen hayir desede...cani ne zaman isterse cikiyor cocuk anne hep orada

Ama bu öğretmenin otoritesini sarsar. Hiç bir öğretmen istemez bunu. Okul yönetimi bence yeterli tepkiyi vermeli artık.. Bu okulun bir müdürü yok mu?

Annenin aşırı tolerans göstermesinden kaynaklı bir durum. Ben olsam yerinizde imza atardım. İlk günler neyse de 2 ay durmamalı. Çocuk şimdiye bu duruma alışmalıydı. Alışmıyorsa anasınıfına başlama 1 yıl ertelenebilir.

Ama bu öğretmenin otoritesini sarsar. Hiç bir öğretmen istemez bunu. Okul yönetimi bence yeterli tepkiyi vermeli artık.. Bu okulun bir müdürü yok mu?
Evet dediğiniz gibi öğretmenin ikazı etkili olmuyorsa okul yönetimi devreye girmeli ve bir çözüm bulmalı

Ben imza atmazdım.Çocuk alışana kadar anne beklemeli diye düşünüyorum.
Ama gerçek hayat böyle değil maalesef o çocuğun bunu erkenden anlaması lazım yoksa ileride çok daha büyük sorunlar olur ağaç yaşken eğilir diye boşa dememişler
Konu sahibi bende olsam rahatsız olurdum onun çocuğu kraliyet ailesinden mi kesinlikle müdürle konuşun halletsinler size atmasınlar topu

Anne hatalı beklememesi gerekli. Çocuk bu elbet annesini isteyecek ama kademeli bir şekilde uzaklaşması gerekli ki çocuk duruma alışsın. Yoksa 1. Sınıfta da aynı problemi yaşar. Ben öğretmenin yerinde olsam çok sinirlenirdim doğrusu

Arkadaslar hepinize tesekkur ederim okul cikisi kadina soyledim.boyle devam ederseniz mudure gidecegiz diye mudurun haberi var dedi sustum artik

Arkadaslar hepinize tesekkur ederim okul cikisi kadina soyledim.boyle devam ederseniz mudure gidecegiz diye mudurun haberi var dedi sustum artik
Zaten öğretmen müdürle başa cikamadigindan imza istiyor ... Normalde idare cozmeli ama idare görevini gerektirdiği gibi yapmayıp kendince musamma gösterdiği için öğretmen bunu vazife edinmek zorunda kalmış

Oda diğer çocuklarla velilerinin sorunu.. uyum sağlanamıyorsa öğretmen olarAk sabretmeli. kapıda beklemesine karışamaz ki.. bnce atmayın imza. Bn olsam çok üzülürdüm

kadinin guvendigi bir yer var. ya mudur ya da milli egitimden biri. tum veliler toplanip bu durumun cocuklarinizi olumsuz etkileyecegini soylemelisiniz. bu sorunu idare cozecek. kimsenin cocugu veliaht degil.

Öğretmen imza toplayacağına annesine artık beklemeyin bu sekilde alışması zor oluyor aksi halde ben bu sekilde devam edemem . Güvenin bana zamanla alişacak sadece zamana ihtiyaç var diyecek oldu bitti.
İmza toplamaya gerek kalmadan bu durumu halledilir halletmeli bi öğretmen.
Bende anasınıfı öğretmeniyim neler gördük çok zor alişanda agresif şiddet gösteren çocukta. Önemli olan çocukları kazanmak öyle olmadı bilmem ne imza toplayım olmaz. Ayrıca 2 ayda alışamayan öğrenci öğretmenin suçu gibi ..

o halde tüm veliler bir olup hem müdüre hem kadına baskı yapacaksınız.
orada aklı küçük, kendi küçük, savunmasız bir çocuğu yaprak gibi oradan oraya savurup, oh çocuklarımız kurtuldu demek hiç vicdanlı bir hareket değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…