Kızımın saçları

Ablası sekiz yasında,onun saçlarını ördügümde gidip çekmeye calısıyor:) şimdiden basladı kıskanmalar
Ne tür bakımlar yapılabilir
Bakım deyince hep ergenlik ve sonrası aklıma geliyor
Bu yaslarda neler yapılabilir hiç bir bilgim yok malesef

Bizim yaptıklarımızı yazayım sana. Senin ufaklık daha küçük, durur mu bilmiyorum ama elinde bulunsun.
Gürleştirmek için yumurta sarısını çırpıp içine zeytinyağı ekleyip saça sürüp, streçle ya da duş bonesiyle kapatıp iki saat sonra yıkıyorsun. Koku falan kalmıyor merak etme. Ama ilk yıkamada soğuğa yakın ılık sı kullan yoksa yumurta pişiyor ;) bunu aklına estikçe, müsait oldukça yapabilirsin.
Uzatmak için sinameki otunu demle çay bardağında, içine biraz badem yağı (bi kapak kadar) bir tane de bemix ampül kır. Spreyli şişeye koyup sıkabilirsin saçlarına ufaklığın. Bu da iki saat dursa yeter, sonra yıka. Ama bu sekiz hafta üstüste yapılmalı. Sonra ara verip bir ay kadar tekrar 8 hafta yapabilirsin istersen. Bizim kızda 8 haftada 12 santim uzamıştı saçlar.

Benim kızım da eylülde 2 yaşını dolduracak ve sizin yavrunuzun saçından çok hafif biraz daha uzun üst kısımları daha seyrek acaba bir sıkıntı mı var diye hiç düşünmedim nedense olabilir mi ki normal değil mi yani bende şüpheye düştüm şimdi. Benim saçlarım aksine çok gürdür ama eşimin seyrek bununla alakası var mıdır bilmiyorum.

Bu arada ikinci kızım 6 aylık ve baya saçlı doğdu şuan da baya var saçı.

Kız kardeşimin 5 yaşına kadar saçları yoktu.şimdi bir genç kız ve simsiyah,pasparlak ve uzun saçları var.

Sepesel Sepesel sıfıra vurmak istiyorsanız vurun ama bi fark olmaz benim de küçük kızımın saçları ince sıfıra vurmamıza rağmen. Ama uzadıkça uçlarından aldıkça sıklaştı.
Ayrıca maşallah çok ta tatlı ve başkalarının lafını det edip de üzülmeyin. Çocuğunuza da yansıtmayın ve yansıtmalarına izin vermeyin ❤

Genetik faktörlerle ilgili 2- yasında kızlarımın saçları böyleydi 4 yasında at kuyruğu yaparken kızlar benimkiler o ki uzamıştı şimdi birinin saçı gür ve uzun 6 yasında diğeri normal 8 yasında yani normal sıkma canını

İyi günler kk nın güzellikleri🌺
Konu komsunun söylemleriyle kendime dert ettigim bir konuyu paylaşacagım sizinle
@Mune inşallah ban yemem
2017 mayıs dogumlu kızımın sacları oldukca kısa,şuan 28 aylık,her gören sıfıra vur😱,doktora götürdün mü,vitamin eksikligi mi var,benim kuzım iki yasındayken at kuyrugu baglanırdı saçları vs.gibi söylemler yüzünden dert edinmedigim saçı bi baktım düşünmeye başlamısım
Yani illa rapunzel gibi saçları mı olması gerekiyor
Fotograf ekleyecegim,fotolarda biraz koyu renk cıktıgı için daha sık görünüyor
Normalde seyrek ve kısa kedi tüylüm benim☺
Okuyan,yazan,yazmayan,bu da dert mi diyen demeyen herkese tesekkürler:)
Eki Görüntüle 2300651 Eki Görüntüle 2300650
Kızım ilk iki yıl keldi baya sıfır saç. Üç yaşına at kuyruğu ile girdik şimdi 8 yaşında nefret ettim saç toplamaktan sıfıra filan da vurmadık

ailede saçı enaz olan benım ve sadece benım saçlrım sıfıra vururlmamış ,

ama ben kızımın saçlarını 2 numaraya vurdurmuştum

Bir sorun yok ama lavanta suyu hızlı uzatıyormuş. Ben de başladım kızıma uzasın diye. Israrla sıfıra vurdur diyorlar ama ben seviyorum yumuşak ipek gibi olmasını. Bir de lüleleri gitsin istemiyorum böyle çok bebeksi masum oluyorlar ilk saçlarıyla

Masallah oglunuza☺
Benim bir komsum vardı zamanında kızının saclarını üç kes sıfıra vurdu.kız şuan dokuz yasında hala seyrek.o yuzden bende inanmıyorum sıfıra vurunca gürleşecegine.ama işte bazılarına anlatmak çok zor
Her zaman konusacak bir mevzu bulurlar. Kiymayin o guzel saclara. Masallah cok tatli.❤

Saçları gayet normal saçının cinsine göre bazıları kalın telli olur senin çocuğunun saçları inçe telli ben saçı var sadece bazı bölgeler seyrek bunun içinde yaşı çok küçük için rahat etsin istersen kan değerlerine baktır ama düşüklük olsa bile ilaç kullanımında gürleşmez sadece dökülme varsa durur yada uzar

Oyy maşallah zamanla iyice uzar annesi merak etme. Benim oğlumunda saçları uzun lüle lüle çevremde herkez kıza benzetıyor her gördüğüm kestir şunu diyip duruyor. İmdatt dıye bagırasım gelıyor bazen o yuzden takma bosver herkez konusuyor

Konu komsunun söylemleriyle kendime dert ettigim bir konuyu paylaşacagım sizinle
@Mune inşallah ban yemem
2017 mayıs dogumlu kızımın sacları oldukca kısa,şuan 28 aylık,her gören sıfıra vur😱,doktora götürdün mü,vitamin eksikligi mi var,benim kuzım iki yasındayken at kuyrugu baglanırdı saçları vs.gibi söylemler yüzünden dert edinmedigim saçı bi baktım düşünmeye başlamısım
Normalde seyrek ve kısa kedi tüylüm benim☺
Asla kestirme benim kızımda bu şekildeydi uzuyor birden şuan 3 yaşında at kuyruğu yapabiliyoruz yeni yeni de bir sürü saç çıkıyor alttan. Kıyamam kuzuma eğer 0 a vurdurursan bu onu kötü etkiler herkezden farklı görür kendini

hayır bır sorun yok
ayrıca sıfıra vurulunca sac cogalmaz
kok neyse odur jılet vurunca yenı kokler cıkabılseydı etrafta kel erkek hıc olmazdı :) yada jıletle vucut tuylerınden kurtulan kadınların hepsı ayı olurdu tabırı caızse
annem estetısyen benım yuzde yuz emın oldugum ve arastırabılırsınız kesınlıkle dogru bılgıdır sıfıra vurmak jılet asla olmayan koku cıkartmaz
sac koklerını guclendırmek ıcın yası buyudugunde ortaokul veya lıse zamanlarına geldıgınde bepanten bemıks evıgen ampullerı zeytınyagıyla beraber sac kokune surer 3 saat bekletır arındırırsınız beslenır ama yıne olmayan yerden sac cıkmaz ınsanlar sac ekım merkezlerıne dunyanın parasını yatırıyor koklerı sac tutsun dıye dunyada olmayan kokden sac cıkarabılmek dıye bırsey yok teknık olarak mumkun degıl

bırde annelıge hos geldınız daha coook duyacaksınız gelısımı mı yavas nıye bu cumleyı kuramıyor nıye atom parcalayamıyor halbukı onların cocukları hep dahi hep guzel hep en ıyısı :) takmayın sız onları allah bagıslasın yavrunuzu gayetde saglıklı masallah

Herkes saçı belinde doğmuyor bu nedir milletteki her şeyi dert edinme ve edindirme anlamıyorum. Genetiği muhtemelen size çekicektir o yüzden dertlenmeyin hiç..

Ben saçları omuzlarında doğan bebeklerdenmişim, noldu başım göğe mi erdi ya da madalya mı taktılar?? Yoooo.. Sağlığı yerinde, e çok da tatlı maşallah.. Elalemi tınlamayın siz.. Her şeyi bilmeseler her şey hakkında fikirleri olmasa ölürler..

Eskiler her cuma ucundan da olsa azıcık kesin derler ve tabii ki özellikle ilkbaharda kesmek de faydalıymış , denenebilir .

@Mune inşallah ban yemem
Normalde seyrek ve kısa kedi tüylüm benim☺️

Saçlarını yesinler senin çok tatlı herkes bişeylere bahane bulur takmayın sıfıra da vurdurmayın gayet güzel❤️

Back
X