Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cocuk bu ister tabii. Cocugun istemesi yetişkin olan sizin yapmanızı gerektirmez ki.

Siz sadece anneleri etrafta diye mi dogru olani yapacaksiniz? Yetiskin ve anne olan sizsiniz, etrafiniza gelenlere yemek vermektense cocuklar tanımadığınız birinden yemek almaniz dogru degil, annenizin haberi yok, kusura bakmayin ama bu dogru olmaz deyip gönderebilirdiniz.

Yabancidan yemek almayı vs gectim, cocuklardan birine o yemek yuzunden bir sey olsa sorumluluk size ait olurdu ki alerji, laktoz intolerasyonu, colyak vs bir suru risk var.

Bence bir daha bos bulunup sirf yaniniza geldiler diye tanimadiginiz çocuklara yemek vermeyin çünkü sizin kiziniz da bunu örnek alip siz gorene kadar kaşla goz arasinda birinden bir sey alabilir. Kendi annesi veriyorsa o neden alip yemesin?

Dur @Kazen öğretmenime şikayet edeyim seni, beni kovduğun için.
Nolcak şimdi benim psikolojim?
Yaşiniz kaç?
İnsanlar mesleklerine göre yaşamiyor?
Ben mükemmel annede degilim mükemmel ögretmende.
günlük stresinizi attip rahatladiysaniz gidin birazda spor yapin hadi.
şişmedinizmi tel başinda.
başka işiniz gücünüz yokmu sizin bayan boş insan

Yok. Şu an işim sensin :))

Yani o benim canimdan can.
Birde çok geç kavuştum kizima.
zorlu bir hamilelik sonrasi doğdu.
4 yil bekledim gelmesini.
Ama bu duygusalligimi ona aktarmiyorum asla içimde yaşıyorum.

Bunu gördüm size bakış açım tamamen değişti. Zorlanmadan hamile kalan annenin çocuğu sizinkinden daha mı değersiz? Ne kadar avam ve çirkin bir düşünce yapısı.

Ben de bunu hiç anlamam. İnsan sevmediği yerde neden durur ki?
Ben de öğretmenim ve bu doğu romantizmi sıktı artık. İki bölgede de güzel yaşanılası yerler var iki bölgede de iyi ve kötü insanlar var. Ama görüyorum doğuda çalışan bu romantizmi yapan arkadaşlarımın hepsi il dışı tayin hakkını bekliyor. Komik bir çelişki.

Bakın samimiyetle söylüyorum amacım sizi yermek değil öncelikle onu belirteyim. Lütfen burada yazılanları biraz dikkate almaya çalışın, konularınız ve tavrınız genellikle aynı minvalde. Sadece kızınız değil başınıza gelen diğer olaylarda da kendinize göre iyi niyetli olduğunuzu öyle hareket ettiğinizi belirtiyorsunuz ama aslında bencil ve başa kakan bir tavrınız var. Bazı insanlar olur üstüne vazife olmayacak şekilde fazla iyilik yapar verici olur sonra aynısını karşıdan bekler, kendine göre iyi niyetlidir ama aslında buna hakkı yoktur. Belki de öyle bir durum vardır sizde, elbette çocuğunuzu düşünüyorsunuz her anne düşünür. Sizi tanımayız etmeyiz, savunma halinde olmadan burada yazılanlara bir kulak verin bence. Kendimde de oluyor bu, haklı olduğumu sanıyorum karşı tarafın tavrına kızıyorum ama sonradan düşündüğümde onlar sadece ayna olmuşlar bana, ben ne yapıyorsam onu yansıtmışlar.

İşte gel de anlat.

Yok. Şu an işim sensin :))
Bunu gördüm size bakış açım tamamen değişti. Zorlanmadan hamile kalan annenin çocuğu sizinkinden daha mı değersiz? Ne kadar avam ve çirkin bir düşünce yapısı.
Ne alakasi var yahu.
Belki bu sebebp benim duygusal olmama etkendir dedim.
ama asla yansitmiyorum.
siz nasil anladiniz o lafimdan bu yorumu

doğu insani daha sicak samimi,bati insani malesef öyle degil.yasadim bizzat.dogu insani bambaşka.
Her insan farklıdır size sıcak ve samimî davranan da olur soğuk mesafeli duran da bu sizle o insan arasında şekillenen bi şey bunun doğuyla batıyla hiç alakası yok yani. O zaman kuzeyle güney nasıl birbirine nazaran ona da bi hükmünüz var mı

Bu arada belki 3 yaşındaki kızınız yarım saat sonra unutacaktı olayı ama sizin aşırı duygusal tepkinizden dolayı yok yere ciddiye alıp daha çok üzülmüştür iyilik yapmak istiyorsanız onu hayatin zorluklarına hazırlayın ilk reddedilişi olmayacak çünkü

Bu bile çocuğun kişisel gelişimi için bir değer değil mi ? Yani oyun arkadaşını kaybetmemek için oğlununuzun parksız yerlere gidelim demesi bile kafayı çalıştırdığını karşılaştığı kendince soruna olaylara çözüm bulmaya çalıştığını gösterir. Belki oynasınlar diye kendini frenlediği , büyüklere uyum sağlamaya çalışarak kendine bir şeyler kattığını keza büyükler ufakları idare etmeye çalışarak kendini geliştirmeye yönelir istemsiz.Belki bir dışlanır iki ötelenir üçüncü de bende buradayım benim de söyleyeceklerim var , ben de bir bireyim der kendi sistemleri içinde. Böyle böyle büyüyorlar. 3,5 yaşında çocuk çözüyorda koca kadın nasıl dram queen bağlıyor. Aslında bu kadar pozitif bir konu sırf anne egosu ile nasıl bu kadar karmaşık bir hale getirilir.

Kizi benden bir yas kucuk bir komsumuz vardi. Gunluk bizim eve kavgaya gelirdi cocugun elinden tutup tutup. Parkta sallanirken sira vermemisim, baskasiyla oynarken onu dislamisim, oynamaya cikmisim onu cagirmamisim.. o zamanlar tum yazi sokakta geciriyoruz. Aciksam annem beni iceri alirdi. Tek bana elime yiyecek asla vermezdi oyle hassas. Bu kadin sikayete geldikce beni paylardi. Sanki hususi cocugunu dövsem neyse. Gecen gun konustuk, gulduk. Ne cahilmisim simdiki aklim olsa kadini paylar yollardim, cocuguma bunu hissettirmezdim. Aklimca iyi gecinen komsu olacagim dedi. Kadin oldum olasi oyle gitti millet yaka silkti bu tutumundan.. aslinda bu konudaki o karsidaki kizin ne hissettigini de anliyorum bu acidan. Sen de cocuksun bugun git dersin yarin arkadas bulamayinca gel oynayalim dersin. Kardes kardese bile yapiyor bunu. O zaman konu sahibi hangi tarafi tutacak ikisi de evladi olursa?

doğu insani daha sicak samimi,bati insani malesef öyle degil.yasadim bizzat.dogu insani bambaşka.
Bunun altına yazacağım bir sürü madde olurdu. Ama site kuralları gereği susmayı tercih ediyorum. O zaman neden batıya tayin istediniz? Benmerkezci olduğunuz kadar önyargılısınızda.

benim ki ikinci ayda oldu bende diyorum niye bu kadar rahatım , çocuğun kıymeti yokmuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…