- Konu Sahibi hadibeyaaa
-
Bunu bende derim hep yalan soylersen yalan söyledigin icin daha cok kizarim, dogru cok kötü birsey olsada dogruyu söyle diye.Canım benim kızımın geleceği de öyle olacak gibi geliyor nedenseAma sana şunu söyleyeyim çok yumuşak annelerin çocuğu böyle oluyor otoriter gereğinde kızan ceza veren anne çocukları daha iyi huylu oluyor .Bende çok sakinim kızım aynen dediğin gibi çünkü kendini otorite sanıyor karşısında kural koyan güçlü ebeveyn görmeyince resmen iktidar yarışına giriyorlar.Ağlama nöbetlerinde huysuz anlarında yanında olduğunu belli edip annesi olduğunu yönetimin sizde olduğunu hissettirin yanında olun siniri geçsin ama patron sizsiniz bunu bilsin yani.Ben bunu kişisel gelişimle ilgili bir kitapta okudum.Benim Kızkmda işe yarıyor.Yalan konusunda da dürüst söyleyince hatalı bile davranınca ceza vermeyin mesela o çok etkili.Annem bize derdi ki çok hatalı bile olsanız bana hemen anlatırsanız ceza vermem diye bizde hep dürüst olurduk ona
Neden cocugunuzu kucumser gibi konusuyorsunuz belki de bu davranışların altında bu yatıyordur.Oysa hediye olayında ne kadar aklı basında bır cevap vermiş. Bu cevap karsısında cok zeki oldugunu dusunmedınız mı hiçArastiricam bunu ama sanmiyorum. Ortalama bir cocuk biseye asiri derecede hakim degil. Yinede arastiricam
Asla kücümsemiyorum. Cok zeki oldugunun farkindayim özellikle konusurken. Mesela ben anneyim ben bilirim demistim bir kere anne olman senin daha bilincli olman anlamina gelmiyor diye pat susturdu beni. Cok derine inmeden burada kisaca söyleyim kurban bayramini sordu anlattim oldugu gibi. Ben kabullenemiyorum bunu diyip sorgulamaya basladi. Anlattigimi duysugunu ha tamam diyip otturan bir cocuk degil arastirmak ister sebebini detaylarini bilmek ister. Ama üstün zeka diyince yada üstün yetenek benim aklimda baska birsey olusuyor. Bu yüzdende arastiricam diyorum mutlakaNeden cocugunuzu kucumser gibi konusuyorsunuz belki de bu davranışların altında bu yatıyordur.Oysa hediye olayında ne kadar aklı basında bır cevap vermiş. Bu cevap karsısında cok zeki oldugunu dusunmedınız mı hiç
Genelde oyle olusuyor ama ıyıce arastırın buyuk ihtimalle ustun yetenekli bir cocukla karsı karsıyasınız.Farkedılmedıgı için hiperaktivite olusmus olabılır.Gıttıgınız uzmanlar hıc bu yonden degerlendıremedı miAsla kücümsemiyorum. Cok zeki oldugunun farkindayim özellikle konusurken. Mesela ben anneyim ben bilirim demistim bir kere anne olman senin daha bilincli olman anlamina gelmiyor diye pat susturdu beni. Cok derine inmeden burada kisaca söyleyim kurban bayramini sordu anlattim oldugu gibi. Ben kabullenemiyorum bunu diyip sorgulamaya basladi. Anlattigimi duysugunu ha tamam diyip otturan bir cocuk degil arastirmak ister sebebini detaylarini bilmek ister. Ama üstün zeka diyince yada üstün yetenek benim aklimda baska birsey olusuyor. Bu yüzdende arastiricam diyorum mutlaka
Cezalandırın, oyunu mu dağıtıyor bir daha düzgün davranmaz ise oyun oynamayacağınızı iletin.
Öğretmeni ile de görüşün, sözden anlamıyorsa yasak ve cezalarla caydırmaya çalışılsın.
Bu zamana kadar cok güclu diyebilirdim ama yavas yavas babasida bende kendiside bizden kopmaya basladik gibi geliyor
Ceza verin.Gayette bilinçli yapıyor.Böyle davrandığın için seninle bir daha bu oyunu oynamayacağım desin babası.Biraz şımarık büyümüş.Benim kızımda 7 yaşında 2011 doğumlu mesela geçen yaptığı ödevdeki hataları söyledim.Çok uğraşmıştım ama ben diye bir başladı aman allahım yıktı ortalığı.Çok kesin bir dille kızıyorum ben.sonra kuzu gibi gelip özür diliyor.Ben onun için o kadar fedakarlık yaparken parmak kadar çocuğun birde oyuncağı olmam.Herşeyi anlayabilecek yaşatalar.Ben onun istediklerini yapıyorsam oda benimkini yapacak.Uzun süre tek cocuktu tabiilgi alaka hep ondaydi. Ama bu hareketler kardesden sonra degismedi ki. Babasiyla cok iyi iliskileri cok sevgi doludur ikiside. Ama kizim bir anda sanki herkesden herseyden nefret edebiliyor. Mesela diyelim babayla oynadilar güzel vakit gecirdilee baba diyor ki yada ben bu fark etmiyor saat 20 de yataga girmen lazim hadi bi kere daha oynayalim yataga hazirlanalim sonra. Iste burda kiyamet kopuyor. Bagirmalar cagirmalar oynadigi oyunu dagitmalar.
Durduk yere yapiyor malesef ki. Oysa o saatin uyku saati oldugu hep belli yeni degil ki.
Anneanne dedeyle teyze dayiyla arasi harika. Babaanne iyi bir insan degil cidden. Amca hala kendi keyiflerine göre samimiyet kurarlar. Diger dede cok uzak ama onla aralari gayet iyi
Cocuk sizi yönetiyor ve siz buna izin veriyorsunuz. Böyle bir cümleyi kurduktan sonra aslinda zamani belirleyip sonra ceketini giydirip çıkmanız gerekir. Dersi kalırsa kalir. Aslinda sizin doktorun verdiği tavsiye tam bu. Yani sonuclarina katlanmasi. Ertesi gün okulda öğretmenine hesap verme durumu.
Oyunmu bozdu? Uyarip o oyuncağı direk çöpe atmak. İsterse yırtsın kendini.
Ya kendi elleriyle çöpten cikartir yada o oyuncak gider.
Benim hiçbir uzmanlığım yok bu konuda. Sadece az çok gördüğüm gelişim derslerine ve anneliğime dayanarak söylüyorum. Bence; karakteri bu. Yani bu yönde şekillenmiş. Huysuzluk bi mizaç olabilir ama muhakkak bir yerde bu pekişmiş ve çocuğunuzun üzerine oturmuş. Siz bambaşka davranmadıkça ondan da bambaşka bi tepki alamazmışsınız gibi geliyor.Ilac asla istemem. Benim amacim ilk basta fiziki veya ruhsal bir sorunu olup olmadigini ögrenmek ve ikincisi icinde neler oldugunu neden bu sekilde davrandigini anlayabilmek geliyor
Iyi de siz kızınızın sizi yönlendirmesine izi vermişsiniz.Yok hep boyleydi tabiki kiskanclikda oluyor ara ara. Ama sebeb kardes degil.
Dün banyo ettirirken mesela dedim ki ortamda iyiyken konusayim dedim ben cok üzülüyorum sen bilerek beni kirinca. Verdigi cevap anne ben seni zaten üzmek icin yapiyorum. Sebebde disari cikmam gerekiyordu o istemiyordu evde tek de kalmiyor benimde isim var mecbur cikacam. Kacta kapaniyor dedi gidecegim yer soyledim. Tamam o zaman ben derslerimi o saate kadar bitirmicem ki cikamayalim dedi ve dedigini yapti. O saate kadar oyalandi bile isteye
Yerine yenisi alınıyor mu?Normalde tamada bunu yapiyorum ama dun gec olunca benim gidesim olmadigi icin gitmedim. O isimi simdiye erteledim. Ama aslinda bu sekilde davraniyorum oyuncak konusunda da. Ama inanin umrunda olmuyo atilan oyuncaklar. Kendisi bile iyi ben atarim diyip atti valla.
Siz farkında olmadan kızınız bir şekilde incitiliyor olabilir mi? Çevresinde kimler var. Kimlerle yalnız kalma durumu var? En yakınlarınız dahil....bence bu işin üzerine düşün.Baktim o filme. Bazen kizimin bakislarinda aynen o cocugun bakislarini görüyorum.
Kardesiyle yada baska kücuk cocukla oynadigindaysa mesela dünyanin en sefkatli en sevecen insanina dönüsüyor. Kardesine bu dünyada en önemli insan sensin benim icin diye seviyor. Sen merak etme ben seni her zaman koricam diye anlatiyor. Bunlari duydugumu fark ettmedigi zamanlarda diyor.
Ceza verin.Gayette bilinçli yapıyor.Böyle davrandığın için seninle bir daha bu oyunu oynamayacağım desin babası.Biraz şımarık büyümüş.Benim kızımda 7 yaşında 2011 doğumlu mesela geçen yaptığı ödevdeki hataları söyledim.Çok uğraşmıştım ama ben diye bir başladı aman allahım yıktı ortalığı.Çok kesin bir dille kızıyorum ben.sonra kuzu gibi gelip özür diliyor.Ben onun için o kadar fedakarlık yaparken parmak kadar çocuğun birde oyuncağı olmam.Herşeyi anlayabilecek yaşatalar.Ben onun istediklerini yapıyorsam oda benimkini yapacak.
Çevrenin etkisi yadsınamaz ama birazda doğuştan gelen karakteristik özellikler var.Çocuklar bir ayna degıl mı aslında
Bu kadar kucukken bunları bıryerden ogrenmıs veya ogretılmıs olmalı . Cok kapalı yazmışsınız daha acık olmalısınız
Siz farkında olmadan kızınız bir şekilde incitiliyor olabilir mi? Çevresinde kimler var. Kimlerle yalnız kalma durumu var? En yakınlarınız dahil....bence bu işin üzerine düşün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?