Kızımla sorunlu ilişkim

Yani duramadim yine yazicam , çalışabilecek yastayken bosanmadiniz da şimdi profiliniz de 52 yaşında oldugunuz yaşıyor. Kızınız çalışacak sizde evde mi oturacaktiniz. Bu yaştan sonra sizi ne yapsın. Ama keşke apar topar evlenmeseydi de çalışıp ayakları üzerinde dursaydi. Ama kim bilir belki de hep aile olma özlemi cekti

E madem kızınızla birlikte eve çıkma imkanınız vardı neden onu yapmadınız? Anne evine sığamıyorum diye yanınızda çocukla evleneceğinize kendi evinize çıksaydınız. Kişiler tekrar evlenebilir bunu anlıyorum destekliyorum da ama önceliğiniz çocuğunuz olmalıydı. Çocuğunuzu geçinemediği insanlarla aynı evde yaşamaya mecbur bırakmışsınız üstelik kızım için evlendim diyorsunuz. Bu saatten sonra aranız düzelir mi sanmam. Düzelse bile belli bir mesafe hep olur aranızda, sizin istediğiniz şekilde bir ilişki olmaz.

Merhaba hanımlar. Ben 1.eşimden ayrıldıktan sonra kızım 9 yaşındayken annemin evine sigamadigim için yeniden evlendim. Annem ve kardeşim kızıma aşırı düşkündü ve kendilerine çekmeye çalışıyorlardı. 2.eşime de benim bu evliligi kızım için yaptığımı kızımın yanımda olmasını istediğimi söylemiştim.
Malesef yeni eşimin çocukları da kızımla anlaşamadılar birbirimize alışamadık ve ben arayı düzeltmeye çalışırken ananesi kızımı yanına çağırdı. Ona benden gizli telefon almış. Ben de kızıma "senin yerin benim yanım" dedim. Kızım eşimle de geçiremediği için bizde az kalıyordu sürekli oraya gidiyordu. Özleyip aradigimda bile annem tarafından suçlanıyordum.
Kızım üniversiteyi bitirdikten sonra malesef işe girmeden evlenmeyi seçti. Çünkü bize dönmek de anannesinde kalmak da istemiyordu. Yalvarsam da iş bulmaya ikna edemedim.
Kızımı kimseden yardım görmeden hem okuttugum hem evlendirdigim hâlde hem de istersen eşimden bile ayrılırım birlikte eve cikariz dediğim halde reddetti. Bana yuvanı dağıtma dedi. Şimdiki eşini bile son dakikada bana tanıttı. Yakın zamanda malesef kocasına dahi beni kötüleyerek benimle arasına mesafe koydu.
Düne kadar eşinin ve kaynanasinin kendine kötü davrandığını söyleyen "seni şimdi anlıyorum anne" diyen kızım birden beni onlara büyü yapmakla suçlayarak engelledi.
Çeyizlerini eşyalarını dahi biz aldığımız halde damadım da hakaret etti.
Sizce bu kadar kısa zamanda ne olmuş olabilir, aramız tekrar nasıl düzelebilir? Siz olsanız ne yapardınız?
Çok büyük yanlışlıklar var kızınızı çok kötü üzmüşsünüz ve artık iş işten geçmiş. Kisa sürede bir şey olmadı kızınızın içinde birikti her şey. Ayrıca çeyizleri dahi aldık derken? zaten bunları yapmak annelik görevi değil mi? kızınızın başına kakıyor musunuz seni böyle okuttum bunu yaptım bunu aldım diye

Tabi kızınız büyüdü, başını kurtaracak hale geldi, siz de kocaya doydunuz, çıkın tabi karşısına, ben ananım deyin. Ona 9 yaşında iken lazımdınız, bir gün onun da size lazım olacağı günler gelmez sanıyordunuz, çok uzaktı o zamanlar. Ama sayılı gün çabuk geçer, geldi çattı değil mi?

Çeyiz almakla olmuyormuş değil mi annelik..
Ben mi anormalim bilmiyorum.
Hiç bir şartta kizlarimi bırakamadım anaanne yada babaanneye.
Gurbetteyim bazen bakicisiz kaldım çocugumla işe gittim geldim.Anne.defalarca bu süreçte kızı bize ver biz bakarız falan dedi.Cokda iyi bakarlardi.Ama daha ufacık çocuk.
terkedildigini düşünür ne bileyim ya.bi çocuğun yeri annesinin yanı sonuçta..
kızınıza bu bağı hissedememiş işte.derin yaralar açmişsiniz onda.Nasil tamir edilir bilmiyorum ama zor gibi

Kiziniz sizden ne gorduyse,ogrendiyse oyle yapmis.Siz nasil calisip,ayri eve cikip onunla yasamaktansa kocanizi secmissiniz.Oda ayni seyi yapmis.Aranizdaki bosluk kapanmaz.
Cok uzuluyorum baska adam-kadin icin cocuklarini anneanne,babanneye atan insanlara.

Çocuğa (çocuğun yaşı 20 de olsa 10 da olsa fark etmez) istersen boşanırım denmez. Bu sizin vermeniz gereken bir karar, kızınızın değil. Nasıl boşan diyebilir ki? Sizin hayatınızın sorumluluğunu nasıl alsın? "Çocuğa kardeş yapalım mı dedik", "Çocuğa boşanalım mı dedik" falan diyenlero aşırı derecede ihmalkar ve kolaycı buluyorum. Kendilerinin cesaret edemedikleri kararları evlatlarına yıkıyorlar. Oysa bu tarz sorular çocukları psikolojik olarak çok yıpratıyor çünkü onlara kaldırabileceklerinden ağır yük veriyor. Ayrıca siz annenizin evine sığamayınca bir işe girip çalışmamışsınız, evlenmişsiniz. Kızınız üzey babanın ve anneannenin evine sığamayıp aynısını yapmış. Belli ki kendini geliştirme imkanı da bulamamış, şimdi size karşı duygularını farklı yollarla dışa vuruyor.
Geç de olsa kızınız ne yaparsa yapsın şart koşmadan annesi olarak yanında olup bu durumu biraz iyileştirebilirsiniz. O karşı çıksa bile duygusal destek sunun, yanında olmak için inat edin. Tabi bir de onu yetiştirirken yaptığınız bunca ihmal için (muhtemelen istismar da vardır üvey babayla geçinemediğine göre) bahane bulmadan özür dilemelisiniz. Başka yol göremedim sizin için.

Merhaba hanımlar. Ben 1.eşimden ayrıldıktan sonra kızım 9 yaşındayken annemin evine sigamadigim için yeniden evlendim. Annem ve kardeşim kızıma aşırı düşkündü ve kendilerine çekmeye çalışıyorlardı. 2.eşime de benim bu evliligi kızım için yaptığımı kızımın yanımda olmasını istediğimi söylemiştim.
Malesef yeni eşimin çocukları da kızımla anlaşamadılar birbirimize alışamadık ve ben arayı düzeltmeye çalışırken ananesi kızımı yanına çağırdı. Ona benden gizli telefon almış. Ben de kızıma "senin yerin benim yanım" dedim. Kızım eşimle de geçiremediği için bizde az kalıyordu sürekli oraya gidiyordu. Özleyip aradigimda bile annem tarafından suçlanıyordum.
Kızım üniversiteyi bitirdikten sonra malesef işe girmeden evlenmeyi seçti. Çünkü bize dönmek de anannesinde kalmak da istemiyordu. Yalvarsam da iş bulmaya ikna edemedim.
Kızımı kimseden yardım görmeden hem okuttugum hem evlendirdigim hâlde hem de istersen eşimden bile ayrılırım birlikte eve cikariz dediğim halde reddetti. Bana yuvanı dağıtma dedi. Şimdiki eşini bile son dakikada bana tanıttı. Yakın zamanda malesef kocasına dahi beni kötüleyerek benimle arasına mesafe koydu.
Düne kadar eşinin ve kaynanasinin kendine kötü davrandığını söyleyen "seni şimdi anlıyorum anne" diyen kızım birden beni onlara büyü yapmakla suçlayarak engelledi.
Sizce bu kadar kısa zamanda ne olmuş olabilir, aramız tekrar nasıl düzelebilir? Siz olsanız ne yapardınız?
Offf yaa çok üzüldüm durumunuza..ama madem anneniz,kardeşleriniz kızınıza çok düşkünlerdi o zaman siz de onların yanına sığardınız,işe de girerdiniz belki ama tekrar evlenip adamın çocuklarıyla da yeni problemlerin içine girmişsiniz..Bu durumlarda 2.eş sizi çok sevecek ki kızınız da yanınızda huzurla büyüsün,ama o da size deger vermemiş anlaşılan..kizinizi çalışması için ikna edin,kaç yaşlarında bilmiyorum ama kpss gibi sınavlara girsin,yaş 35 i geçince iş bulmak da zorlaşıyor,sözünü dinleyecegi kimse yok mu?

ama madem anneniz,kardeşleriniz kızınıza çok düşkünlerdi o zaman siz de onların yanına sığardınız,
evet Y Yaralianne75 bunu ben de anlayamadım. Kızımın sevildiği/mutlu olduğu yerde ben bir şekilde kendimi tutmayı başarırdım, mutsuz olsam bile. Siz bir yuvam olsun, yaşım geçmeden evleneyim diye mi düşündünüz? Anneniz torununu hiç bırakmamış çünkü. Size psikolojik şiddet uygulayıp, kızınızı çok seviyor olabilir.
Bence artık kızınıza destek olun. Boşan gel birlikte yaşayalım falan demeyin. “Kızım ben seni çok seviyorum, hatalarım oldu elbet, özür dilerim senden. Ben senin hep yanındayım, arkandayım. Sen ne istersen, ne karar verirsen ben destekçinim. Sen ne istiyorsun bitanem?” Deyin.

evet Y Yaralianne75 bunu ben de anlayamadım. Kızımın sevildiği/mutlu olduğu yerde ben bir şekilde kendimi tutmayı başarırdım, mutsuz olsam bile. Siz bir yuvam olsun, yaşım geçmeden evleneyim diye mi düşündünüz? Anneniz torununu hiç bırakmamış çünkü. Size psikolojik şiddet uygulayıp, kızınızı çok seviyor olabilir.
Bence artık kızınıza destek olun. Boşan gel birlikte yaşayalım falan demeyin. “Kızım ben seni çok seviyorum, hatalarım oldu elbet, özür dilerim senden. Ben senin hep yanındayım, arkandayım. Sen ne istersen, ne karar verirsen ben destekçinim. Sen ne istiyorsun bitanem?” Deyin.
Evet çok güzel yazmışsınız. Kızı böylece , eğer evliliğinde olmayacak ,katlanamayacak birşey olursa arkasında annesi olduğunu bilir. Ama suçlar tarzda hani onlar hakkında konuşuyordun , bana demeden evlendin falan diye suçlarsa tümden kopar araları.

“Annemin evine sığamadım evlendim. Kızım eşimle anlaşamadı anneannesine gitti. “ bu cümlelerin arasındaki tutarsızlık beni benden aldı. Kızım için evlendim falan. Siz kızınıza anne olmak istememişsiniz muhtemelen anneniz size boşandığınız için kinaye yapıyordu sırf bunlrı duymamak için evlenmişsiniz. Zaten çocuk anneannesi ile büyümüş siz de onun yanında olabilirdiniz.

Annemin evine sigamadigim için ikinci evlilik yaptım diyorsunuz da, kızınız da o eve sigamamis sürekli yine anneanne de kalmış.
Tek başıma büyüttüm okuttum diyorsunuz, keskee o zaman yalnız başınıza ayrı eve cikabilseymissiniz.
Ama artık geçmiş olsun.
Ne olmuş ne bitmiş siz daha iyi bilirsiniz, buradan kimse fikir yürütemez ama belli ki aranızda sağlam bir ilişki hiç olmamış..

Siz kendiniz ve kiziniz icin siginacak bir liman aramissiniz, ama ikinci esiniz maalesef bunu yapamamis. Ilk evliliginizde neler oldu, ailenizle neden anlasamadiniz (bazen yardim edilir, ama sözlerle kan kusturulur mesela) bilmiyorum, ama cocugunuzla ikinci esiniz anlasamadigini gördügünüzde ayrilmaniz gerekirdi. Bunun kararini da cocugunuza yüklememeliydiniz. Hangi cocuk o sorumlulugu kabul etmek ister? Hic onun gözüyle olaya baktiniz mi?
Bence kiziniz da kendine bir liman aramis ve kendi ailesini kurmaya karar vermis. Cünkü kesin aile özlemi vardi. Sizinde yasadiklariniz vardir elbette ve yargilamak da istemiyorum, ama kizinizin da yasadiklari cok. Ve bir yerde patlak vermis.
Bunu cözmeniz icin iki tarafinda iletisim icin acik olmasi lazim. Siz onu dinleyeceksiniz ve hatalarinizi da kabul etmeniz gerekecek cünkü onun hatalari varsa bile o bir cocuktu daha. Belki profesyonel destek de lazim olur.
Kizinizin babasi hakkinda birsey gecmemis yazinizda. O hic hayatinda olmadi mi?

Nolur kusura bakmayın ama 9 yaşında bir çocuğun yani annesinin yanıdır .Ben anlayamıyorum nasil çocuklarınız önceliğiniz olmuyor? Eşinizle çok mu şarttı evlenmeniz o dönemler? Şiddet mi görüyordunuz ailenizden ? Bence kendi aileniz de sizin ikinci evliliginize karşıymış ki kizinizi yanlarına çekmişler.Şu saatten sonra geçmişi degistiremezsiniz.En çok ihtiyacı olduğunda aynı çatı altında değilmişsiniz.Hep hatırlayacak çünkü bunları....

Bence üstün körü anlatmışsın . Sana kızın iftira atmamış sonucta . Kötüledi demıssın , demekkı yaptığın yanlışları anlattı kocasına .
Laflarınıza bakılırsa herkes sızı bırbırıne bırılerine kotulemıs.
Ayrıca dokuz yaşında kız evladınız varken tekrar çocuklu bir adamla nıye evlendın?
Eşin dokuz yaşında ki çocukla neden ne konu da anlaşamadı ?
Dünyaları önüme sersınler evlatlarımın saçının teline değişmem , sen degısmıssın işte , çocuğunun geçmişten gelen yaraladı var sana karşı , bunu anlamak bu kadar zor degıl

Bir kez daha anne olmanın sorumluluğunu hissettim. Çok zor ve ömür boyu devam eden bir yolculuk bu. Aslında ortada 9 sene süren bir emek var ama sonrasında yapılan hatalar her şeyi alt üst etmiş. Tamiri var mıdır bilemem ama kızınız da bu olayların büyük travmalar oluşturduğu belli.

Icinde degilim olayin ama birde kiza sormak lazim.. neler yasadi görki neler hissetti uzuldum kiziniza. Annen kizini cok seviyormus madem sen calisirdin oda kizinin basinda dururdu. Kizi aldida seni sokagami atti insanlar evlenmek icin bahane ariyor. Olan yavrulara oluyor.

Back
X