Kızımla sorunlu ilişkim

Gencken kizim yavrum deyip annelik yapamamissiniz. Yapmaliydiniz. Anneniz hayatiniz sansiniz hepsi suclanabilir hepsi bir faktor ama esas suclu sizsiniz. Kiziniz yillarin intikamini aliyor bence donmez size. Kabullenin bunu

En dikkatimi çeken lafınz anneannesiyle teyzesinin çocuğunuza çok düşkün olmasından rahatsz olmanz bunun içinde eve sıgamayp yeniden mi evlendiniz? Bence bir anne önce evladı için yaşamalı çocuğunuzu biraz büyütüp gerekirse öyle evlenmelydinz illa evlenceksenis çocuğu keşke başta ananesine braksaydn bu gereksiz konularla elin adamıyla muhatap edip hiç sıkıntı yasatmasaydnz zaten çocuğa tam desteklerms yabancı bı adamla büyümesinden çok daha iyi olmalı anane ve teyze. Kusura bakmayın ama konunun anlattgnz kadar olduğuna ben inanmyrm şahsen birde kızınızdan dinlesek keşke.

Bence boş ver anne yuvaniz bozma demis ya orası kilit nokta olmus çünkü onu kendi yuvasına tercih etmissiniz gibi hissetmiş
Insallah duzelir ilişkiniz
Bir cocuk kolay buyumuyor

Merhaba hanımlar. Ben 1.eşimden ayrıldıktan sonra kızım 9 yaşındayken annemin evine sigamadigim için yeniden evlendim. Annem ve kardeşim kızıma aşırı düşkündü ve kendilerine çekmeye çalışıyorlardı. 2.eşime de benim bu evliligi kızım için yaptığımı kızımın yanımda olmasını istediğimi söylemiştim.
Malesef yeni eşimin çocukları da kızımla anlaşamadılar birbirimize alışamadık ve ben arayı düzeltmeye çalışırken ananesi kızımı yanına çağırdı. Ona benden gizli telefon almış. Ben de kızıma "senin yerin benim yanım" dedim. Kızım eşimle de geçiremediği için bizde az kalıyordu sürekli oraya gidiyordu. Özleyip aradigimda bile annem tarafından suçlanıyordum.
Kızım üniversiteyi bitirdikten sonra malesef işe girmeden evlenmeyi seçti. Çünkü bize dönmek de anannesinde kalmak da istemiyordu. Yalvarsam da iş bulmaya ikna edemedim.
Kızımı kimseden yardım görmeden hem okuttugum hem evlendirdigim hâlde hem de istersen eşimden bile ayrılırım birlikte eve cikariz dediğim halde reddetti. Bana yuvanı dağıtma dedi. Şimdiki eşini bile son dakikada bana tanıttı. Yakın zamanda malesef kocasına dahi beni kötüleyerek benimle arasına mesafe koydu.
Düne kadar eşinin ve kaynanasinin kendine kötü davrandığını söyleyen "seni şimdi anlıyorum anne" diyen kızım birden beni onlara büyü yapmakla suçlayarak engelledi.
Çeyizlerini eşyalarını dahi biz aldığımız halde damadım da hakaret etti.
Sizce bu kadar kısa zamanda ne olmuş olabilir, aramız tekrar nasıl düzelebilir? Siz olsanız ne yapardınız?
Kızınız 9 yaşında eşiniz ve çocuklarıyla anlasamadiginda boşanmayı düşünmeliydiniz kız yetişkin olduğunda değil. Şeyi de anlamadım kızımla aile evine sığamadığım için evlendim demişsiniz ama kızınız aile evinizde çok seviliyormuş, orada da çok kalmış sığamamaktan kastınız ne?

Merhaba hanımlar. Ben 1.eşimden ayrıldıktan sonra kızım 9 yaşındayken annemin evine sigamadigim için yeniden evlendim. Annem ve kardeşim kızıma aşırı düşkündü ve kendilerine çekmeye çalışıyorlardı. 2.eşime de benim bu evliligi kızım için yaptığımı kızımın yanımda olmasını istediğimi söylemiştim.
Malesef yeni eşimin çocukları da kızımla anlaşamadılar birbirimize alışamadık ve ben arayı düzeltmeye çalışırken ananesi kızımı yanına çağırdı. Ona benden gizli telefon almış. Ben de kızıma "senin yerin benim yanım" dedim. Kızım eşimle de geçiremediği için bizde az kalıyordu sürekli oraya gidiyordu. Özleyip aradigimda bile annem tarafından suçlanıyordum.
Kızım üniversiteyi bitirdikten sonra malesef işe girmeden evlenmeyi seçti. Çünkü bize dönmek de anannesinde kalmak da istemiyordu. Yalvarsam da iş bulmaya ikna edemedim.
Kızımı kimseden yardım görmeden hem okuttugum hem evlendirdigim hâlde hem de istersen eşimden bile ayrılırım birlikte eve cikariz dediğim halde reddetti. Bana yuvanı dağıtma dedi. Şimdiki eşini bile son dakikada bana tanıttı. Yakın zamanda malesef kocasına dahi beni kötüleyerek benimle arasına mesafe koydu.
Düne kadar eşinin ve kaynanasinin kendine kötü davrandığını söyleyen "seni şimdi anlıyorum anne" diyen kızım birden beni onlara büyü yapmakla suçlayarak engelledi.
Sizce bu kadar kısa zamanda ne olmuş olabilir, aramız tekrar nasıl düzelebilir? Siz olsanız ne yapardınız?
Ben 1.eşimden ayrıldıktan sonra kızım 9 yaşındayken annemin evine sigamadigim için yeniden evlendim.
Kizinla yeni bir eve gecseydin?
Illa bi adam mi olacak?
Sen adami secmissin kizini degil. Oda senin yaptigini yapiyor. Cok guzel orneksin🤮

Yani sırf annenizle anlasamiyorsunuz diye gidip evlenmissiniz. Eee kızınız da eşinizle anlasamamis. Dişinizi sikamadiniz mi biraz , en azından anneniz ve kardesiniz kızınızı çok seviyormuş. Onlar bakardı sizde çalışırdiniz. O zaman bosanayim demedikten sonra kız gelmiş 20 li yaşlara bosanayim demenizi bekler mi
Olurmu ayol. Boyleleri calismaz. Koca eline bakar. Baksana cocugu bile 2. Plana atti

Sizin boşanıp ayrılmanız eşinizin kızınızı istememesi zor durum.Devamli gorusemediyseniz aranızda mesafe oluşmuştur.Siz yinede kızınıza yakınlık kurun.Yuvasini yikmak istemiyordur.Size kötü davraniyordur. Gideceğim yer yok hesabı yapıyordur.

annemin evine sigamadigim için yeniden evlendim.
Kızım üniversiteyi bitirdikten sonra malesef işe girmeden evlenmeyi seçti. Çünkü bize dönmek de anannesinde kalmak da istemiyordu
O da sizin yaptığınızı yapmış, sizi örnek almış. Madem aileniz kızınıza düşkündü girip bir işe çalışabilirdiniz. Yeterli birikimi yapıp kızınızla kendi evinize çıkabilirdiniz. Ama siz koca derdine düştüğünüz için çocuk da bunu normal sanmış. Evlenecek koca bulma dışında da çözüm var yani. Hem de adamın çocukları varmış. Siz evlenme meraklısısınız diye niye çocuğu da peşinizden sürüklediniz? Çocuk sevildiği güven duyduğu bir ortamda yaşıyormuş, anneannesi teyzesi çok seviyormuş ilgileniyormuş. Ne diye ortamından koparıp elin herifiyle muhatap ettiniz? Kim bilir adamdan ve çocuklarından ne muamele gördü. Yazık etmişsiniz çocuğunuza. Mutlu musunuz kocanızla?

Sizin boşanıp ayrılmanız eşinizin kızınızı istememesi zor durum.Devamli gorusemediyseniz aranızda mesafe oluşmuştur.Siz yinede kızınıza yakınlık kurun.Yuvasini yikmak istemiyordur.Size kötü davraniyordur. Gideceğim yer yok hesabı yapıyordur.
Eşi ne demek ne hadle kadının kızını istemeyebilir. Bir anne veya baba çocuğunu istemeyen yeni eşini engelleyemiyor veya ondan bosanmiyorsa onun ebeveynligine ******

İkinci eşinizin çocuklarına bakıp kendi çocuğunuza bakamadınız ve hala ne yapayım mı diyorsunuz? Kızınızı yeniden doğurup bakmanız ne kadar mümkünse arayı düzeltmeniz de o kadar mümkün.

para verip , çeyiz alınca anne olunsaydı ... diye başlayacağım maalesef.
evlenmeyin diyemem hayat kurmak , yuva kurmak istemişsiniz bunda bir şey yok ama unuttuğunuz küçük bir kız çocuğunuzun olduğuymuş. ortak paydada bulaşabileceğiniz bir adamla evlenseydiniz şimdi ahladındığınız kız çocuğu sizi başının üstünde gezdirirdi.
ha damadınıza b*k yemek düşer orası da ayrı mesele ..
siz , çocuğunuz 9 yaşındayken düşünecektiniz ben ne yapabilirim diye , kendinizi o kız çocuğunun yerine koyun.
anneniz bir adama sizi değişiyor...

size bol şans ..

Çocugum herkesten önce gelir benim için.
Ailemden bile.
Kızınızla artık aranızdaki bağ tamir olur mu bilmem ama çok zor.
Şimdi aradan yıllar geçmiş ve siz şimdi evliliğimi bitireyim kızımla yaşayayım derdine düşmüşsünüz ama geç kalmışsınız.

Benimde ebeveynlerim çok küçükken ayrılmış,beni anneannemle dedem büyüttü. Annemle de yaşadım ama annem kendi hayat tarzını,seçimlerini hep benden üstte tuttu,varlığım onun bana tutunabilmesine yetmedi hep böyle hissettim. Babamla da annemle de evlat-ebeveyn ilişkilerimi kuramadım.Annem yaşını başını aldıktan sonra çabaladı kendince ama nafile benim içim soğumuş. Bizim gibi kız çocukları kendi kendini büyütmek zorunda kalıyor bu hayatın içinde siz de böyle yaş kemale erince evladım da evladım oluyor mu öyle? Yetiyor mu? Yetmesin dilerim.
Çocuk aklımızla anlamadığımızı,hissetmediğimizi sandığınız herşey yüzünden hayatımız farklı akıyor. Evliyim,eşimi seçerken en büyük kıstasım bu adam iyi baba olur ben bir gün ölsem gitsem bilirim yerime anne de olurdu.
Şimdi anne olamıyorum isteğim yok korkumdan, bir bebek görsem sevemiyorum anaçlığım yok görmediğimden. Annemi dilim affetse gönlüm affetmez bilirim. Kızınızın da dili affetse içi hiçbir zaman sizi almayacak bunu bilin derim.

çocuklar söylediklerinize değil davranışlarınıza bakarlar.
eşimden boşanırım istersen ne demek ? ilerde boşandığınız için "ben senin için yuvamı bozdum" diyeceksiniz demek. kızınız akıllı biriymiş de böyle bir sorumluluğu almamış.
Siz baktınız çocuğunuz huzursuz, öz annesinin yanında bile kalamıyor o dakika bulacaktınız çözümü.
şu an geçmiş ola...

siz annenizin evine sığamamışsınız ama kızınızı sığınmak zorunda bırakmışsınız.
şimdi tek yapabileceğiniz kendisinden ona yaşattıklarınız için özür dilemek ve sizi hayatına aldığı ölçüde yanında olmak.

Düzelmez
Siz kocayı tercih etmişsiniz ne olursa olsun çocuk böyle anlıyor
E o da kocayı tercih etmiş
Geçmiş olsun
aynen

kusura bakmayın da konu sahibi kolay yolu seçmişsiniz

çeyizini de biz aldık diyorsunuz tabii alacaksınız.. neden lütuf geliyor bu size maalesef annelik yapmadığınızdan

size çok geliyor :(

neden bir daha boşanmadınız.. elalem ne der dimi?

birde kızınızı dinlemek isterdim

inşallah şimdi çok mutludur

Anneniz kötü biri olsaydı -yaşanılamayacak kadar- sizin evladınıza sizden iyi annelik yapmazdı diyor ve çekiliyorum.
Yazık kız sizin yüzünüzden bir orada bir burada büyümüş inşallah iyi biriyle evlenmiştir. :(

Back
X