Kizimla uyuyoruz !!!!

Benimde 3 yaşında oğlum benimle uyuyor biraz daha büyüyüp yatacagim diyor oda da kv yaşadık bir dönem oda bi yüzden alıştı başka oda yoktu bana alıştı hamilelere tavsiyem bebeklerini odalarında uyuyup orda emzirsinler emzirme koltuğu koyun yoksa anne sıcaklığına alisiyorlar hiç yatmiyorlar beşiği 40 çıktıktan sonra ayrilin

Şimdi napmalı bilmem ama 2-3 yıl sonra o sizi istemeyecek zaten. Odasına çekilip kendi halinde takılacak..

Çok uzun süreli bir alışkanlıktan sözediyorsunuz.Ufak oyunlarla çözmeniz zor görünüyor.Bir uzman yardımı alsanız daha iyi olur.
Keşke okula başlarken odasında biraz değişiklik yapıp tamam artık büyüdün deseydiniz.

3.5 yasindaki kizimi 2 aylikken kendi odasinda yatırmaya basladim, 3 yasina kadar sorun yoktu, ama son 7 aydir tek basina uyuyamiyor, ben onun yatagina yatiyorum uykuya dalana kadar, sonra kalkiyorum, gece de kalkip yanimiza geliyor yattigi gibi daldigi icin kucaklayip yatagina goturuyoruz. Yani bizim yatakta yatmasi konusunda hic taviz vermiyoruz ama yalniz yatmak istememesi, bensiz uyumamasi ve simdiden korkularinin olmasi beni dusunduruyor.
Demek istedigim dogustan kendi yatagina odasina alistirsaniz da bazi cocuklar belli donemlerde ille ebeveynleriyle uyumak isteyebiliyorlar. Bence mutlaka uzman destegi almalisiniz ve kesinlikle sizin yataginizda yatmasina izin vermemelisiniz.

Valla ben 21 yaşındayım yurtta 4 kişi kalmaya alıştığımdan yazın tek başıma evde bi garip geldi:) Yurtta da tek kaldığımda balkondan biri girerse diye düşünürüm hep:) Kızınızında korkuları olabilir, ilk önce konuşun gerekirse 1 hafta onun yatağında beraber yatın yavaş yavaş ayırın,kolay gelsin :)

Bn kendimden örnek vereyim.Küçükken annem ve babamı hiç rahat bırakmazdım,anneme çok düşkün olduğum için hep onunla uyumak isterdim.Sonra 15-16 yaşlarındayken bile babamın eve gelmediği zamanlar anneme sarılarak uyurdum.Ardından annem ve babam boşandı ve ben 17 yaşımdan 23 yaşıma kadar hep annemle uyudum.Bizim durumumuz biraz farklıydı yani psikolojik olarak bende,annem de birbirimize saplantı derecesinde bağlıydık.Hayatta tek başına kalmış ve yaşam mücadelesi veren 2 candık sadece ama şimdi düşününce asla ama asla annemle uyumamam gerektiğini anlıyorum.Bu psikolojikmen anneye aşırı bağlanmaya ve ona karşı saplantılı bir sevgiye dönüşüyor.Şimdi 27 yaşında evli bir bayanım ama hala bazı geceler ya anneme birşey olursa diye hüngür hüngür ağlıyorum
off çok uzattım ama ne yapın ne edin ayrı uyuyun derim ben

Bir arkadaşın dediği gibi bir müddet sonra kendi gitmek isteyecektir.önerilere ilave olarak odası olan diğer arkadaşları ile görüştürün.ben erkenden odasını ayırmaya karşıyımda sizinki baya geç olmuş.anne sıcaklığına özellikle 2 yaşa kadar çok ihtiyaçları var.​

8 yaş çok fazla baya geç kalmışsınız. Önce neden korktuğunu öğrenin. Oğlum 4 yaşında bigün anne hayalet gelirse ben uyurken dedi. Sanırım çizgi filmden gördü. Bende odaları tek tek gezdirdim burası bizim evimiz bizden başka kimse giremez.

Tv de izledikleri ne çok dikkat edin. Ama 8 yaş çok geç dediğim gibi zor olacaktır. Korkudan ziyade alışkanlık bence

Kural koymak zorundasınız kesin net tavrınızla ona pes ettirmelisiniz bu ailede anne kim baba kim çocuk kim belli olmalı siz kararsızlıklarınızla çocuk gibi davranırsanız o sizi pqrmağında oynatmaya devam eder sancılı bi süreç olucaktır ama olmak zorunda o yaşda bi çocuk için bu çook büyük bi problem Sancılı bi süreç olucak ama kararlı olsun onu yatağına yatırın uyuyana kadar başında bekleyin her akşam biraz daha uzaklaşın uyanıp yanınıza gelmesine kesinlikle hayır diyin ve onu kendi yatağına tekrar yatırın siz kararlı olursanız ve kesin kurallarınız olursa biraz zorlansanız bile bu sorunu çözersiniz

Malesef bu surec zorlu bir surec olacak ama onu yatagina alistirmak zorundasiniz.
Yasi kucuk olsa amenna ama koca kiz olmus.
Sizde ilk zamanlar onun odasinda yatin, boyle boyle alistirmaya bakin.

Ayrıca başka bi önemli konu baba faktörü kız çocukları babasına çok düşkün olr ve annesini kıskanır bu bilinçaltı bi olaydır şimdiye kadar sizi ayrı tutmayı başarmış birşeyden korktuğunu sanmıyorum sadece kıskanıyor olabilir siz annesiniz o babası ve siz karı kocasınız bunu ona net birşekilde gösterin öncelikle kızınızın yanında eşinizi sevdiğinizi sağlam şekilde belli edin öpün sarılın ve onun tepkisini görün sizi kıskanıcakmı bu şekilde sorunu daha net anlarsınız

Malesef bu surec zorlu bir surec olacak ama onu yatagina alistirmak zorundasiniz.
Yasi kucuk olsa amenna ama koca kiz olmus.
Sizde ilk zamanlar onun odasinda yatin, boyle boyle alistirmaya bakin.
Kesinlikle onun odasında yatmamalı herkesin bi odası var ve o bunu bilmeli bu ayrımı yapmalı

İmkanlarınız dahilinde kızınıza bir oda yapın, tabii ki eşyaları o seçsin, duvara boya, kağıt veya stickerlar uygularsanız büyük olasılıkla yatar. Gece lambası yandığında gölge olacak şeyleri de kaldırın.

ben de cok korkuyordum malesef. sebeplerim vardi.
korkmasina sebep olan seyler mi izliyor duyuyor? bunlara engel olmalisiniz.
korkan cocugunuzu yalniz birakmaniz daha kotu etki eder. lakin korkmamasi icin yardimci olabilirsiniz.

Kesinlikle onun odasında yatmamalı herkesin bi odası var ve o bunu bilmeli bu ayrımı yapmalı
Haklisiniz ancak konu sahibesinin kizi yasca buyuk bir cocuk.
Erken yasta sizin soylediginizi yapmak cok mantikli ve kucuk cocuk bu sekilde rahatlikla alisiyor odasina.
Ancak konu sahibesinin kizi koktugunu soyluyor bir kac gun alismasi icin onu cesaretlendirebilir.
Diger turlu bir anda bu yastaki bir cocugu kestirip atmak, onun psikolojisini de etkiler.

O yaştaki çocuklar cinle periyle birbirlerini korkutmaya bayılıyorlar. Yok öyle birşey deyin konuyu kapatın bence. O yaştaki çocuğa bir de bunun detaylarını anlatmak daha olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Çocuğun sağdan soldan duyduğu cin, hayalet, peri gibi paranormal hikayelere inanıp korkması normal çünkü çocuk o.

8 yaş tek başına odasında ve yatağında yatabileceği bir yaş, bir şekilde onu buna alıştırmalısınız. Tabi uzmandan yardım alabilirseniz daha iyi olur onlar bizden daha iyi bilirler.

nasil alistirirsaniz öyle gider malesef sizin kiyamiyorum demeniz cocugunuzun hayatini etkiler bu konuda kuralci olmalisiniz. gerekirse bir gecede on defa onu yatagina geri göturun birakin ve geri dönun surekli tekrarlayin ve buna alismak belki 21 gun belki daha az surebilir. bunu ben kendi oglumda denedim eskisi kadar surekli gelmiyor. hep bi ses duydugunu korktugunu söylerdi ama artik alisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…