Kizimla uyuyoruz !!!!

taviz tavizi doğurmuş, alışkanlık olmuş. küçük bir yardımla düzelebilirsiniz diye düşünüyorum. Ama öncelikle siz çocuğunuzla yatmaktan vazgeçmelisiniz kıyamıyorum diye bir şey yok. çocukta özgüven problemi yaratıyorsunuz farkında olmadan. bu arada en geç 12 aydan itibaren bebeğin odasının ayrılması gerekir.

Bazen otorite ve nekadar acıtsada kötü anne olmak gerekiyo şimdi çok basit olan uyku sorunu ilerde daha büyük sorunların başlangıcı olabilir odasına heveslendirin ve mutlaka tavrınızı koruyun ay yoksa tek çocuk kalıcak kardeşi olmucak :) şaka bi yana ama baskın çıkmanız lazın.

öncelikle kendi nevresim yorgan ve yastıklarınızı olduğu gibi yatağına taşıyarak işe başlayabilirsiniz ilk günlerde yardımcı olmak adına. gerisi sadece kararlı olmak. en geç 21 gün içinde yeni duruma alışacaktır. benim düzelen hastalarım olmuştu, başarılar :)

Aile uzak tutsa da okuldan arkadaslarindan duyuyorlar maalesef.

Ben de ileride çocuğum olduğunda yeni doğmuş olsa da beşiğini kendi odasında tutmayı düşünüyorum.

Valla yapılacak en doğru şey 40. Günden sonra ufak ışığı olan bi masa lambası alıp odasını ayırmak
Kızım 14 aylık uykusunun geldiğini odasına gitmesiyle anlıyorum

Çocuklara uyku eğitimi verilmemesinin nedeninin tamamen ailelerin bencilliği olduğunu düşünüyorum.
Gece emzirmek zor oluyor diye çocuğu ayrı beşiğe koymayıp direk yanında yatıranlar bile var.
Konu sahibi üstte yazdıklarım sizin için değildi. Ben de arkadaşlara katılıyorum kızınızın korkuları için uzman yardımı alması gerekiyor.

Bizde bu sorunu birkac aydir yasiyoruz
Persembe pedagog randevumuz var
Kizim 10 yasinda
Oncesinde odasinda yatan bir cocuktu
En kotu salonda uykuya dalar goturur yatagina yatirirdim sabaha kadar korkmadan uyurdu
8 yildir sizinle yatmasi olayi kroniklestirmis
Cok uzun bir sure aliskanliga donusmus olabilir
Ben basta yanima aldim
Ama cok uzatmadim
5 kere de kalksa usenmedim yatagina goturdum
Hatta kapisinda bekledim dalana kadar
Yarim saat sonra tekrar geliyo yine kalkiyoruz
Cok tahamulsuzlesince baba gorevi devraliyor

Biz onunla uzun bi konusma yaptik
Korkusu sleanderman ( dogru yazmamis olabilirim) diye birseyden bahsetmis arkadaslari
Ormanda yasayan ( evimiz ormana yakin) gece cocuklari kaciran ormana goturen olduren bir karakter
Eve gelince de pc den bakmis nasil birsey diye ve cok korkmus
Pedagog fikri hic hosuna gitmedi
Belki uyku hormanlarinda bir sorun vardir o yuzden sık uyaniyorsundur bi gidelim bak cok rahatlayacaksin dedim
İkna oldu
Korku caresizlik cok kotu birsey
Kizim bize bunlari gozyaslari icinde anlatti
Yastiginin altinda kucuk kurani kerim koydum ona guvendi 5 kere kalkmalarimiz 2 ye dustu
Oyle mutlu ki
Anne rahatladim biraz dedi

Bir de korktugu karaktrin dev resmini cikarip onu yirtip parcalayip uzak biryere atmayi dusundum gulerek eglenerek yapip belki korkusunu yenmeye yardimci olur ama pedagog ne diycek onun fikrini alicam yanlis birsey yapmamak adina

Benim çocuklarda kocaman oldular ama hala gece uyandılarmı hemen odaya gelirler..Babaları kızıyor ama bende çocukken çok tırsak biri olduğum için kıyamırıyorum ses çıkarmıyorum..Sanırım aslında en doğrusu onuda alıp yatağına götürmek ve o tekrar uykuya dalana kadar odasında beklemek.

uyku eğitimi vermek için çok geç kalmışsınız. hata kızınızda değil sizde, neyse zararın neresinden dönseniz kardır. kendi odasında uyumaya alıştırın ne kadar uzun sürse de asla kendi odanıza almayın

odasında oyunlar oynatın yatmadan önce sonra hergün ona ışığı açık bıraktım kuzum kokrulacak bişi yok hem seslensen biz seni duyarız diyin genç bir kız olmaya az kaldı diyip onun çocuk gibi davranmaması gerektiğini söyleyin çevresinden örnekler verin ... çocukların ve anne-babanın uyudukları oda farklı olursa daha güzel olacagından bahsedin mutlaka sizi anlayacaktır çok yanlış olmuş...

8 senedir bu durumu düzeltmek aklınıza gelmedi mi? Bebekliğinden beri mi dinliyor şeytan cin muhabbetini nasıl bir bahane bu? Bu konuda maalesef bilinçsizce davranmışsınız.

evet, aynı şeyi biz de yaşamıştık
ya ölürsem, ya ölürseniz...
yazık onlara
kesinlikle sürekli konuşmak gerekiyor

8 yıl boyunca bu konuyu çözmek için hiç adım atmadıysanız eğer çok zor çözülebilir.
Bundan sonra da bir şeyler yapmazsanız ileriki hayatını etkiler. Yarın üniyi dışarıda okursa yurtta tek başına kalamaz, evlenir yine tek kalması gereken zamanlarda çok ciddi sorunlar yaşar. Bu yaşta yerleşiyor her şey.

derhal uzman yardımı alın bence

bir de diğer yorum yapan arkadaşlar da kalkıp odaya gelen çocuklar bana ilginç geldi

benim oğlum 5 yaşında 2 yaşından beri odası ayrı

her neyse gece uyansa bile kalkıp gelmez

dün gece anne üstümü ört diye bağırdı mesela üşümüş demek ki

su isterse de bağırıyor bazen

tuvalete kendi gidiyor; dönüp odasına yatıyor

oğlumun anaokulu öğretmeni kapıların çocukları korkuya sevk ettiğini söylemişti mesela bizim evde doğduğundan beri kapı kapanmaz; içeride ya da dışarıda kalma korkusu yok bu nedenle

rüyalarım çok renkli olduğu için bende korkardım... halen öyle devam ediyor.

sürekli kullandığı ilaç var mı çocuğunuzun. gece kabuslara sebep olan ilaçlar da olabilir.

Aslında tüm nazları anneye
Bizde kıyamıyoruz ama hata ediyoruz
Hele ki 8 sene çok uzun bi süre
Benim kızım 9 aylık ama çok çektirdi bana, cinnet geçirecektim nerdeyse
Saat başı uyanıp emmek istiyordu
Uykusuz işe geliyordum
Çok makale okudum ettim , uçuk gibi geldi ama değil
Cidden biraz sabırla çözülüyor
Sende benzer durumları araştır istersen
Bizimki emme ve uyanma sıklığı olduğu için yazsamda bişey ifade etmez sizin için

oğlum 4 yaşına girmek üzere 8 aylıkken çalışmaya başladım emzirdiğim için çok özlediğim için geceleri sürekli emdiği için yanımda yatırdım 3 yaşına yatağını ayırmak için onu beşiğine koydum uyuyana kadar şarkı söyledim salladım gece yine kalkıp yanıma geliyordu bir gece yanıma geldiğinde uyandım ve ona kızıp yatağında yat yoksa sana kızarım hatta döverim dedim ağlayarak gözlerimin içine bakıp,
-Anne beni döv ama ama beşiğe gönderme dedi
o gece sabaha kadar uyanık kaldım koynumda yatırdım ağladım ertesi gün işten gelince
Annecim artık sen büyüdün tek yatman gerekiyor anneler babalar beraber yatar çocuklarda beşikte dedim geceleri kalkma kalkarsanda geri yat yanıma gelme gelirsen seni almayacağım tekrar yatıracağım beşiğine dedim tamam dedi
gece yine ağladı her kalktığına bana şarkı söyle beni salla diye uyarılarda bulundu hepsini yaptım kucakladım öptüm ama beşiğine koydum sanırım 2 hafta böyle devam etti sonra alıştı

8 yıl biraz fazla uzun bir süre. 3 aylıkken ayırdım ben odasını alışmasın diye emzirmek için yanına gidiyordum saat başı ama olsun kendi yatağında yatması daha sağlıklı, aramızda ezeriz ederiz diye çok korkarım ben küçücük bebek. bence de bir psikologdan yardım almanız gerekiyor okula giden büyük bir çocuk neticede.

Kendi küçüklüğüm geldi aklima :) bende yıllarca annemle babamın arasında uyudum. Korkuyorum sanırım. Bir de abim hep korkuturdu geceleri beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…