- Konu Sahibi ucan balon
-
Bazen otorite ve nekadar acıtsada kötü anne olmak gerekiyo şimdi çok basit olan uyku sorunu ilerde daha büyük sorunların başlangıcı olabilir odasına heveslendirin ve mutlaka tavrınızı koruyun ay yoksa tek çocuk kalıcak kardeşi olmucak :) şaka bi yana ama baskın çıkmanız lazın.Merhaba ben 9 yillik evliyim ve sekiz yasinda bi kizim var.dogdugundan beri bizimle uyuyor ve ben buna cozum bulamiyorum masal okuyoruz uyuyuncaya kadar yatiriyoruz bu defa uyanip korkuyorum sizinle uyumak istiyorum diyor.kiyamiyorum hep bizimle ne yapacagim bir defa bile uykum geldi deyip odasina yatmis degil bana mi duskun yoksa gercekten korkuyor mu lutfen yorum yapin
Aile uzak tutsa da okuldan arkadaslarindan duyuyorlar maalesef.bir de şunu hatırlatmak gerekiyor.
Doğru davranışları kazandırmak uzun sürüyor, çocuğun yaşı büyüdükçe daha uzun. Ben oğlum için araştırırken en az 6 haftada bir alışkanlığı edinebileceğini okumuştum bir yerde, ki oğlum küçük.
Yani sizin yolunuz uzun, bu tavsiyelerin tamamını 1-2 ay boyunca uygulamanız gerekiyor. Denedim dediğiniz yöntemlerin çözüm üretememesi belki bu sebeptendir, bir değerlendirin bence.
bir de 7 yaş üzeri çocukların artık kardeşleri ile bile odalarının ayrılması gerektiğini okumuştum, çocuğunuzun yetişkinlerle yatması bu sebeple de uygun değil.
Ama korkuları kısmı için pedagog iyi olabilir. 8 yaş çocuğunun aslında cin falan bilmemesi gerekir, maalesef toplumumuzda buna hiç önem verilmiyor. Cin şeytan cennet cehennem gibi temaların belli yaş altındaki çocuklara anlatılmaması daha uygundur, muhafazakar pedagoglar bile bu görüşte. Çocuklarımızı nasıl koruruz bilmiyorum ama, mümkün olduğunca bu ortamlardan uzak tutmak gerekiyor.
Ben de ileride çocuğum olduğunda yeni doğmuş olsa da beşiğini kendi odasında tutmayı düşünüyorum.
aynen katılıyorum.. oğlum 8 yaşında bu ölüm korkusu olayını yeni atlattık.. 6 aylıktan beri odasında uyuyor uykusu gelince gidip yatağına yatardı..son 6 ayda oğlana birşeyler oldu sizinle uyuyım bilmem ne deştikçe deştikçe siz ölürseniz ben naparıma kadar geldi olay.. yaşlanmışız biz yaşlılar ölürmüş..
sürekli konuşup rahatlatmak gerekiyor..
Merhaba ben 9 yillik evliyim ve sekiz yasinda bi kizim var.dogdugundan beri bizimle uyuyor ve ben buna cozum bulamiyorum masal okuyoruz uyuyuncaya kadar yatiriyoruz bu defa uyanip korkuyorum sizinle uyumak istiyorum diyor.kiyamiyorum hep bizimle ne yapacagim bir defa bile uykum geldi deyip odasina yatmis degil bana mi duskun yoksa gercekten korkuyor mu lutfen yorum yapin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?