- 7 Mayıs 2015
- 2.417
- 5.894
- 358
- Konu Sahibi ucan balon
-
Dogdugunda almistik oda takimi var odan senin dunyan ozgur alann istedigini yap diyorum korkacak bisey olmafigini ve evimizde daha once kotu birsey olmafigini korkmamasi gerektigi soyluyorum bizimle karanlikta uyuyabiluyor yalnuzken isik bile olsa uyuyamiyorTamamda cocugu alistirmisiniz bu yasa kadar .... Bence biraz zor ayirirsiniz yataklari.
Güzel bir yatak alin belki kendisi heveslenir ... Kapilari acik aradaki isigi acik birakin alistirin ona ve kizinizi siz uyutun mesela 2 hafta boyunca.... Kendi yataginda uyumaya alistirin yavas yavas ...
Kiz belki gercekten korkuyordurbu zamana kadar hic yanliz uyumamis ... Bende o yaslarda camlardan korkardim ve babamin horlamasini duyardim odama kadar ve korkardim :)))) yani bendede cok ciddi hirsiz korkusu vardi o zamanlar ... Bende 12 yasima kadar uyudum annemin babamin yaninda
( yani benxe kizinizin korkularini önemseyin; kendimden biliyorum; cok korkuyordum ve agliyordum)
O geldikçe siz geri götürün.Hayir hirsiz da girmedi sanirim arjadaslariyla konustugu cin muhabbetleri oluyo sabahci 9 da yatti iki defa uyandi yatagina goturdum tekrar geldi
Dogrudur o kadar bilimsel acidan bilmiyorum,karanlikta uyumanin daha iyi oldugunu ise duymustum.Kizi zaten korkuyormus ya alismasi acisindan yazdim,cunku korkan cocugu birden zifiri karanlikta yatirirsa cocuk hepten ayrilmaz yanlarindan.arkadaşım, karışmak gibi olmasın ama
gece lambası çocuklarımız için yapabileceğimiz en kötü şeylerden biriymiş
kızımın doktoru anlatmıştı
vücudun uyku anında kesin ve net bir karanlığa ihtiyacı varmış
karanlıkta uyumayan vücutlarda kanser görülme olasılığı artıyormuş
kesinlikle gece lambası kullanmayacaksınız demişti doktor
Melatonin hormonu kansere karşı koruyucu mu
Melatonin beyinde yalnızca geceleri ve karanlıkta salgılanan bir hormon. Vücudun ayarı ile ilgili iş yapıyor. Yapılan çalışmalar melatoninin gerçekten kanseri önleyici etkileri ve hücresel hasarın onarımında çok önemli rolü olduğunu, ayrıca bağışıklık sistemini destekleyici etkileri de olduğunu gösteriyor. Melatonin hormonu çocuklar üzerinde de etkili.
ABD ve Avrupa'da lösemili ve kanserli çocuk sayılarının artmasından sonra yapılan araştırmalar sonucunda ailelerden çocuklarını kesinlikle karanlık ortamlarda yatırmaları isteniyor. Çünkü melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Ancak bu hormon ışığa duyarlı. Yapılan deneylerde uyuyan kişinin hormon salgısı izlenirken ışığın açıldığında hormonun azaldığı, karanlıkta yoğun olarak salgılandığı tespit edilmiştir.
Yapılan hayvan deneyleri de melatoninin kanser ile direkt ilişkisi olduğunu gösteriyor. Ayrıca körlerin daha az kansere yakalanması da bunun bir göstergesi olarak ortaya çıkıyor. Yanı sıra düzenli olarak gece çalışan hemşirelerde meme kanserinin arttığı tespit ediliyor. Melatonin meme tümörlerinin büyümesini de azaltıyor, kalp ve damar hastalıklarını yavaşlatıyor, üreme fonksiyonunu artırıyor. Depresyonlu kişilerde bu hormon düşük.
Dogdugunda almistik oda takimi var odan senin dunyan ozgur alann istedigini yap diyorum korkacak bisey olmafigini ve evimizde daha once kotu birsey olmafigini korkmamasi gerektigi soyluyorum bizimle karanlikta uyuyabiluyor yalnuzken isik bile olsa uyuyamiyor
Evet cok haklusiniz bunu biliyirum ve dogdugundan beri gece gunduz kavramini algilanasi icin gece lambasi bike kullanmadan karanlikta emzirdim ama simdi sartlar...arkadaşım, karışmak gibi olmasın ama
gece lambası çocuklarımız için yapabileceğimiz en kötü şeylerden biriymiş
kızımın doktoru anlatmıştı
vücudun uyku anında kesin ve net bir karanlığa ihtiyacı varmış
karanlıkta uyumayan vücutlarda kanser görülme olasılığı artıyormuş
kesinlikle gece lambası kullanmayacaksınız demişti doktor
Melatonin hormonu kansere karşı koruyucu mu
Melatonin beyinde yalnızca geceleri ve karanlıkta salgılanan bir hormon. Vücudun ayarı ile ilgili iş yapıyor. Yapılan çalışmalar melatoninin gerçekten kanseri önleyici etkileri ve hücresel hasarın onarımında çok önemli rolü olduğunu, ayrıca bağışıklık sistemini destekleyici etkileri de olduğunu gösteriyor. Melatonin hormonu çocuklar üzerinde de etkili.
ABD ve Avrupa'da lösemili ve kanserli çocuk sayılarının artmasından sonra yapılan araştırmalar sonucunda ailelerden çocuklarını kesinlikle karanlık ortamlarda yatırmaları isteniyor. Çünkü melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Ancak bu hormon ışığa duyarlı. Yapılan deneylerde uyuyan kişinin hormon salgısı izlenirken ışığın açıldığında hormonun azaldığı, karanlıkta yoğun olarak salgılandığı tespit edilmiştir.
Yapılan hayvan deneyleri de melatoninin kanser ile direkt ilişkisi olduğunu gösteriyor. Ayrıca körlerin daha az kansere yakalanması da bunun bir göstergesi olarak ortaya çıkıyor. Yanı sıra düzenli olarak gece çalışan hemşirelerde meme kanserinin arttığı tespit ediliyor. Melatonin meme tümörlerinin büyümesini de azaltıyor, kalp ve damar hastalıklarını yavaşlatıyor, üreme fonksiyonunu artırıyor. Depresyonlu kişilerde bu hormon düşük.
Dogdugunda almistik oda takimi var odan senin dunyan ozgur alann istedigini yap diyorum korkacak bisey olmafigini ve evimizde daha once kotu birsey olmafigini korkmamasi gerektigi soyluyorum bizimle karanlikta uyuyabiluyor yalnuzken isik bile olsa uyuyamiyor
Benim de gece lambasız uyuyamadığım dönemler oldu. Bazen hala olur.Evet cok haklusiniz bunu biliyirum ve dogdugundan beri gece gunduz kavramini algilanasi icin gece lambasi bike kullanmadan karanlikta emzirdim ama simdi sartlar...
hırsız diyorsunuz, cinler diyorsunuz, kızınız 8 yaşında!
bence siz yeni yatakmış, gece lambasıymış bunları geçin
öncelikle kızınız hırsızdan neden korkuyor, evinizde ne yapsanız korkmaz, gece hırsız girer diye mi korkuyor, hırsız nedir, hırsızın ona ne yapmasından korkuyor bunları bir-üç-beş konuşun kızınızla
sonra o "cin" muhabbeti yapan arkadaşlarıyla, gerekiyorsa onların ebeveynleriyle konuşun, bu yaşta cinler de nedir?
kızınıza da cinleri, onu korkutmadan, Allah'ın yarattığı varlıklar olarak (kötü olduklarını söylemeden) anlatın.
bence sizin kzınızla "ayrı yatması" konusunda değil
"korkuları" konusunda konuşmanız lazım
onu böyle ortamlardan uzaklaştırmanız lazım
benim buradan hissettiğim kızınızınki şımarıklık değil.
O geldikçe siz geri götürün.
Okul çağına gelmiş çocuk, arkadaşlarından duymuşsa size bahane üretiyor.
Bağırmadan, kaba olmadan ama kesin bir dille artık sizinle uyumaması gerektiğini söyleyin.
Benim basima geldi cocukken malesefHah iyi. İnanmazsınız ama çocuğuyla aynı odadayken yapan anne babalar var, ve okuduğum kadarıyla bu çocukların çoğu uyanmış ve dinlemek zorunda kalmış.
Babasindan com benden cekinur aslinda.sert diil kararli olmayi tercih ediyirum hep sorunlarimizi once onu dinleyerek halletmeye celisiyoruz simariklik yaptigi yerde elbette uyariyorum ama uyanir uyanmaz aglamaya basliyi psikoljik bisey olmasindan korkup izin veriyorum bu gece de oldugu gibiEğer ona karşı ço yumuşak her dediğini yapan bir anneyseniz korkuyorum bahanesi ile abartıyor olabilir. odasinin ışığını açık tutmayı deneyin. babası gerekirse konuşsun ondan çekiniyorsa.sevdigi bir şeyi ödül olarak sunun.mesela kendi başına yatarsan şunu alacağım yada seni şuraya götüreceğim gibisinden. Ve en önemlisi kararlı gözükün.nasilsa annem dayanamaz beni yanina alır diye düşündüğü anda zaten başaramazsiniz.
Öncelikle sinirli bir üslupla yazmışsınız, hem de hiç gerek yokken.arkadaşım nasıl bu kadar kesin "bahane üretiyor" yazabiliyorsun?
nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?
ya bahane değilse? ya çok ciddi korkuları varsa?
okul çağına da gelse yaş 8, o daha küçücük bir çocuk
çocuklar daha ölümün ne olduğunu 7 yaşında idrak etmeye başlıyorlar, o zaman ölüm korkusunu yaşıyorlar mesela
bunun gibi, çocuk öğrendikçe, her yaşın bir korkusu var
cin konusu öyle kolay birşey mi?
8 yaşında çocuk bunu pat diye sindirip bahane eder mi?
şimdi bize cinleri yazsalar burada, kaç kişi uyuyamaz değil mi?
Gerçekten kötü bir durum, başına gelen çok insan tanıyorum. Unutulucak bir anı da değil.Benim basima geldi cocukken malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?