Kizimla uyuyoruz !!!!

Eğer ona karşı ço yumuşak her dediğini yapan bir anneyseniz korkuyorum bahanesi ile abartıyor olabilir. odasinin ışığını açık tutmayı deneyin. babası gerekirse konuşsun ondan çekiniyorsa.sevdigi bir şeyi ödül olarak sunun.mesela kendi başına yatarsan şunu alacağım yada seni şuraya götüreceğim gibisinden. Ve en önemlisi kararlı gözükün.nasilsa annem dayanamaz beni yanina alır diye düşündüğü anda zaten başaramazsiniz.

Dogdugunda almistik oda takimi var odan senin dunyan ozgur alann istedigini yap diyorum korkacak bisey olmafigini ve evimizde daha once kotu birsey olmafigini korkmamasi gerektigi soyluyorum bizimle karanlikta uyuyabiluyor yalnuzken isik bile olsa uyuyamiyor

Hayir hirsiz da girmedi sanirim arjadaslariyla konustugu cin muhabbetleri oluyo sabahci 9 da yatti iki defa uyandi yatagina goturdum tekrar geldi
O geldikçe siz geri götürün.
Okul çağına gelmiş çocuk, arkadaşlarından duymuşsa size bahane üretiyor.
Bağırmadan, kaba olmadan ama kesin bir dille artık sizinle uyumaması gerektiğini söyleyin.

Dogrudur o kadar bilimsel acidan bilmiyorum,karanlikta uyumanin daha iyi oldugunu ise duymustum.Kizi zaten korkuyormus ya alismasi acisindan yazdim,cunku korkan cocugu birden zifiri karanlikta yatirirsa cocuk hepten ayrilmaz yanlarindan.

Bir cözüm bulmalisiniz ... Ben hirsizin annemi öldürecenden korkuyordum. Cok sacma gele bilir ama öyle bir korkum vardi ve gözüm hep camdaydi :/
Bence uzmandan yardim almaniz lazim ... :/

Evet cok haklusiniz bunu biliyirum ve dogdugundan beri gece gunduz kavramini algilanasi icin gece lambasi bike kullanmadan karanlikta emzirdim ama simdi sartlar...

hırsız diyorsunuz, cinler diyorsunuz, kızınız 8 yaşında!

bence siz yeni yatakmış, gece lambasıymış bunları geçin

öncelikle kızınız hırsızdan neden korkuyor, evinizde ne yapsanız korkmaz, gece hırsız girer diye mi korkuyor, hırsız nedir, hırsızın ona ne yapmasından korkuyor bunları bir-üç-beş konuşun kızınızla
sonra o "cin" muhabbeti yapan arkadaşlarıyla, gerekiyorsa onların ebeveynleriyle konuşun, bu yaşta cinler de nedir?
kızınıza da cinleri, onu korkutmadan, Allah'ın yarattığı varlıklar olarak (kötü olduklarını söylemeden) anlatın.

bence sizin kzınızla "ayrı yatması" konusunda değil
"korkuları" konusunda konuşmanız lazım
onu böyle ortamlardan uzaklaştırmanız lazım

benim buradan hissettiğim kızınızınki şımarıklık değil.

Uzman desteği alın mutlaka. Bu yaştaki çocuğun birşeylerden korktuğunu söylemesine önemli, yalnız uyumaması da v.s.

Birde onunla kendi odasında uyumayı denediniz mi ? O uyuyunca yanından ayrılırsınız.

Evet cok haklusiniz bunu biliyirum ve dogdugundan beri gece gunduz kavramini algilanasi icin gece lambasi bike kullanmadan karanlikta emzirdim ama simdi sartlar...
Benim de gece lambasız uyuyamadığım dönemler oldu. Bazen hala olur.
Ama ışıkta uyuyamam. Bebekler için loş ışıklı lambamsı oyuncaklar var. onla alıştırın.
Yani artık küçük bir çocuk değil, 8 yaşında 2. sınıf, çok geçmeden 9 yaşına girecek. Normal değil bu durum.

Katiliyorum... Simariklik degil.

Gercekten korkuyor olabilir
Kucukken ben de boyleydim
Bir cozum bulmadan gece yalniz bırakmayın sakin

O geldikçe siz geri götürün.
Okul çağına gelmiş çocuk, arkadaşlarından duymuşsa size bahane üretiyor.
Bağırmadan, kaba olmadan ama kesin bir dille artık sizinle uyumaması gerektiğini söyleyin.

arkadaşım nasıl bu kadar kesin "bahane üretiyor" yazabiliyorsun?
nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?
ya bahane değilse? ya çok ciddi korkuları varsa?
okul çağına da gelse yaş 8, o daha küçücük bir çocuk
çocuklar daha ölümün ne olduğunu 7 yaşında idrak etmeye başlıyorlar, o zaman ölüm korkusunu yaşıyorlar mesela
bunun gibi, çocuk öğrendikçe, her yaşın bir korkusu var
cin konusu öyle kolay birşey mi?
8 yaşında çocuk bunu pat diye sindirip bahane eder mi?
şimdi bize cinleri yazsalar burada, kaç kişi uyuyamaz değil mi?

Ne kadar sağlıksız bir şey. Doğduğundan beri bu yaşa kadar sizle yatırmanızın mantığı nedir?
Kocaman olana kadar alıştırmışsınız, şimdi çocuğunuzun kendi yatağında yatacak cesareti bile yok. Bu saatten sonra uzman yardımı alın bence, pedagoga götürün.

Yarın gündüz vakti sizin için psikoloji kitaplarımı karıştırayım, gelişim psikolojisi kısmında bunun gibi sorunlara yer veriyorsa çevirir aktarırım buraya.
İnşallah vardır da yardımcı olabilirim az da olsa.

Babasindan com benden cekinur aslinda.sert diil kararli olmayi tercih ediyirum hep sorunlarimizi once onu dinleyerek halletmeye celisiyoruz simariklik yaptigi yerde elbette uyariyorum ama uyanir uyanmaz aglamaya basliyi psikoljik bisey olmasindan korkup izin veriyorum bu gece de oldugu gibi

Ben kendimden bahsedeyim. Kücükkene annemle babamla yatmayi cok seviyordum. Yerine yat deyincede kprkuyorum gibi bahane uyduruyordum ama asil sebebi yalniz kalmayi sevmememdi.
Sonra bir büyük hoca sohbetinde cocuklar anne babayla beraber yatmamali. Cocugun biri anne babasiyla yatarken çarpılmış diye anlattilar. Coook zor olmasina ragmen carpilmayim, agzim yamulmasin diye zorla kendi yerimde yatmaya alışmıştım

Öncelikle sinirli bir üslupla yazmışsınız, hem de hiç gerek yokken.
Ben lafın gelişi bile olsa sizin arkadaşınız değilim, benimle senli benli konuşmayın lütfen mesafemizi koruyalım.
8 yaş küçücük değildir, ki olsa bile şu an sağlıklı bir durum değil ortadaki.
Her korktuğunda annesiyle babasıyla uyumaktansa o korkuların kendi hayal gücünde olduğunu ve onları alt edebileceğini öğrenmeli.
Ayrıca bunu bahane edecek çok fazla çocuk var, hem de her yaştan.
Ben gayet sakin yazabiliyorum gördüğünüz gibi, burası siyaset meydanı değil, tartışmanın lüzumu yok.
Size iyi geceler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…