Kizimla uyuyoruz !!!!

ucan balon

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2015
249
146
23
38
Merhaba ben 9 yillik evliyim ve sekiz yasinda bi kizim var.dogdugundan beri bizimle uyuyor ve ben buna cozum bulamiyorum masal okuyoruz uyuyuncaya kadar yatiriyoruz bu defa uyanip korkuyorum sizinle uyumak istiyorum diyor.kiyamiyorum hep bizimle ne yapacagim bir defa bile uykum geldi deyip odasina yatmis degil bana mi duskun yoksa gercekten korkuyor mu lutfen yorum yapin

Maalesef şımarıklığından yapıyor, kötü anlamda demiyorum yanlış anlamayın.
Bazen biraz sert bir anne olmak gerek, daha fazla bu duruma müsaade etmemelisiniz.
Herkesin odasının ayrı olduğunu bilmeli, buna alışmalı.
Yaşı ilerlemiş olduğu için direnecek, ağlayacak, tepki gösterecek ama siz çok rahat edeceksiniz.
Bir pedagogla görüşmenizde yarar görüyorum.
Çocuk psikolojisi, nasıl alışırsa öyle gider.

arkadaşım size de düşkün olsa, gerçekten korkuyor da olsa, 8 yaş, ebeveynlerle uyumak için çok büyük
hem biz buradan bilemeyiz ki gerçekten korkuyor mu korkmuyor mu
çok özür dilerim ama, sizin bir anne olarak, onun gerçekten korkup korkmadığını çoktan tespit edebilmiş olmanız lazımdı

çocukların dönem dönem farklı korkuları olur
ölüm, hırsız, deprem
farklı kabus dönemleri olur

kızınızla oturup açık açık, uzun uzun konuştunuz mu hiç seni korkutan nedir diye?

Kızım doğduğu günden beri odasında
Keşke daha erken alıştırsaydınız.
Odasını yeniden onun sevdiği şekilde döşeyin siz bi süre onun odasında yatın

Anne olarak kiyamayacaginizi bildigi icin israrci oluyo olabilir.Odalariniz uzak mi,gece lambasi bol isik verse,yada uyku arkadasi bir oyuncak falan muhakkak denemissinizdir bu yasina kadar ama aklima bunlsr geldi.

Hep konusuyorum hergun konusuyirum ama gercekten cok bunaldim bu durumdan
Harekete geçmeniz lazım. Uyuyana kadar bıkmadan onu yatağında tutmak gibi, ağlamalarına kulak tıkamak ve dikkatinizi vermemek gibi. Zor olabilir ama şu anki tutumu sağlıklı değil kızınızın.

Bence korkuyor bende tek odada yatamazdim kicukken hep kardesimle ama alistirin bence...

Kızım doğduğu günden beri odasında
Keşke daha erken alıştırsaydınız.
Odasını yeniden onun sevdiği şekilde döşeyin siz bi süre onun odasında yatın
Ben de ileride çocuğum olduğunda yeni doğmuş olsa da beşiğini kendi odasında tutmayı düşünüyorum.

Herseyi denedim odasi oyuncaklari gece lambasi acik herseye sahip cok sukur .elbette konustum hirsiz korkusu var ama simariklik mi gercek korku mu onu cozemiyirum

Herseyi denedim odasi oyuncaklari gece lambasi acik herseye sahip cok sukur .elbette konustum hirsiz korkusu var ama simariklik mi gercek korku mu onu cozemiyirum
Evinize daha önce hırsız mı girdi?
Korkuyordur ama korkusunu abartıyor da olabilir, dediğim gibi tek başınıza halledebilecekmişsiniz gibi görünmüyor, mutlaka pedagogdan yardım alınmalı.

Hırsız korkusu neden? Siz korkuyor musun diye sorunca bahane de üretmiş olabilir..
Uzman desteği alırsanız çok rahatlarsınız.
Vakti gelmişte geçmiş.

Tamamda cocugu alistirmisiniz bu yasa kadar .... Bence biraz zor ayirirsiniz yataklari.
Güzel bir yatak alin belki kendisi heveslenir ... Kapilari acik aradaki isigi acik birakin alistirin ona ve kizinizi siz uyutun mesela 2 hafta boyunca.... Kendi yataginda uyumaya alistirin yavas yavas ...
Kiz belki gercekten korkuyordur bu zamana kadar hic yanliz uyumamis ... Bende o yaslarda camlardan korkardim ve babamin horlamasini duyardim odama kadar ve korkardim :)))) yani bendede cok ciddi hirsiz korkusu vardi o zamanlar ... Bende 12 yasima kadar uyudum annemin babamin yaninda

( yani benxe kizinizin korkularini önemseyin; kendimden biliyorum; cok korkuyordum ve agliyordum)

Cinsel hayatimizda bi sikinti yok sikintimiz uyumasini bekliyoruz pek cok aile gibi .iliskiden sonra kilidi aciyorum gece korkup tekrar gelur die .
Hah iyi. İnanmazsınız ama çocuğuyla aynı odadayken yapan anne babalar var, ve okuduğum kadarıyla bu çocukların çoğu uyanmış ve dinlemek zorunda kalmış.

Evinize daha önce hırsız mı girdi?
Korkuyordur ama korkusunu abartıyor da olabilir, dediğim gibi tek başınıza halledebilecekmişsiniz gibi görünmüyor, mutlaka pedagogdan yardım alınmalı.
Hayir hirsiz da girmedi sanirim arjadaslariyla konustugu cin muhabbetleri oluyo sabahci 9 da yatti iki defa uyandi yatagina goturdum tekrar geldi

Anne olarak kiyamayacaginizi bildigi icin israrci oluyo olabilir.Odalariniz uzak mi,gece lambasi bol isik verse,yada uyku arkadasi bir oyuncak falan muhakkak denemissinizdir bu yasina kadar ama aklima bunlsr geldi.

arkadaşım, karışmak gibi olmasın ama
gece lambası çocuklarımız için yapabileceğimiz en kötü şeylerden biriymiş
kızımın doktoru anlatmıştı
vücudun uyku anında kesin ve net bir karanlığa ihtiyacı varmış
karanlıkta uyumayan vücutlarda kanser görülme olasılığı artıyormuş
kesinlikle gece lambası kullanmayacaksınız demişti doktor

Melatonin hormonu kansere karşı koruyucu mu
Melatonin beyinde yalnızca geceleri ve karanlıkta salgılanan bir hormon. Vücudun ayarı ile ilgili iş yapıyor. Yapılan çalışmalar melatoninin gerçekten kanseri önleyici etkileri ve hücresel hasarın onarımında çok önemli rolü olduğunu, ayrıca bağışıklık sistemini destekleyici etkileri de olduğunu gösteriyor. Melatonin hormonu çocuklar üzerinde de etkili.
ABD ve Avrupa'da lösemili ve kanserli çocuk sayılarının artmasından sonra yapılan araştırmalar sonucunda ailelerden çocuklarını kesinlikle karanlık ortamlarda yatırmaları isteniyor. Çünkü melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Ancak bu hormon ışığa duyarlı. Yapılan deneylerde uyuyan kişinin hormon salgısı izlenirken ışığın açıldığında hormonun azaldığı, karanlıkta yoğun olarak salgılandığı tespit edilmiştir.

Yapılan hayvan deneyleri de melatoninin kanser ile direkt ilişkisi olduğunu gösteriyor. Ayrıca körlerin daha az kansere yakalanması da bunun bir göstergesi olarak ortaya çıkıyor. Yanı sıra düzenli olarak gece çalışan hemşirelerde meme kanserinin arttığı tespit ediliyor. Melatonin meme tümörlerinin büyümesini de azaltıyor, kalp ve damar hastalıklarını yavaşlatıyor, üreme fonksiyonunu artırıyor. Depresyonlu kişilerde bu hormon düşük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…