• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızın ilk çocuk olma duygusu yaşayamayacak.

Hayırlı olsun gebeliğiniz..tabii ki ilk çocuğunuzu ihmal eder miyim acaba diye dusunursunuz...bunu sizin gibi her anne adayı hisseder.bu kaygı sizi her iki yavrunun için mukemmel olmaya iter.Tandem emzirme diye birşey var emzirmeye devam bile edebilirsiniz.anne babanın bırakacağı enn kiymetli miras kardeştir..
Bence arkadaşınız bencil bir ruh hastası.kusura bakmayın.kimse 2. 3.cocuk yapmasın mi onun mantığıyla
Teşekkür ederim. Ben bebeğime yeter miyim diye düşünürken bunu demesi çok daha üzücü oldu. Ki ben her zaman kızımın bir kardeşi olsun istedim evet belki erken ama olsun istiyorum zaten ve altından kalkacağını biliyorum anne olmak bazen bunu gerektirir. Zor olacak ama hayatımızda ne kolay ki dimi

Kızlar 12 aylık kızım var. 4+3 hafta hamileyim. Cumartesi öğrendim. Bunu öğrenen yakın bir arkadaşım. Hamilelik şüphem varken bana '' inşallah ikinci olurda benim ne yaşadığımı anlarsın '' dedi. Halbuki ona ben asla yorum yapamadım asla hemde çok şaşırdım böyle deyince. Bu akşam konuştuk hatta az önce. Bana '' aldırmadın mı bebeği?'' Dedi '' yok artık daha neler''dedim asla böyle bir şey yapamam sağlıklı olsun yeter yapamam dedim. Sonra bana dedi ki "kızın asla ilk çocuk olma duygusu yaşayamayacak." Bir an çok üzüldüm. Yanlış mı yaptık. Ben bebeklerime yetemeyecek miyim yani? İyi bir anne değil miyim şimdi ben? İki çocuk arasında az yaş olunca birinci bebeğe haksızlık mı oluyor yani?
İlk çocuk olma duygusu nasıl bi duyguymuş

Cocugunu aldirmadin mi diyen kadinla arkadaslik kurma hemde bahanesi de bir o kadar sacma!

Gercekten cok sacma bir şey söylemiş ilk cocuk olmaktan kasti simartilmak heralde şu acidan bakin çocuğunuz siz ev isleriyle ugrasirken sıkılmayacak parka gidip tek başına oynamak zorunda kalmayacak biraz buyuduklerinde neredeyse akran olan bir kardeşi olacak ve bu cok guzel bir şey

Benim cocuklarimin hepsi yaşıt hepsi benim ilk çocuğum hepsi ilk gozagrim iyiki de kardesleri var

Evet, tam bi ruh hastasi ve bariz bi sekilde kotu hissettirmeye calisiyor sizi.

Ilk cocuk psikolojisi iyi bir sey miymis hem? Ilk defa duyuyorum. Bir suru insan arayi acmayalim da beraber buyusunler, oynasinlar diye ugrasiyor.
Ben bebeğimin bu şekilde her ikisininde paylaşmayı öğreneceğini daha az kıskanacağını düşünüyorum mesela. Evet şaşırdım ama mutluyum. Sanırım ben bunu deyince arkadaşımın mutlu olması lazımda arkadaşsa eğer

4 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışan biri olarak konunuzu görüp de cevap yazmadan geçmek istemedim..çoğu insan bebek sahibi olmak için bizim çektiğimiz(tüp bebek tedavisi görenlerin) maddi manevi sıkıntıları yaşamadığı için bebek sahibi olmanın muciziseni tam olarak idrak edemiyorlar..böyle bir mucize sizi ikinci kez bulmuşken tadını çıkarın ve her iki evladınıza da hak ettikleri güzel geleceği sunabilmek için tüm imkanlarınızı seferber edin..tebrik ederim..lütfen olumsuz düşünceleri olan insanları da yakın çevrenizden uzaklaştırın..

ilk çocuğum benden tam bir buçuk yaş küçük erkek kardeşim var. iyi ki yasimiz bu kadar yakinmis diyordum. eziyeti anneme olmus biz sefasini sürüyoruz.

bi daha gorusmeyin onunla. öyle arkadas mi olur ruh hastasi kadin.
Ne gibi bir eziyet 🤣 arkadaşım konusunda haklısınız

Arkadaş dediğinize karşı sabrınızı tebrik eder, taşmamasının devamını dilerim. HoppaGörüşmeyi kesin faydası yokmuş zararı da olmasın..

Oyle yorum mu olur yahu insan moral vermeye calisir aldirmadin mi ne demek Allah vermis cani engelli bile olsa dogurup bakiyolar o da bizim imtihanimiz
Cocuk bakmak buyutmek zor ama cocuguna gore degisir zaten 1 senedir gormussunuzdur ama bi zaman gelicek ki varliklarina sukredeceksiniz
Allah hepsine saglik versin tabi bize de sabir
Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun. Zor olduğunu biliyorum daha da zor olacak biliyorum ama iyi ki Rabbim aratmadı. İyi ki bir bebeği var ve bir tane daha olacak sağlıklı hayırlı olsun yeter

Böyle sözler söyleyenden her şey beklenir valla yakın arkadaşınız sizin mutlu olduğu şeyden kendisi de mutlu olması lazımdı. Ama sizin kalbinizi kırmak mutsuz etmek onun mutluluğu olmuş belli ki. Böyle arkadaş olmaz anca düşman olur sizin kötülüğünüzü isteyenden. Hayatınızdan bir an önce çıkarmakta fayda var derim

Arkadasin ruh hastasi, "cocugu aldirmadinmi" gibi hadsizce yorumlari var. Ancak evet, cocuk 2 yasini gecip bezini cikarrmadan önce bebek sahibi olmak bana dogru gelmiyor. Cocugun en cok sana ihtiyac duydugu, aktif oldugu dönem sen yorgun olacaksin. Diger bebek ile ograsacaksin.

Bu seni kötü anne elbette yapmaz. Artik bir sekilde ikisinede yetiseceksin, ancak cok zorlanirsin dogrusu. Yine secim senin secimin. Ne bana, ne baskasina düsmez seni yargilamaya. Bence o arkadasini hayatindan cikar.

Arkadaş değil felaket tellalı mübarek...
Uzak durun böyle insanlardan, düşürmesin enerjinizi.
Ilk çocuk, ilk torunum. Gereksiz bir misyondan fazlası değil. "Aman sen ablasın dur, sen büyüksün örnek ol" lara maruz kalmayacak işte kızınız. Arkadas olsunlar birbirine ne güzel. Şimdiden telaşlanmayın, hamileliğiniz ilerleyene kadar bol bol kaliteli zaman geçirin kızınızla. Şimdiden hayırli olsun.

Ne gibi bir eziyet 🤣 arkadaşım konusunda haklısınız

yani biri tam dillenip ihtiyac karsilayamadan ikinci oluyo. iki bebege birden bakmak zor. ben de aralarinda cok yas farki olmasin istemistim. ama oğlumda zorlaninca ikinciye cesaret edemiyorum :D

siz kimseyi kafaniza takmayin. Allah sağlıkla kucağınıza almayi nasip etsin. zaten bi sene zorlanirsiniz zorlansaniz bile. ondan sonra surkeli birbirleriyle oynarlar siz de rahat edersiniz. uykusuzluga aliskinken olacak mesela ikinci. gece uykulari duzene girip yillar sonra tekrar uyanmak zor olur.

Ne kadar fesat bir insanmış o arkadaş!

Bence çok şanslı bir abla olacak, hem büyük anladı hem kardeşi hemde ikizi gibi oyun arkadaşı, İnan bundan daha güzeli olamazdı kızının , yaşadıkça göreceksin. Benim çocuklarımın araları 5 er yaş , bi dönem arkadaş oluyorlar sonra kopukluk oluyor, büyüyünce tekrar birleşiyor, ne güzel işte seninkilerde kopukluk olmayacak, hele birde kız olursa bebiş dadından yenmez:)

üff

arkadaşınız terapiye gitsin hala kardeşini kıskanan koca bir bebek. mümkünse ablamı da alsın yanına.

kimbilir kaç yaşında geçin artık bunu kardeş mi kalıyor bi yaştan sonra hepimiz bireyiz tutunuyoruz hayata herkes kendi evreninde çabalıyor.

Arkadasiniz sacmalamis ama yas farki bu kadar az olunca ilk cocuga gercekten haksizlik oluyor
Bebekligini yasayamadan abla olacak cocuk , keske bekleseydiniz en azindan 3 yasina girseydi ama is isten gecmis tabi , bari bebek dogunca buyukten ilginizi azaltmayin da kiskanmasin yavrucak

Back
X