- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Kendime sunum hazirladim ne demek yawMerhaba arkadaşlar ben 23 yaşında yediklerime hep dikkat etmişimdir, ideal kilomdayım ve sürekli yürüyüş düzenli olarak spor yapıyorum (biraz ilginç bir giriş oldu) annem ise 48 yaşında kendisini bildim bileli balık etli veya kiloluydu. Yediklerine hiç dikkat etmez spor yürüyüş vs asla yapmaz çok ev işi yapar. Özellikle de son zamanlarda sürekli kendisini benimle karşılaştırmaya, yediklerini anlatmaya ben bugün fazla kaçırdım deyince de; ben öyle yapmadım şöyle yedim sadece vs. sürekli kendini benimle kıyaslıyor, karşılaştırıyor. Çalıştığım için sadece Pazar günü beraber kahvaltı yapıyoruz ve ben Pazar günü sunumuma özen gösteriyorum. Dün kendime sunum hazırlarken sen hazırlayana kadar ben doydum neden bu kadar kendin için uğraşıyorsun ne gerek var dedi bunu söyleme sebebi de beraber kahvaltı yapmak değil çünkü ne kadar geciksemde o ağır davrandığı için beraber kahvaltı yapıyoruz ve sonunda sadece çayla eşlik ederek bitirmesi için bekleyen yine ben oluyorum. Yumurtamı kaysı kıvamı yapınca ayy nasıl yaptın ben kaç kere denedim öyle olmuyor diyerek göz diker gibi yiyinceye kadar bana baktı. Kendisine ikram ettiğimde de yok ben doydum dedi iğneleyerek. Ve bunun bir dahası birçok kez karşılaştırma, iğneleme, göz dikme. Bunları yazmak hoşuma gitmiyor ama bir annenin bu davranışlarına şaşırıyorum. Sizce sebebi neyden kaynaklanıyor nasıl bir yol izlemeliyim?
Geçen haftalarda kendisi içinde hazırlamıştım sonraki hafta bana yapma sevmiyorum öyle rahat yemeyi seviyorum demişti. Yürüyüş spor içinde söylemektenb dilimde tüy bitti zaten ama bir türlü ikna edemiyorum.Anneniz sanırım kilo verip daha fit görünmek istiyor ama doğru yolu bulamıyor. Kıskandığını düşünmek yerine yürüyüşe çıktığınız zaman kendisini de davet etseniz mesela? Ya da pazar günü aynı tabaktan annenize de hazırlayıp gel güzel bi kahvaltı yapalım senle deseniz?
Sürekli tekrarlayınca rahatsız edici olmaya başladı amaKadın sizinle içinden geldiği gibi konuşuyor, hani anneniz ya, hani normalde birbirine en yakın iki insan olmanız lazım ya ondan. Kıyaslama değil bu, muhabbet etme ayrıca. Bence siz biraz tuhafsınız.
Kendisine yaptığımda istemiyor ki ama, geri tepiyorİşte sebebi anneniz değil sizsiniz. Anneniz bana çok normal geldi. 35 yaşında evli barklı kadınım halen daha karışır bana. Anne bu, konuşmadan duramaz. Yüzüme siyah maske yapıyordum bekarken bana da yap diye hevesleniyordu güle oynaya bakım yapıyorduk. Hiç gözüme batmaz sempatik gelir hatta
Alt tarafı yumurta abartmasak mı? Kendisine ikram ettim hatta yemesi için fazlasıyla ısrar ettim ayrıca geri tepince de kendim yemeğe çalıştım olayı büyütmemek içinBu arada söylemeden geçemiycem. Annem aa o yumurtayı nasıl yaptın ben tutturamıyorum dese ya kendi yumurtamı zorla yedirtirim kendisine ya da yenisini hemen yapar önüne koyar "afiyet şifa bal olsun minik çilekli turtama" derim. Siz resmen erol taş gibi kadının gözüne baka baka yedim diyorsunuz.
Kahvaltıyı babam hazırladı dün bir tane yumurta haşlamış ben de bir tane daha haşladımKahvaltı hazırlanırken yada yumurta haşlanırken ayrı ayrı mı haşlanıyor kendinize özel sunum mu hazırlıyorsunuz?
Hazırlayın davet edin anneninizi. Beraber yürüyüş yapın. Belki sizden bir ilgi bekliyordur. Anneniz değil de siz sanki kıyaslıyorsunuz gibi geldi sonuçta ek gıdaya geçmiş değilsiniz ya enteresan ne yiyebilirsiniz?
Anne de garip bir tavır görmedim anlattığınız kısımda tek garip gelen birlikte hareket edilmemesi idi.
Sofraya ne koyuluyorsa hepsi aynı olur benim bildiğim kişi Sayısınca yumurta gibi
Ben yemedim, ben öyle yapmadım diyen annem amaAnneniz sizi doğurduğu için balık etli kalmış olabilir.
Ben kızıyla yediklerini karşılaştıran bir anne değil, annesiyle yediklerini karşılaştıran bir kız gördüm.
Bu tarz ana-kız ilişkileri bana çok tuhaf geliyor.
söz konusu anne olunca hatalı olan hep çocuklar oluyor genel algı böyle maalesef şaşırmıyorum o yüzden.anneler kızlarıyla konuşurken bile dikkat etmeli artık, lafını sözünü iyi seçmeli. yeni nesil kızları annesiyle bile yarışır olmuş. anneniz yahu anneniz, nasıl bir muhabbet beklentiniz var normal muhabbetler işte. annenizden bahsetme tarzınız bile hiç hoş değil.
örnekleri minimum sayıda tutup detaylara girmediğim için size öyle gelmiş olabilir. Konuyu uzun uzun yazmayı sevmiyorum insanları sıkmamak için kısa tuttum.Annenizin kendisini rakibiniz olarak mı gördüğünü düşünüyorsunuz? Bir annenin bunu düşünebilmesi için ciddi sorunları olması gerekiyor. Şu anlattığınız örneklerden de annenizin değil, sizin sorunlarınız olduğunu düşündüm açıkçası. Kadına kulp takmaya yer arıyor gibisiniz. Gözünü dikmiştir, belki o esnada başka bir şey düşünüyordur, yumurtayı nasıl öyle yapıyorsun sorusundan bile rahatsız olmuşsunuz ya... İlginç geldiniz bana. Ha anlatmadığınız başka şeyler varsa, o yüzden böyle düşünüyorsanız bilemeyiz tabi.
Aksine yakın olmak için çabalıyorum aslında geçenlerde onun içinde yapmıştım aynı sunumu sonraki hafta bana yapma ben sevmiyorum öyle demişti. yürüş, spor vs yaparkende çağarırım eşlik etmesini isterim bu kez de evin işi zaten beni çok yoruyor sen iş yapmıyorsun diyor sabah 07:30 evden ayırılıp akşam 18:30 dönen ben değilmişim gibi.Bana kalırsa annenizin yumurta yerken size iğneleyici şekilde doydum demesi,onunda sizi çok bencil bulduğunun isareti.kadin kendi kendine üzülüyor neden bukadar bencil ve birlik bwraberlik içinde değiliz diye.kendinize kahvaltı için neden ozeniyorsun diyorya,ozentini kiskandigindan değil,annenin gönlünü al ve ona deki birlikte yapalım anne kahvaltıyi de ve aynı özeni göster.ozamn böyle demicek emin ol.annene destek ol en yakını sensin bukadar uzak olma.
Vermediğiniz diğer örnekler de aynı nitelikteyse, sizinki uzamış ergenlik, başka bir şey değil. Birkaç seneye geçeceğini düşünüyorum. Yani umarım geçer, aksi halde ileride çok pişman olursunuz.örnekleri minimum sayıda tutup detaylara girmediğim için size öyle gelmiş olabilir. Konuyu uzun uzun yazmayı sevmiyorum insanları sıkmamak için kısa tuttum.
Öyle demeyin o kayısı kıvamında yumurtaları sunum yaparak paylaşıp binlerce takipçisi olan kadınlar var günümüzde malumHa birde yaptıklarınizi sanki uzaya ilk ayak basan Yuri Gagarin miş gibi övünerek yazmışsınız ya ona çok güldüm.Ne demek kayısı kıvamında yumurta yaptım? Sanki çok önemli bir şeyi basarmissiniz gibi
Her insan evladı yumurtayı bu kıvama getirebilir.
nasıl haşladığımı vs anlattım zaten konuyu uzatmamak için detayları kısa tuttumSizin hareketleriniz çok bencilce geldi bana, nolmuş yani sizle kendini kıyaslıyorsa belki güzel görünmeye kendini iyi hissetmeye ihtiyacı vardır, gözünü dikmiş yediğime bakıyor demek yerine anne sana da yumurtayı bu şekilde haşlayım, bak haşlarken şu kadar dakika tut demek bu kadar zor mu, insanın annesi evladına bu şekilde rahat davranınca art niyetli görülüyorsa vah size vahlar size...
porsiyon kontrolü için ben kendime tabak hazırlıyorum annem ile abim kalori hesabı yapmadıkları için porsiyon kontrolüne gerek duymuyorlarKahvaltı hazırlamak böyle bir şey mi?
Allaama şükür ne varsa ortaya koyup dalıyoruz birlikte.
o bir örnekti o bakışlar altında yemekte zorlandığımı ifade etmek istedim sadeceSaka mi bu kadin bi yumurtanin kivamini nasil yaptin diye sorunca size ozenmis mi oluyor bence acilen bi destek fln al annene fazla takiksin yok agir yok balik etli yok gozunu bana dikti burda boyle bi konu actigini bile duysa kim bilir ne kadar uzulur yazik..
ben de hep söylerim ama sorun şu ki benimki geri tepiyor annem halinden memnun ki istemiyor ama benden memnun değil sanırsamAnnenizde bi anormallik görmedim. Aksine ben de anneme diyet listeleri yollarım, hadi bi yürüyüşe cıkalım derim, giyim alışverişini bilikte yaparız benim zevkime güvenir ve hep der ki her annenin kızı olmalı. Cünkü onun en iyi arkadaşıyım o da benim. Hatta şöyle bir tezimiz var, kızı olan anneler(50 yaş üzeri) daha şık daha bakımlı cünkü kızlar hemen müdahale ediyor ama erkek anneleri daha cok salıyor oğullar pek takmadıgından(genelliyorum istisna vardır tabiki). Sanırım siz annenizle arkadas dost olamamışsınız
haklısınız tavsiyeniz için teşekkür ederinBir de bir şey daha söyleyeceğim, anneniz hayattayken böyle incir çekirdeğini doldurmayacak mevzulardan kıllanmak yerine, kıymetini bilin. Ölümsüz değiller çünkü, bir gün o gıcık kaptığınız şeyleri bile özler hale geliyorsunuz. Tecrübelerimden biliyorum. O yüzden vaktiniz varken, ergenvari tavırları bir kenara bırakıp, daha aklı başında davranmanızı tavsiye ederim.
benden güzel olduğu doğru ama kıskandığımdan değil kıyas sevmediğimden açıldı bu konuYahu anne be bu anne. Ne takintili ne degisik insansiniz. Benim annem bunlari dese kahkaha atar boynuna sarilirim kiz sen ye helal olsun sen her haliNle guzelsinn derim ki diyorumda. Millete bak yaa. Eminim annen senden guzeldir sen kiskaniyosunudr.
şişman olmasını sağlığı için istemiyorum zaten hanımefendi ama bu konuda ona herhangi birşey söylemedim sadece yürüyüş/spor yapmasını, sağlıklı beslenmesini öneriyorumUmarım anneniz birdahaki yumurta seansınızda kafanıza vurup kırar.
Umarım öldüğündede şişmandı zaten der geçersiniz. Kıymet bilin kıymet elin karısı değil anneniz bu kadın.
annem olduğu için kıyastan rahatsız oldum zatenAnormal olan sizsiniz.Bahsettiginiz kişi sizin annneniz ,herhnagi bir arkadasiniz değil.Bu duygulardan en kısa zamanda kurtulursunuz inşallah.
kahvaltı zaten işe gitmek için erkenden kalkan babam tarafından hazırlanmıştı ben hazırlanan gıdalarla porsiyon kontrolü için tabak sunumu yaptım sadece. Onun yaşında nasıl olacağımı kıyas gütmemek için düşünmedim ama annemde en azından sağlığı için yürüyüş, sağlıklı beslenme önerilerime uysa çok sevinirdim.Kendime sunum hazirladim ne demek yaw
Kendime kahvalti hazirladim demek dururken.
Cok incelmeyin bir gun kopabilirsiniz.
Annen cocuk dogurmus bir kadin bekar bir kizla bir olamaz
Sen onun yasinda nasil olacan bakalim
Gerçekten mi ?İnanın bilmiyordum.Allah'im ne günlere kaldık.Öyle demeyin o kayısı kıvamında yumurtaları sunum yaparak paylaşıp binlerce takipçisi olan kadınlar var günümüzde malumbu yüzden yumurtanın kayısı kivami müthiş değer kazanıyor öyle bir sunum ki anne kıskandırıyor düşünün yani
Ben yemedim, ben öyle yapmadım diyen annem ama
evin işi zaten beni çok yoruyor sen iş yapmıyorsun diyor sabah 07:30 evden ayırılıp akşam 18:30 dönen ben değilmişim gibi.
Dün kendime sunum hazırlarken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?