- 26 Şubat 2018
- 753
- 1.970
- 63
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Alt tarafı yumurta abartmasak mı? Kendisine ikram ettim hatta yemesi için fazlasıyla ısrar ettim ayrıca geri tepince de kendim yemeğe çalıştım olayı büyütmemek için
evet işte önemsiz çok çok sorun da orada zatenbasan Yuri Gagarin miş gibi övünerek yazmışsınız ya ona çok güldüm.Ne demek kayısı kıvamında yumurta yaptım? Sanki çok önemli bir şeyi basarmissiniz gibi
Her insan evladı yumurtayı bu kıvama getirebilir.
tüm pazar'ımı sunum yapıp gönül eğlendirerek yaptığığım kanısına nasıl vardınız bilmiyorum ama cumartesi günü eve gelince pazarki kahvaltı aceleye gelmesin diye temizliğin bir kısmını yorgun argın yaparım pazar günü de herkesten önce 19:00'da kalkıp genel bir temizlik, spor yapıp evdekilerin uyanmasını beklerim kahvaltıdan sonra da kalan temizliğe devam ederimNesi var biz de bu cümleyi kuruyoruz. Kadın nasıl yaptığını söylüyor işte.
07:30'da evden ayrılıp akşam 18:30'a dönüyorsunuz, bir Pazar gününüz boş ama onu da gönül eğleye eğleye sunuma ayırıyorsunuz. En azından iki dakika süpürge tutsanız elinize yapışır.
yaşından değil, annem olmasından ötürü rahatsız oldum kıyas meselesinden ve genel olarak kimseyle kıyaslanmamaya çalışıyorumGenç kız sahibi bir anne olmanın en güzel yanı, bir arkadaş gibi onunla konuşabilme, dertleşebilme değil mi?
Siz annem yaş olarak iki katım, ama benimle yarışıyor sanıyorsunuz. O ise sizi yetişkin bir birey gibi gördüğünden dertleşiyor, muhatap alıyor. Madem bilinçli bir gençsiniz, kadını da yönlendirseniz? Siz de hep 23 kalmayacaksınız, 30 lara gelince 20 likler de sizi yaşına başına bakmadan bizimle yarışıyor diye hissettirdikleri durumlar olacak
kafanızda nasıl bir evlat algısı yarattım bilmiyorum ama anneme de hazırlıyordum önceleri o sunum şeklinde sevmediği için istemiyorum yapma artık dediKendinize o güzel pazar sunumunu yaparken bir tabağı da annenize de yapsaniz, çayınızı demleyip karşılıklı sohbet eşliğinde ana - kız kahvalti yapsanız, annem beni kıskanıyor modundan çıksanız bence sorun kalmaz.
9 Ay sizi her sıkıntısıyla karnında taşıdı klasiğini de hatırlatmak isterim.
Şimdi 2.bebeğime hamileyim gecem gündüzüm birbirine karıştı, kahvaltı yapmaya takatim yok,saçlarımı boyamıyorum beyazlarım çıktı. Vs..
Cinsiyetini bilmiyorum. Dilerim Sağlıklı , hayırlı bir evlat olur.
anneme de hazırlamıştım zaten sonraki hafta yapma artık istemiyorum dedi bu kadar ön yargılı olmasanız keşke her şeyi belirtmeme gerek yok konu açmak için. Annene niye hazırlamıyorsun yerine hazırlamayı denediniz mi diye sorabilirdinizNeden sadece kendine hazırlıyosun?
Annen için de hazırlamak zor olmasa gerek?
Ayrıca annenin kilo vermesi için sende uğraşabilirsin..
Bence de sen anneni kendine kıyaslıyosun. Çok ayıp..
ben de gülüp geçtim hep ama kıyastan rahatsızlık duydumvalla ben size de cok takilmadim annenize de,
hepsi normal geldi bana,
tabi sizin bu olayi buyutup baska yere cekme cabanizi saymazsak.
siz evet daha ozenli olabilirsiniz kendinize karsi, suc mu bu degil,
anneniz oyle olmayabilir, oyle olmaya ozenebilir, bu durumu garip bulabilir, itici bulabilir,... suc mu degil,
gayet insani, gayet normal seyler.
Ki anneniz sizinle daha cok sohbet etme cabasinda gibi geldi bana.
annemle ben de cok farkliyizdir, hatta bir cok secimimi annem sacma bulur,
ama bunun icin oturup kavga etmiyoruz, iki yetiskin olarak gulup geciyoruz
annem misafir değil canı çekiyorsa yesin kendime yine yaparım böyle şeyleri lafı olmamalı aramızda hele ki söz konusu yumurtaysaŞimdi o an yaşanan sizin burda yazdığınız kadar uzayan bir an değildi, anneniz bir bakış atıp geçti belki. Ama yine de söz konusu kişi köprüden geçerken çarpıştığınız biri değil, anneniz. Ayrıca kadın belki bu dönem menapoza giriyor olabilir mi? Sonuçta hormonlarımız duygularımıza yön veren en büyük etkenlerden biri. Veya ruhsal durumunu etkileyen başka bir şey var mı sizin fark etmediğiniz. Ve bu durum annenizi içten içe bazı şeyleri bastırmaya çalışıp yediğini içtiğini sorun etmeye itmiş olabilir.
Annenizde bi anormallik görmedim. Aksine ben de anneme diyet listeleri yollarım, hadi bi yürüyüşe cıkalım derim, giyim alışverişini bilikte yaparız benim zevkime güvenir ve hep der ki her annenin kızı olmalı. Cünkü onun en iyi arkadaşıyım o da benim. Hatta şöyle bir tezimiz var, kızı olan anneler(50 yaş üzeri) daha şık daha bakımlı cünkü kızlar hemen müdahale ediyor ama erkek anneleri daha cok salıyor oğullar pek takmadıgından(genelliyorum istisna vardır tabiki). Sanırım siz annenizle arkadas dost olamamışsınız
tüm pazar'ımı sunum yapıp gönül eğlendirerek yaptığığım kanısına nasıl vardınız bilmiyorum ama cumartesi günü eve gelince pazarki kahvaltı aceleye gelmesin diye temizliğin bir kısmını yorgun argın yaparım pazar günü de herkesten önce 19:00'da kalkıp genel bir temizlik, spor yapıp evdekilerin uyanmasını beklerim kahvaltıdan sonra da kalan temizliğe devam ederim
annem misafir değil canı çekiyorsa yesin kendime yine yaparım böyle şeyleri lafı olmamalı aramızda hele ki söz konusu yumurtaysa
Yaa ikinci kez hamilelik istedim bi an, bu ihtimal için :) (şuan erkek evlat bekliyorum da)Annenizde bi anormallik görmedim. Aksine ben de anneme diyet listeleri yollarım, hadi bi yürüyüşe cıkalım derim, giyim alışverişini bilikte yaparız benim zevkime güvenir ve hep der ki her annenin kızı olmalı. Cünkü onun en iyi arkadaşıyım o da benim. Hatta şöyle bir tezimiz var, kızı olan anneler(50 yaş üzeri) daha şık daha bakımlı cünkü kızlar hemen müdahale ediyor ama erkek anneleri daha cok salıyor oğullar pek takmadıgından(genelliyorum istisna vardır tabiki). Sanırım siz annenizle arkadas dost olamamışsınız
Bazılarının yaptığı gibi kendimi masumlaştırmak için olayı abartıp, daha yumuşak bir anlatım tarzı takınsaydım sadece haklı olduğum tarafları yazıp diğerlerini atlasaydım ama iyi bir izlenim bırakabilirdim belki ama tarafsız bir gözle yorum yapılması için olduğu gibi yazdım. Söz konusu anne ve şikayet eden bir evlat olunca da herkesin yaklaşımı farklı oldu sanırım. Önemi yok tabiki, iyi de oldu bir yerde.Kusura bakmayın ama ben sizden şöyle bir elektrik aldım. Anneniz o yumurtayı yeseydi bu sefer de "çalışıyorum, adam akıllı kahvaltı yaptığım bir pazar günü var. Onda da annem tabağımdaki yumurtayı alıp yedi. Neymiş o kıvamda tutturamıyormuş" diye şikayet edebilirdiniz.
Dediğim gibi işin aslı çok farklı olsa bile anlatım tarzınız ve üslubunuz çok sert geldi bana. O sebeple böyle tepki gördünüz.
anneme de yapmıştım sonraki hafta istemiyorum yapma dediHaftada bir gün beraber kahvaltı yaparken neden ayrı ayrı hazırlıyorsunuz? Sunum dediğiniz şeyi keşke annenize de yapsanız da kadının gönlü olsa.
kahvaltı hazırdı porsiyon kontrolü için kendime ufak tabak yaptımBen garip bir durum gormedim
Kahvaltiyi kendinize ayri mi hazirliyorsunuz onu anlamadim. Kendinize hazirladiginiz sunum mu her neyse ondan annenize de hazirlasaniz daha guzel olur. O sofraya oturmadan hazirlamis olsaniz kadin yiyip de doymaz yani,bence sizde yavaslik var biraz. Sunum diye su pembik gelinler gibi davranmiyor oldugunuzu umarak yazdim bu arada
Kitap oku kitap vucut yapacana beyin yap annenide rahat birak anneler boyle dir bas tacidir ve cehalet sende hat safhadaMerhaba arkadaşlar ben 23 yaşında yediklerime hep dikkat etmişimdir, ideal kilomdayım ve sürekli yürüyüş düzenli olarak spor yapıyorum (biraz ilginç bir giriş oldu) annem ise 48 yaşında kendisini bildim bileli balık etli veya kiloluydu. Yediklerine hiç dikkat etmez spor yürüyüş vs asla yapmaz çok ev işi yapar. Özellikle de son zamanlarda sürekli kendisini benimle karşılaştırmaya, yediklerini anlatmaya ben bugün fazla kaçırdım deyince de; ben öyle yapmadım şöyle yedim sadece vs. sürekli kendini benimle kıyaslıyor, karşılaştırıyor. Çalıştığım için sadece Pazar günü beraber kahvaltı yapıyoruz ve ben Pazar günü sunumuma özen gösteriyorum. Dün kendime sunum hazırlarken sen hazırlayana kadar ben doydum neden bu kadar kendin için uğraşıyorsun ne gerek var dedi bunu söyleme sebebi de beraber kahvaltı yapmak değil çünkü ne kadar geciksemde o ağır davrandığı için beraber kahvaltı yapıyoruz ve sonunda sadece çayla eşlik ederek bitirmesi için bekleyen yine ben oluyorum. Yumurtamı kaysı kıvamı yapınca ayy nasıl yaptın ben kaç kere denedim öyle olmuyor diyerek göz diker gibi yiyinceye kadar bana baktı. Kendisine ikram ettiğimde de yok ben doydum dedi iğneleyerek. Ve bunun bir dahası birçok kez karşılaştırma, iğneleme, göz dikme. Bunları yazmak hoşuma gitmiyor ama bir annenin bu davranışlarına şaşırıyorum. Sizce sebebi neyden kaynaklanıyor nasıl bir yol izlemeliyim?
Bazılarının yaptığı gibi kendimi masumlaştırmak için olayı abartıp, daha yumuşak bir anlatım tarzı takınsaydım sadece haklı olduğum tarafları yazıp diğerlerini atlasaydım ama iyi bir izlenim bırakabilirdim belki ama tarafsız bir gözle yorum yapılması için olduğu gibi yazdım. Söz konusu anne ve şikayet eden bir evlat olunca da herkesin yaklaşımı farklı oldu sanırım. Önemi yok tabiki, iyi de oldu bir yerde.
Bu arada dert kıyaslamayı asla sevmem hatta nefret ederim. Ama yakın zamanda bi deprem oldu biliyorsunuz. Ailem deprem bölgesinde ve ben tam o an telefonda olduğumuz için annemin korkusunu çığlıklarını, babamın telaşını, annemi korumaya çalışmasını, kaçma çabalarını çok net duydum. O korkuyu hissedeceklerine, o çığlıkları atacaklarına ömrümden bir 10 yıl gitseydi keşke bile diyebiliyorum şu an. Ne güzel anneniz yanınızda, aslında yaptığı şey sizi kıskanma değil de sizinle daha yakın olma çabası. Kıymetini bilin. Annenizin, babanızın, altınızda sallanmadan sabit kalan toprağın, doğan güneşin kıymetini bilin.
İste o kahvaltiyi siz mi hazirlamistiniz yoksa anneniz mi? Sizde gorunce ozenmis demek ki yanlis bir sey soylememis ki kadin. O ufak tabagi kac saatte hazirlamis olabilirsiniz ki? Annenize de hazirlayabilirdiniz cok zor degilBazılarının yaptığı gibi kendimi masumlaştırmak için olayı abartıp, daha yumuşak bir anlatım tarzı takınsaydım sadece haklı olduğum tarafları yazıp diğerlerini atlasaydım ama iyi bir izlenim bırakabilirdim belki ama tarafsız bir gözle yorum yapılması için olduğu gibi yazdım. Söz konusu anne ve şikayet eden bir evlat olunca da herkesin yaklaşımı farklı oldu sanırım. Önemi yok tabiki, iyi de oldu bir yerde.
anneme de yapmıştım sonraki hafta istemiyorum yapma dedi
kahvaltı hazırdı porsiyon kontrolü için kendime ufak tabak yaptım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?