Kızıyla Yediklerini Karşılaştıran bir anne

Alt tarafı yumurta abartmasak mı? Kendisine ikram ettim hatta yemesi için fazlasıyla ısrar ettim ayrıca geri tepince de kendim yemeğe çalıştım olayı büyütmemek için

Rahmetli dedem, misafir geldiği zaman ne yersin ya da yer misin diye soru sorulduğunda çok kızardı "öyle soru sorulmaz, sen elinde ne varsa hazırla getir, misafir ister yesin ister yemesin. Zaten sorulduğu zaman kimse evet yerim demez, herkes reddeder" derdi.

Şimdi o an yaşanan sizin burda yazdığınız kadar uzayan bir an değildi, anneniz bir bakış atıp geçti belki. Ama yine de söz konusu kişi köprüden geçerken çarpıştığınız biri değil, anneniz. Ayrıca kadın belki bu dönem menapoza giriyor olabilir mi? Sonuçta hormonlarımız duygularımıza yön veren en büyük etkenlerden biri. Veya ruhsal durumunu etkileyen başka bir şey var mı sizin fark etmediğiniz. Ve bu durum annenizi içten içe bazı şeyleri bastırmaya çalışıp yediğini içtiğini sorun etmeye itmiş olabilir.

Bilemiyorum, sadece sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak burda yorumlar yazıyoruz ve siz daha çok annenizi küçümser bir tarzda yazdığınız için tepki aldınız.

evet işte önemsiz çok çok sorun da orada zaten
tüm pazar'ımı sunum yapıp gönül eğlendirerek yaptığığım kanısına nasıl vardınız bilmiyorum ama cumartesi günü eve gelince pazarki kahvaltı aceleye gelmesin diye temizliğin bir kısmını yorgun argın yaparım pazar günü de herkesten önce 19:00'da kalkıp genel bir temizlik, spor yapıp evdekilerin uyanmasını beklerim kahvaltıdan sonra da kalan temizliğe devam ederim
yaşından değil, annem olmasından ötürü rahatsız oldum kıyas meselesinden ve genel olarak kimseyle kıyaslanmamaya çalışıyorum
kafanızda nasıl bir evlat algısı yarattım bilmiyorum ama anneme de hazırlıyordum önceleri o sunum şeklinde sevmediği için istemiyorum yapma artık dedi
Neden sadece kendine hazırlıyosun?
Annen için de hazırlamak zor olmasa gerek?
Ayrıca annenin kilo vermesi için sende uğraşabilirsin..
Bence de sen anneni kendine kıyaslıyosun. Çok ayıp..
anneme de hazırlamıştım zaten sonraki hafta yapma artık istemiyorum dedi bu kadar ön yargılı olmasanız keşke her şeyi belirtmeme gerek yok konu açmak için. Annene niye hazırlamıyorsun yerine hazırlamayı denediniz mi diye sorabilirdiniz
ben de gülüp geçtim hep ama kıyastan rahatsızlık duydum

annem misafir değil canı çekiyorsa yesin kendime yine yaparım böyle şeyleri lafı olmamalı aramızda hele ki söz konusu yumurtaysa

Kesinlikle katılıyorum tezinize. Malesef eşimin işi sebebiyle ailelerimizden farklı bir şehirde yaşamak zorundayız. benim 3 abim var yani 3 yenge demek bu. Ben her gittiğimde anneme bi 10bin bakımı yapmaya çalışıyorum. Ha kendisi de dikkat eder hatta benden daha dikkatlidir ama mesela gözleri yaşla doğru orantılı olarak bozulduğu için bazen uzayan bıyıklarını fark etmiyor. Ben gittiğim zaman "ooo bebişim annelikten feragat edip artık babamız olmaya karar verdin galiba" diyip hatırlatırım kendisine. Sık sık görüştüğü yengelerim böyle bir hatırlatma yapmaz. (Bu yengemlerin suçu mu kesinlikle hayır. Öyle bir zorunlulukları asla yok. Ben de kendi kayınvalidemi herhangi bir konuda uyarmıyorum zaten kızı var diye, uyaracaksam da direkt ben söylemiyorum, eşime söyletiyorum)

Eski konunuzu hatırladım, hani şu 'Ben sadece kendi yediklerimin bulaşığını yıkıyorum. Herkes kendi yediği şeyin bulaşığını yıkasın, ben feministim' dediğinizde yorumlarda size tatlı su feministi denilen. Hoş hatırlamasam da bu konu başlı başına fikir veriyor zaten.

annem misafir değil canı çekiyorsa yesin kendime yine yaparım böyle şeyleri lafı olmamalı aramızda hele ki söz konusu yumurtaysa

Kusura bakmayın ama ben sizden şöyle bir elektrik aldım. Anneniz o yumurtayı yeseydi bu sefer de "çalışıyorum, adam akıllı kahvaltı yaptığım bir pazar günü var. Onda da annem tabağımdaki yumurtayı alıp yedi. Neymiş o kıvamda tutturamıyormuş" diye şikayet edebilirdiniz.

Dediğim gibi işin aslı çok farklı olsa bile anlatım tarzınız ve üslubunuz çok sert geldi bana. O sebeple böyle tepki gördünüz.

Anneniz son derece normal bir kadın ama siz bir evlat olarak biraz fazla soğuk ve mesafelisiniz.
Haftada bir gün beraber kahvaltı yaparken neden ayrı ayrı hazırlıyorsunuz? Sunum dediğiniz şeyi keşke annenize de yapsanız da kadının gönlü olsa.

Yaa ikinci kez hamilelik istedim bi an, bu ihtimal için :) (şuan erkek evlat bekliyorum da)

Ben garip bir durum gormedim
Kahvaltiyi kendinize ayri mi hazirliyorsunuz onu anlamadim. Kendinize hazirladiginiz sunum mu her neyse ondan annenize de hazirlasaniz daha guzel olur. O sofraya oturmadan hazirlamis olsaniz kadin yiyip de doymaz yani,bence sizde yavaslik var biraz. Sunum diye su pembik gelinler gibi davranmiyor oldugunuzu umarak yazdim bu arada

Bazılarının yaptığı gibi kendimi masumlaştırmak için olayı abartıp, daha yumuşak bir anlatım tarzı takınsaydım sadece haklı olduğum tarafları yazıp diğerlerini atlasaydım ama iyi bir izlenim bırakabilirdim belki ama tarafsız bir gözle yorum yapılması için olduğu gibi yazdım. Söz konusu anne ve şikayet eden bir evlat olunca da herkesin yaklaşımı farklı oldu sanırım. Önemi yok tabiki, iyi de oldu bir yerde.
Haftada bir gün beraber kahvaltı yaparken neden ayrı ayrı hazırlıyorsunuz? Sunum dediğiniz şeyi keşke annenize de yapsanız da kadının gönlü olsa.
anneme de yapmıştım sonraki hafta istemiyorum yapma dedi
kahvaltı hazırdı porsiyon kontrolü için kendime ufak tabak yaptım

Kitap oku kitap vucut yapacana beyin yap annenide rahat birak anneler boyle dir bas tacidir ve cehalet sende hat safhada

Gerçekten annenizd3 sıkıntı yok benim bir arkadaşımın annesi vardı hadi beni gezdirin cafeyr götürün arkadaşlarınızla giderken bende geleyim alış veriş yapalm derdi çok tatlıydı. Anneler genç çocuklarıyla özdeşim kurar onlarla hayatı tekrar yaşamak ister. Benim kızım büyüsün oda şikayet edecek çünkü onunla yapmak istediğim çok şey var

Dediğiniz gibi olabilirdi ama genel itibariyle anlattığınız konuda sizin haklı olabileceğiniz herhangi bir nokta yok ki. Genel olarak annenizin sizi kıskandığını yazmışsınız ama örnek verdiğiniz şeyler benim de annemle günlük yaptığım konuşmalardan ibaret. Bazen ben de "bugün dana gibi yedim" derim. Annem ben bugün dikkat ettim der. Ben evlendikten sonra yemek yapmaya başladım mesela. Bazen bana ben yemek yapmayı unutmuşum artık senin gibi tutturamıyorum tarif ver bana diyor. Vs vs. Yazmadığım şeyler var diyorsunuz. Biz sizin yazmadığınız şeyler üzerinden yorum yapamayız.

Her neyse. Ben annenizde bir problem görmedim. İnşallah çözersiniz aradaki sorunları.

Bu arada dert kıyaslamayı asla sevmem hatta nefret ederim. Ama yakın zamanda bi deprem oldu biliyorsunuz. Ailem deprem bölgesinde ve ben tam o an telefonda olduğumuz için annemin korkusunu çığlıklarını, babamın telaşını, annemi korumaya çalışmasını, kaçma çabalarını çok net duydum. O korkuyu hissedeceklerine, o çığlıkları atacaklarına ömrümden bir 10 yıl gitseydi keşke bile diyebiliyorum şu an. Ne güzel anneniz yanınızda, aslında yaptığı şey sizi kıskanma değil de sizinle daha yakın olma çabası. Kıymetini bilin. Annenizin, babanızın, altınızda sallanmadan sabit kalan toprağın, doğan güneşin kıymetini bilin.

Sağlıcakla kalın.

Kızım o annen ya..normal anne konuşmaları.bu nasıl dert ya üvey falan mı da bu kadar battı sana..

Çok geçmiş olsun. Rabbim tekrarını yaşatmasın.

İste o kahvaltiyi siz mi hazirlamistiniz yoksa anneniz mi? Sizde gorunce ozenmis demek ki yanlis bir sey soylememis ki kadin. O ufak tabagi kac saatte hazirlamis olabilirsiniz ki? Annenize de hazirlayabilirdiniz cok zor degil

annem hakkında böyle bir şey düşünmem hatta aklımın kıyısından dahi geçmez. annem 50 yaşındadır ve artık vücudu istemese de yaşlanıyor, yoruluyor, kilo alıyor ve bana sorduğunda sen her halinle güzelsin üzme kendini bana bak bu yaşımda göbekliyim diyorum o gözlerindeki mutluluğu görüyorum. pazar günleri de ayrıca ondan çok yerim çünkü haftaiçi kahvaltı kavramım yoktur. kendinize meşgale bulun annem beni kıskanıyor demek sağlıklı bir ruh hali değil. annen bu konuyu okusa kim bilir ne çok üzülür bence bi okutun bu yazdıklarınızı, düşüncelerinizi. en azından kızı neymiş görmüş olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…