Kızkardeşim beni sinir hastası etti...

Saygı duyarım, zaten ortak bir noktaya varamayacağız.
Size de iyi akşamlar.

bir konuya baktım, bir yorumlara baktım da herkes kendince doğru söylüyor.. öncelikle bu forumda gördüğüm hamilelerin kendilerine yatalak muamelesi yapmalarını anlamıyorum.. hani herkes kendi 15 yaşlığını yazmış ya, ben de hamileliklerimi yazayım; 2 hamilelik geçirdim (ve migrenim yüzünden neredeyse kör olarak geçirdim) marketten kendi başıma alışverişimi de yaptım, yemeğimi de.. temizliğe de bir kadın tuttum.. kaldı ki büyük oğlum da 3 yaşındaydı.. siz de bir kadın tutup yardım isteyebilirsiniz zorlandığınız yerlerde..

diğer taraftan kardeş dediğin biraz anlayışlı olmalı, 15 yaşında da olsa, 10 yaşında da olsa.. geçen gün gördüm 10-11 yaşlarında ki kız, kardeşinin mamasını yemesine yardım ediyordu, zor bir olay değil yani.. siz ağır gripken yeğeninin yemeğini yedirse ergenlik tribinden birşey kaybetmezdi.. evet ablasının evi, tatil, falan fistan ama orası otel de değil.. ablası da hasta ve hamile.. sorumluluk almaya başlaması gerekiyor, hayat laylaylom değil..

arada kaynayan konuda ki kardeşini döven abla: elleri kırılsın senin gibi ablaların.. dua et kardeşin sadece gülücük koymuş fb'a, ben olsam gittin diye mevlit okuturdum arkandan..

kesinlikle canım benim

15 yaşındaki biri çocukluk çağından yavaş yavaş sıyrılmıştır artık, o bir gençtir. Yetişkindir demiyorum ama çocuk da değildir, yeğenim oldugunda ben de lise1i yeni bitirmiştim 15 yaşındaydım, ablam çalışan bir bayan zaten, daha cok kücüktü yeğenim yaz tatilimde 3 ay ablama gittim o zaman 5 aylık olmuştu, 3 ay ben baktım yeğenime, mamasını yedirdim altını değiştirdim, ablam akşam banyo yaptırıyordu yardım ettim.. dışarı çıkardım hava aldırdım, her işini yaptım.. Evet ben de ergendim o zamanlar,saçma salak ergenlik triplerim de vardı yok rock dinleyecem, yok siyah giyinecem emo olacam bilmem ne, ama yeğene bakılmaz mı yahu? Çocuğum gibi sevdim baktım vallahi, ergen olmak hiç bir şeyi değiştirmez, bu apayrı bir durum, karakterle alakalı. Sorumluluk almayla alakası, sanırım kardeşiniz sorumluluk almaktan kaçan bir mizaca sahip.. Bence kardeşinizi bu kadar dert edinmeyin kendinize, çok zorlanıyorsanız bir yardımcı tutabilirsiniz.. Annenizden, kvnizden yardım alabilirsiniz.. 15 yaşındaki kardeşten çok da yardım beklenmez zaten..

12 yaşındaki kardeşini döven üye için bir kaç şey yazmak isterim;
bu nasıl bir vurdumduymazlıktır sen hala gelip burada bunu marifetmiş gibi anlatıyorsun!!
o kardeşinin üzerinde öyle bir etki bırakmışsındır ki emin ol bundan sonra sana karşı kin besleyecek bir kardeş olur o anca!!
hadi anlarım mesela 12-13-14 yaşındaki abla 6-7 yaşındaki kardeşini döver çocuktur çünkü düşünemez! uzun vadede nasıl etki yarattıgını bilemez!
ama sen -okudugum kadarıyla- evli barklı kocaman bir insansın, üstelik annesin! nasıl bir çocuga el kaldırabilirsin ! nasıl kendi kardeşine bunu reva görürsün aklım almıyor..
30 yasında ablam var benden 10 yaş büyük bir gün bana el kaldırdıgını görmedim! öyle cok severim ki ablamı.. Ama malesef senin sevilecek bir yanın yokmuş, kardeşin de gidişine bu yüzden sevinmiş olsa gerek..

Son düzenleme:
Kardesinizi yaniniza siz cagirmissiniz o isteyerek gelmemis sonucta o yuzden sizi haksiz buldum.Daha 15 yasindaki kizin da size evi toplamak yemek yapmak bebekle ilgilenmek gibi yarimlarsa bulunucagini dusunmek bana biraz tuhaf geldi.O sizin en fazla yalniz kalmamanizi saglayabilir o kadar.

Onu bunu bilmem de, benim de kız kardeşim var. Ben gelip buraya kabuslu sinir krizli konu açıp da tanımadığım insanlara kardeşimi asla şikayet etmem. Hele hele kardeşime koca istiyor, amaan ergen hepsi aynı model, kov gitsin, saygısız vs gibi yorumlar yapılmasına müsaade edeceğim öyle mi? Bence sizin abla kardeş ilişkinizde bir sıkıntı var.

Babaniz hakli degil mi sizce de o sizin koleniz degil diyerek
o sizin kardesiniz ama size yardim etnek zorunda oldugu anlamina gelmiyor oncelukle sizin ona danismaniz lazimdi ona bana yardim edeceksin yemek yapacaksin sole boyle demeniz degil.yardim etmek ister misin gelip ben hamileyken yemegimi yapar misin diye basta sormaniz onun kabul esiyorsa gelmesi lazimdi.onun bir birey oldugunu unutmussunuz sanirim.ben kardesime emir vermem hic ..en fazla rica ederim ..olmasi gerektigi gibi
bir de komsularinizla iyi gecinemiyorsa ona skrunun ne oldugunu sormanizi oneriyorum sakalardan hoslanmiyor olabilir herkes ayni mizacta olmaz ki b kendinizi kardesinizle bir gorneyin birakin istedigi gibi terslesin mesela ona donusu olacaktir kimse kardesi beni tersledi ne bicim kadin demez herkes kardesi biraz gicik ama kadin iyi der..herkes sizi ayri ayri degerlendirir yani iciniz rahat olsun ama anlasmalarini istiyor diliyorsaniz dedigim gibi kardesinize neden tersledigini sorabilirsiniz anlmaya calisarak...ve imkaniniz varsa anneniz gelsin yardima kiz kardesiniz belli ki ergenlikte ve henuz ev islerine aliskin degil gorunuyor ..annenizden rica ederseniz kirmaz sanirim isi yoksa gem daha rahatlatici olmaz mi yaninizda bi buyugun olmasi..

Aynen.............:26:

kardeş bile olsa kimse size hizmet etmek zorunda değil.herşeyi göze alarak hamile kalmak gerek birazda.kardeşe anneye babaya güvenerek anne baba olmak bence doğru değil.15 yaşında bi kıza böyle kendinize hizmet ettirmeye hakkınız yok.kaldıki eşiniz varken kardeşinize düşmez.hem sırf size hizmet etsin diye çağırıyosunuz bi de şikayet ediyosunuz.

ben ablama çok yardımcı oldum.düğün günü gelinliğini çıkaramadığı için tuvalete bile götürdüm.hamileyken suyunu bile ayağına kadar götürdüm bişeyi olmamasına rağmen.şimdi çocuklarına bakıyorum.bazen daha çocuk doğurmadan çocuklu bi kadın gibi bezmiş hissediyorum kendimi bu yüzden.kızkardeşim olsa hiçbişey yaptırmam.ablamdan bile bu kadar şey yapmışken hiçbişey istemem.zorlanırsam önceliğim yardımcı tutmak olur.sadece dua ediyorum kimseye muhtaç olmadan sağlıkla imkanlarımla herşeyi yapıyım diye.sizde onu düşünerek hareket edin birazda.

15 yaşında, ergen, muhtemelen yemek yapmayı pek beceremez zaten, okulu yaz tatilinde, daha keyifli şeyler varken neden iş yapmak istesin ki?
Şimdi benim ablam beni çağırsa işten gelir yorgun argın haliyle yine de ona destek olurum gereken bir durum varsa ama15 yaşındayken bunu anlayamazdım ben de benzer davranışlar gösterirdim. Her şeye tepkili olunan bir yaş sonuçta. Gönül ister ki kardeşiniz destek olsun ama o yaştaki birinden bunu beklemek de doğru değil, o daha çocuk, hem de en asi yaşında, onun yapacağı iş zaten ancak bir şeylerin ucundan tutmak olur. Mesela o pirinci ayıklar siz pilavı yaparsınız. Hamileliğinizde bir sorun mu var? Benim annem beni doğuracağında son 1 haftaya kadar tarlada çalışmış. Neden başkasından iş bekliyorsunuz ki? Siz de hamilelik sebebiyle biraz abartıyorsunuz bence olayları. Kardeşden kıymetli ne var dünyada? Ona anlayış gösterin, kaldı ki 15 yaşında çocuğa güvenerek mi hamile kaldınız?

kardeşinizi çağıran sizsiniz bu yüzden laf söylemeye hakkınız yok..
ister 15 yaşında olsun ister 25 böyle bi zorunlulugu yok.. bende bebek bakmaktan nefret ederim veya ev işi vs .. içinden gelmeden yapılan iştende görüldüğü gibi hayır gelmez..
ikinci çocugu da kardeşinize güvenerek yapmadınız sonuçta..

Son düzenleme:

Saygisiz. Bir de utanmadan ben mi hataliyim diye sormussun. Pes dogrusu.
12 yasinda cocuga boyle bir sebepten dayak atmak, ki sebep ne olursa olsun ne dayagi cocuga?
O cocuk bayram da yapsa haklidir. Demek dovmeye meyillisin, muhtemelen daha once de yaptigin birsey, agzina geleni de saymissin. Sanki bu zamana kadar melektin de birden mi dovmeye basladin? Kardesin seni taniyor ve gittigine seviniyor demek ki hakli olarak!

Sen once abla ol da ondan sonra sevgi bekle. Hem kimse kimseyi sevmek zorunda degil, babanin oglu da olsa. "Ben gidiyorum diye uzulmuyor" sebebiyle dovmek neyin kafasidir yahu? Bu nasil bir psikopatlik, yuzsuzluktur?
Sen once insan gibi davranmayi ogren, sonra kardesinden sevgi bekle.

canım keşke hiç çağırmasaymışsın 15 yaşında ergenlik dönemi malum uzuldum yaa bunların hepsi aynı model kardeşimle ilgili konu var ona bak beni anlarsın canım
Keske cgrimasayadn,annen gelseydi,cocuk zaten kucuk,ergenlik doneminde,yani ondan bsey beklemen yanlis zaten,e halyle sende de dogm stresi war,yorgunluk war,katlanamzsn dogl olarak,boswer ustne gtme,sen de yorma kendni,temzlik olcgi zaman temzlikci tut bi tanem,mis gbi yapsn ewni

maxi pro 5

Sevgi fedakarlık mı ? Evvela sevgi karşılıksızdır karşılık beklenerek sevgi mi olur ? Kardeşinizi burda elaleme ezdirmeyin lütfen

Durumlar farklı. Öncelikle 15 yaş "çocuk" denilemeyecek kadar büyük bir yaş. Regl olmuş kızlara boşuna "genç kız" demiyoruz. İsterse bütün işleri yapıp çocuk da bakabilecek yaşta. Ama işte isterse. Burda da siz devreye giriyorsunuz. Bir insanın tatili bölüp hizmetçi diye zorla alıyorsunuz. Doğum zamanı anneler çağırılır ama sanırım siz kolay kolay ezebileceğiniz birini istediniz. Canı istemezse yapmaz. Eminim ki o da orda pek mutlu değil. Bence evine geri gitsin. Siz de "sinir hastası" olmayın daha fazla.

Benimde son günlerim ,benimde evde küçük bir kızım var ,ama tüm işlerimi yapıyorum ,kimseye muhtaç olmamaya çalışıyorum ,komşularım bile diyor biz gelelim iş filan yapma diye ama kimseye kıyamıyorum ,ne gerek vardı kardeşinizi en iyi siz tanırsınız ,huyunu bilirsiniz ,kendinizi strese sokmaya ne gerek vadı ,hatalı olan sizsiniz ,bende 15 yaşında olsam yemek filan yapmazdım yani .

Ama ben farkında değilim. Ben senin gribini, ağrını nerden bileyim. Sana eğlen derken arkadaşların dediği gibi bara gidin demedim, kardeşinle çıkın yürüyün dedim. Kardeşine güler yüz göster gönlünü hoş et dedim.
Bütün yorumları okudum, kardeşin herkese ters cevap verme huyunu senden almış. Sen bu huyunun farkında değilsin demek ki, yadırgıyorsun.

Size tek bir sorum var eğer kardeşiniz kız değil de erkek olsaydı yine aynı tepkiyi verirmiydiniz acaba ?Muhtemelen vermezdiniz neden çünkü o kız yapmak zorunda toplumdaki lanet normlara uymak zorunda uymazsa kötü olur. Bence onun KIZkardeş olduğundan daha çok bir çocuk olduğunu düşünürseniz hiçbir sorun kalmaz sinir krizi de geçirmezsiniz.Bırakın çocuk tatilinin keyfini çıkarsın

Konunun basinda is yapmiyor, yemegi bile ben yapiyorum gibi birseyler soylemissiniz. Hamilelikte insan yemek de mi yapamiyor? Konudaki ilk mesajinizdan, ben kardesinizi paso is gordurmeye cagirmissiniz izlenimine kapildim. Yardim bile degil. Evin hizmetcisi olsun kiz.

Daha sonra, degisiklik olsun, telefon edebilsin diye cagirdiginizi soylemissiniz. Anlamadim ben sizi. Konuya da net cevap veremiyorum hangisi dogrudur bilmiyorum.

Neyse, sonra grip oldugunuzu filan okuyunca, hani hic mi yardim etmiyor? Siz yerinizden kalkamayacak, cocugunuzu yediremeyecek kadar hastaysaniz sayet, o zaman yardim edebilirdi. Merhamet edebilirdi. Eger bu derece merhametsizse, bu konuda haklisiniz.

Ama o cocuk acisindan da dusunuyorum. Bir arkadas yazmis, daha once de cocugunuza baktirmissiniz zaten. Kiz yaz tatillerinde bile ablasina, cocuga, bir de eve bakmasi icin ablasina gonderilmis. Ona da yazik yani. O simdi tatile giden arkadaslarini dusunuyordur, sizin evinizin temizligini degil. 15 yasinda neticede, akli gezmede eglenmededir onun.

Siz kucukken evin yukunu uzerinize almis olabilirsiniz. Burda da bazi yorumlarda "ben o yastayken..." diye baslayan bir suru yorum yapilmis. Ben 15 yasindayken gezmeden tozmadan baska birsey bilmezdim, yemegin "y"sini bilmezdim, kimse de yattigi yerden Allah'a sukurler olsun ev temizligi beklemedi benden. Eee ne olacak simdi? Bir de ergenlik bunalimindaydim. Bazi hamieler halt etmis o ergenlik bunalimlarinin yaninda. Butun ergenler ayni miymis bari? Kimse bu kizi kendisiyle ya da ablasiyla kiyaslamasin bence. Siz de ben yaptim, o da yapsin diye beklentiler icine girmissiniz. Ama durumunuz farkli. O kiz okul tatillerinde insanlara ve eve bakmaktan son derece bunalabilir. Ben dusunuyorum da, esas ona kabus bunlar.

Size kismen hak verdim, ama hala fazla beklenti icinde oldugunuzu, ve kardesinizi anlayamadiginizi dusunuyorum. Eger sayet o da cok merhametsiz davraniyorsa o da sizi anlamiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…