- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
Elbette siz hatalısınız,insan kardeşini döver mi,ben olsam kardeşinin yerine ne sizin evinize gelirdim nede aynı ortamda bulunurdum iyilikle güzellikle konuşmak varken neden dövmek.bazıları konu sahıbıne kızmıs ama ben hak verıyorum 15 yasındkı bırısı artık ergenllık cagında ve evde cogu seyı yapablır en azından ablası bebegının yemegını yapıyosa oda yedırebılırr vb gıbbı bunu kucuk kardesı olmayan anlayamaz tam bı ezıyetlerr benım kardesım de 12 yasındaaa ve artık zıvanadan cıktı bu bayramda annemın yanına gıttım benımde kucuk cocugum var yemek pişirecem hemen gıdıverıyo odasınaa bılg basındaa cagıra cagıra bı hal oldum gel bıraz oyna dersem oynuyoo zorlaaa anneme bagırıyorr ve en son ben gıdıcegım gun bızım aıleden bırısıne facede ablamgılde buugun gıdıyor :):):):) deyıp aynen bole gulucuk ısaretlerı koymus resmen uzulecegı yere bayram etttı oysa ben gıttım gıdelı butun ev ısını kendım yaptım sevdıgı yemeklerı pişirdım gezmeye goturdum tek hatam galıbaa bıraz cocukla ılgılern bende yemek yapıyım dememmıss o gun bı guzel dövdum azıma gelenı saydım ve bıdahada gıtmıcemm ablası evıne gıdıyo dıye sevınen bı kardes den kardesmı olur yaa bu arkadasınkıde bole bısey bıde bana yorum yapın benmı hatalıyım kardesımmı
ben o yazıyı görunce sinirlendım ve dövdum normalde dövmedım benı gıdıcek dıye sevınıyor sen olsan ne yapardınn
ben o yazıyı görunce sinirlendım ve dövdum normalde dövmedım benı gıdıcek dıye sevınıyor sen olsan ne yapardınn
Yazmayın madem,muhattabım zaten siz değilsiniz,konu sahibi...Evet,yapmasaydı madem...Ya da çağırmasaydı,temizlikçi tutsaydı.Yok yorumları ağlayarak okudum falan...Dramatize edecek bir şey yok.
Cevaplarınıza bakarak şunu söyleyebilirim ki siz de 15 yaşında böyleydiniz sanırım.
Muhattabınız ben olamam zaten.
Çünkü merhametsiz insanlarla hiçbir konuda anlaşabileceğimi düşünmedim.
bazıları konu sahıbıne kızmıs ama ben hak verıyorum 15 yasındkı bırısı artık ergenllık cagında ve evde cogu seyı yapablır en azından ablası bebegının yemegını yapıyosa oda yedırebılırr vb gıbbı bunu kucuk kardesı olmayan anlayamaz tam bı ezıyetlerr benım kardesım de 12 yasındaaa ve artık zıvanadan cıktı bu bayramda annemın yanına gıttım benımde kucuk cocugum var yemek pişirecem hemen gıdıverıyo odasınaa bılg basındaa cagıra cagıra bı hal oldum gel bıraz oyna dersem oynuyoo zorlaaa anneme bagırıyorr ve en son ben gıdıcegım gun bızım aıleden bırısıne facede ablamgılde buugun gıdıyor :):):):) deyıp aynen bole gulucuk ısaretlerı koymus resmen uzulecegı yere bayram etttı oysa ben gıttım gıdelı butun ev ısını kendım yaptım sevdıgı yemeklerı pişirdım gezmeye goturdum tek hatam galıbaa bıraz cocukla ılgılern bende yemek yapıyım dememmıss o gun bı guzel dövdum azıma gelenı saydım ve bıdahada gıtmıcemm ablası evıne gıdıyo dıye sevınen bı kardes den kardesmı olur yaa bu arkadasınkıde bole bısey bıde bana yorum yapın benmı hatalıyım kardesımmı
Siz neden kraldan çok kralcı modundasınız acaba? :44:
Cevaplarınıza bakarak şunu söyleyebilirim ki siz de 15 yaşında böyleydiniz sanırım.
Muhattabınız ben olamam zaten.
Çünkü merhametsiz insanlarla hiçbir konuda anlaşabileceğimi düşünmedim.
Yorumları okudukça merhametin ne kadar alt seviyeye indiğini gördüm... Meğer ne kadar katı insanlar varmış... Her koyun kendi bacağından asılır diye düşünen ne çok insan varmış. Ama işte ailem beni böyle yetiştirmediğinden, ve kızkardeşimi de aynı aile yetiştirdiğinden yadırgıyorum ben. Diyorum ya ben onun yaşındayken öyle çok şey beklenirdi ki benden, evet bende çocuktum, belki bende ergendim, ama kimse bunu düşünmedi. 9 yaşındaydım kızkardeşim doğdu. Arkadaşlarım dışarıda oynarken ben ona bakardım. Mahalledekiler aylar sonra onu annnemin kucağında gördüklerinde bu senin kızın mı? Biz bunu hep ....in kucağında gördük diye şaşırmışlardı. Ben onu almadan arkadaşlarımın oyununu bile izlemeye gidemezdim. Sonra önceki yorumumda da yazdım zaten 15 yaşındaydım, okuldan gelir ev işlerini yemeği yapardım, sonra sobayı yakar, koşa koşa gider kardeşimi okuldan alırdım. Sonra annem işten geirdi yine günlük işler vs. Bazen ödev yapmaya zamanım olmazdı. Bütün bunları çokk hamarat oldugumdan ddeğil, çok beklenti oldugundan yapardım. Yani ne annem ne babam biz bu çocugu yaparken ablasına mı sorduk da yaptık bakmak zorunda değil yada ev işlerini yapmak zorunda değil kölemiz değil demezlerdi. Bigün yemek olmasın, yada sobayı yetiştirememiş olsam o gün duymadıgım laf kalmazdı.... Hamileliğimin ilk aylarında da gidip annemlerde kaldıgımda yine elimden geldiği kadar dip köşe işlerini yaptım. Yani hiçbizaman hamileliğin arkasına saklanan biri olmadım. Şimdi de çağırırken gelip bana yardım etsin diye değil, onun için de biraz değişiklik olsun diye çağırdım. Annem evde çok bunaldıgını söyledi diye. Asla gelsin de bana yardım etsin diye beklemedim, sadece eşim kendisi işteyken doğum başlarsa yanımda onu arayacak biri olsun istedi. Çağırırken beklediğimiz tek destek buydu. Koca ramazanı atlattık, ben hamile halimle kıvrana kıvrana kalkıp onlara sahur hazırladım. Bir defa kalk sen yap demedim. Daha bir hafta önce halı bile yıkadım bayram temizliğimi yaptım neden bir işin ucundan tutmuyorsun demedim. Üç gündür çok ağır grip geçiriyorum, eşim akşam gelip bardak ıhlamur kaynatırsa kendime gelip kalkıp biraz oturabiliyorum. Çocuga yemek yedirirken ellerim kansızlıktan mı gripten mi biilmiyorum kaşıgı bile düşürüyordum bir iki gündür, ağlaya ağlaya ben çocukla uğraşırken kardeşim uzanıp tv izliyor. Tamam iş yapsın diye çağırmadım ama sadece şu çok ağır oldugum zamanlarda bir elini uzatsın istiyorum bana. Kapıya çıkacagınıza gezdirin filan demişsiniz, kendim doktor muayenesine bile gidemiyorum ben, ayaklarım çok şiş, biraz otobüs yolculuğu biraz yürüyüş yaptıgımda patlayacak gibi oluyor. Ama ona mahalleden arkadaşlar da buldum onlarla gezsin takılsın diyorum, her gittiğinde onların kalbini kırıp geliyor. Arada bende komşularla oturmaya çıkıyorum, kardeşin çok ters biri bişey söylemeye korkuyoruz diyorlar. Alıp karşıma konuşuyorum, ablam bak kalmak zorunda değilsin, ben zaten işlerimi iyi kötü yapıyorum gitmek istiyorsan bana söyle ben babamla konuşayım, ama yalvarıyorum annemi babamı bana düşman edip de gitme, sıkıldıysan açık açık söyle beni strese sokma yeterki diyorum hayır zaten gitsem orda da bütün gün evde oturcam diyor ona da yanaşmıyor. O zamaan söyle bana ne yapmak istiyorsan onu yapalım, ben gezemiyorum, gezmek istiyorsan mahalledeki kızlarla gez, alışveriş yapacaksan enişten götürsün diyorum yok ben gezmeye çok alışık değilim eksikliğini hissetmiyorum diyor. Burada ben onun bana ne kadar merhametsiz davrandıgını yazdım paylaşmak istedim, anlatacak kimsem olmadıgından, ama maşallah öyle yorumlar var ki.... Ağlayarak okudum. Allah büyüktür. Keşke buraya da yazmasaydım diyorum...
Yazmayın madem daha fazla.Bırakın cevabı konu sahibi versin.
Nasıl isterseniz.
Ben ailemden saygıyı öğrenmiş biriyim, edepsizlik yapacak değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?