Kızkardeşim beni sinir hastası etti...

Kizkardesin muhtemelen kendi evinde de is yapmiyordur. Alisik olmayan bir genc kizdan ne bekleyebilirsin ki? Yardim istiyorsan yanina anneni cagirmaliydin. Hayirli dogumlar.

Elbette siz hatalısınız,insan kardeşini döver mi,ben olsam kardeşinin yerine ne sizin evinize gelirdim nede aynı ortamda bulunurdum iyilikle güzellikle konuşmak varken neden dövmek.

Son düzenleme:
ben o yazıyı görunce sinirlendım ve dövdum normalde dövmedım benı gıdıcek dıye sevınıyor sen olsan ne yapardınn

Uzulur aglardim belki kucuk oldugunu unutup gonul koyardim ama hayvan terbiyeciligi oynamazdim.

Cocukla cocuk olmak seninki dovdun de rahatladin mi bari? Simdi iyice ablasindan nefret eden bi'kardesin var. Benim kardesim bi'gun disari gezmeye gitsem ozledim diye bunaltiyo bi'dusun seninki acaba neden ablam gidiyo oleyyy modunda.

Cevap net aslinda.

Yazmayın madem,muhattabım zaten siz değilsiniz,konu sahibi...Evet,yapmasaydı madem...Ya da çağırmasaydı,temizlikçi tutsaydı.Yok yorumları ağlayarak okudum falan...Dramatize edecek bir şey yok.

Cevaplarınıza bakarak şunu söyleyebilirim ki siz de 15 yaşında böyleydiniz sanırım.
Muhattabınız ben olamam zaten.
Çünkü merhametsiz insanlarla hiçbir konuda anlaşabileceğimi düşünmedim.

Son düzenleme:
Cevaplarınıza bakarak şunu söyleyebilirim ki siz de 15 yaşında böyleydiniz sanırım.

Siz neden kraldan çok kralcı modundasınız acaba? :44:

ben o yazıyı görunce sinirlendım ve dövdum normalde dövmedım benı gıdıcek dıye sevınıyor sen olsan ne yapardınn

Ben olsam 12 yasindaki cocugu nasil dovdum diye kendime acirdim..Bence de bi daha gitmeyin maganda misiniz siz kabadayi mi ??? Ne demek kucucuk cocugu dovmek yaaa aklimi kaciricam agzina geleni saymis bi de eeeeee ohh agzina saglik mi dicez ? o cocuk anladi mi bari agzinizdan cikanlari..siddet egilimi olan herkes tedavi olmali bence yazik....

Kız kardeşin 15 yaşında çocuk daha ev kadını değil. Eğer düzgün bi destek bekliyorsan kayınvalideni yada anneni çağırmalıydın ama heralde onlara istediğin gibi iş buyuramayacağın için gerek duymadın.Sürekli ev işlerine koşmasını beklemen yada bi laf söylediğinde başını eğip susmasını beklemen yanlış bence hale ki kendi isteyerek gelmediyse. Babanızda haklı kız kardeşiniz sizin köleniz değil.

sana yazıklar ollsun bir de marifet gibi gelmiş buraya yazıyorsun 12 yaşındaki kardeşimi dövdüm diye, yurt dışında olsan çocuklarını da alırlardı elinden ama ahhh ahhh ülkemde adalet hep ilahiye kalıyor

Son düzenleme:
Şu yaş muhabbetini anlamıyorum hiç.
15 yaşında diye elini eteğini çeksin mi herşeyden?
Ben 15 yaşımı hatırlıyorum her haltı da yapardım.Yemeğini de temizliğini de, kuzenim yeni doğmuştu ona bile bakardım tek başıma.
Hiç de ergenlik triplerine girmeye vaktim yoktu yani. Bu yetiştirilmeyle alakalı.
Siz hata etmişsiniz çağırmakla. Biraz sıkın dişinizi. Eşiniz yardımcı olmuyor mu size?

Siz neden kraldan çok kralcı modundasınız acaba? :44:

Gerçekten üzüldüğüm için olabilir mi?
Benim de bu konuyla ilgili sıkıntılarım var, insanların merhametsizliğiyle ilgili dert yanıyorum.
Burada yapılan yorumlara inanmak istemiyorum bu yüzden.
Ablaya en çok yüklenmesi gereken de benim aslında abladan yüzü gülmemiş biri olarak ama empati kuruyorum konu sahibiyle.

Kız tüm kış kendini tatile hazırlıyor ve abla hizmetçilik yapsın diye çağırıyor. İyi yine geşmiş. Siz niye 2. Çocuğu yaptınız hemen sorumluluk almayacaktınız da karseşinize mi güvendiniz? Yapmak zorunda değil seninle yaşamak zorunda da değil yazık lız tatilini berbat geçiriyo

Ergen psikolojisini anlamayan insanlar elbette kardeşe kızar. Zaten 15 yaşında bir kızdan ne bekliyorsunuz? Vallahi benim de o yaşlarda pek alakam olmazdı ev işiyle falan. Psikolojik olarak aşırı tavırları normaldir. Hepimiz birdenbire olgunlaşmadık yani.
Ayrıca burada kardeşinizi tanımadıklarınıza kötüleyeceğinize oturup konuşun bari.

Daha dün de burada, ergenler bastı kadınlar kulübünü ayrı topic olsun diye konu açmışlardı.
Ergenlerin sorunlarına, sıkıntılarına bile tahammül edemeyen insanlar bugün ergenleri savunuyor.
Amaç ne anlamadım ki.

Yazmayın madem daha fazla. Bırakın cevabı konu sahibi versin.

Ağlamana ne gerek var canım üzme kendini.

Sana da çok sorumluluk yüklenmiş o da doğru değil. 15 yaşında bir kız ders çalışıp, kendi dağıttığını toplasa yeter. Kusura bakma ama annen doğurup sana atmış resmen kardeşini.
Ablalara her zaman daha çok sorumluluk verilir, kardeşler biraz daha rahattır. Aynı aile ikisini farklı yetiştirebiliyor malesef.
Belki de sen şu an o yüzden kardeşinden bir şeyler bekliyorsun, ona bakmanın karşılığı olarak.

Ondan çok bir şey bekleme, gönder gitsin. Onun yerine anneni, varsa teyzeni veya ablanı çağır. Tecrübeli bir büyüğe daha çok ihtiyacın var senin.

bence burda iki durum var;
birincisi;
15 yaş tabiki çok küçük bir yaş değil sorumluluk alınması gereken, ev işlerinde yardımcı olunabilecek bir yaş. kimse kusura bakmasın yemek yapmakta öğrenilir. 1.de kötü yapar 2.yi başarır sonuçta öğrenir. ergenlikte buna engel değildir. sorumluluk bilinci ergenlikte de gelişmeye devam eder. o yüzden o yaşalrdaki kızların yada erkeklerin sorumluluk almayı öğrenmesi gerekir. zaten o yaşalrda bunu sağlayamazsan yaş ilerledikçe asla sağlayamazsın. tecrübe ile sabittir.
ancak burdaki durum ise;
bu kız senin evinde misafir. kardeşinde olsa gelip yapmak zorunda değil. sen evlendiğinde o sorumluluk artık sana aittir. ne dersen de o kız senin evinin değil babanın evinin ferdidir. orda yaşar orda belli sorumlulukları vardır. üstüne düşeni yapması gerekir. ama konu senin evin senin eşin çocukların söz konusu olduğunda o isterse sana yardımcı olur. ama benim gördüğüm kızı iş yapsın diye çağırmışsın. senin sorumluluğunu paylaşması için. zorunda değil ki.. 1 yıl arayla 2 çocuk yapmayacaksın o zaman. bakamayacaksan olmayacak. eşin destek çıksın bi şekilde o zaman. yaptığın kendi sorumluluğunu kıza yüklemek olmuş biraz. istediğini alamayınca da trip yapmışsın. üzgünüm ama burdaki hatalı bence de sensin.

Son düzenleme:
sahuru da eşin hazırlasaymış madem, önceki konunda yazmışsın kız kardeşim geldi çocuguma baktı diye bu kız her tatilini senin çocuklarına bakarak geçirmek zorunda mı? koca ne iş yapıyor evde, madem bir işin ucundan da o tutsun? çok merhametliysen kız kardeşini haklı bulanlar merhametsizse o zaman bir alt katında yaşayan kayınvalidenle iyi geçinecektin ondan yardım isteyecektin, çocuğa çocuk gibi bakmayı öğrenin artık be!!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…