Kızkardeşim beni sinir hastası etti...

Kim demiş, ne alaka? 15 yaşındaki kız için mi denmiş bu? Yok artık..

Pardon da siz kendiniz de misiniz ? Ben yorumumda sizinle alakali bi sey mi demisim? Ablaysa abla gibi davransin el pence divan durmak deyiminin anlamini arastirmanizi tavsiye ederim zira bilmiyosunuz sanirim..Evet ablasi diye el pence divan durmasi gerekmiyo evet o daha 15 yasinda ve farkli bi dunyasi var ve en onemlisi daha COCUK....Ayrica topikte ergenler basti diye konusan hanimlar mecazi anlamda soylemislerdir diye dusunuyorum..Ergen psikolojisinden ya da en basiti cocuk egitiminden anlamadiginiz asikar rica ediyorum empati yapiyorum ben diye komik duruma dusmeyin ...

Topicte ergenler bastı diyenler gayet ciddiydiler.
Sanki gıcıklığına savunma yapar gibisiniz.
Ergen psikolojisinden önce hamile kadının sağlığını düşünürüm ben.
Aynı durumda kalır da böyle bir konu açarsanız sizinle o zaman tekrar konuşup, komik duruma düşmek isterim.

YA SIZ BEYINDEN sakatmısınz bana hakaret eden maganda yapan ınsanlasr sıze dıyomkı ben aılemın yanına uc ayda bı gıdıyorumm gayet ıyıydım ama benımkı pc bagımlısıı sabah dokuzda bı elıne alıyo aksam yatana kadar annemde gecen dövdu cunku bagırıyo cagırıyo anneme hıc seslenmedım cocuktur dedım sevdıgı seylerı yapıyorum konusuyorum amaa annemıde cok üüzüyoo facede yazarken karsıdakı sormamısss bılee ablan gıdıyomu dıye bu gıdıyo deyıp bısuru gulucuk koymuss bayram edıyor benım daha gelelı 4 gun olmusss düşünün cok tuhaf bı cocuk zaten ama sız bana burda prof taslıyonuzz konu sahıbıdee yazmıss nıyet iş yaptırmakmı ama azıcık fıkır edıptee yapmıyolar

12 yasındaki çocugu dövüp hala kendini haklı çıkarmaya çalışıyor üstelik de hakaret ederek seni mune paklar anca

what are you language ????? ne deseydik acaba ne desek begenirdiniz? ohhhh iyi yapmissin , iki tane daha caksaydin agzinin ustune mi deseydik ..Hem soruyosun ben haksiz miyim diyr hem yorum yapinca begenmiyosun..Prof taslamak ve beyin sakatligi nedir yaa kusura bakmayin ama bu kadar egitimsiz olmak sizin icin oncelikli sorununuz olmali , kardesinizle de anneniz ilgilensin...Siz her seyi yaptiniz ama cocuk yine de siz gidiyorsunuz diye seviniyor oyle mi??? Cok ilginc

Ben konu sahibinin yazısını okudum, ona göre cevap veriyorum:)

Aslen ben bi fenalik göremedim, ben sekiz yaşındayken kardesim doğdu. Ki benim annemin öyle is yapacak gücü bile yoktu cok zor geçmisti. O yasta bile bende yardim etmek istiyordum. Burda destek olmamak konu benim anladigim kadariyla. Kadincagiz çağırmış gelsin moral olsun diye, yahu bu kiz ablasının halini bilmiyor mu gitsin evinde keyif catsin bence. Ben mi fazla iyi düşünüyorum bilemiyorum ama hamile kadin duygusal zaten. Hem kiz bu kadar sevecen bir seyse neden ailesi bile rezillik olmasin diye gönderme diyor? Bence konu sahibi hakli derim ben. Ben kivranirken vicdana gelmiyor, ne destek oluyor ne de eşime saygısı var... doğum yapip rahata çıkınca da çocuğumu sevmesin derim ben. Küçük mu? Aklimi mi kesmiyor? Büyüsün öyle gelsin derim. Kadin daha kendi nazini cekemez durumda yazik hamile bi de ergen tribi.mi cekecek boş yere...

Hedef 55 ♡

sizi allaha havale edıyom kendını cok bılmıs ınsanlarr sız adamı cıldırtırsınızz

ben seni sadece allaha degıl muneye de havale ettim, 12 yasındaki çocugu elını kolunu sallaya sallaya dövebiliyorsun ama üzgünüm burada istediğin gibi hakaret edemiyorsun.... kaldı ki ilahi adalet senın için de tecelli edecek unutma

Son düzenleme:

Hop hop hop! Sen kime sakat diyorsun be! Az önce terbiyeden bahsediyordun, gösterdin kendininkini de.
Kardeşini dövmüşsün, marifet gibi anlatmışsın, buradaki duyarlı arkadaşlarım da sana gereken cevabı vermiş.
Ne duymayı bekliyordun, dayakla insan mı eğitilir? Arkadaşlar yine insaflı davranmışlar. Dayak hayvana bile yakışmaz.

Benim de sizin gibi ablam olsa ben de sevinir bir sürü de gülücük koyardım valla. Bir de utanmadan sormuşsunuz yani ben mi hatalıyım kardeşim mi diye

Benim 12 yaşında kardeşim var sürekli öpüp kokluyorum onu vurmak ne demek ya çocuk daha o

Hic sanmiyorum daha onceki yorumlarda belirttigim gibi 8 aylik hamileyken 160 mt kare bir evi tek basima toparlayip tasindim ve yerlestirdim annem ve kayinvalidem gelipte yardim etmediler neden cunku kendim yapabilirim ..Hamilelik bir rahatsizlik degildir ..Dunyadaki milyonlarca kadin bunu yasiyo napsinlar o zaman kriz gecirsinler ona buna sarsinlar hatta kardeslerine kabus desinler bencilce icten ice onlari kullanmaya kalksinlar..Madem her isini altindan kalkamiyo o zmn zart diye ikinci coucugu yapmayacakti..Birincisine adam gibi bakacak onu buyutunce dusunecekti..Yok kivrana kivrana onlara sahur hazirladim, yok bebegime aglayarak yemek yedirdim bu nasil bir hamilelik ben anlamadim ki kadin caniyla ugrasir gibi konusuyo..Ama 15 yasindaki cocugun arkasindan burda konusurken elleri titremiyo..Bence herkes ona baksin herkes pohpohlasin istiyo benim babaannem 10 tane dogurmus ne ana var ne kardes o napsaydi ki acaba ???? kriz gecircek kadar kendini onemsemiyodu demek ki !!! Cok agir bir hamilelikse ki dogaldir tmm zor geciyodur o zmn akli ve fiziki yapisi yerinde olan ya bir yardimci ya anne baba cagirilir ..15 yasindaki cocuk ne anlasin hamile kadinin halinden bi de dogum olursa falan tel acsin diye cagirdim demis eeee be kardesim o zmn sizlanmayacaksin ...

Günümüzün 15 yaş kızları eskilerin 15 yaş kızlarının niteliklerini taşımıyorlar. Ev işi,yemek deyince adeta çemkiriyorlar. Siz öyle bir durum beklediniz herhalde,15 inde kız bana yardım eder diye düşündünüz ama öyle olmuyor işte. Şimdikilerin kaprisleri insana saç baş yolduruyor.

Şöyle bir 20 yaşına gelsin yaptıklarına o da pişman olur bence.

Ama keşke ailenize bu durumu şikayet etmeseydiniz , işleri düzelteceğine daha da karıştırmış çünkü şikayet etmeniz.

Siz 2 güne bir uyardığınız halde aynı şeyleri yapmaya devam eden biri ana-baba uyarmasıyla yola gelecek değil ya. Vicdanı olsa,ergen ergen davranmasa zaten sizin çektiğiniz durumu göz göre göre daha da katlanılmaz hale getirmezdi.

Ne diyeyim sıkın dişinizi,doğumdan sonra postalarsınız

Son düzenleme:

Konu sahibinin çektiklerini, kız kardeşine yakıştırmadığınız gibi, babaannenizin ve sizin çektiklerinizi de konu sahibine yakıştırmayın lütfen.
Adil yorum yapmadığınızı düşünüyorum.
Ergenlik insandan insana değişebileceği gibi, hamilelik de insandan insana değişir bunu da biliyorsunuzdur.
Sizin kolayca hallettiğiniz işleri, bu hamile bayan yapabilecek bünyeye sahip olmayabilir.
Lütfen bunları düşünerek de yorum yapın.

Konu sahibi arkadaşım sen buradaki abuk subuk yorumlara bakıp da canını sıkma onların mantığına göre yarın öbür gün kardeşinin zor durumu olursa yardım etme imkanın bulunmasına rağmen senin de hiç bir mecburiyetin yok o zaman, aile demek bu demek bazı insanlar için..

Kız kardeşin ergen olabilir ancak bu süreçte sana elinden geldiğince destek olacak yaşta eli ayağı tutuyor çünkü siz kardeşsiniz ondan bunu beklemen gayet normal.
Benim de 14 yaşında kızkardeşim var sağolsun hastaysam veya kötüysem bu yaşta uydurmasyon yemek de yapar temizlik de demek ki iş biraz kişinin yapısına bakıyormuş ergenliğe değil.

Babanın dediği de yanlış bence yalnız kalma diye göndermiş ee sen bi tek evde fazladan bi ses olsun diye mi istemişsin kardeşini yanına? Eğer öyle algıladılarsa sana fazladan bir yük daha yüklemiş olmuşlar bu da senin işini kolaylaştıracağına daha da zorlaştırmıştır.
Mantığa bak hele
zorlanıyorsan gönder zaten hamilesin üzme kendini

Ablaya bak:)

Cocuk senden nefret etse yeri.
Terbiyesizligini evinde yapmaya devam burada istedigin gibi konusamazsin. Karsinda kendini savunamayan kardesin yok senin.
Oyle aileye oyle kardes olur neyine sasirdin?

Bizim yorumlar kime gore, neye gore abuk sabuk kategorisine giriyor meraktan soruyorum?

Evet evet,yorumlar abuk subuk...

1 yaşında bebeği varken ikinciye hamile kalması...Hamile eşine karşı zerre kadar desteği olmayıp kösteği olan bir eş... ( eski konularda mevcut...)

15 yaşındaki çocuktan iş beklenmez dediğimiz için suçlu olan biz,evet...

Biz bi sey cekmedik hanimefendi dogal bir surec yasadik ve bitti..Yani hamileyiz diye olumcul hasta gibi davranmadik elbetteki biz de superman degiliz ama acindirmak ya da demogoji ile gunlerimizi gecirmedik..Ben gayet objetkif yorum yaptigima inaniyorum bir de olayi kisisellestirmeyin lutfen konu sahibinin avukatligini yapmaktan daha onemli isleriniz vardir diye tahmin ediyorum iyi aksamlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…