Kızkardeşim bizi çok üzüyor..çok kötüyüm kızlar..

serçecik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
1.710
21
158
Gaziantep
..................................................................................................

Son düzenleme:
bizimkide üniv.de okurken gitti kendi başına evlenmeye kalktı en sonunda bizimkilerde izin verdi.

2 akıllıda okulu bıraktılar. şimdi kardeşim kaynanayla oturuyor. eşide askere gider bir kaç aya kadar.

hiç kafaları çalışmıyor bunların çok kızıyorum çok!

sanki evde kaldılarda hemen kocaya gidiyorlar.

ve görsen okadar güzel bir kız ve o kadar cok isteyenı varkı..annem tüm görücülerini engelledi benım kızımokuyacak diye..iyi bir gelecegı var..off off..ne yapmalı bilmiyorum...allah ıslah etsin..

tamam çocuktan vazgeçmesede hemen evlenmesin, okul bitsin işe girsin çalışsın. parasını kazanmaya başlasın belki o zaman hayatın evlilikten ibaret olmadığını anlar.

koskoca babam bunun için günlerce yalvardı..okulunu bitirecek..ama iş güç sahibi olmayı aklındna bile geçirmiyor...

Okurken bende üzüldüm sanırım evlendikten sonra kardeşinizde üzülecek ama herkes kendi hayat tecrübesini yaşamak zorunda artık kaderine ne çıkar belli değil, kardeşin tatillerde çalışmadı mı?

Offff offf bu yeni gençlik çok asi çok dikbaşlı bizlerde çok yaşlı değiliz ama şuanın çocukları bir garip bir şey demeye insan korkuyor
Acaba bir uzmana götürseniz kabul edermi çünkü bu evlilik başka bişeye benzemez

artık hiçbirşey dinlemiyor..anlamıyor..ilk başlarda 15-16 yaşındayken gençlik heyecanıdır dedik göz yumduk..sonra bunun heyecanlık kısmı kalmadı sürekli yalan söylemeler,sürekli anne babamı kandırmalar,asi hareketler..psikiyatrist e gitt ,hocalara gitti(insan caresiz kalınca her yola basvuruyor)neler yapmadık ki..babm diyor ki "kızım benim vicdanım rahat,ben ceketimi satar yine sizi okuturum dedi okuttum,anneniz annelik görevini de yaptı..bizden bu kadar.." sürekli kızkrdesimden dolayı huzursuzuz son 5 yılda öyle cok vakası oldukı saymakla bitmez..bırazcık annemlerden uzaklassın dedım yaz tatılınde benım evımde kalsın dedım eşimle benim aramı bozuyordu az kalsın..nasıl bir kişilikte biri bilmiyorum anne-babamın üzülmesine kahroluyorum.5 parmağın beşi birdeğil sözü cok dogruymus.cok yıprattı bizi cok üzdü..artık tükendik..evlensin ne yaparsan yapsın dıyoruz yine canımızı kanımızı taşıyor atamıyoruz,atsan atılmaz satsan satılmaz..ya benı örnek al dıyorum iyi bir işim iyi bir evliliğim var,önce işimi buldum sonra eşimi diğer kızkardesımde öyle güzel bir işi var iyi bir evliliği var..en yakınında 2 örnek var göremiyor..sanki gözleri kör olmuş..

allah yol göstersin siz ailece ellinizden geleninizi yapmissiniz olmuyorsa olmuyor bundan sonra ona kalmis bisi maalesef yapabilcek bisi yok yasida kücük sayilmaz bu durumlarda üstüne varmak konusmakda ise yaramaz

Bir ihtimal daha var bir sürü piskolojik hastalıklar var belki ona yakalandı ve o yaptıklarını ve size çektirdiklerini bilmiyor piskoloğa değil piskiatriye gidin

Allahım ne insanlar var çocuk okuyacam der aile evlendirir ,aile okutacam der kız evlenicem sizin kardeşinizde üniversiteyi kazanmış geleceğide var diyorsunuz niye böyle yapıyor kanına girmişler bence arkadaşıda işsizmiş neler vaat etti acaba da kandırdı kardeşinizi,yaş itibariyle lay lay lom zamanları hayatı toz pembe zannediyor heralde evlensinde görsün hayatın kaç bucak olduğunu ahla vahla hayatı geçer ,evleneceği kişinin işide yokmuş kaç gün geçinecekler acaba onun bunun yardımıylamı elalem kaç gün bakacak ki onlara , çok üzüldüm canım elinde böyle imkanları olan birinin elinin tersiyle itmesi çok üzücü Allah yardımcınız olsun canım

canım şimdi şöylede bir şey var yani siz olumlu görmüyorsunuz siz istemiyorsunuz diye kız neden sevdiğiyle evlenmesinki yani sonuçta bu onun hayatı onun yuregi siz sever yada sevmezsiniz bunu onaylar yada onaylamazsınız dediğim gibi siz evlenmeyceksiniz kendisi evlenecek ... bence ailelerin bu kadar ciddi şekilde kişiye baskı uygulamamaları lazım .... herşeyden önce o kendi başına bir birey ve kendi istediğini yapmakta özgür ... sizide anlıyorum kötülükten istememezlik yapmıyorsunuz sırf kardeşinizin iyiliği için ama onu kendi kararlarıyla kabul etmeniz ve istedigi şeylere saygı göstermeniz daha iyi olur onun için ... aksi durumda sizlere karşı cephe alabilir ...

dediğiiniz gibi o kadar çok isteyeni var kendiside çok güzel bir kız diyorsunuzda kusura bakmayın yani o sizin bakış açınız ... siz sırf böyle uygun görüyorsunuz diye bir benliği veya kişiliği mutsuzluga itemezsiniz o böyle mutlu ....

nacizane fikrim ... bende ailemin onaylamadığı biri ile evlendim ... allahıma çok şükür 10 yıldır evliyim bugun hala derim iyikide karşı çıkmışım sevdigime varmışım yani dünyaya yine gelsem yine kocamla evlenirim ..... banada ne baskılar kurdular hatta kaçarak evlendim ... bir suru sorunu ailemle ilgili sırtıma yuklendim ... hiçte pişman değilim ben birilerinin keyfi istemiyor begenmiyor diye sevdigimi bırakıp mantık evliliği yapamazdım bu benim penceremden çok saçma ...

ama herşeyi geçelim çocuktan kaynaklanan birşey değil biz sadece okulunu okusun sonrasında yine evlensin diyorsanız orada hemfikirim ... herşeyden önce okul tabiki ... takarlar nişanı okul biter evlenirler ...

Son düzenleme:

amin sagolasın..gercektende ben annem babam bizi öyle zorluklarla okuttuki memur maaşıyla tek göz oda evde,annem yogurt peynir yaparak,cok zor koşullarda okuttular,yinede okuturlar..artık rahat etmek bizim güzel günümüzü görmek onların hakkı değilmi benim kızgınlıgım buna..babmı uzun zamandır görmüyordum farklı şehirlerdeyız .2 gün önce görmeye gittim adam 10 kilo zayııflamıs,annemın tansiyonu 20 lerde..bu insanlara bunu yaşatmaya hakkı yokki...başını taşlara vuracak ama geç olacak..geç olmasın erkenden dönsün bu yoldan dedik başarılı olamadık..

sevgilisiyle yada ailesiyle konuşsanız durumu
tamam diyin ama en azında kardeşimin okulunu bitirsin ondan sonra evlensinler diye konuş
yada şimdi naşlanlayın bitince hemen evlendirim dersiniz o arada belki soğur ve gerçekleri görür
siz üstüne gittikce daha çok bağlanıcaktır kardeşiniz
nişanlanırsa belki bazı şeyleri görür
evlenip boşanmaktansa nişan atmak daha iyi bence

biz sevdiği ile evlenemsine karsı degılızkı ben ve dıger kzıkardesım sevdıgımız ınsanlarla evlendık cokta mutluyuz..ailemız bize bu konuda hıc baskı yapmadı..ama okullarımızı bitirmiştik ve paramızı kazanıyor,ekonomik özgürlüğümüüz elde etmiştik..ailem ekonomik özgürlüğü olmadan üstelikte işsiz güçsüz biriyle evlenmesine karsı sevdiği ile evlenmesine değil

canım yukarda düzeltmemi yaptım yani okulunu okusunlar sonra evlensinler ... sonucta cocukta okumuyormu ?

hayır öyle bir anlatmışınız ki sevdiği cocugu istememezlik gibi birşey çıkmış ortaya ben ona istinaden yorum yaptım ...

annem babamda öyle yapmayı düşünüyor..okulunu bitirecek .ama bir işi olmayacak malesef..çunku sevgılı kızkardesım böyle istiyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…