o zaman arkadaşım bırak ne hali vrsa görsün siz elinizden geleni yapmışsınız
Bir ihtimal daha var bir sürü piskolojik hastalıklar var belki ona yakalandı ve o yaptıklarını ve size çektirdiklerini bilmiyor piskoloğa değil piskiatriye gidin
Allahım ne insanlar var çocuk okuyacam der aile evlendirir ,aile okutacam der kız evlenicem sizin kardeşinizde üniversiteyi kazanmış geleceğide var diyorsunuz niye böyle yapıyor kanına girmişler bence arkadaşıda işsizmiş neler vaat etti acaba da kandırdı kardeşinizi,yaş itibariyle lay lay lom zamanları hayatı toz pembe zannediyor heralde evlensinde görsün hayatın kaç bucak olduğunu ahla vahla hayatı geçer ,evleneceği kişinin işide yokmuş kaç gün geçinecekler acaba onun bunun yardımıylamı elalem kaç gün bakacak ki onlara , çok üzüldüm canım elinde böyle imkanları olan birinin elinin tersiyle itmesi çok üzücü Allah yardımcınız olsun canım
canım şimdi şöylede bir şey var yani siz olumlu görmüyorsunuz siz istemiyorsunuz diye kız neden sevdiğiyle evlenmesinki yani sonuçta bu onun hayatı onun yuregi siz sever yada sevmezsiniz bunu onaylar yada onaylamazsınız dediğim gibi siz evlenmeyceksiniz kendisi evlenecek ... bence ailelerin bu kadar ciddi şekilde kişiye baskı uygulamamaları lazım .... herşeyden önce o kendi başına bir birey ve kendi istediğini yapmakta özgür ... sizide anlıyorum kötülükten istememezlik yapmıyorsunuz sırf kardeşinizin iyiliği için ama onu kendi kararlarıyla kabul etmeniz ve istedigi şeylere saygı göstermeniz daha iyi olur onun için ... aksi durumda sizlere karşı cephe alabilir ...
dediğiiniz gibi o kadar çok isteyeni var kendiside çok güzel bir kız diyorsunuzda kusura bakmayın yani o sizin bakış açınız ... siz sırf böyle uygun görüyorsunuz diye bir benliği veya kişiliği mutsuzluga itemezsiniz o böyle mutlu ....
nacizane fikrim ... bende ailemin onaylamadığı biri ile evlendim ... allahıma çok şükür 10 yıldır evliyim bugun hala derim iyikide karşı çıkmışım sevdigime varmışım yani dünyaya yine gelsem yine kocamla evlenirim ..... banada ne baskılar kurdular hatta kaçarak evlendim ... bir suru sorunu ailemle ilgili sırtıma yuklendim ... hiçte pişman değilim ben birilerinin keyfi istemiyor begenmiyor diye sevdigimi bırakıp mantık evliliği yapamazdım bu benim penceremden çok saçma ...
biz sevdiği ile evlenemsine karsı degılızkı ben ve dıger kzıkardesım sevdıgımız ınsanlarla evlendık cokta mutluyuz..ailemız bize bu konuda hıc baskı yapmadı..ama okullarımızı bitirmiştik ve paramızı kazanıyor,ekonomik özgürlüğümüüz elde etmiştik..ailem ekonomik özgürlüğü olmadan üstelikte işsiz güçsüz biriyle evlenmesine karsı sevdiği ile evlenmesine değil
sevgilisiyle yada ailesiyle konuşsanız durumu
tamam diyin ama en azında kardeşimin okulunu bitirsin ondan sonra evlensinler diye konuş
yada şimdi naşlanlayın bitince hemen evlendirim dersiniz o arada belki soğur ve gerçekleri görür
siz üstüne gittikce daha çok bağlanıcaktır kardeşiniz
nişanlanırsa belki bazı şeyleri görür
evlenip boşanmaktansa nişan atmak daha iyi bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?