- 30 Mayıs 2020
- 340
- 664
- 23
- Konu Sahibi sacmalamayin
-
Tamamdır, sizin çocuklarınız üniversite sınavını kazanamazsa siz okutmazsınızNormal şartlarda okul kazanamayan çocuk okutulmaz zaten. Herkes üniversite mezunu olacak diye bir kaide yok. Başka yollardan meslek edindirilir.Okuduğu özel okul koç, bilkent falan gibi isim yapmış bir okulda iyi bir bölüm değilse kapasitesi üniversite için yeterli değil deyip meslek edindirme yoluna gidilir.
Bir de demişsiniz ya beni de aynı anne baba yetiştirdi diye, cevaplarınıza bakarsak kardeşinizle çok büyük bir fark yok aranızda. Aynı anne babanın yetiştirdiği belli oluyor.
Doktora götürmek zaten size sormadan aklıma gelen bir şey ve zaten yapılacak.Ekstra olarak onun bu konudaki ufkunu açacak kitap ve film önerileri,meditasyon yöntemleri bilenler için tavsiye alma niteliğinde yazmıştım. Teşekkür ederimBu forumda tek pedagojik eğitimi siz almadınız konu sahibi. Farkettiniz mi bilmiyorum ilk yazdiklariniz çok başka sonraki aciklamalariniz çok başka birinden söz ediyor. Ben kardeşinizin özelden tip hukuk gibi bı bolum okudugunu da sanmiyorum. Okuduğu bölümün devlet okulunda dahi düşük puanla kazanılacak bir bölüm olduğunu düşünüyorum. O kadar özele de yollamissiniz puanı yüksek olsun diye. Gerekirse bir yıl daha üniversiteye hazirlanabilirdi ama parayı verip özele koymanız onun için en kolayiydi. Mezuniyetten sonra başarısız olduğunda yeni bir bölüme yonelmesiyle ilgili verdiğiniz tavsiyeden de çok mücadele edip kazanmaya çalışmadığı bı bolumde okuduğu belli oluyor zaten. İlk yorumumda da bildiğim sahneler demiştim. Siz sadece kardeşini seven bı abla olarak kardeşinize toz konduramiyosunuz. Kaygı bozukluğundan böyle davrandığını dusunuyosaniz doktora götürmeniz gerekir
Ne terbiyesizsiniz.Sizler gibi şiddet yanlısı öneride bulunan gereksizler için açmadım konuyu. Gerçekten ılımlı ve yapıcı önerilerde bulunacak kişiler için açtım. Sorunu kabullenmiyor olsaydım açmazdım.Konuyu açtığım gerçeği, sizin gibi anlayışsız insanlara kardeşimi yargılatmaya rızam olduğu anlamına gelmez. Kendinize gelin. Saygılı şekilde cevap verecekseniz verin. Eğitimciyim ve buna sizi inandırma zorunluluğum da yok. Ayrıca bunun benim eğitimci olmamla çok bi alakası da yok. Haydi selametleCidden eğitimci olduğunuza eminmisiniz siz ? kardeşinizin sizi neden saymayıp lafınızı dinlemediği çok açık oysa ki hem madem bu kadar memnunsunuz kendi aile içinde halletseydiniz bu kadar zahmet edip konu açana kadar insanlara çemkirmede gösterdiğiniz başarıyı kardeşinize de gösterebilmeniz dileğiyle
Burada konu onun başarı veya başarısızlıklarıyla alakalı değil hanımefendi. Asıl siz “her şeyi vermişsiniz yine de yapamamış onu salın” kafasındasınız. Niye salayım,o düştüğünde yine benim canım yanacak ve ablası olarak yine ben destek olacağım. Güzelce doğruyu göstermek yerine niye alaşağı edeyimKızkardeşiniz size böyle tavır takınmakta o kadar haklı ki. Kabul edin etmeyin, bir çocuğun her istediğini yapmakla iyi birer ebeveyn olmuyorsunuz. Ya da her istediğine, her dediğine ulaştırarak ona iyilik yapmış olmuyorsunuz. Her istediği yerde okudu, istediği okullara gitti demişsiniz. Peki siz bu istekleri size belirtirken kendi akıl süzgecinizden geçirdiniz mi? Ona isteklerinin sandığı kadar mantıklı ya da faydalı olmadığını anlayabileceği bir uslup ve haklı gerekçelerle sundunuz mu?
Burada yazılan mesajlara verdiğiniz cevaplara bakıyorum da, o kadar dediğim dedik ve en doğrusunu ben bilirim en doğrusunu biz yaptık kafasındasınız ki. Kız kardeşinizin size bu şekilde tepki vermesine şaşırmadım. Satır aralarında verdiğiniz mesaj “her istediğin oldu, imkansızlık içinde tüm imkanları sunduk, bir zahmet sen de bir şeyleri başar”. Üzerinde hissettiği bu baskı ile size karşı tepkili yaklaşması da çok normal. Bırakın kendi başına da bir şeyler başarmayı öğrensin. Olmuyorsa yeniden yeniden denesin. Gerekiyorsa düşsün ama kendi başına kalkmayı da öğrensin. Salın artık şu kızı.
Olması gereken o zaten. Bu ülkenin tesisatçıya, kuaföre, elektrikçiye, tezgahtara, tamirciye, çöpçüye, temizlikçiye vs. de ihtiyacı var. Bunlar hafife alınacak ya da alt sınıfa ait meslekler değiller, biri olmasa hayatımızı idame ettiremeyiz. Bir eğitimci olarak bunun farkında olmanız gerekmez mi? Zaten okumaması gereken insanlar kaldırım üniversitelerinde okumamış ve meslek edinmiş olsa işsizlik bu raddede olmaz, insanlar kpss diye delirmez, üniversite mezunuyum ben yeaaa o işte çalışamam diyenler olmazdı.Tamamdır, sizin çocuklarınız üniversite sınavını kazanamazsa siz okutmazsınız
Konu sahibinin kardeşi şımarık değil lütfen. Çok minnoş, iyi yetiştirilmiş, sakin, düşünceli, muhteşem bir genç kadın.Kardesiniz her istedigi yapildigindan (ki bence en büyük yanlis bu) fazla simarmis.
Surekli pohpoh beklemeye alışmış ve çok simarmis.bi silkeleyip kendine getirin bence.iyi akşamlar. Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. 21 yaşında bir kızkardeşim var.Ailemle yaşıyor. Her genç kızın olduğu gibi özel hayatta bazı problemleri var. Bunun yanısıra her zaman kendi isteğiyle özel okullarda kendi istediği bölümleri okudu. Hiçbir zevkinden hobisinden mahrum kalmadı,orta halli bir aileyiz. Geçen yıl mezun oldu ve sınava girdi. Atanamadı. İstersen sınava bie daha hazırlan sorun olmaz acelen yok dedik veya yeniden üniversite sınavına gir başka böğüm alternatiflerine bak yine özelde oku sonuçta eğitime verilen para boş harcama değildir dedik. Yani anlayacağınız kafası oldukça karışık ve sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Hiçbir istediği geri çevrilmez ne isterse yer içer alır gezer tozar kimse bir şey demez.Ama gerçekten bazen öyle hal ve hareketleri oluyor ki biz donup kalıyoruz ve çok kırılıyoruz. Özel hayatındaki kendi arkadaşları veya erkek arkadaşıyla arasında bir problem olduğu zaman aileme aşşşırı derecede olumsuz yansıtıyor. Bizden kaynaklı olmadığı halde bize tavır yapıyor trip yapıyor bağırıp çağırıyor yani anlayacağınız en ufak bir sorunu olursa ailesinden çıkarıyor sinirini. Yaklaşık 2 haftadır hiçbirimizle konuşmuyor şimdi. Yanına gittiğimize falan tersliyor,sorduğumuz soruya cevap vermiyor, azıcık niye böyle yapıyorsun bizimle bir problemin mi var dediğimizde hayır sizinle alakalı değil diyor üsteleyip biraz daha sorarsak dertleş bizimle problemlerini anlat dersek sizene yok bişey vs ortalığı birbirine katıyor biz de her bağırışında apartmandakilere rezil olmamak için sırf sussun diye bişey demiyoruz. Ben de bir eğitimciyim ama bu durum canıma gerçekten tak etti. Bizimle alakalı olmasa bile her sorununda bi şekilde davranıyor annem babam anlayışlı insanlar olduğu halde onları sindirmiş durumda. Sırf bağırmasın diye susuyorlar derdin nedir diye sormaya bile korkuyorlar bağırır diye. Çok sinir bozucu olmaya başladı gerçekten. Mesela az önce yanına gittim neşeli neşeli çok güzel bi birikim yöntemi buldum yapalım dedim dinliyor mu diye gözünün içine bakarken bana, ne söyliceksen söyle Ve git dedi tersleyerek. Gerçekten bir abla olarak artık kaldıramıyorum. Görmezden gelmekten sıkıldık ailece.. neler önerirsiniz.. bişey önermeseniz bile dertleşmiş oldum içim rahatladı şimdiden..
Konu sahibinin kardeşi şımarık değil lütfen. Çok minnoş, iyi yetiştirilmiş, sakin, düşünceli, muhteşem bir genç kadın.
PsikolocikmişOldu o zaman sorun neymiş ki
Bu kadar pohpohlanip her istedigim yapilsaydi benim de olurdu psikolojik sorunlarim.Psikolocikmiş
Bence sizler elinizde bazı imkanlr olmadığı için imkanı olan kişilere saldıran tiplerdensiniz. Geçmişinizle barışın bence.Zira benim konum burda maddiyat değil.Ben sizi anladım ve sizin için üzüldüm yapabileceğim bir şey varsa yapmak isterimOlması gereken o zaten. Bu ülkenin tesisatçıya, kuaföre, elektrikçiye, tezgahtara, tamirciye, çöpçüye, temizlikçiye vs. de ihtiyacı var. Bunlar hafife alınacak ya da alt sınıfa ait meslekler değiller, biri olmasa hayatımızı idame ettiremeyiz. Bir eğitimci olarak bunun farkında olmanız gerekmez mi? Zaten okumaması gereken insanlar kaldırım üniversitelerinde okumamış ve meslek edinmiş olsa işsizlik bu raddede olmaz, insanlar kpss diye delirmez, üniversite mezunuyum ben yeaaa o işte çalışamam diyenler olmazdı.
Ama bakı in ısrarla söylüyorum ben konuyu kardeşimi yargılatmak için açmadım ki. öneri istedim. Verilen önerileri kimse en yakınına yapmaz . Cevap yazmak için de cevap yazılmaz. Elle tutulur mantıklı öneri istedimBunca eleştiriye rağmen hiçbirini kabul etmiyorsunuz konu sahibi.
Herkes yanlış bir siz doğru olamazsınız değil mi? Siz ne yazdıysanız herkes ona göre cevap verdi.
Kardeşinizi sevmeyin demiyor burda kimse size, onu da anlamamakta ısrar ediyorsunuz.
İlk yazdığınız mesajla sonrakiler arasında dağlar kadar fark var. Eleştiriler gelince yine anında kardeşinizin ardını toplamaya başladınız, muhtemelen günlük hayatta da yaptığınız şey bu olduğu için kardeşiniz şu anki davranışları sergiliyor. Ve siz böyle yapmaya devam ettikçe o da hiçbir gelişme göstermeyecek.
Bence sizler elinizde bazı imkanlr olmadığı için imkanı olan kişilere saldıran tiplerdensiniz. Geçmişinizle barışın bence.Zira benim konum burda maddiyat değil.Ben sizi anladım ve sizin için üzüldüm yapabileceğim bir şey varsa yapmak isterim
SelametleeeeGerçekten mi? Bu mu cevabınız? Çok şaşırdım. Kendiniz için üzülmelisiniz bence zira ad hominem yapmadan fikir alışverişi bile yapamıyorsunuz. Yazık, eğitimciydiniz bir de değil mi? Neyse uzayayım ben bu diyarlardan. Ne desek havaya gidiyor belli ki.
Yerden yere vurmadım problemlerini anlattım ayrıca onun problemlerini anlatmam size burda yerden yere vurma terbiyesizliğini vermezkardeşinizi ilk mesajda yerden yere vuran sizsiniz dikkatinizi çekerim.
ben vurmadım hakaret de etmedim dövün de demedim.Yerden yere vurmadım problemlerini anlattım ayrıca onun problemlerini anlatmam size burda yerden yere vurma terbiyesizliğini vermez
Tamamdır beni sevmiyor ben size tanı koyun demedim öneri verin dedim verdiğiniz öneriler tatmin etmedi haydi gidin buradanben vurmadım hakaret de etmedim dövün de demedim.
ısrarla söylüyorum YETİŞKİN bir insan apartmanı ayağa kaldıracak kadar avaz avaz bağırıyorsa ailesine veya sürekli aile üyelerini tersliyorsa sorunu kendinizde arayın biraz. demek ki sizi sevmiyor açık ve net.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?