Kızkardeşim

BDV de ilk kez gördüm dayak çözüm diye önerenleri!Belli ki sorunları var ve dayak daha da asileştirir,siz yaraya tuz diyorsunuz olur mu hiç!

Konunuzu okurken kendi erkek kardeşim anlatılmış gibi hissettim. Babamdan korkar yüzüne küfretmeye falan cesaret edemez ama odasında duvar yumruklamadığı mı kalır bağırıp çağırmadığı mı anlatamam. 17 yaşında ama o sinir halinde annem bile geri adım atıyor bir zarar verecek diye.
Anlatma sebebim durumunuzu anlıyor olduğumu belirtmekti, kardeşinizi acilen psikiyatriste götürmelisiniz. Benim kardeşime şizofreni başlangıcı denmişti. Tabi hareketleri benzeterek teşhis yapılamaz ama psikolojik bir durum olduğu bariz. Allah yardımcınız olsun

He bir de bir defa babam dayanamayıp vurdu kardeşime. Şimdi kardeşim ne zaman babama sinirlense "Zaten babam beni sevmiyor ki, seven baba çocuğuna öyle el kaldırabilir mi" diyor. Yani dayak daha kötüye götürebilir bu durumda.

Haklısınız ama dayakta beter oluyor. Ailem vicdan azabı cekiyor. Bazen babamın kalbi sıkısıyor. Şeytan diyor yatır deli hastanesine.ama daha betere gidiyor ne yapacagımızı sasırdık.

Şimdi artık geç zaten
Kocaman kız olmuş.
Ufakken ilk terbiyesizliklerin de patlacaklardı agzına bir tane.
Şuan tedavi için yatış şart gibi görünüyor..
Var demek ki bir ruhsal sıkıntısı.

kaç yaşında? ne zamandır ve neden böyle peki? hayatı nasıl?

Nöroloji ve psikolojik sorunlar dışında davranışlarda oluşan her olumsuz durum dış etkenlerdendir
Bu durumda ailede arkadaş çevresinde değerlendirilmeli

Evet dayak daha kötüye götürüyor simdilik idare edip tekrar doktora götürücez büyük ihtimal... şizofreni başlangıcı nasıl bilmiyorum ama mesela kardesim bunları yapıyor ya akşam üstü ben bişey yapmadım diyor şok oluyoruz...

Şimdi artık geç zaten
Kocaman kız olmuş.
Ufakken ilk terbiyesizliklerin de patlacaklardı agzına bir tane.
Şuan tedavi için yatış şart gibi görünüyor..
Var demek ki bir ruhsal sıkıntısı.
Büyük ihtimal var ama yatış hayatta kabul etmez belki bi nevi tedaviye yanıt verir eğer ilaç verirse hayatta bıraktırmaz ailem
kaç yaşında? ne zamandır ve neden böyle peki? hayatı nasıl?
Hayatını bitirdi arkadaşları yok olanlara bile kötü davranıyor hepsi etrafından cekildi. Ben arkadaş olayım ona diyorum ama bi süre sonra dayanamıyorum laflarına. 20 yaşında ben bildim bileli böyleydi ama liseden sonra cok değişti lisedeykende. İlk okulda huysuzdu sessizdi ama yine bu kadar değildi. Belki lisede veya baska birşey olduda değişti diyorum. Belki dışlandı belki baska birşey ama hayatta birşeyini anlatmazdı bize...

Diyorum ya bizde cektik aile maddi durum ama 6 kardesiz hiç birimiz böyle değiliz bir kızkardesim böyle. Aile içi şiddet yok ama tabi babam ve annem tartışır her evlilikte oldugu gibi. Babamın akrabaları etrafımızdayken kötüydü biraz simdi hiç kimse yok birtek bizbizryiz ama o da etkilemiş olamaz. Belki diyorum ağır gecirdi ergenliği ve bu tahamülsüzlüğü ordan kaynaklanıyor. İlk başlarda ergen diyorduk ama şimdi ben delirmiş gözüyle bakıyorum acıkcası. Cünkü hiç bir evlat annesine babasına yapmaz. Bazen babam bizi sevdiğinde bile kıskanıyor beni sevmiyorsunux diyor ama kız kardesime bu sevginin büyüğünü gösteriyorlar.
Nöroloji ve psikolojik sorunlar dışında davranışlarda oluşan her olumsuz durum dış etkenlerdendir
Bu durumda ailede arkadaş çevresinde değerlendirilmeli

Tam olarak yaşı kaç acaba ? Bilmediğiniz bir sorunu olabilir bu kadar hırçın olmasının hepimiz giriyoruz depresyona bende cok agır donemler gecırdım ancak zararım hep kendıme oldu hayata gec atılma vs bakımından bırıne yapmadım
Bence konusmasını saglayacak bırılerını edınmeye calısın dogrusu bence bu çünkü tahmınımce sakladıgı bırsey var ve bunu bastırmak ıcın agresıflıge dokuyor
Allah yardımcınız olsun

bırakın öldürsün kendini. yemez bir tarafları canım. bulmuş bunuyor kardeşin. annesi babası yanında. şükür edeceğine. ciddi bir tedavi şart normal değil çnkü

20 yaşında. Ne sakladığını bilmiyorum ama sanki erkeklerin onu beğenmediğini sanıyor. Sevgilisi olsa hayatta söylemez ama dediğim gibi biri ona hediye almıs bileklik anneme öyle söylemiş sevgilisi oldugunu iki gün sonra cocuga mesajına cvp vermedi diye şerefsiz demiş. Şok olduk ki efendi biri gibiydi bende diyorum bazen kendime ben erkek olsam hayatta kardesim gibi biriyle birlikte olmazdım büyük ihtimal davranıslarından pişman oluyor oda benim gibi düşünüyor o yüzden insanlardan kendi yüzünden soğuyor gibi... oysaki güzel bir hayat yasatabilir kendine benden sanslı bu konuda ama o fırsatı geri tepiyor....

Sevginin büyüğünü göstermek te doğru değil makul bir sevgi saygı özveri yeter
Özünde isyankar etrafı itaatkar
Ve sorunlu olmayı farklı olmayla özdeşleştiriyor olabilir
Kurşun dökmeler büyü falan reelden uzak bir aile profili canlandırdı gözümde buda sorun da çözüme değil yıkıma neden olabilir
Arkadaş çevresinde çok önemlidir bunu da takip edin
Umarım çözüm yolu bulursunuz

Son düzenleme:
Anneniz onu tedavi ettirsin ,bu durtum cozulmez ,kac yasinda kardesiniz

Yok yani büyü derken çözüm yok bende böyle birşey bile aklıma geldi o kadar caresizim diyorum. Kursun döktürmek te öylesine yapılan birşeydi bu kadar kötü bir etki beklemiyorduk. Bir kere denedik zaten.Hani hamile kalmak isteyen olur her yolu dener ya bizimkide o hesaptı ki dediğim gibi öyle seylerede cok inanmıyorum. Arkadaş cevresi dediğim gibi kimse yok bir kız arkadası var tanıyoruz ailece ama kıza bile kötü davranıyor yani cözümü geçin sorun ne onu bile bilmiyoruz beynimiz durdu...

kesinlikle hastaneye yatmalı. vurmak için zaten artık çok geç. ben yine de karşı değilim tabi kusurlara bakılmasın.

huysuzmuş. göz yumulmuş. pek ala şımartılmış (anlattıklarınıza göre, katiyyen ön yargılı olmak istemem)
lisede tacize uğramış olabilir.bu edepsizlikleri arkadaşlarına sökmemiş sindirilmiş olabilir. kara sevda olabilir. ki kara sevda da ciddi sorunlar yaşatır.

muhakkak ki tetikleyen birşey vardır. hamilesiniz gücünüz sözünüz kardeşinize geçmez. ailenize söz geçirin ve yatırın.

dayak diyorum diye laf edenler olmuş.
kız manyağın birine denk gelir. ailesi de aman evlensin düzelir diyiverir razı gelir.
ondan sonra babası iki tokat patlatamaz ama elin adamı bu manyaklıkları çekmez ağzını burnunu kırar belki tecavüz eder evliyken bile belki satar belki aç bırakır. kız bildiğin deli buradan bakınca.

allah korusun. benimle yaşıt neredeyse. elinizi çabuk tutun ve yatarak tedavi ettirin bence.

bence bildiğin rahatsızlığı var ya psikolojik ya nörolojik bir arkadaş söylemiş ya aynen öyle
böyle nefret besleyerek düzeltemezsiniz ama kardeşinizi
sizi de anlıyorum tabi de
yardımcı olmak nefretle olmaz ciddi sakin bir uzmandan fikir alarak yaklaşmayı deneyin büyük sıkıntıları olmuş ya da oluyor olmalı

İşte o da sanki bizim aile cok kötüymüş gibi evlenip kurtulayım kafasında ama dedim sizin dediklerinizi bak biz tahammül ediyoruz kimse etmez. Ailem izin vermiyor evliliğe simdi. Kardeslerimle karsıyız cünkü bir anda o yasta evlenip daha da beter olmasını istemem. Başkalarınıda üzmesini istemem su anlık tek cözüm psikolojik tedavi. Yine ailemle konusayım belki götürtebiliriz:/
Taciz gibi bir sorun değil kara sevda yada beğenmeme hastalıgı olabilir zaten kendini begenmiyor burnum böyle söyle diyor. Estetik olmayı bile istedi ama eminim herkesten güzel düzgün burunlarımız var. Şükret diyorum anlamıyor ... kara sevda derken hiç öyle birini cok sevdiğini yada adını sayıklakdığını mesajlarını görmedim. Bir tek su serefsiz dediği oğlana ara sıra bakıyor. Kendi suclu biliyorda

Ondan nefret etmiyoruz ama bizide bitiriyor cogu zaman tükeniyoruz.. tek çözüm destek sanırım su an. Bizde mantıklı düşünemiyoruz çünkü...

Ciddi bir sorunu olduğu bariz gibi. Psikiyatrist antidepresan yazıp göndermiş herhalde daha uzun süre muayene edecek bir yere götürün. Tanı falan konmadı mı kardeşinize? Madde kullanıp kullanmadığına dair tetkik de yapılmalı bence. Dayak falan diyenlere de hayretle bakıyorum bu arkadaşın ruhsal bir problemi olduğu çok belli dayakla düzelmesi imkansız. Lütfen başka bir ruh sağlığı uzmanına götürün ve daha detaylı muayene edilsin. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…