- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
kızlar merhaba. Kızkardeşim çok huysuz ve mutsuz. Sürekli küfür ediyor beddua ediyor bi gün güleryüzünü görmedik ailecek. Aile içinde de sorunlarımız oluyor ama kardeşim ömür törpüsü... babama küfür beddua ediyor anneme ediyor herkese. Psikolojisi bozuk anlıyorum kendini eve kapattı ve ailemin durumu kötüye gitti toparlanmaya calısıyorlar. Ama annem babam sabrettikce kardeşim onları bıktırıyor. Küçüklüğünden beridir böyle hep küfür hep beddua. Sabah kalkıyor bedduayla. Annem alttan almaya calısıyor ama nasıl bir psikolojide bizde bilmiyoruz bi ara psikoloğa gitti ilaç kullandı etrafta ruh gibi dolastı kafasını yastıktan kaldırmadı baktık kötü bıraktı ilacı. Sonrada gitmek istemedi psikologa.küçük erkek kardesim var ondan nefret ediyor. Cocuk ne yapsa batıyor ona. Uyurken nefes sesini duysa odadan kovuyor kardesim misafir odasında yatmaya başladı. İçim yanıyor... Ben hamileyim annemlere ne zaman gelsem evden kovuyor bi ufak sesimize dünyayı ayagı kaldırıyor. Bazen annemin elleri kolları tırnak izleriyle doluyor. Bir kere dayanamadım kavga ettim yeter artık bıktık senden anneme nasıl yaparsın bunu dedim hamileyim az kalsın karnıma tekme atıyordu. Bende onun yüzünden aileme bile az gitmeye basladım. Zaten kv derdi var evde onlardan kaçtıkca birde annemlere geldikce bu manzarayla karsılasıyorum. Artık bagırmalarından üst komsumuz altta delimi var demiş yöneticiye. Annemler utanctan ölüyorlar ama bas edemiyoruz. Babam bişey dese kendimi öldürürüm diyor. Babama küfür etsede babam sesini cıkartamıyor... bıktık ne cözümü var bilmiyorum. Annem perişan oluyor onun bu hallerine ne yapacagız nasıl düzeltiriz. Babamların maddi durumu su an kötü. Para yok diye de cıldırıyor bazen. Psikologa tekrar götürmemiz gerek ama bunun dışında ne yapabiliriz alltan alıyoruz sesimizi cıkarmıyoruz ama daha beter oluyor...
Haklısınız ama dayakta beter oluyor. Ailem vicdan azabı cekiyor. Bazen babamın kalbi sıkısıyor. Şeytan diyor yatır deli hastanesine.ama daha betere gidiyor ne yapacagımızı sasırdık.
kaç yaşında? ne zamandır ve neden böyle peki? hayatı nasıl?kızlar merhaba. Kızkardeşim çok huysuz ve mutsuz. Sürekli küfür ediyor beddua ediyor bi gün güleryüzünü görmedik ailecek. Aile içinde de sorunlarımız oluyor ama kardeşim ömür törpüsü... babama küfür beddua ediyor anneme ediyor herkese. Psikolojisi bozuk anlıyorum kendini eve kapattı ve ailemin durumu kötüye gitti toparlanmaya calısıyorlar. Ama annem babam sabrettikce kardeşim onları bıktırıyor. Küçüklüğünden beridir böyle hep küfür hep beddua. Sabah kalkıyor bedduayla. Annem alttan almaya calısıyor ama nasıl bir psikolojide bizde bilmiyoruz bi ara psikoloğa gitti ilaç kullandı etrafta ruh gibi dolastı kafasını yastıktan kaldırmadı baktık kötü bıraktı ilacı. Sonrada gitmek istemedi psikologa.küçük erkek kardesim var ondan nefret ediyor. Cocuk ne yapsa batıyor ona. Uyurken nefes sesini duysa odadan kovuyor kardesim misafir odasında yatmaya başladı. İçim yanıyor... Ben hamileyim annemlere ne zaman gelsem evden kovuyor bi ufak sesimize dünyayı ayagı kaldırıyor. Bazen annemin elleri kolları tırnak izleriyle doluyor. Bir kere dayanamadım kavga ettim yeter artık bıktık senden anneme nasıl yaparsın bunu dedim hamileyim az kalsın karnıma tekme atıyordu. Bende onun yüzünden aileme bile az gitmeye basladım. Zaten kv derdi var evde onlardan kaçtıkca birde annemlere geldikce bu manzarayla karsılasıyorum. Artık bagırmalarından üst komsumuz altta delimi var demiş yöneticiye. Annemler utanctan ölüyorlar ama bas edemiyoruz. Babam bişey dese kendimi öldürürüm diyor. Babama küfür etsede babam sesini cıkartamıyor... bıktık ne cözümü var bilmiyorum. Annem perişan oluyor onun bu hallerine ne yapacagız nasıl düzeltiriz. Babamların maddi durumu su an kötü. Para yok diye de cıldırıyor bazen. Psikologa tekrar götürmemiz gerek ama bunun dışında ne yapabiliriz alltan alıyoruz sesimizi cıkarmıyoruz ama daha beter oluyor...
Konunuzu okurken kendi erkek kardeşim anlatılmış gibi hissettim. Babamdan korkar yüzüne küfretmeye falan cesaret edemez ama odasında duvar yumruklamadığı mı kalır bağırıp çağırmadığı mı anlatamam. 17 yaşında ama o sinir halinde annem bile geri adım atıyor bir zarar verecek diye.
Anlatma sebebim durumunuzu anlıyor olduğumu belirtmekti, kardeşinizi acilen psikiyatriste götürmelisiniz. Benim kardeşime şizofreni başlangıcı denmişti. Tabi hareketleri benzeterek teşhis yapılamaz ama psikolojik bir durum olduğu bariz. Allah yardımcınız olsun
He bir de bir defa babam dayanamayıp vurdu kardeşime. Şimdi kardeşim ne zaman babama sinirlense "Zaten babam beni sevmiyor ki, seven baba çocuğuna öyle el kaldırabilir mi" diyor. Yani dayak daha kötüye götürebilir bu durumda.
Büyük ihtimal var ama yatış hayatta kabul etmez belki bi nevi tedaviye yanıt verir eğer ilaç verirse hayatta bıraktırmaz ailemŞimdi artık geç zaten
Kocaman kız olmuş.
Ufakken ilk terbiyesizliklerin de patlacaklardı agzına bir tane.
Şuan tedavi için yatış şart gibi görünüyor..
Var demek ki bir ruhsal sıkıntısı.
Hayatını bitirdi arkadaşları yok olanlara bile kötü davranıyor hepsi etrafından cekildi. Ben arkadaş olayım ona diyorum ama bi süre sonra dayanamıyorum laflarına. 20 yaşında ben bildim bileli böyleydi ama liseden sonra cok değişti lisedeykende. İlk okulda huysuzdu sessizdi ama yine bu kadar değildi. Belki lisede veya baska birşey olduda değişti diyorum. Belki dışlandı belki baska birşey ama hayatta birşeyini anlatmazdı bize...kaç yaşında? ne zamandır ve neden böyle peki? hayatı nasıl?
Nöroloji ve psikolojik sorunlar dışında davranışlarda oluşan her olumsuz durum dış etkenlerdendir
Bu durumda ailede arkadaş çevresinde değerlendirilmeli
kızlar merhaba. Kızkardeşim çok huysuz ve mutsuz. Sürekli küfür ediyor beddua ediyor bi gün güleryüzünü görmedik ailecek. Aile içinde de sorunlarımız oluyor ama kardeşim ömür törpüsü... babama küfür beddua ediyor anneme ediyor herkese. Psikolojisi bozuk anlıyorum kendini eve kapattı ve ailemin durumu kötüye gitti toparlanmaya calısıyorlar. Ama annem babam sabrettikce kardeşim onları bıktırıyor. Küçüklüğünden beridir böyle hep küfür hep beddua. Sabah kalkıyor bedduayla. Annem alttan almaya calısıyor ama nasıl bir psikolojide bizde bilmiyoruz bi ara psikoloğa gitti ilaç kullandı etrafta ruh gibi dolastı kafasını yastıktan kaldırmadı baktık kötü bıraktı ilacı. Sonrada gitmek istemedi psikologa.küçük erkek kardesim var ondan nefret ediyor. Cocuk ne yapsa batıyor ona. Uyurken nefes sesini duysa odadan kovuyor kardesim misafir odasında yatmaya başladı. İçim yanıyor... Ben hamileyim annemlere ne zaman gelsem evden kovuyor bi ufak sesimize dünyayı ayagı kaldırıyor. Bazen annemin elleri kolları tırnak izleriyle doluyor. Bir kere dayanamadım kavga ettim yeter artık bıktık senden anneme nasıl yaparsın bunu dedim hamileyim az kalsın karnıma tekme atıyordu. Bende onun yüzünden aileme bile az gitmeye basladım. Zaten kv derdi var evde onlardan kaçtıkca birde annemlere geldikce bu manzarayla karsılasıyorum. Artık bagırmalarından üst komsumuz altta delimi var demiş yöneticiye. Annemler utanctan ölüyorlar ama bas edemiyoruz. Babam bişey dese kendimi öldürürüm diyor. Babama küfür etsede babam sesini cıkartamıyor... bıktık ne cözümü var bilmiyorum. Annem perişan oluyor onun bu hallerine ne yapacagız nasıl düzeltiriz. Babamların maddi durumu su an kötü. Para yok diye de cıldırıyor bazen. Psikologa tekrar götürmemiz gerek ama bunun dışında ne yapabiliriz alltan alıyoruz sesimizi cıkarmıyoruz ama daha beter oluyor...
BDV de ilk kez gördüm dayak çözüm diye önerenleri!Belli ki sorunları var ve dayak daha da asileştirir,siz yaraya tuz diyorsunuz olur mu hiç!
Tam olarak yaşı kaç acaba ? Bilmediğiniz bir sorunu olabilir bu kadar hırçın olmasının hepimiz giriyoruz depresyona bende cok agır donemler gecırdım ancak zararım hep kendıme oldu hayata gec atılma vs bakımından bırıne yapmadım
Bence konusmasını saglayacak bırılerını edınmeye calısın dogrusu bence bu çünkü tahmınımce sakladıgı bırsey var ve bunu bastırmak ıcın agresıflıge dokuyor
Allah yardımcınız olsun
Sevginin büyüğünü göstermek te doğru değil makul bir sevgi saygı özveri yeterDiyorum ya bizde cektik aile maddi durum ama 6 kardesiz hiç birimiz böyle değiliz bir kızkardesim böyle. Aile içi şiddet yok ama tabi babam ve annem tartışır her evlilikte oldugu gibi. Babamın akrabaları etrafımızdayken kötüydü biraz simdi hiç kimse yok birtek bizbizryiz ama o da etkilemiş olamaz. Belki diyorum ağır gecirdi ergenliği ve bu tahamülsüzlüğü ordan kaynaklanıyor. İlk başlarda ergen diyorduk ama şimdi ben delirmiş gözüyle bakıyorum acıkcası. Cünkü hiç bir evlat annesine babasına yapmaz. Bazen babam bizi sevdiğinde bile kıskanıyor beni sevmiyorsunux diyor ama kız kardesime bu sevginin büyüğünü gösteriyorlar.
Anneniz onu tedavi ettirsin ,bu durtum cozulmez ,kac yasinda kardesinizHaklısınız bende karsıyım ama babam bir kere dövdü sonra oturdu ağladı zaten. Kardesimde odaya kapandı babam kapısının önünden ayrılmadı hiç unutmuyorum suratını belki kendine birşey yapar diye. Çözümü yok gibi gitmiyor bir ara evlenmeye calıstı erkek arkadas buldu cocugu tanımıyordum ona bile küfür etmis ayrılmıslar. Baska bir görücü geldi oğlanı ezmiş şöför diye. Cok kızdım ama nafile. Birde bu var sabah cok kötü ya mesela öğlen birşey olur cok iyi olur birden 1 saat bile sürmez hemen cinleri tepesine toplanır eski huyuna geri döner. Annem biraz toparlanalım onu 4 yıllıga göndericem baska sehire dedi. Kendisi istiyordu en cok.Zaten sözde sınava hazırlanıyorr simdi. Bir yandan korkuyoruz başka sehirde neler yapar diye.
Sevginin büyüğünü göstermek te doğru değil makul bir sevgi saygı özveri yeter
Özünde isyankar etrafı itaatkar
Ve sorunlu olmayı farklı olmayla özdeşleştiriyor olabilir
Kurşun dökmeler büyü falan reelden uzak bir aile profili canlandırdı gözümde buda sorunun çözüme değil yıkıma neden olabilir
Arkadaş çevresinde çok önemlidir bunumarası takip edin
Umarım çözüm yolu bulursunuz
Haklısınız bende karsıyım ama babam bir kere dövdü sonra oturdu ağladı zaten. Kardesimde odaya kapandı babam kapısının önünden ayrılmadı hiç unutmuyorum suratını belki kendine birşey yapar diye. Çözümü yok gibi gitmiyor bir ara evlenmeye calıstı erkek arkadas buldu cocugu tanımıyordum ona bile küfür etmis ayrılmıslar. Baska bir görücü geldi oğlanı ezmiş şöför diye. Cok kızdım ama nafile. Birde bu var sabah cok kötü ya mesela öğlen birşey olur cok iyi olur birden 1 saat bile sürmez hemen cinleri tepesine toplanır eski huyuna geri döner. Annem biraz toparlanalım onu 4 yıllıga göndericem baska sehire dedi. Kendisi istiyordu en cok.Zaten sözde sınava hazırlanıyorr simdi. Bir yandan korkuyoruz başka sehirde neler yapar diye.
kesinlikle hastaneye yatmalı. vurmak için zaten artık çok geç. ben yine de karşı değilim tabi kusurlara bakılmasın.
huysuzmuş. göz yumulmuş. pek ala şımartılmış (anlattıklarınıza göre, katiyyen ön yargılı olmak istemem)
lisede tacize uğramış olabilir.bu edepsizlikleri arkadaşlarına sökmemiş sindirilmiş olabilir. kara sevda olabilir. ki kara sevda da ciddi sorunlar yaşatır.
muhakkak ki tetikleyen birşey vardır. hamilesiniz gücünüz sözünüz kardeşinize geçmez. ailenize söz geçirin ve yatırın.
dayak diyorum diye laf edenler olmuş.
kız manyağın birine denk gelir. ailesi de aman evlensin düzelir diyiverir razı gelir.
ondan sonra babası iki tokat patlatamaz ama elin adamı bu manyaklıkları çekmez ağzını burnunu kırar belki tecavüz eder evliyken bile belki satar belki aç bırakır. kız bildiğin deli buradan bakınca.
allah korusun. benimle yaşıt neredeyse. elinizi çabuk tutun ve yatarak tedavi ettirin bence.
bence bildiğin rahatsızlığı var ya psikolojik ya nörolojik bir arkadaş söylemiş ya aynen öyle
böyle nefret besleyerek düzeltemezsiniz ama kardeşinizi
sizi de anlıyorum tabi de
yardımcı olmak nefretle olmaz ciddi sakin bir uzmandan fikir alarak yaklaşmayı deneyin büyük sıkıntıları olmuş ya da oluyor olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?