Kızlar acil yardım lütfen.

Sizi tanimiyorum ama iyi niyetli biri oldugunuz belli. Beni yanlis anlamanizi istemem ama icimden sanki mutlu olmiyacaksiniz gibi geliyor. Ailesinr asiri düskün diyorsunuz. Hersey yolunda giderse ailesi siz olacaksiniz. Önce siz sonra anne baba. Iki kisiyken bence muhtesem geciniyorsunuzdur ama onun ailesi dahil olunca sanki huzurunuz kacicak. Onlarin maddi durumu iyi diye, siz kendizi kücük görüyorsunuz. Hersey para degil bu hayatta. (Malesef onsuzda olmuyor.)
Sevgiliniz sizin durumu biliyor, onun yanindada sık sık durumumuz iyi degil demeyin. Kücültmeyin kendinizi.

Biz 5 kişi olcaz. Annem babam amcam ve dayım. 10 kişi de onlar :/

Oncelikle tekrar belirteyim, kiz isteme tanisma evlilik vs anlamam...

Annen madem yoresel yemekler yapmak istiyor... hazirlasin guzelce, yenilsin icilsin. Bir ufak masaniz varmis, dar etegi olan hanimlar veya yere oturamayacak bir sıkıntisi olanlar oraya gecer.
Biri kalkinca diger kadinlar da kalkiyorsa birakin kadinlar masada erkekler yerde boyle bi karari onlar kendileri dogal gelisen bi diyalogla versinler.

Eviniz kucuk, maddi sorunlar vs anliyorum. Onlar da ev bakmaya degil, sizinle guzel iliskiler kurmak icin geliyorlar... o yuzden uzerinizdeki tedirginligi atin.
Insan iyi niyetli ise masaya bakmaz, guler yuzdur muhim olan.

Fakat yeriniz musaitse bir kucuk portatif masa ile kisi sayisi yer vs sorununuz cozulecekse ekleme yapsaniz daha iyi olur.
Uzuuun bir olmasa dahi ayni odada veya o odanin balkonunda toplam iki ayri masada da agirlayabilirsiniz.
Ikili uclu koltuklardan birinin onune cekersiniz masalardan birini, yer sıkıntiniz da azalir.
Eger ona da yer yok diyorsaniz 10tane masaniz da olsa cozum uretmek zor.
Yer sofrasi utanilcak birsey degil, oturma kalma vs belki rahat edemezlerse diye dedik ama uzun yoldan geliyorlar bosverin birarada yiyin hem daha sicak bi ortam olur.
Erkek arkadasiniza evimiz kucuk boyle agirlamak zorunda kalcaz diye citlatin isterseniz... o da dar etek giyerse annesi vs krndince uyarir belki bu artik onlarin sorunu, abartip sevgiliden aileyle konusmasini talep etmeyin bence.

Bu arada maddi konuya takilmissiniz ama onemli olan sizin misafirperverliginiz...
Ne piserse o yenir, neresi gosterilirse de orda oturulur... tanisinca bu kadar stres yaptigniza degmeyecegini anlayacaksiniz.
Siz misafire elinizdeki olanaklara gore en iyisini yapin en iyi yeri gosterin yeterli, babaniz kral tahtinda oturup kp.ye tabure vermiyorsunuz sonucta

Hem iki araba dolusu toplasip gelen tanismak icin bile siraya girecek kadar hevesli bir ailenin sofraya takilacagini hic sanmiyorum :)

Sabah gelip akşam gidecekler ama

bütün gün sizde mi olucaklar?eğer sizde olucaklarsa bütün gün ,yemek hazırlamanız gerekir.hiç keyfinizi bozmayın.imkanlarınız neyi elveriyorsa öyle hazırlık yapın.ortada bir ayıplık bir durum varsa sizin değil onların henüz, ilk tanışmada bu kadar kalabalık gelmeleridir.

O ailesine tapiyo. Annem ablam babam diye diye ömrümü yedi ama bana da çok değer veriyo

tamam kafana takma geldıklerı gunu bence annen ayarlar yılların tecrubesı bırak ona bazı seylerı o bilir okadar mısafırı nasıl karsılayacagını cok kafanı yorma ananda kaç yıllık evlı o da gelın oldu görumce oldu anneoldu kaynana olcak o bilir yapacagını sen dur hele :)

Haklisiniz ama ailemi küçümsemelerini istemiyorum tek sıkıntım bu

Öncelikle derin bir nefes al ve birazcık sakinleşmeye çalış canım. Tanışmanın amacı ailelerinde birbirini görmesi ve tanıması. Şayet sadece maddi anlamda gelir düzeyiniz onlardan düşük diye burun kıvıracak kişiler ise sende bir kez daha enine boyuna düşünür tartarsın.

Şimdiden üzme kendini. Para dediğin bugün var yarın yok. Onlar sizi tanımaya geliyor , zengin bir aile olmadığınızı da biliyorlardır oğullarından. Önemli olan gönül zenginliği , düzgün ahlak gibi para ile satın alınamayacak değerler.

İçini ferah tut. Güzel haberlerini bizimle paylaşırsın misafirleriniz gidince

Normal bu kadar gerilmen ama sakinleşmeye çalış daha yolun başındasınız ve bunun benzeri çok heyecanlanacağın durumlar olacak. :)

Ayıp mayıp olmaz , herkes karşısındakinin usulünü baştan görsün . Ama sorun şu ki şık şık giyinip gelen kadınlar için yerde oturmak sıkıntılı olabilir. O nedenle servis masası ve ellere tabaklar daha uygun olur.

Ben yurtdışından gelenlere bile böyle yapıyorum , kalabalık olunca alternatif kalmıyor. E eve değil de bana geldiklerine göre takıntı da yapacak bir şey kalmıyor. Ama yapacağım yemekleri bu duruma göre seçiyorum. Çorba yapmıyorum , pilav ve islim kebabı yanına salata , zeytinyağlı birkaç çeşit tamamdır. Yani akmayacak , tabakta pek birbirine karışmayacak tarzda . Bir de bıçak kullanımını gerektirmeyecek yemek seçersen rahatlık olur. Yazın bu sıcağında çorba çok da şart değil. Geldiklerinde kahve istemiyorsan eğer soğuk birer içecek misafirlerini serinletir , neşelendirir. Yemekten sonra çay servisi süper gider.

Herşeyden önemlisi endişeli görünme , ağırlama tarzından utanma , kendine güvenli ol . Kolay gelsin :)

Ona hiç maddi durumumdan bahsetmedim. Ama ben mahallede oturuyorum o sitede. Küçümsemişti bi kez sonra pişman oldu. Benim annem babam gariban. Babam çiftçi. Onlar ünlü bir işadamı ile ortaklar. hep yurtdisinda tatildeler. Ve ben onu sevdiğim halde sadece bu maddi imkansizliktan kaybetmekten korkuyorum. O da beni seviyo. Ki sevmese bu kadar çok evlenmeyi istemez diye düşündüm. Ailesinin ne zaman konusu açılsa tartışıyoruz zaten. Babam gitti yeni perde tv aldı taksite. Sadece benim için. Kızım küçük düşmesin diye. Ama onlar bizi küçümserse üzülürüm ondan dolayi çok fazla endiseliyim.

Sabah gelip akşam gidecekler ama

Aileyi gözünde farklı canlandırıyorsun.Senin düşündüğün gibi insanlar olsalar,ilk görüşmeye doluşup gelmezler.
Hadi geldiler diyelim,onca mesafeden gelip size inmezler.Madem paraları var,bir otelde kalırlar,ertesi gün derlenip toparlanıp size gelirler.
Ayrıyeten ablası da öyle bir yazı yazmaz :)
Sıkma canını,su yolunu bulur,nasipse her türlü olur.

Ne kadar da mükemmel insanlarsiniz sizler.. hepiniz.. Allahım razı olsun

Bizim buralarda sizler gibi iyi yürekli insanlar kalmadı

Sevgilinin ailesi anadan dogma zengin degildir herhalde.

Ben senin yerinde olsaydim, benim ailemi kücük görselerdi, askimdan vaz gecerdim. Yarin ne olcagi belli olmaz. Paraya güven olmaz. Bugün bolluk icinde yasayip yarin yokluk icindede yasayabilirler.
Fazla düsünme, dert etme. Hayirlisi neyse o olur. Tanismada aileni, yasam tarzini sevmezlerse, sende onlari salla. Insallah hersey yolunda gider.

Kalabalık konusunu bi kez açtım. Buna siz değil geleneklere gore biz karar veririz dedi. Kavga ettik ve konu kapandı

Ailemi kucumserlerse elbette vazgececegim

Bizim buralarda sizler gibi iyi yürekli insanlar kalmadı

Vardır elbet. Bazen kim iyi yürekli kim değil ayırt etmek zordur. Kendini bu stres ve endişelerle hırpalarken ; fark etmeden anne ve babanı da üzüyorsun canım. Çok şükür annen baban sağ anladığım kadarıyla.

Güzel , tatlı bir telaş yaşayacaksın. En azından yaşayanlar böyle olduğunu söylüyor İçinden ne geçerse söze dökmesen de yüzünden o okunur. İçini ferah tut.

Tanışmanın çok güzel , su gibi , ağız tadıyla geçmesini diliyorum .

Kalabalık konusunu bi kez açtım. Buna siz değil geleneklere gore biz karar veririz dedi. Kavga ettik ve konu kapandı

Bu mesajını yeni gördüm. Açıkçası bu tutum hoş olmamış. Belki ailesi ısrar etmiş o da bir şey söyleyememiştir. Durumu değiştiremeyeceği içinde bu talihsiz cümleyi kurmuş olabilir.

Hele bir misafirleriniz gelsin , kalbiniz nasılsa size doğruyu yanlışı söyleyecektir.

merhaba bir yakınınızın daha büyük bir evinde de ağırlayabılırsınız.
sonuçta onlar ayırmayıp yedi ced gelıyorlarsa sizince akraba ilişkileriniz orda ağırlayacak kadar pekişmiş olabılır normaldır yanı bu durum.
onu geçtim balkon olabılır yada masaya kadınları yer sofrasına erkeklerı cocuklara balkonda gıbıde yapabılırsınız.
durumunuz musaıtse fix menu restorantlar mevcut modernse aile daha şık olur dıye dusunuyorum
ama bence bu kadarda kasmayın daha cok stres olursunuz.
sevgılınıze yasadıgınız endıseyı acıklıkla dıle getırın bence.
eger sıze deger verıyorsa zaten sızı zora sokmak ıstemez diye düşünüyorum.
birde son olarak ekleme yapmak istedim geleneklere degınmıs konuyu kapatmıs,bu tarz yetıstırılmıs erkek bıreyler ilerde ben ne dersem o olurcu olurlar,ve sizden çokta aile buyuklerının sozu gecer

Son düzenleme:

Canim benim boyle dusunme, ailen ve sen belli ki iyi niyetli ve gonlu zengin insanlarsiniz.
Baban elinden geleni yapmis... bu kadar olur.

Sizin bu ictenlignize burun kivirmalari sonradan gorme olduklarini dusundurur bana. Mutevazi insanlar ise yer sofrasini sorun etmezler,
Ya hic bilmediklerinden zorlansalar dahi nolcak canim der yerler ve hatta hoslarina gider
Ya da 1-2kusak oncesi onlarin da boyle bir yasantisi varsa ordan ornek verip hatta sizin cekingenlignizi uzerinizden atmak icin ugrasirlar.

Ablasinin trilyoner esi varmis vs hikaye... once erdemli olmayi ogrensinler, para dedigin bugun var yarin yok...
Eger ailesi iyi insanlar ve ukalaliktan hoslanmayan kimseler ise ablanin yapacagi bi terbiyesizligi bile orda affetmez babasi

Kalabalik gelmeleri bana iki sey dusundurttu,
Bunlar ya cok heyecan yapmislar ve iyi niyetli sevecen insanlar...
Ya da gorgusuzler.
Ilk verdigim ornekteki gibi iselsr zaten sorun etmezler... ikinci tip iseler sonradan gorme ile bas olmaz... sevgilin ailesine karsi da dik duramiyorsa yol ver gitsin zaten.
Oyle bes para etmez insanlarin da sizi begenmemeleri degerinizi azaltmaz...

Tanısmaya tum aile gelmek biraz dusuncesizlik olsa da erkek arkadasının seninle ilgili cok ciddi dusundugunu ve bu fikrini tum aileye kabul ettigini gosterir. Ailesi seni ve iliskinizi hafife alsa o kadar zahmete girmez bi anne babayla gelirlerdi evine. Benim fikrim masayı acık bufe gibi yapmanız, sulu yemek corba tercih etmemeniz. Acıkan diledigince alsın tabagına yesin. Onlar da evin kalabalıga musait olmadıgını anlar ona gore davranırlar. Yaz sıcagında geldiklerinde de bi limonata ikram edersiniz soguk soguk. Ayrıca kendinizi hafife almayın, ezik hissetmeyin. Sirket ortagı almıyorlar sonucta sizi, gelinleri olacaksınız. Zenginlikleri gozunuzu korkutmasın. Gorgu sahibi insanlarsa yerde yemegi takacaklarını sanmıyorum. Ne zenginler gordum dunurlerinin koyune gidince salvar giyen tarlaya inen. Size kendinizi kotu hissettirirlerse de kendi ayıpları olur. Bu arada bir tanıdıgımın evi musait degildi, kucuktu sizin gibi bi akrabalarının evinde yaptılar tanısma merasimini. Dayınozın amcanızın evi daha genisse orada da agırlayabilirsiniz. İnsallah cok mutlu olursunuz, tanısma faslını guzelce atlatırsınız:) bide cok merak ettim nerede tanıstınız, ne kadar sure birlikteydiniz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…