kızlar acil yardım

aiseaise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
417
0
26
Edirne
çok uzun ama nasıl kısaltayım bilmiyorum kayınvalide sorunlarına baktım ama benimkine benzer bulamadım.

Eşimle 1 yıldır evliyiz eşimin çok borcu var ben bunu bilmiyordum ailesine çekmiş para. evlendikten sonra öğrendim ailesi evlendiğimizde yardımcı olmadı gidiş geliş yol paralaına yolda içilen çay paralarına kadar eşim ödedi.

Düğünden sonra ailesi yine para isteedi bende kızdım eşime sonuçta tek maaş hiç yardımları olmadı evimizin herşeyi eksik düğünden yeni çıkmışız dedim neden tamam diyorsun dedim. sonra ben bu yüklü borcu öğrendim evlenmeden önce çektiği. sonra tabi toparlanamadı eşim evimizin eşyasıda yok doğru dügün ve kvdem düğün öncesi kendine ev eşyası aldırmış eşimin kartıyla öderiz demişler ama yine bize kaldı ödemek. ben evime almammışım eşya olacak iş mi.

Aradan zaman geçti bu eşyanın parasını ödeyemedi abisine dedi sıkıştım ödeyemiyorum diye oda bendede yok diyip kestirip attı annesine söylemiş hemen oda eşime diyoırki bi eşya parası çokmu geldi yazın para çeker öderim diyip triplere girdi.


sürekli eşime surat yapıyor kvdem abisi sürekli borçlu kredi çek diyor buna en son bende söyle dedim evimizde eşya olmadığını tabi abisi inanmadı yalan dedi sildim seni gözüme görünme değiştin sen böyle değildin falan dedi halan onların borçlarını ödediği halde yalancı oldu. oda sinirlenip taksitle gidip beyaz eşya aldı evimize. tabi bu arada bizden altınları da istemişyerdi düğünden 3 ay sonra halbuki o taraftan takılan altınları vermediler benimkilerin taktıklarını istiyor abisi bende veremem dedim. eşimde abisine borçlara verdim zaten çok altın yoktu demişti bende altınlar çarçur olacak diye uygun bir araba aldık 2 tarafada söylemedik taşınınca satıp eşya alırız diye.

Tabi abisi bunu öğrenmiş bunlar yine triplerde bizde bebeğin cinsiyetini söylemek için aradık eşim istemeyerek aradı annesigil bozuk ya buna. o kısa konuşup bana verdi neyse benimle okadar soğuk konuştuku müjde için aramıştım binpişman oldum. zaten öncesinde doğuma gelemem felan dedi sevinmediğini belirtmiş.
ertesi gün görümcem aradı lafı arabaya getirdi neden sakladınız diye bende eşim söyleme dedi dedim. eşyanız yokmu ddi bende yok daha yeni aldık sadece beyaz eşyayı dedim. şaşırdı sanki eşim para basıyoo.
benimle çok güzel konuştu haklısınız takmayın anneminde yaşlılığına ver abimde böyle işte falan filan diye sonra benim dediğim birşeyi değiştirip alakasız eşime demiş eşin bile böyle diyor diye tabi daha öncede hem görümcemin hem kvmin yalanları olmuştu. eşim eve geldi annesi ile kavga etmiş tabi sinirli gergin bende anlatması için üsteledim tartıştık sen ablama böylemi dedin dedi benimde tepem attı hamileyim zaten başladım bağırmaya ağlamaya tirtir titriyorum. buda annsine huzurumuzu bozdunuz diye mj atmış oda kızını arayıp mjı söylemiş görümcem aradı eşim bakmadı beni aradı eşimin engellemesine rağmen açtım teli konuştum neden yalan söylüyorsunuz dedim.şu yaptığınıza bakın vic-danınız yokmu dedim hamileyim dedim eşyamız yok diye yine yalan söylemiş dedi ne eşyası gel gör dedim eşyayı nasıl ailesiniz annenin yalanları ne olacak dedim.nasıl ailesiniz para yüzünden birbirinize girmişsiniz dedim. kapattım şuan küsüz eşimde bende onlarda ve yakında düğün var gitmek zorundayız mecburen nasıl olacak bilmiyorum yardım edin((
 
Bu nedir yaa..
Allah sabır versin ve yardımcınız olsun...
Okuya-okuya gözümde canlandı olaylar içim sıkıldı, böyle aile mi olur..
Ne kadar küs olsanız da eğer o düğüne gitmelisinizse gideceksiniz çare yok..
Orda onlarla konuşmamak ne kadar doğru olur onu bilmiyorum işte..
Konuşmamakta iyi olmaz bence, malum görecekler, sonra ailesiyle konuşmuyor falan diye bi sürü can sıkıcı olaylar..
Ben olsam durum her ne olur olsun en azından başkalarının yanında iyi geçinmeye bakardım..
Kimse aile içi durumları bilmemelidir bence..
Yine de zor anlamaya çalışıyorum.. Allah yardımcın olsun..
 
Bence dugune falan gitme sen, bahane olarak da hamileym nasl gelym dersin. Arabayi satmayi dsnuyomussnz zaten; ev esyasi dha zaruri bi ihtiyac ve sen hamilesn, esyasz islern daha da zorlasr, arabayi tez vaktte satp esya aln derim ben.
 


eşime mj atmış ablası düğün var tek başına çıkar gelirsin ailen senin için bitmediyse demiş ben buna çok kızdım ama eşimin sözünede uymak durumundayım o gidilecek senide yalnız bırakmam dedi gidilecek. telefonlarına bakmadılar ameliyat oldu eşim aramadılar. yakında ablası açtı teli ve benimle asla konuşmayacakmış çok kırılmış falan filan oradaki tavrım nasıl olmalı bilemedim.ister istemez yemek yenecek braber oturulup kalkılacak offffffff
 
Bence dugune falan gitme sen, bahane olarak da hamileym nasl gelym dersin. Arabayi satmayi dsnuyomussnz zaten; ev esyasi dha zaruri bi ihtiyac ve sen hamilesn, esyasz islern daha da zorlasr, arabayi tez vaktte satp esya aln derim ben.

işte bi altı okurmusun gitme sebebimi.

2.side eşim onları dinleyip beni götürmemiş gibi olacak bu fırsatı vermek istemiyorum ondan gitmek istiyorum.
tayin bekliyoruz araba için.
 
Esin ameliyat oldgnda onu arayp sormamslarsa o da gtmesn.. Bi sure küs kalin snra anasi azck ble merhametlyse dayanamaz arar oglunu dye dsnyrm
 
Esin ameliyat oldgnda onu arayp sormamslarsa o da gtmesn.. Bi sure küs kalin snra anasi azck ble merhametlyse dayanamaz arar oglunu dye dsnyrm

ne merhameti kardeşim halan eşim arıyor telefona bakmıyor.düğüne gidilecek orası artık mecbur yani küs olunmasa zaten gidecek durumumuz yoktu ama şimdi gitmezse tamamen sileriz cart curt demişler mecbur gidilecek.ama orda nasıl davranmalı onu bilemedim ben haklıyken haksız duruma düştüm o telefona bakmasaymışım yeselermiş birbirlerini keşke
 
Bana nie kzyosun ki ben olsam kendm de gmem o dugune, esimi de yollamam. Ogullarni oyle kolay siliceklerni hc zannetmyrm. Ama sen smdi hcbsey olmams gbi dugune gdp gayet normal davransan ble onlarn sana normal davranacaklari ne malum? Ustelk bugun bunlari yapanlar yarn öbur gun kocanla arani bozacak seyler de yapablr pekala..
 

:) ne kızması onlara sitemdi ne merhameti kardeşim derken.

kv zaten hiç bişey yokken bile surat yapmayı naz yapmayı seviyo yine yapar konuşmasınlar daha iyi olur ama gidicem: bilmiyom çok zordayım(
 
Canim Allah yardimcin olsun hamileligini de hayirli eylesin dogumunu kolaylastirsin ins. Ben olsam esim icin giderdim canim esim mutlu olsun onun rizasi olsun diye. Allaha havale et onlari da canim onlat yüzünden yuvanda huzursuzluk olmasina izin verme. Gün gelir devran döner yaptiklarina pisman olurlar ins. Biliyorum zor olur onlarla karsi karsiya gelmek yemek yemek. Ama ben esim icin denerdim canim. Yaptiklarimda ilk Allah rizasi sonra esimin rizasini düsünerek..
 

Canım eşine karşı bu tavırları ne anlayamadım. Evlenmenizi falan mı istemediler de böyle davranıyorlar. Silmedikleri zamanda öyle bir davranıyorlar ki insan ailesi bile olsa keşke silseler der. Hadi eşin evlenmeden önce onlara para çeker, ailesidir anlarım. Ama daha sizin eşyanız yokken kayınvalidenin eşinin kartıyla kendine eşya alma rahatlığı nedir, bir anne bana kalırsa önce oglunu düşünmeli böyle bir durumda. Araba almasanız zaten altınların peşine düşeceklermiş, aç susuz kalmanızı falan mı istiyorlar anlayamadım. Ne yardım ediyorlar size, ne destek oluyorlar, ama siz onlara para vermediğinizde trip atıyorlar. Zaten çogu olaylar parasal sebepten dolayı yaşanmış, sizi hiç düşünmemişler. Sen eşinle aranı bozma canım, düğüne gitmek ya da gitmemek önemli değil önemli olan senin tavrın diye düşünüyorum. Sen istesen de istemesen de tavrını belli edersin zaten sana da kalmaz bence onlar size tavır alır. Sürekli siz alttan aldıgınız için, onların tavırları git gide çekilmez hale gelmiş.
 

Allahü teala razı olsun canım zaten onun için gidicem hem o istediği için hemde onu orda yalnız bırakmak istemediğim için.inşallah olurlar pişman bakalım ne olacak
 

canım tek eşime değil abi bunları okutmuş hepsine aynı tavır para ver yok diyince anne ile beraber küsüyorlar. anne hep büyüğü tutuyor yanında olduğu için.ve sadece görümcemle eşim evli ve abi bekar olduğu için evlenmesini istemediler onun yaşı geçiyor diye. ben çalışmadığım içinde biraz istememezlik oldu. sanki ben çalışsam onların borçları için çalışıcam kendi aileme yardım ederim.
 
sana yalan söylemiş, borcum var dese belki evlenmezdin, bide bebek geliyo nolcak senin ailenmi bakacak size sade bez parasına can dayanmaz yandın canım sen, hiç teselli edilcek bi yanın yok gırtlağınıza giren her iki lokmanın biri ailesinin olucak bunu unutma, gerekirse sen giymiceksin onlar giyecek yoksa sütümü helal etmem tehditleri başlayacak, nerden mi biliyorum, 28 yıllık babam böyle, annem 34ünde şeker hastası oldu bunlar yüzünden, babam aynı düzelmez, alışmaya bak
 

elhamdülillah eşim birazdaha anlamaya başladı zaten yetmediği için gönderemiyor.belki kenarda olsa para artsa yollar bilemiyorum.ama onların bencilce davrandığını fark ediyor. Allahu teala yardımcımız olsun hepimizin sizede geçmiş olsun. gidinceki tavrım için bi fikriniz varmı?
 

Canım abisi ve annesi eşinin onlar için çalışmasını para kazanmasını falan istiyorlar sanırım. Sen çalışsaydın senin de paranı kullanmaya çalışacaklardı, altınları bile istemişler onu mu istemicekler. Evlendikten sonra zaten kendi ailenizi kurmanız lazım artık sizin eşinle birbirinize destek olmanız lazım. Onlar size maddi yönden çok fazla zarar veriyor şu an. Görümcene karşı davranışları nasıl, onun eşinden falan da bir şeyler istiyorlar mı?
 

sen beni örnek alma ben biraz cadıyımdır dan dan konuşurum, ben olsam şimdiye çoktan ağzıma geleni saymıştım ömrüm sizin borcunuzu ödemeklemi geçecek diye, bebekte geliyo siz bize yardım edeceğinize hala yeni gelin gibi ev döşeme derdindesin demiştim, anneme bile konuşuyorum ki ben elin kadını necidir yani, nerden inceyse ordan kopsun
 

Canım konuşmanızın arasına giriyorum ama bence o tavrı senin değil artık eşinin yapması lazım. Eşin onlarla eskisi gibi olur sen tavır alırsan sana düşman olmaları çok kolay olur. Eşin onlarla düğünden önce bir konuşma yapsın bana kalırsa, sen değiştin demiş ya abisi ona, bu değişimin normal olduğunu artık evli oldugunu ve kendi ailesini düşünmesi gerektiğini söylesin. Fazladan üç kuruşu bile olsa senin ve doğacak çocugu için ayırmak zorunda olduğunu anlatsın. Anlayış göstermezlerse de rest çekmeli artık, bu ciddi bir durum çünkü.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…