Kızlar azıcık dertleşelim 🥰Kaynana , gelin ve eş

Bu sanırım hayattaki tek şanslı olduğum konu öyle sorun yaşamadım,ha kafa yapımız bambaşka olduğu için zamanla aynı ortamda durmaktan daral geldi.

Sen gidebilirsin ben gelmiyorum diyorum eşime.
Bayram hastalık vs. olmadıkça aramıyorum.
Annemi eşimde aramaz anca hastalık,bir sorun olacak.

İki dünür mantığıyla annelerimiz de birbirini aramaz.

Zaman aldı ama ben biraz inadımdır,aşırı üstüme gelinirse çok daha ters teper diye herhalde herkes zamanla alıştı.

Bu konuyla alakalı hiç sorun yaşamadık,saygısızlık yapmadan mesafe koya koya alıştırmak gerek diyorum.

Benim kayınvalidem biraz tehlikeli bir kadın. Nişanlıma beni övüyor, bana ve aileme güler yüzlü davranıyor ama yarayı da alttan alttan parmaklayacak, acımadan kaşıyacak bir kadın. O yüzden konuyu takip edicem. Hazırda bekliyorum

Fikrimi beyan etmemeye çalışıyorum. Anlatılırsa dinliyorum , yorum yapmıyorum. Bunu çok geç öğrendim ama çok önemli bir faktörmüş. Evimde olan evimde kalıyor ne yediğimden tut evime giren çıkan paraya yapılan plan programlara kadar. Sırlı olmak gerekiyor biraz. Çok bilgi sahibi olan fikir sahibi de oluyor. Tabi bunları yapıp mesafemi sonuna kadar korumama rağmen hala çok zorlandığım noktalar var. Korumasam ne olurdu bilmiyorum

Kızlar kayınvalidem şu son haftada bir değişti ki içinden canavar çıktı sandım laf sokmalar karışmalar ,hakimiyet kurmaya kadar kalkınca ayağımı kestim, kırıldım gitmiyorum . Eşimi.kırmadan mesafe koymaya çalışıyorum başarabilir mym bilmiyom

Mesafe koydum görüşmuyorum bayramdan bayrama. kadın benim sokakta besledigim kedilere kadar karışıp laf söyledi bende ona söyledim 6 aydır muhattap değilim heryerde de engelledim.

Esine "hayatim o senin annen tabiki yeri gelince konusurum ederim sen kafana takma azcik trip atiyorum kendimce" de geç
Esin omur boyu kus kalcan sanip dert etmesin yani konusuruz konusuruz biz kadin milleti bazen kuseriz bazen barisiriz:)) de gec oyala he he de sirtini sivazla koy kenara

Bu kaynana faktörleri neden gelinlerle geçinemez .Kayınvalide gelin ilişkisi nasıl olmalı sizce Birde eşinizi kırmadan nasıl ailesiyle aranıza mesafe koyuyorsunuz
Net olarak ,ikili oynamayarak. Herşey ilk etapta konuşulmalı gidip gelmeden giyim kuşama kadar iki tarafta şeffaf olmalı aman zamanı gelince bakarız denmemeli. Ben eş ailesiyle mesafe koyma gereği duymadım seviyorum hepsini hayatıma müdahale eden insanlar değil.

En tehlikeli tip Budur aman dikkat edin.

Hayatımda hiç kimseyi kırmadım kırmakta istemem ama kırılan inan ki ben oldum şu iki canımla çok üzüldüm ağladım inan ki . Sonra hormonlarımın etkisinden çıktım kendime geldim mesafe koymaya karar verdim en güzeli bu

Mesafe koydum görüşmuyorum bayramdan bayrama. kadın benim sokakta besledigim kedilere kadar karışıp laf söyledi bende ona söyledim 6 aydır muhattap değilim heryerde de engelledim.
Aynen yahu karışıp laf söyledi kayınvalidem baktım iş yokuşa gidiyo mesafe koyuyorum. Aldığıma verdiğime gittiğime geldiğime laf sokuyor daraldım yahu

Benimki de fırsat buldukça laf sokuşturmaya, karışmaya çok uğraştı. Ama hemen cevabını verip tavrımı koydum. Benle kötü olduğu zaman, kendi oğlu da tavır aldı. Her seferinde arkadan kendisi tıpış tıpış geldi. Benimle ilgili bir yorumda bulunuyorsa, bu ben olayım, benim evim, işim, düzenim, alışkanlıklarım, gezmelerim vs her seferinde cevabını veriyorum. Kırılır mı , yanlış anlar mı diye düşünmüyorum. O bunu düşünüyor olsaydı,zaten benimle ilgili kararlara karışmaya kalkmazdı. Bir ara anneme gidiyorum diye laf yapmaya, eşimi doldurmaya çalıştı. Evli kadının annesinde ne işi varmış ? Senede bir hafta görecekmişim. Neyime yetmiyormuş ? Aynı zamanda gitmem de masraf oluyormuş zaten. Gitmemem daha iyiymiş. Ki benim annem farklı şehirde her gün gidebildiğim bir yer değil. 3 saatlik bir mesafe var. Ben de yeni evliyim, çoluk yok çocuk yok evde oturup napacağım diye ayda 4-5gün , 2 ayda bir , bir hafta falan gidip kalıyordum. Birkaç sefer gitme dedi işte. Gideceğim dedim. Eşime söyledim. O ona karışma dedi. Ben gene gideceğim zaman bu gene gitme vs başladı gene. Tekrar eşime söyledim o konuştu karışma vs dedi ama gene anlamadı. Sonra ben gene gideceğim ve gene bu öğrenmiş gitme etme gene başladı. Benim bir tepem attı. Sana ne oluyor be dedim. Ben gidiyorsam annemin evine gidiyorum. Dostumun evine gitmiyorum. Ne akla hizmet sen bana karışmaya çalışıyorsun. Ben gideceğim zaman kocamdan bile izin almam haber verir geçerim. Benim izin alacaksam dahi tek muhattabım kocamken sen kimsin ki , koca bir hiçsin benim için. Sen git kendi kızlarına karış. Beni kör kütük cahil olan, her şeylerine karıştığın o 3 gelininle karıştırma dedim. Onlar seni dinler ama ben dinlemem. Benim kendi aklım var fikrim var, sen benim hesap vereceğim insan değilsin dedim. Şok oldu alışmış öbür gelinlerinden ne derse o yapılmasına. Hiçbir şey diyemedi bana. Koştur koştur gene gitmiş oğluna. Senin karın bana böyle böyle dedi diye. O da iyi yapmış sana , çok bile dayandı sana demiş ben sana 5 kere geldim, karışma dedim. Sus dedim. Üst üste dersen, olacağı buydu. Karım haklı. Bizim hayatımıza karışma anne demiş bozuldu etti o ara ama bir daha gene kendi koşturmaya başladı peşimizden kötü olmamak için. Böyle anlatınca belki çok sert olduğunu söyleyeceksiniz ama taviz tavizi doğurur. Israrla söyleyince bir anda ben de taştım

Mesafeli olmak en iyisi.Bir de kayınvalide dedigin oğlunu kocasi zannetmeyecek gelininden de kızı gibi vefa beklemeyecek(hepten de vefasız olunmasın tabii).Tipkı kayinvalidelerin asla annelerimizin yerini tutup onlar gibi fedakar olmadığı gibi.Kızınin yuvasi yıkılmasin esiyle sorun cıkmasın diye yapmadıgı şeyleri oglunun da esiyle arasının bozulabileceğini düşünecek,yapmayacak olgunlukta olacak.Gecen gün k.validem esimi hadi beni pazara götür bir dolanıp geleceğim diye ariyor pazar dedigi sosyete pazari cani sıkılmıs da gezecekmiş kafa dağıtacakmıs.Biz esimle stor perde yıkıyorduk kas göz yapyım esim de isimiz bitince gidip gelelim uzun kalmadan dedi tamam o zaman gerek yok bosver dedi kapattı cat diye görünce de trip atmış.Bizim dememize gerek kalmadan düsünmesi lazım müsait misin isin var mi diye sor yani dimi ama yok kocasi da ilgisiz degil agzinin icine bakar hala daha al beni,götür beni,şuraya birak beni bla bla..

Aynı benimkini tarif ettin yeminle

Bu kaynana faktörleri neden gelinlerle geçinemez .Kayınvalide gelin ilişkisi nasıl olmalı sizce Birde eşinizi kırmadan nasıl ailesiyle aranıza mesafe koyuyorsunuz
Kundakta olmayan bı kocayla evlenirsen, kocamı kırmadan nasıl mesafe koyarım diye dusunmezsin. Kayınvalideme gideriz eşim benden önce hadi eve gidelim der. Herkes ona uyuz oluyo senmisin gelin esinmi belki değil diye buyuzden taktik veremicem eşim zaten mesafeli olunca benim birşey yapmama gerek kalmıyor.

Başarırsın. Bayrama kadar gitme arama bayramda 1 gün ziyaret edersin. Sonra 15-20 gün daha ses çıkarma. Öyle öyle alışır.

Bizde kimse kimseye karışmıyor ya çok şükür :) ben eşimle annemin ilişkisine karışmam eşim benle kaynanama. Zaten öyle müdahaleci biri değildir. Gelir misin derim gelir. Bazen bazı şeyleri abartir. Çok farklı düşündüğümüz konular olur. Ben konuşurum sonuçta eşimin değil benim derdim. Eşim de karışmaz annemle konuş der. Bunu niye dedin demez. Gorumcelerimden yana çok nasipliyim. Çok hoş kişiler. Hepsi benden büyük gerçekten ablam gibidirler. Kimse kimseye müdahale etmez. Diğer gelinle herkes bozuk ama ektim hiç biriyle konuşmuyor ben de dahil. Ama sorunlu olan o. O yüzden beni daha da bı seviyorlar. Teşekkürler eltoş

En büyük şansımız eşimizin bizi savunması ve arkamızda olması

Başarırsın. Bayrama kadar gitme arama bayramda 1 gün ziyaret edersin. Sonra 15-20 gün daha ses çıkarma. Öyle öyle alışır.
Mesafe koyduğumu tavırlarımla belli ettim onlarda anladı zaten nasıl olduysam bir anda kıymete bindim . Ama haklıyken haksız duruma düştüm beni kendi silahımla vuruyorlar . Hani onlar çok merhametli ilgililer sorun çıkaran benmişim gibi bişey oldu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…